Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARFÖR ÄR JAG TRÖTT HELA TIDEN? // WHY AM I TIRED ALL THE TIME?

IMG_2482.JPG

Vänner det känns som det var länge sedan jag pratade med er här på bloggen. Hur mår ni? Jag mår i alla fall bra och har fortfarande lyckorus kvar från Marockoresan. Innan resan mådde jag faktiskt inte så bra, utan var väldigt trött, deppig och energinivån var inte alls hög. Tänk vad lite sol och vänner kan göra. Att bo i Sverige under vintern är inte alltid lätt och jag vet att många blir deppiga och trötta av kylan och mörker. Här kommer mina bästa tips för att motverka det…

– Köp en varm mysig pyjamas att krypa ner i.

– Tänd massa ljus.

– Kryp ner i soffan med en varm kaffe eller te.

– Ät mörk choklad.

– Ta D-vitamin tillskott.

– Boka en resa du kan se fram emot.

– Umgås med vänner så ofta du kan.

– Se till att gå ut i ”ljuset” de få timmar om dagen det finns.

– Boka massage eller gå på spa.

– Bada bastu.

– Fika med vänner/familj så ofta du kan.

– Träna regelbundet trots energin inte är på topp.

Så berätta för mig, hur mår ni? Hur är energinivån? Dela gärna med er av era bästa energitips? 🙂

STOR KRAM <3

English: Friends, it feels like it was a long time since we talked. How are you? I am happy and I still have feelings of happiness from my Marocko trip. Before I left I didm´t felt so good and I was really tired and out of energy. Imagine what a little bit of sun and friends can do. To live in Sweden during winter is not always easy and I know many can get a little sad and tired because of the cold and darkness. Here is my best tips to avoid it…

– Buy a warm and cosy pyjamas.

– Lighting candles.

– Creep down in the couch with a cup of coffee or tea.

– Eat dark chocolate.

– Take D-vitamin supplement.

– Book a trip you can look forward to.

– Hang out with your fries as often as you can.

– Go out in the ”light” the few hours it is light. 

– Book a massage or spa.

– Sauna.

– Take a coffee with friends/family. 

– Work out regulary though the energy is low. 

So tell me, how are you? How is your energy level? Share your best energy tips? 🙂

LOVE <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Trött heeeela tiden. Men tvingar mig iväg på träning iaf några gånger i veckan så mår jag bättre efteråt. Dessa tider vill man ju helst bara flytta :p

  Julia 2014-12-18 17:01:00
  Svara
 • Vad härligt att du känner dig piggare efter resan Ida 🙂 Jag är också väldigt trött, deppig och energinivån är mycket låg (tar dock D-vitamin). Dessutom är jag typ allergisk mot vintern, är atopiker och därför blir jag torr och kan få eksem, min hud är väldigt irriterad… klias konstant så det är svårt attt hålla humöret uppe. Tyvärr klias det mer när jag svettans, så det är jobbigt att träna. Har varit i träningssvacka hela hösten (vilket typ aldrig har hänt en sån lång period) varje gång jag kommer igåg igen har jag blivit sjuk. Jag är en helt annan människa på sommaren, jag är en av dom som påverkas extremt mycket av kyla och mörker. Jag och min poljkvän ska till Spanien under nyår så det ger förhoppningsvis mig lite mer energi och mindre kli 🙂 Hoppas du ha en grym dag Ida!

  Frida 2014-12-17 08:47:47
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Ja så härligt! Jag förstår och vad jobbigt! Jag får ej eksem men otroligt torr hy och jag känner mig typ rostig i lederna under vintern. Min kropp gillar också ett varmare klimat. Ha så härligt i Spanien. Kramis

   idawarg 2014-12-17 08:51:55
   Svara
 • jag är otroligt trött hela tiden och påverkas verkligen negativt av mörker. Men man får försöka kämpa på och göra det bästa man kan

  Sanna 2014-12-16 20:36:01 http://moonzanna.se
  Svara
 • Tack jag mår super!! Har en fullspäckad vecka med massa stress nu i jobbet innan jul.. Men mår bra, energi på fullt pigg och glad. Äter massa vitaminer! Speciellt d!! Ge dessutom en Thailand resa att se framemot så här är det super trots mörkret! Men håller helt med dig och andra, d vitaminer är så sjukt viktiga!! Ha en fin dag 🙂

  Alexandra 2014-12-16 10:26:50
  Svara
 • Och som min mobil VÄGRADE att sända efter mitt korta, och opersonliga, meddelenade här:
  Jag känner mig, än så länge, hyffsat pigg. Möerker-trött kommer jag alltid att vara, men jag försöker att pigga upp mig lite med D-vitamin, pw ( var nyss ute 1 timme nu på morgonen ) och försöker att njuta av den här vintern också. Svårt som fasen då jag vill ha sommar NU, men jag gör mitt bästa för att inte bli deppig ett halvår om året 😛
  Vill försöka utmana mig lite med i min träning så där ska jag jobba mer på. Men annars så rullar det på 🙂
  Hoppas du får en härlig dag Ida!

  camilla 2014-12-16 08:52:44 http:://camillanorman.se
  Svara
 • D-vitamin och mineraltillskott har hjälpt mig. D-vitaminbristen kom först nu till vintern (jag dricker ett te med D-vitamin och det fungerar toppen) men mineralbristen har jag haft länge. Känner mig som en ny person nu!

  Jennifer 2014-12-16 08:41:35 http://glossfashion.com/jennifer/
  Svara
 • just nu känner jag mig helt utmattad. Min höst har varit så extremt stressig och jag har mått skit rent ut sagt. Nu är det sista veckan på innan högskolan ger mig ”jullov”, jag har inte kunnat träna ordentligt på två veckor för jag har haft så mycket att göra. Vilket säkert också bidrar till att jag känner mig som att jag gått in i en vägg.

  Jag käkar d-vitamin, men det räcker inte riktigt. Jag längtar till på fredag då alla projekt och redovisningar är klara. Då kommer mitt hopp om livet komma tillbaka!!

  Linnéa 2014-12-16 07:35:05
  Svara
 • Uppskattar att du delar med dig när livet inte alltid är på topp! Tror även människor har lättare att relatera då 🙂
  Vintern är sjukt tung enl mig. Speciellt när vi inte ens har snö!! Är det bara jag som faktiskt längtar efter några cm snö för att ljusa upp det lite?! Har turen som kan vara ute om dagarna även fast jag jobbar men hade jag suttit på ett kontor tror jag att jag hade dött. Får försöka ta vara på de få timmar dagsljus vi faktiskt har, men snart vänder det.
  Ökade även mitt intag av D-vitamin rejält här om dagen vilket börjar märkas nu! Lättare att gå upp på morgonen. Tänk vad ett litet vitamin kan göra för en 🙂
  Ha världens bästa dag Ida! Kram

  Lovisa 2014-12-16 07:22:12
  Svara
 • Just nu är min energinivå väldigt hög faktiskt! Jag har så mycket roligt att se fram emot så jag svävar lite på moln! 🙂
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-12-16 06:59:51 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Jag har varit ovanligt sömnig och trött det senaste men på ett bra sätt. jag brukar ha väldigt svårt att sova men har de senaste veckorna somnat mellan 21 och 22 redan! Då vaknar jag dessutom runt 8 och är helt utvilad. Jag tror det beror på att jag tränar så mkt numera, är utmattad men full av energi samtidigt. Så ja, träning, framförallt löpning, under de soliga timmarna är grymt för alla nivåer man har 😉

  Emma Hå 2014-12-16 00:10:54 http://emmahas.se
  Svara
 • Jag kunde inte hålla med dig mer med dom där tipsen

  Camilla 2014-12-15 23:38:01 http://camillanorman.se
  Svara
 • Jag är verkligen nere och trött hela tiden.. Min räddning är att låta mig själv sova ut/ta en tupplur när det behövs och är möjligt, samt att försöka äta så bra som möjligt. D-vitaminen jag tar märker jag inte av, trots att jag tar rätt dos om dagen… (Många tar för liten dos, det ska vara 50 av den enheten som det mäts i!!) Just nu är jag dessutom förkyld, vilket jag försöker bota med ingefärssmoothies och tidningar. Varm choklad på sojamjölk, kakao och stevia eller liknande funkar också bra 🙂

  Sara 2014-12-15 22:43:51
  Svara
 • Tack för jättebra tips! Mår sådär då vi har världens slutspurt i skolan som tar all energi. Men är taggad på lov, då ska jag tränatränaträna!

  Mathilda 2014-12-15 22:20:38
  Svara
 • Jag brukar som vanligt få en riktig humördipp under hela hösten/vintern så detta år har jag förberett mig ordentligt med både lika vitamintillskott och köpt hem massa myssaker och snygga träningskläder. Så därför mår jag faktiskt mycket bättre än jag brukar göra dessa årstider. Dock åkte jag på en knäskada och därefter en stukad fot som gjort att jag inte kunnat jobba och träna ordentligt vilket varit tufft för mig. Nu är skadorna i princip återställda men då kom förkylningen som en brev på posten precis när allt började kännas bra igen.. Vilket jävla oflyt :/ men trots detta har jag faktiskt inte varit lika deppig som jag tidigare varit.

  Daniella 2014-12-15 22:11:48
  Svara
 • Själv känner jag mig rätt pigg faktiskt! Sista veckan nu innan jag går på lov så det är inte mycket kvar nu! Ska bli såå skönt med nån veckas vila eftersom jag har haft otroligt mycket att stå i det senaste.. halvåret?. I alla fall, känner jag mig rätt taggad och har fortfarande energi! Tröttheten kommer när jag väl stannar upp och tänker på det, men det finns det inte tid för, hehe! jag försöker göra det bästa av det, trots att vädret knappt är uthärdligt och att ljuset knappt ens existerar. Det gäller att ta vara på det när det faktiskt finns, och som du säger, gå ut när det är ljust! Ett annat tips är att inte ha det för mörkt hemma. Även fast det är mörkt ute, så tänd upp med ljus och fina lampor hemma så känns det inte så deppigt! Det tycker jag i alla fall! Ha det bra <3

  Liv 2014-12-15 22:05:03
  Svara
 • Hej Ida!!
  Älskar din blogg. Tack för alla dina fina tips. Om du har tid så skulle jag vilja att du kollar på denna video klipp från en tjej från USA som lägger ut video om mat , hälsa och träning. Det video klippet som jag skickar en länk på är en recept på kyckling recept som är fritt gluten och mjölk. Här har du länken https://www.youtube.com/watch?v=rHGm4ONzmZg.
  Trevlig kväll / Anna

  Anna Andersson 2014-12-15 21:58:38
  Svara
 • Det finns en tjej som skriver massor falska rykten om dig på sin blogg. www.miraaxelssoon.blogg.se

  Mira 2014-12-15 21:57:31
  Svara
  • Svar på Miras kommentar.

   Vilken dum kommentar för att du själv ska få fler följare.. Hmm, skriv något roligare så tittar nog fler in, och stannar! 🙂

   Alice 2014-12-15 22:09:18
   Svara
 • Känner mig också trött och lite smått nere hela tiden men går till gymmet ändå och kör mina pass och vet att det snart kommer vända och kännas bättre så det är väl mitt tips, sen myser jag med vänner och passar på att kramas när man kan så att man får lite extra energi. Tända ljus och te är bra tips med. Barn är annars mitt främsta tips för energi när man känner sig nere, dom ger så mycket 🙂

  Malin 2014-12-15 21:19:41
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Ja jag tror vi alla gör det så här års. Detta eviga mörker alltså. Men som sagt snart vänder det och då går tröttheten över. Kramis

   idawarg 2014-12-15 21:33:26
   Svara
 • Mycket bra tips för jag är fasen trött hela tiden, trött på att vara trött verkligen!

  D. DeMarkey 2014-12-15 20:50:49 http://demarkey.se
  Svara
 • Tack för de fina tipsen. Måste säga att jag inte alls känner mig så bra. Har gått och blivit sjuk med feber, förkylning, hosta och halsont. Inte kul. Har då inte heller kunnat träna på en vecka. samtidigt som tanken på det gör att jag får ångest, vet jag också om att had ejag tränat under denna veckan hade jag antagligen bara blivit ännu sämre. Har gjort det misstaget tillräckligt många gånger för att det ska hända igen 😉 Kram

  Beatrice 2014-12-15 20:37:46
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Åh typiskt, inget kul att vara sjuk men så bra att du vilar. So du säger blur det vara värre och tar längre tid innan du blir frisk så vila, drick massa vatten och sov. Krya på dig! Kram Ida

   idawarg 2014-12-15 21:31:49
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind