Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR JAG FÖR UNG FÖR PROTEINPULVER

15411293-origpic-deaabc

Holistic har vassleprotein  i smakerna chokladvaniljpäron och banan/kokos. 

question answerHej Ida och tack för en underbar blogg!!
Jag har lite funderingar kring proteinpulver och tänkte att du kanske kunde svara lite på mina frågor..

Jag är en aktiv tjej på 14 år, är dock skadad just nu så är inte i full gång med träningen. Men i januari 2015 satsar jag på att vara tillbaka och kunna träna fullt ut igen. Då är jag även lite sugen på proteinpulver.. Jag tränar för det mesta styrketräning och endast lite konditionsträning. Jag tränar ca. 4 ggr i veckan. Det jag undrar är om man är för för ung för proteinpulver när man är 14 år (fyller 15 i februari)? Mitt mål med träningen är att bli STARKARE och bygga muskler.

Skulle bli jätte glad om du ville hjälpa mig lite på vägen, om jag ska satsa på proteinpulver (när jag är helt tillbaka med träningen) eller inte?

STORA KRAMAR TILL DIG IDA!!!

SVAR: Hej fina du och tack snälla för din kommentar! Det finns ingen åldersgräns för proteinpulver utan proteinpulver (om det är bra kvalité) är som mat. Jag förstår faktiskt inte varför folk är livrädda för proteinpulver medan de kan mata sig själva eller sina barn med godis. Hur dåligt än proteinpulvret är så kan jag lova att en påse lösgodis innehåller mer dåliga skadliga och dåliga saker. Men det betyder inte att man måste ta proteinpulver utan det kan vara ett bra mellanmål att ta med sig till träning, skolan eller jobbet då det håller sig hur länge som helt. Istället för att ta med dig kyckling som blir dålig efter några timmar utan kyl så kan man ta med proteinpulver.

Så du kan alltså dricka proteinpulber men om du väljer det skulle jag verkligen rekommendera dig att välja ett ekologiskt och naturligt så du slipper få i dig alla konstiga ämnen och sötningsmedel som många häller i. Jag rekommenderar Holistic som är helt naturligt och ekologiskt och håller en mycket hög kvalité. De finns i smakerna choklad, vanilj, päron och banan/kokos. 

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej Ida! Riktigt bra blogg och du inspirerar verkligen en och ger mig en massa tips. Jag har en fråga, jag äter en bra kost (ungefär som du) och jag tränar 5-6ggr/per vecka. Jag är 14 år och normalviktig men det finns ett ställe som jag behöver träna extra mycket och det är bålen/magen. Jag vill träna fram mina magmuskler så de blir lika synliga som dina och jag undrar vad jag borde träna för att framhäva magmusklerna? Jag varierar min träning med skivstång, spinning, cirkelfys, dans, box, yoga och ibland ett gympapass. Hur lång tid tog det för dig innan dina magmuskler började bli synliga? Tack för svar!

  Tilde 2015-01-01 18:05:35
  Svara
 • Hej jag undrar hur man vet att ett proteinpulver är bra och inte innehåller ämnen som inte är tillåtna och även inte bra för kroppen, tillexempel taurin är det bra eller dåligt? Är rädd att man ska ta ett proteinpulver och så innehåller de typ anabola eller andra konstiga ämnen fast man läst noga på baksidan

  Tack för svar grym motivations blogg 🙂

  isabelle 2014-12-04 09:20:54
  Svara
  • Svar på isabelles kommentar.

   Håller helt med dig och en bra fråga. Det är just därför jag använder mig av Holistic som har helt naturella och ekologiska pulver från Sverige. Du kan även ringa in till deras kundtjänst och fråga allt du vill veta. Skippa alla andra proteinpulver som ej är eko och nattliga. De är oftast bara skit! Kram Ida

   idawarg 2014-12-04 17:38:53
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Hej Ida! Tack för all instiration. Jag undrar vart det står att Holistic vassleprotein är ekologiskt? Jag kan inte se det någonstans, förutom på deras risprotein som är ekologiskt. 🙂

    Malin 2014-12-09 21:35:44
    Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Hej igen men tillexempel 100%whey är det ett bra proteinpulver? 😉 kram

    isabelle 2014-12-05 18:07:24
    Svara
 • Hej bästa Ida! Först vill jag säga att du är en riktig inspirationskälla & förebild!
  Jag har en fråga då jag under ett tag gått ned i vikt och nu nått mitt mål med minus 17 kilo på vågen ska jag nu börja bygga muskler & forma kroppen. Jag är dock lite orolig över att jag får i mig för lite.. Jag är väldigt liten i maten och orkar inte alls stora portioner, jämför med min sambo så äter jag 1/4-1/3 av hans portioner. Äter frukost, mellis, lunch, mellis, kvällsmat. Hur vet jag hur mycket jag bör få i mig varje dag? Tränar ca5-6 dagar i veckan & har ett ganska aktivt jobb inom vården, mycket spring fram o tillbaka tunga lyft osv. Kram !

  Ellen Schutz 2014-12-03 22:53:37 http://nattstad.se/eschutz
  Svara
  • Svar på Ellen Schutzs kommentar.

   Hej Ellen och bra jobbat 🙂 Det är svårt för mig att svara på då vi alla har olika kaloribehov. Dock så bör du inte ligga lägre än 1500kcal och om du ska bygga så är jag säker på att du bör ligga ganska mycket högre en det. Ta kontakt med en PT som kan hjälpa dig med ett specialupplägg för dig. Kramis

   idawarg 2014-12-04 17:37:20
   Svara
 • Hej Ida,

  Jag har skrivit till dig förut ang din allergi o läkare. Jag är i akut behov av hjälp pga mina problem med magen o jag har provat allt. Snälla kan inte du maila mig uppgifter om din läkare som utför alla din tester då det är precis det jag behöver. Jag har hittills lagt ut tusentals kr på fel läkare, homeopater, kosttillskott etc.

  Skulle verkligen uppskatta din hjälp.

  Stor kram

  J 2014-12-03 11:09:36
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Hej fina du och jag kan bara säga att jag förstår din frustration. Jag hade gärna delat med mig av min läkare men han är helt fullbokad tyvärr och sa att han inte har möjlighet för fler patienter just nu. Så tråkigt och fler som honom behövs. Har du gjort ett imuprotest för överkänsligheter/allergier? I så fall kan jag rekommendera det då det har hjälp mig massor. Kramis

   idawarg 2014-12-04 17:34:22
   Svara
 • Hej! Tack för en superbra blogg! 😀
  Jag har börjat träna styrketräning och skulle behöva lite tips.
  När jag ska göra djupa benböj så kan jag inte gå ända ner utan att jag faller framåt med ryggen.
  Jag undrar om du har några tips eller bra övningar mot detta?
  Jag kan inte gå ner med upprät rygg utan vikter heller så det är inte för att jag har för mycket vikt på stången.

  Eline 2014-12-03 08:18:06
  Svara
  • Svar på Elines kommentar.

   Nej det är antagligen för att du är för stel någonstans 🙂 Antagligen i baksida lår, höftböjare, vader eller rumpa. Svårt för mig att säga när jag inte ser dig så kolla med din sjukgymnast. Kram Ida

   idawarg 2014-12-04 17:30:46
   Svara
 • Jag tror inte ens att jag har förstått vad proteinpulver är till för. Har nog aldrig förstått det faktiskt. :/ Ja jag är pinsam. 🙁

  DeMarkey 2014-12-03 08:11:03 http://demarkey.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind