Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

JORDEN RUNT – EN BRA RYGGÖVNING

rygg träningryggträningryggträning

Jorden runt = Around the world.

För er som har svårt att hitta kontakten med ryggen borde testa övningen ovan. Jag kallar den ”jorden runt” och är så sjukt jobbig. Den ser ut som värsta pensionärsövningen men gör man den rätt så ska det bränna i hela bröstryggen.

Ligg med magen på bollen och spänn hela kroppen. Börja utan vikt eller med ca 1-2kg i vardera hand och lyft armarna rakt upp och fram över huvudet utan att förstöra din raka plankhållning. För sakta armarna bakåt genom att aktivera ryggmusklerna. Kör 10 reps X 3.

English: For those of you who think it´s difficult to find contact with your back muscles should try the exercise above. I call it ”jorden runt = around the world”. It does´t look hard but if you do it right it is!! Put your stomach on the ball and tense your whole body. Use no weights or 1-2kg in each hand and lift and straighten your arms above your head and and keep your posture. Slowly start to move your arms back by activating your back muscles. Do 10 reps X 3. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Ida! Du har verkligen en inspirerande och positiv blogg! Jag älskar dina olika pass som du lägger upp t.ex olika stretch program osv. Tänkte bara om du har några speciella bicep övningar? Jag brukar inte köra specifikt biceps för jag själv tycker att man får bra kontakt med dem när man kör rygg. Men har du något tips på en bra övning som i första hand bara koncentrar sig på biceps?
  Hoppas du får en fin helg❤️

  Emmie 2014-11-22 10:01:51 http://emmiehallen.blogg.se
  Svara
 • Hur börjar du nästa rep sen? Sänker du ner armarna och sträcker fram dem för att börja nästa rep, eller går du tillbaka på samma sätt? Ser ut att vara en bra övning som jag vill prova.
  Kram, Sabina

  Sabina 2014-11-22 07:02:52
  Svara
  • Svar på Sabinas kommentar.

   Ja precis jag går nedervägen med armarna för att sedan lyfta upp dem så högt jag kan. Lyftet fram är en stor del i övningen 🙂

   idawarg 2014-11-22 09:38:20
   Svara
 • Du har ofta väldigt snygga träningskläder, kan du inte tipsa om dina favoriter?

  Ellen Schutz 2014-11-20 22:45:59 http://nattstad.se/eschutz
  Svara
 • Hej! Jag har precis fått reda på att jag måste utesluta gluten och laktos från min kost men är rätt så ny å det och skulle därför vara jätte glad om du kunde ge mig lite tips 🙂 känner mig så vilsen och vill kolla innehållet i allt jag köper.
  Ha det så bra!

  Amanda 2014-11-20 16:08:49
  Svara
 • Åh härligt, en övning, ska absolut köra den idag tillsammans med mage! 🙂

  DeMarkey 2014-11-20 15:03:21 http://demarkey.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag skulle så gärna vilja ha lite tips från dig. Min lillebror går andra året på gymnasiet är runt 180cm och väger knappt 55kg.. Han tränar innebandy 5 dagar i veckan (vissa dagar är det dubbelt, i skolan på morgonen och kvällen på fritiden) och har ett SÅ dåligt förhållande till mat.. Äter aldrig frukost på vardagarna och på helgerna kan han gå upp i rimlig tid men äter inte förrän 4-5h senare. Han äter sällan frukost innan morgonträningen och äter heller inget innan träningen på kvällen. Kvällsmat är det enda jag vet att han är duktig på att äta. Har du några tips på hur jag kan hjälpa honom få bättre matlust? Enkla och snabba mellanmål/frukostar som man kanske kan ta med till skolan eller något liknande? Supertacksam för hjälp!!
  Mvh orolig storasyster

  Catharina 2014-11-20 13:32:37
  Svara
 • Gud vad snygga tights! Vad kommer de ifrån? 😀

  Sofie 2014-11-20 12:50:27 http://www.emmasofienorman.devote.se
  Svara
 • Tightsen! Galet snygga! Vart är de ifrån? 🙂

  Maggie 2014-11-20 12:06:32
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind