Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ UNDVIKER DU SÖTSUG / SOCKERDETOX

IMG_8101-0.JPG

Chiapudding är ett grymt alternativ till mellis under detox.

Hej Ida!
Såg att du tidigare svarat på en kommentar där en tjej hade svårt att låta blir att för mycket, inte onyttiga grejer som pizza cóch godis (hon skrev att hon inte gillade sånt) men typ dadelbollar, nötter etc i stora mängder vilket inte blir så nyttigt i längden… Du svarade att du kände igen dig och att när du hamnar i sådan svacka där sötsuget är stort tar du en paus från allt sött och uteslutar typ allt sött!

En sådan “socker detox/break” hade jag gärna behövt göra men skulle du kunna göra ett inlägg om hur du gör och hur det är? Gör du det i en månad typ, vad undviker du att äta och hur gör du får att stå emot när sötsuget kommer smygandes?

Jag ÄLSKAR att träna men tycker att det är svårt att vara nyttig. Grejen är att jag vet att jag mår hundra gånger bättre när jag undviker gluten och laktos men det är som att jag vill “provocera” mig själv och därför äter det..? Haha det låter skumt men kan inte förklara det på annat sätt… SNÄLLA hjälp mig :( <3

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag brukar köra 3v-2mån beroende på hur lång tid jag känner att jag behöver för att bli av med sötsuget. Då tar jag bort vitt socker och snabba kolhydrater helt och äter väldigt ren mat i form av protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Jag äter fortfarande frukt men då 1 max 2 om dagen. Torkad frukt undviker jag och torkade bär som tex goji äter jag i måttliga mängder.

Ett bra tips här tex. att byta ut banan, mango och annan frukt i smoothies mot tex avokado och bär. Sedan är chiapudding eller grönsaksstavar ett grymt mellis. Angående gluten och laktos så är du antagligen sugen på det för att det är socker/snabba kolhydrater. Så detoxar du från socker så kanske ditt sug för gluten och laktos minskar och det bli lättare att sluta.

Lycka till!

Kram Ida

English: Question/answer in swedish. Use google translate. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Hej Ida, jag undrar hur du tänker kring dosering av chia? Jag älskar också fröna och gör gärna pudding. Dock har jag blivit lite rädd för att överdosera eftersom det står Max 1 msk/dag. Hur därför gått ner till chiapudding endast en gång/veckan men längtar efter mer! Hur tänker du krig detta? Hälsningar, Lisa

  Lisa 2014-11-21 13:22:43
  Svara
 • Tusen tack för ditt svar! 😀 och tack till alla som har delat erfarenheter och gett ytterligare tips 🙂

  lena 2014-11-20 16:53:07
  Svara
 • hej
  jag har idag råkat hetsäta och har då vräkt i mig mackor med ost och även godsaker. (i vanliga fall äter jag varken socker, mjölk eller gluten)
  jag undrar hur stor påverkan en sån här hetsätning har? Förstår ju att det beror på hur många kalorier jag får i mig men säg att jag får i mig extremt mycket kalorier, kommer jag gå upp allt det direkt? Eller lyckas kroppen göra sig av med detta på något sätt?
  Ytterligare en fråga jag har är huruvida kroppen tar upp kalorier direkt när man äter? Eller tar det ett tag innan kalorierna tas upp i magen, isf hur lång tid? Tack!

  anna 2014-11-20 00:59:05
  Svara
  • Svar på annas kommentar.

   Hej fina du och du behöver inte oroa dig! Skulle du äta så varje dag eller flera dagar i v skulle det påverka men ej en gång.Det tar ett tag för kroppen att bryta ner och ta upp maten. Kram Ida

   idawarg 2014-11-20 09:23:57
   Svara
 • hej, jag ville bara berätta om mina erfarenheter angående sötsug. Det är såhär att för ungefär två år sedan kom man på att jag inte tål mjölkprotein och vete. Det jag blev frågat då var om jag hade ett stort sötsug, vilket hon nästan visste att jag hade. Det stämde alltså, jag åt något sött varje dag i princip. Det uppstår alltså om du är allergisk mot mjölkptotein (så var det i mitt fall). Jag måste säga att sedan dess har jag knappt någon sorts sötsug, nu när jag uteslutar mjölkprotein och till stor del gluten 🙂

  Irma 2014-11-19 23:54:47
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en fråga som inte har något att göra med detta inlägg men jag ställer den här ändå. Nu är det så att jag har haft väldiga magproblem i nästan två år nu och jag har varit och testat allergier osv. Men det har inte visat något fel. Jag började att dricka laktosfritt och sedan dess blev jag något bättre men jag har fortfarande problem och nu så funderar jag på att börja med glutenfritt. Jag vet att du inte dricker mjölk och min fråga är dricker du laktosfri mjölk eller har du helt uteslutit komjölk?

  Vänliga hälsningar
  Therése

  Therése B 2014-11-19 23:30:35 http://therreeseb.blogg.se/index.html
  Svara
  • Svar på Therése Bs kommentar.

   Hej Therese! Att äta mjölk och glutenfritt är absolut en mycket bra ide! Jag har kört en 2 års detox då jag uteslutit alla mjölkprodukter och gluten. Nu äter jag naturell yoghurt 1 gång i veckan då jag enligt mina allergitester inte är känslig mot just yoghurt. Men gluten ska du absolut ta bort. Kram Ida

   idawarg 2014-11-20 09:04:47
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag är helt ny här.
  Jag har precis börjat träna ordentligt och sökte på bra
  träningsbloggar och kom då till din blogg.
  Jag är helt inne på att nå mina mål men känner att jag behöver lite råd.
  Jag är en väldigt smal tjej på 26 år, mitt mål är att tighta till kroppen lite och
  bygga på muskler samt stärka rygg en del då jag lätt får ont där.
  Jag har kollat in några av dina träningstips och fick mycket tips där.
  Men vad bör jag tänka på med mat osv? Jag vill absolut inte gå ner i vikt, snarare
  tvärtom. Har du lite tips? Jag är ju dessvärre en tjej som älskar sötsaker, och jag vill
  absolut försöka ta mig ur det, men vet inte hur.

  Sen en sista fråga, vart köper du dina träningskläder? Har du några tips på lite bra sidor
  med hyfsade priset?

  Tack på förhand! Kram Emma

  Emma 2014-11-19 23:21:58
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma och välkommen hit! 🙂 Jag förstår ditt problem då jag själv varit i samma situation. Tycker du ska satsa på styrketräning med lite tyngre vikter och superviktigt att du får i dig tillräckligt med mat. Skippa gärna socker och håll fokus på bra mat med proteiner, fetter och långsamma kolhydrater som ger din kropp energi och byggstenar att bygga muskler och bli starkare. Du hittar massa recept här på bloggen eller i min app som du kan ladda ner gratis här –> http://getmikz.com/wargpower/

   Jag köper oftast mina träningskläder på Nelly.com och gillar deras egna märke som inte är så dyrt 🙂 Kramis

   idawarg 2014-11-20 09:03:09
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack så jätte mycket för svar 😀 Jag har testat några av dina recept på smoothies som smakar extremt gott och som faktiskt har bort mitt sockersug.
    Hur ofta rekommenderar du mig att träna? 🙂

    Emma 2014-11-25 00:24:58
    Svara
 • Vilket märke köper du på chiafrön? Vad har det för näringsvärde?

  Kajsa 2014-11-19 23:08:54
  Svara
 • Hej! Jag vill jättegärna gå ner lite i vikt men ändå ha kvar/bygga muskler. Då är min fråga, ska man först satsa på att gå ner i vikt och bara t.ex. springa och efter det börja lyfta vikter och bygga muskler. Eller ska man köra båda sakerna samtidigt?

  Ronja 2014-11-19 21:24:36
  Svara
 • Jag läser nästan överallt att basövningar är det bästa att köra på när man styrelträninar i första hand. Men lm man tränar 5 gånger i veckan. Är det ok att köra knäböj o marklyft till exempel flera dagar i rad, eller ska man dela upp det för att musklerna ska återhämta sig?

  Karin 2014-11-19 20:47:44
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Ja basövningar är toppen. Jag brukar börja mina pass med 1-2 basövningar för att sedan göra annat. Det beror på hur tungt och hårt du kör. Kör du max tungt så räcker det med 1-2gånger i v med samma övning.

   idawarg 2014-11-20 08:58:38
   Svara
 • Detta låter mycket bra! Jag uppskattade också detta svaret!
  Jag kör en ”health challenge” året ut, till nyår (kroppen ska allt va i trim till nyår och inte ha pajats av decembärmånad som lätt kan bli en frossarmånad), och jag kör små ”mini-utmaningar” varje vecka. En sockerdetox som detta skulle vara bra. Kan börja för en vecka för att testa, och sedan köra på mer. Tack för inspon 🙂

  //hundredkitchenstories.blogg.se

  Paulina 2014-11-19 20:45:55 http://hundredkitchenstories.blogg.se
  Svara
 • Många är för att använda dadlar för att baka, men om jag förstått det rätt innehåller det rätt mycket fruktsocker? Har du recept på ”chokladbollar” eller liknande utan torkad frukt?

  Linnea 2014-11-19 20:36:07
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej Linnea! Ja dadlar innehåller endel fruktsocker. Nej just nu har jag haft dadlar i alla bollar, men ska kolla om jag kan hitta något dadelfritt recept 🙂

   idawarg 2014-11-20 08:56:34
   Svara
 • Jag undrar en sak angående socker! Hur mycket ”dolda sockerarter” finns i naturell kvarg? I den jag äter är näringsvärdet per 100 gram:
  22 gram protein, 6 gram kolhydrater varav 5 gram sockerarter. Jag tål mejeriprodukter, är det okej att äta ungefär 300 gram till frukost?

  Hanna 2014-11-19 20:34:55
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej! Alla mjölkprodukter innehåller ju mjölksocker men jag har ej koll på hur mycket just kvarg innehåller.

   idawarg 2014-11-20 08:55:21
   Svara
 • Är inte frukter nyttiga? Varför ta bort frukter eller minimera intaget av något som är bra för kroppen? 🙂

  Therese 2014-11-19 19:55:46
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Hej fina du och se svaret nedan. Frukt är absolut bra och nyttigt men har man problem med ett sötsug och vill bli av med det kan det vara bra att minska/ta bort frukt just under sockerdetoxen 🙂

   idawarg 2014-11-20 08:54:14
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   hej förlåt men vill bara hoppa in lite snabbt här 😉
   tror hon menar att frukt är sött, och då triggar det hjärnan till att vilja ha mer sött och mer mat!
   jag äälskar frukt och äter det till typ allt haha, men ett tips är att inte ta en hel frukt varje gång. så om jag t.ex. har päron i yoghurten på morgonen så tar jag bara en liten del av den, typ 1/3 del, sen kan jag ha lite mer från päronet på mackan efter skolan haha, och även på gröten till kvällsmat 😉 funkar toppen för mig! så man kan dra ner på frukten även fast man äter det till varje måltid 🙂 men förstår din fråga.. fattar inte varför alla tycker det är sååå dåligt med för mycket frukt? :O…

   Ellen 2014-11-19 22:15:55
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag har idrottat väldigt mycket genom åren, har spelat fotboll i 10 år. Men nu när jag nyligen slutat och bestämt mig för att börja gymma istället har jag märkt att jag är extremt svag i rygg och armar. Jag försökte göra ett träningsupplägg som du har lagt upp på youtube, ”tone your arms”-videon och det gick fruktansvärt dåligt måste jag säga haha. Har du några tips på övningar för att stärka ryggen och armarna för någon som verkligen inte har någon styrka alls? En nybörjare helt enkelt. Eller ska jag fortsätta med videon och förhoppningsvis bli bättre? Tack för en grym blogg! Så inspirerande och fin:)

  C 2014-11-19 18:38:13
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Hej fina du! Gummibandsövningar är toppen och jag kommer snart ut med en video med just det 🙂

   idawarg 2014-11-20 08:52:54
   Svara
 • Jag läser mer och mer om chia och jag blir mer och mer sugen på att handla hem det 🙂

  POOS 2014-11-19 18:35:22 http://www.fames.se/poos
  Svara
  • Svar på POOSs kommentar.

   Ja chia är grymt! 🙂 Du kan beställa här http://www.vitamera.se/ref/idawarg/chia-244.html

   idawarg 2014-11-20 08:52:09
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt