Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

AMARANTHGRÖT – RECEPT

IMG_0462-0.JPGIMG_0463-1.JPGIMG_0464-0.JPGEn ny produkt jag upptäckt med min nya allergidiet är Amaranth och jag är helt förälskad! Hur har jag kunnat missa detta innan? Amaranth finns i olika former och man kan baka, använda det istället för ris/pasta/quinoa, göra gröt på det och ha det i muslin. Det är rikt på protein, mineraler och vitaminer och är helt glutenfritt. Här kommer recept på min amaranthgröt med kardemummasmak.

English: A new product I discovered with my allergy diet is amaranth and I´m totally in love! How could I miss this before?  You can use amaranth for baking, use instead of rice/pasta/quinoa, make porridge or use in musli. It´s rich in protein, minerals, vitamins and is totally gluten free. Here´s a recipe on my amaranth porridge with cardamom flavor. 

Recept amaranthgröt 1 person// Recipe amaranth porridge 1 person

1 dl amaranthflingor // 1 dl amaranth flakes

1/2 tsk mald kardemumma // 1/2 tsp cardamom

2,5 dl vatten // 2,5 dl water

Gör så här: Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme i ca 5 min under omkörning. Toppa med en nypa havssalt, granatäpple och valfri mjölk.

Proceed like follow: Put everything in a sauce pan and cook on low heat in about 5 min, stirring. Top with a pinch of sea salt, pomegranate and your choice of milk. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej!
  Står och ska testa detta precis nu, men la märke till att på förpackningen står det ju ”koktid 20 min”.. Är dom ens färdig efter 5 min då som du skrivit? 😮
  Kokat mina i ca 10 min nu och dom är fortfarande hård :s
  Hälsningar Elin

  Elin 2016-09-02 21:28:45
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Observera att det är Amarant(h?)FLINGOR som Ida använder i sitt recept. Jag tror att du köpt hela frön. Det går att göra gröt även på dom men med annat resultat och längre koktid.

   Sebastian 2016-11-10 23:45:03
   Svara
 • […] Amaranthgröt […]

  Svara
 • Jag brukar köra på havrekli istället för havregryn, men är amaranthflingor ännu bättre? 😀

  Linnéa 2015-01-24 09:44:36
  Svara
 • […] är glutenfritt, har lågt GI och rik på mineraler och vitaminer. Recept på gröten hittar ni HÄR. Jag toppade min med hallon, granatäpple och ekologisk sojamjölk. Har fått flera frågor på […]

  ImActive.se - Ida Warg 2015-01-24 07:04:04 http://idawarg.wearecube.se/2015/01/24/love-amaranth/
  Svara
 • […] Amaranthgröt är en favorit kolhydratskälla till frukost – Recept HÄR. […]

  ImActive.se - Ida Warg 2014-11-23 18:08:04 http://idawarg.wearecube.se/2014/11/23/tips-pa-bra-kolhydrater/
  Svara
 • Lät väldigt spännande, alltid bra med nya tips 🙂

  Caroline 2014-11-19 14:00:14 http://awesomecaroline.blogg.se
  Svara
 • Vart köper man amaranth flingor någonstans hittade inte de i en vanlig ica butik dessvärre 🙁

  Lisa 2014-11-19 06:36:50
  Svara
 • Hej Ida! Först måste jag säga det, din blogg är grym!

  Jag älskar att träna, men jag får inte ut så mycket som jag önskar av det. Jag tränar minst 3 gånger i veckan. Men jag har inte koll på vad jag ska äta. Jag har provat det ena och det andra. Men jag får det inte att funka. Hur mycket proteiner, fett, kolhydrater m.m. bör man äta? Skulle du kunna lägga upp ett matschema för en dag? Och hur bör man tänka runt kaloriintaget? Mitt mål är att bygga muskler. Tacksam för svar!!

  Du är bäst! Massor med kramar.

  Amanda 2014-11-18 20:27:50
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej fina du och tack för kommentaren! Hur mycket som man ska äta är individuellt och måste räknas ut efter din ålder, vikt och nivå på rörelse. Bäst är att anlita en PT/kostrådgivare för att ta reda på det. Recept kommer jag fortsätta att posta och du hittar massa bra nyttiga recept på alla måltider i min app som du lafddar ner gratis här –> http://getmikz.com/wargpower/

   idawarg 2014-11-19 13:59:19
   Svara
 • Hur smakar amaranth? 🙂 finns det något att jämföra med? Jag är så himla kinkig och kräsen med mat men behöver en bra proteinkälla på morgonen så jag står mig och detta lät väldigt intressant, har även ibs mage så att du kan äta det med dina allergier låter ju bra! Tack för en superbra blogg 🙂

  Johanna 2014-11-18 20:21:35
  Svara
 • skulle du kunna tipsa om en nyttig frukost? Vet inte vad jag ska äta till frukost, så skulle vara jättesnällt om du gav ett tips!

  :) 2014-11-18 20:18:55
  Svara
  • Svar på :)s kommentar.

   Aboslut du har ett ovan och du hittar massor i min app på MIkz. Ladda ner den gratis här –> http://getmikz.com/wargpower/

   idawarg 2014-11-19 13:56:38
   Svara
 • Detta ska jag leta efter nästa gång jag är och handlar 🙂

  POOS 2014-11-18 18:50:08 http://www.fames.se/POOS
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind