Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARFÖR ÄTER JAG INTE KOLHYDRATER?

IMG_0294.JPG

Ugnsbakad lax med sparris och spenat – Recept här.

question answerhej. Jag förstår inte riktigt varför du inte äter kolhydrater? Det är ju superviktigt när man tränar. Känns inte som en “nyttig måltid” med så energisnål mat för någon, särskilt en som tränar?
//lina

SVAR: Hej Lina! Jag äter absolut kolhydrater och är supernoga med att få i mig ordentligt varje dag av både fett, kolhydrater och protein. Bara för att min middag inte innehöll så mycket kolhydrater så betyder inte det att jag inte äter det. Under samma dag åt jag även 3 smoothies innehållande totalt 8 bananer tillsammans, så jag fick absolut i mig den mängd kolhydrater jag behövde. Eftersom jag just nu följer ett specialschema äter jag få livsmedel varje dag då jag utesluter det kroppen är överkänslig mot. Den dagen jag käkade Lax har jag lax som proteinkälla och banan som kolhydratskälla. Lax och banan är inte toppengott tillsammans så där av blandade jag inte in bananen i min goda lunch.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hejhej! Jag undrar bara om du har något tips på träning man kan utföra om man är förkyld? Det gäller att vila, självklart, men finns det ingen lättare övning förutom promenader som jag kan utföra under tiden som jag blir frisk? 🙂
  Kram

  ET 2014-11-18 15:11:04
  Svara
 • vad tycker du om bulgur? är det bra? 🙂

  sabina 2014-11-17 21:37:49 http://nattstad.se/biiina
  Svara
 • VILL DU BLI VECKANS BLOGG PÅ ACTIVE FITNESS? 😀

  http://www.nattstad.se/activefitness/vill-du-bli-veckans-blogg-16247882

  Active Fitness 2014-11-17 20:02:07 http://nattstad.se/activefitness
  Svara
 • Hej Ida! funderar över en fråga som det vore skönt att få svar på 🙂 jag har hört att man ska äta 1 g x kroppsvikt kolhydrater efter träning.. stämmer det? och blir det någon skillnad i resultaten osv om man inte gör det? Kram

  Isa 2014-11-17 19:27:47
  Svara
 • Ida, har du något inlägg om hur man håller koll på att man får i sig tillräckligt mycket protein/fett/kolhydrater under en dag? Jag har de senaste månaderna börjat styrketräna och kosten är såklart viktig för att se resultat. Jag äter rätt ”rent” i dagsläget och äter inget kött sen flera år tillbaka, men tycker det verkar sjukt svårt att hålla koll på om jag äter tillräckligt med kalorier och vilka näringsämnen jag får i mig. Vet inte vart jag ska börja liksom 🙂

  Nathalie 2014-11-17 19:24:27
  Svara
 • Vitt ris är ju glutenfritt men varför är det så dåöigt? 🙂

  Katarina 2014-11-17 16:38:24
  Svara
 • Hej! skulle inte du kunna gå igenom vad du äter för mat när du äter under din diet? Hade varit så intressant! Hur längre ska du äta på diet? Äter du samma sak flera gånger i veckan?

  Ja du förstår jag undrar helt enkelt hur dina nya diet fungerar. Skulle också vilja säga att din blogg är sjuuukt bra, läser varje inlägg!
  Kram

  Elin 2014-11-17 14:48:03
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga.. Eller kanske ett problem haha.. Det är så att jag har tappat lite i vikt de senaste veckorna. Och jag vill verkligen inte gå ner i vikt. Jag tränar styrka och springer och jag tycker jag äter normalt och alltid tills jag blir mätt. Äter sällan pasta, potatis, vitt ris och vitt bröd. Äter hellre kött/fisk/kycklig och massa grönsaker och fullkornsris. Vad ska jag göra för att inte tappa mer vikt? Känns som att det blir svårt att äta mer än jag redan gör.. Men vad mer kan man göra? Ska jag dra ner på konditionspassen (löpning)? Fast det vore tråkigt för jag gillar det verkligen.. Kram

  emma 2014-11-17 13:45:13
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Personligen skulle jag tro att du behöver tillsätta mer fett till maten om du äter mycket magert kött/fisk och grönsaker. Salladsdressing med rapsolja eller olivolja är allra lättast att börja med! Häll på olja på allt. Inte nog med att det innehåller mycket kalorier, det är dessutom en smakförhöjare av rang. Allt kommer att bli godare, och då kanske du får i dig ännu mer av den vanliga maten. Bra för hjärtat också!

   Emma Hå 2014-11-17 20:55:43 http://emmahas.se
   Svara
 • Hej Ida,

  Jag har just hittat till din blogg, fastnade direkt.
  Tänkte fråga om du kan göra ett inlägg med tips på bra kolhydrater för mig som inte kan något om kost alls.
  Som du skrev här tex, att du äter en massa bananer och får i dig dina kolhydrater som du behöver. Har du tips på fler bra kolhydrater?

  Tack på förhand.
  Ha en fin måndag och du, tack för träningstipsen, har precis börjat (sedan 1 vecka tillbaka) med dina träningar. Får se vad det leder till. 🙂

  / Diana

  DeMarkey 2014-11-17 12:31:23 http://demarkey.se
  Svara
 • Jag äter också ibland en proteinrik lunch och tar istället igen kolhydraterna under mellanmål och så 🙂 beror helt på vad jag är sugen på!

  POOS 2014-11-17 12:21:10 http://www.fames.se/poos
  Svara
  • Svar på POOSs kommentar.

   ja precis, bara man har koll på det totala intaget 🙂 Kramis

   idawarg 2014-11-17 12:54:09
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    hur ”håller du koll” på det totala intaget? Skriver du ner det eller bara i huvudet? Brukar du planera på morgonen din dag så att du får i dig allt du behöver, och vilka riktlinjer har du du går efter då du säger ”allt jag behöver?”. Har du nån lista på hur mycket kolhydrater o proteiner o fett du ska ha?

    elsie 2014-11-17 13:24:49
    Svara
    • Svar på elsies kommentar.

     Det tror jag nog att hon känner själv då hon förhoppningsvis känner sin egen kropp! Man kan aldrig skriva ned exakta mått för nånting då det ALLTID är individuellt vad som passar var och en.

     Emma 2014-11-17 16:13:08
     Svara
    • Svar på elsies kommentar.

     Just nu äter jag exakt samma sak var 4e dag och då har jag räknat ut vad jag måste få i mig på en dag för att ligga på minst 2000kcal/dag och då är de bara att trycka in allt vilket blir mycket mat när jag äter så pass rent som jag gör nu. Äter så nu ett tag endast för att bli av med allergier så där av har jag kollat kalorier så jag får i mig tillräckligt av allt och inte hamnar på underskott

     idawarg 2014-11-17 13:28:13
     Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind