Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VILKET GLUTENFRITT MJÖL SKA JAG VÄLJA?

Glutenfri scones

Glutenfria Scones tex. tycker jag passar bäst att baka med mandel eller kokosmjöl.

question answer

Hej! Jag funderade bara över vilka mjölsorter som är bäst att baka med? Du förespråkar ju glutenfritt men om man bortser från det, vilka mjölsorter är ur hälsoperspektiv okej att använda? Tänker typ dinkel osv.
Och vad är det som skiljer ett “bra” mjöl från ett sämre? Alltså vad ska man titta efter när man avgör om ett mjöl är bra att använda eller inte?

SVAR: Hej! Det är en bra fråga och jag väljer mjöl utefter hur jag känner att min mage mår av dem. Jag är ex känslig mot mandlar och därav funkar inte mandelmjöl så bra för mig medans det för många andra funkar kalas + att det innehåller massa bra näringsämnen. Så att känna efter vad magen gillar och blanda är toppen. Här kommer en lista på bra glutenfria mjöl att baka med…

Amaramth mjöl

Havremjöl

Rismjöl

Bovetemjöl

Mandelmjöl

Kokosmjöl

Quinoamjöl

Majsmjöl

Kikärtsmjöl

Alla de här mjölsorterna är glutenfria och funkar bra till olika slags bröd/bakverk så blanda och testa dig fram. Har ni fler glutenfria mjölsorter att rekommendera så tipsa gärna om det i kommentarerna nedan? Sedan får ni gärna tipsa om vilket som är ert favoritmjöl och vad ni bakar med det? 🙂

English: Question/Answer in swedish. Tips on gluten-free flour. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Jag tycker det är skönt med en färdig mix, så jag inte behöver så himla många olika påsar hemma.Samtidigt vill jag inte ha Finax och Sempers ”instant diabetes” mix som mest är vetestärkelse, socker och E-nummer. Jag bakar numera mest med färdig brödmix från Doves Farm , blir jättegott bröd, och inga konstigheter i mjölet!

  Maria Nordell 2015-10-08 09:59:17
  Svara
 • Tack för en inspirerande blogg! Det jag undrar över är dock om du någon gång reflekterat öve rvarför du har så mycket problem med allergier och din magw? Du förespråkar och äter rent och ändå så verkar du ha mer problem än någon annan? Borde inte det vara ett tecken på att något inte är rätt?

  Mira 2014-11-11 00:24:34
  Svara
 • Hej! Jag känner mig lite efter nu…. Varför vill många äta glutenfritt? Gluten är ju ett protein och protener sv olika slag är ju populära

  Linnéa 2014-11-10 22:59:31
  Svara
 • Haha Ida Warg, läs om läs rätt! Kan vi få svar på den faktiska frågan, jag skulle gärna vilja veta också 🙂

  Sanna 2014-11-10 21:42:26
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Haha på dig själv Sanna! Jag anser inte att något mjöl med gluten är bra så där av bara glutenfria alternativ 😉

   idawarg 2014-11-10 21:56:39
   Svara
 • Himla bra inlägg på en himla bra blogg! Hade själv tänkt fråga faktiskt. Själv använde jag hittills endast majsmjöl av den enkla anledningen att jag som fattig student inte riktigt har råd med något annat då andra glutenfria mjölsorter är betydligt dyrare. Rätta mig om jag har fel! Har dock tänkt skrapa ihop några slantar och vidga mina vyer. Kram och tack för att du finns!

  Malin 2014-11-10 18:43:55
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Nej majsmjöl och rismjöl är billigast. Sedan så kan du ju göra eget havremjöl genom att mixa havregryn vilket också är billigt 🙂

   idawarg 2014-11-10 22:01:01
   Svara
 • Hej Ida, utav någon anledning så mår jag illa iprencip varje gång jag tränar, vet du vad det kan bero på ? kram elin

  Elin 2014-11-10 17:15:47
  Svara
 • Men, frågan var ju inte vilka glutenfria sorter det fanns utan vilka som är bra, alltså kanske grahamsmjöl och dinkelmjöl vara okej också? Eftersom hon ville bortse från glutenfria?

  Sara 2014-11-10 17:06:07
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Nej det stämmer och jag anser heller inte att några mjölsorter med gluten är bra så där av bara glutenfria mjölsorter 😉

   idawarg 2014-11-10 21:55:46
   Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar om havremjöl säljs i vanliga mataffärer? Jag har sett andra mjölsorter men när jag ville baka ditt frukt- och nöt bröd så letade jag länge efter just det mjölet utan någon framgång :(. Blandade extra mycket av rismjöl och bovetemjöl istället men hade varit kul att få testa med havremjöl också! 🙂

  Kram

  Katja 2014-11-10 15:53:10
  Svara
 • Vilket bra tips för mig som har en svägerska som är glutenallergiker. Tack för tipset!
  Mvh Anette Starby

  Anette Starby 2014-11-10 15:39:00 http://starby.devote.se
  Svara
 • Åh det ska jag testa!

  Gå in på min blogg för att se min recension av nya succéfilmen Interstellar! KRAM

  Elsa Winge 2014-11-10 15:30:48 http://elsawinge.devote.se
  Svara
 • Så kul att läsa om glutenfria-alternativ. Jag har förälskat mig i risnudlar som ett alternativ till pasta – litet tips! 🙂

  Jennifer Sandström - resor, kärlek & drömmar 2014-11-10 15:10:53 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hej Ida! Handlade nyss på ICA Esplanaden vid Humlegården och såg att de börjat sälja kokosnötsglass så var bara tvungen att tipsa dig om detta då jag vet att du älskade o äta det i USA (precis som jag) kram 🙂

  Linnea 2014-11-10 14:55:20 http://linneastockholm.blogg.se
  Svara
 • Jag bakar underbara scones med bovetemjöl 🙂
  Recept på dem finns i gårdagens blogginlägg!
  Spännande med en massa härliga mjölsorter att testa 🙂

  Linda Assarsson 2014-11-10 13:50:54 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • Jag älskar att baka med bovetemjöl, tycker det får en bra konsistens och struktur och så smakar det precis som ”vanligt” bröd om man får till det. Här om dagen gjorde jag en grov glutenfri limpa som blev himmelskt god. Om någon är nyfiken på receptet så kan ni läsa det här –> http://visionofnutrition.se/2014/october/grov-glutenfri-limpa.html

  Sara 2014-11-10 13:18:12 http://www.visionofnutrition.se
  Svara
 • Hasselnötsmjöl! Är urgott att använda till american pancakes 🙂

  Andrea 2014-11-10 13:15:09
  Svara
 • jag kör ju paleo så för min del blir det mandel- och kokosmjöl. gott gott gott 🙂

  ellen 2014-11-10 12:39:39 http://ellfi.blogg.se
  Svara
 • Vad bra att någon ställde denna fråga, för jag tänkte på den senast idag – vilket mjöl man ska välja. Jag vill också ha ett bättre mjöl hemma att baka med än vad jag har nu.
  Superbra tips! 🙂

  POOS 2014-11-10 12:34:42 http://www.fames.se/poos
  Svara
 • V

  POOS 2014-11-10 12:33:50 http://www.fames.se/poos
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt