Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIG KVITTEN SYLT – RECEPT

IMG_0015.JPGIMG_0016.JPG

Jag har upptäckt något nytt vänner, nämligen Kvitten frukt. MUMS! När jag fick mitt allergi så var det inte många frukter som jag tålde men kvitten var en av dem och jag hade ingen aning om vad det var? När jag sedan gick till mataffären samma dag så hade de denna äppleliknande frukt och självklart var jag tvungen att testa. Att äta den rå är inte toppengott men att göra sylt på den är helt fantastiskt och smakar lite likt äpplemos. Här kommer recept.

English: I´ve discovered something new, quince fruit.Yummie! This fruit is similar to apple and it´s so good du do jam with. Heres a quince fruit jam recipe.

2 Kvitten frukter // 2 Quince fruit

2 msk vatten // 2 tbsp water

Kanel // Cinnamon

Kardemumma // Cardamom

Gör så här: Skala och skär Kvittenfrukten i små bitar och lägg i en kastrull med 2msk vatten. Koka på svag värme med lock i ca 20 min. Krydda med kanel och kardemumma och koka några minuter till tills frukten är helt mjuk. Mixa med stavmixer eller mosa med gaffel till önskad konsistens. Jag har min på morgongröten och det är så gott!

Proceed like follow: Peel and cut the fruit in small pieces and put in a saucepan with 2 tbsp water. Cook over low heat with lid for 20min. Season with cinnamon and cardamom and cook for a few minutes more until its soft. Mix with a hand blender or mash with a fork until desired consistency. 

ALLA MINA RECEPT SAMLADE

Ladda ner min app Wargpower så får ni alla mina recept samlade i en receptbank som är supersmidig och lätt att använda. För att ladda ner appen skicka ett sms med texten wargpower till 72722 (appen är helt gratis) eller gå in HÄR.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Ida, tack för en jättebra och inspirerande blogg! Jag har i lite drygt ett halvår nu ätit en gluten-, mjölkprotein- och köttfri kost(äter ren fisk och kyckling), samt uteslutit halvfabrikat och vitt socker så långt som det går. Någon gång i veckan gör jag undantag för att det är svårt att alltid äta så som helst skulle vilja. Överlag mår jag bättre på många olika sätt, men ibland har jag väldigt svårt att bli mätt. Främst efter skolan då jag endast äter salladen där om det inte finns ren fisk eller kyckling. Jag går i två olika sporter samt gymmar och springer så jag tränar ungefär 10 timmar i veckan. Har du något tips på mat som mättar som inte innehåller dessa delar som jag undviker? kram

  Emma 2014-11-05 17:35:52
  Svara
 • Hej!

  Jag heter Sanna Bohman, är 18 år och går barn och fritidsprogrammet i Skövde med inriktning fritid och hälsa. Jag behöver verkligen din hjälp!

  Vi har fått en uppgift i kursen Träningslära där vi ska få förståelse för etiska normer och regler inom träningsverksamheten. För att klara den här uppgiften måste vi ha tagit kontakt med en eller flera PT’s för en intervju, så jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig lite med min uppgift och svara på mina frågor? Jag kommer sedan att sammanställa svaren till en rapport utifrån dina svar.

  PS. Vet inte om du kommer ihåg detta, men vi träffades på fitnessfestivalen i göteborg förra året, sedan la du upp bilden på din blogg, det var supercoolt!:D

  – Hur gör du för att möta kunden på ett bra sätt och bygga upp ett förtroende mellan er?

  – Håller du dig helt professionell eller kan du/din kund blanda in lite personliga saker för att ni ska få ett bättre förtroende för varandra?

  – Vad tycker du är okej när det gäller kroppskontakt till dina kunder?
  – Frågar du din kund innan om det är okej att du tar på denne när du ”rättar” till något eller går du rakt på sak?

  – Vilket är ditt bästa knep för att marknadsföra dig själv och få personer till att välja dig som PT?

  – Hur skulle du göra om du började fatta tycke för någon som är på en annan nivå än PT och kund? Ex kompis eller kärleksmässigt?
  – Varför ville du utbilda dig till personlig tränare?

  – Har du sett någon på gymmet eller haft en kund som lidit av en ätstörning, haft träningsmissbruk (ortorexi) eller tagit droger som du har fått neka till träning. Vad var anledningen? Hur upptäcktes detta? Hur tog du kontakt? Hur reagerade personen i fråga?

  Med vänliga hälsningar, Sanna Bohman!

  Sanna Bohman 2014-11-05 11:29:58
  Svara
 • i love all the wunderful recipes here and especially on your app 🙂
  i’m a junkie of your app-post 😉

  melanie 2014-11-05 10:35:38
  Svara
 • Ja den är såååå god. Har aldrig hört talas om den innan jag såg den i mitt allergischema. Oh, jag har ej testat att äta mer än en liten bit helt rå så kanske ska undvika det 😀 haha.Jag köpte min på ICA, dock ett välsorterat sådant 🙂 Kramis

  idawarg 2014-11-05 10:02:01
  Svara
 • Åh den här frukten åt jag typ varje dag som liten. Iallafall när den var i säsong i mitt hemland. Har saknat den smaken så – smakar ju inte så mycket men ändå speciellt, lite strävt. Hade ingen aning om att den fanns att köpa i Sverige och att den heter kvitten. Köpte du den på en vanlig ICA? Nu verkar det ju inte som att du brukar äta den som den är men kan varna för att man blir rätt hård i magen av den om man äter den så. Eller så överåt jag som barn. Troligtvis det sista. 🙂
  Du får ha en superfin dag!
  Kram

  Sima 2014-11-05 08:30:43
  Svara
 • Måste testas! Tack för tipset 🙂

  Den Svenska Drömmen 2014-11-05 08:01:28 http://caroline.vimedbarn.se
  Svara
 • jag läste ditt inlägg om att göra slut med en vän och det var otroligt bra skrivet. Gjorde slut med fyra vänner på sommaren som alltid tryckte ner mig för att jag inte höll i glaset rätt, tog smör ur smörpaketet på rätt sätt, jag kunde inte vara som dom och då lät de sig kalla mig äcklig och de kunde skrika till mig att sticka härifrån och och ta i mig och buffa bort mig. Ja, jag hatade dem verkligen och de var mina ”bästa” vänner. Jag vet inte hur vi lyckades kalla varandra bästisar eftersom ingen egentligen tyckte om varandra.

  mitt problem är att jag ännu har vänner jag vill göra slut med. Vänner som inte är glada för mig, gottar sig i min otur, bara behöver mig då de har problem o.dyl. Jag kan inte göra slut med dessa människor, det skulle vara kaos efteråt. Hur låta det rinna ut i sanden? Känns mer smooth.

  Julia De Foto 2014-11-05 07:48:41 http://www.juliadefoto.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Julia De Fotos kommentar.

   Tack så mycket och starkt gjort av dig som vågade ta steget att göra slut. Låter som du skulle behöva göra dig av med några vänner till men jag förstår att det ibland kan vara svårt. Du kanske skulle kunna prata med dem och berätta exakt hur du känner och se om ni kan lösa det på något sätt? Är det omöjligt att göra slut så kanske du medvetet kan umgås mindre med dem och hitta nya vänner att hänga mer med. Kramis

   idawarg 2014-11-05 08:04:03
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt