Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SOCKERFRI LINGONSYLT – RECEPT

IMG_9751.JPGIMG_9750.JPGHemmagjord lingonsylt kan vara något av det godaste jag vet. Finns inget som slår havregrynsgröt med lingonsylt eller farmors köttbullar eller kålpudding med lingonsylt. Dock är sockerbomben man kan köpa i mataffären inte alls lika god och jag föredrar faktiskt helt sockerfri lingonsylt. Både godare och bättre för hälsan. Här kommer recept på min sockerfria lingonsylt.

Englsih: I just love lingonberry jam and its so good to have on oatmeal. I do not like the one with sugar in the grocery store, its to sweet. Heres a recipe on a healthy sugar free lingonberry jam.

Ingredienser: // Ingredients:

500g frysta ekologiska lingon // 500g organic lingonberry

1 msk vatten // 1 tbsp water

Sötning: Steviadroppar vanilj eller 1 rivet äpple. // Sweetener: Stevia drops vanilla or 1 grated apple.

Gör så här: Vill du söta med äpple så riv äpplet och lägg det i kastrullen på låg värme i några minuter. Mosa eller mixa det sedan till en jämn smet. Lägg sedan i lingon och vatten och låt koka ihop i ca 10min. Vill man söta med stevia så lägg i vatten och lingon direkt i kastrullen och låt koka ihop under omkörning i ca 10 min och droppa i ca 20 droppar stevia.

Proceed like follow: If you want to use apple, grate the apple and put it in a saucepan and cook for a few minutes. Then mix it together until smooth. Then put in the lingonberry and water and boil on low heat for about 10 min. If you want stevia just boil the lingonberry and water together for 10min and add 20 drops of stevia.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej tack för tips om stevia lingon. jag har
  dock steviapulver dvs ren stevia i pulverform och
  är lite osäker på hur jag ska dosera det i
  lingonsylten,tacksam för svar

  Karin Trulsen 2016-09-20 12:43:09
  Svara
 • Hej ! Hur länge håller sig sylten i kylskåpet sen ? Den innehåller ju inga konserveringsmedel eller något så den borde ju inte hålla så pass länge ?

  Elin 2014-10-30 14:58:56
  Svara
 • Hej!
  Jag vet att vila är viktigt för kroppen. Men hur många vilodagar bör man ha i veckan? 1-2? Jag får sån abstinens och det kliar i hela kroppen när jag har vilodagar, känner att jag måste träna och får istället dåligt samvete om jag ligger hemma o slappar när jag kunde tränat..

  Ellen 2014-10-30 11:01:46 http://nattstad.se/eschutz
  Svara
 • Går det att göra samma sak med andra bär? 🙂

  Karin 2014-10-30 10:27:39
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Absolut 🙂 Jag ha gjort på blåbär, hallon, jordgubb och kvittens frukt också. Blir supergott 🙂 Testa även att ha i lite chiafrön om du gör på blåbär, hallon och jordgubb –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/chia-244.html

   idawarg 2014-10-30 10:42:32
   Svara
 • Om man börjar utesluta gluten och laktos, går man ner i vikt då? Jag har hört att många gör det nämligen men jag själv känner att jag inte har något behov av det förutom att min mage skulle må bättre.
  Tack för en grym blogg 🙂

  Caroline 2014-10-30 10:09:35
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Nej absolut inte. De som gör det är säkert de som tidigare varit storkonsumenter av tex bröd, pasta, bullar, kakor, glass mm. När de slutar med det och ersätter med bra mat är det inte konstigt att de går ner. Men har man en normal vikt och utesluter gluten/mjölk och ersätter med gluten och mjölkfria alternativ så ska man hålla samma vikt. Kramis

   idawarg 2014-10-30 10:40:57
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind