Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TIPS PÅ NYTTIG BILLIG MAT OM MAN ÄR STUDENT

IMG_7019.JPG

Banan pannkaka är ett väldigt bra och billigt alternativ till lunch/middag/mellis.

svar på kommentar

Hej Ida!
Först och främst vill jag säga att din blogg är en inspirationskälla utan dess like! Men till frågan; jag började studera i höstas och flyttade då hemifrån för första gången. Den största skillnaden nu från när jag bodde hemma är hur välfyllt kylskåpet är, dvs det ekar liiiite mer i mitt kylskåp än vad det gjorde när jag bodde hemma… Som alla vet är ekonomin för studenter väldigt tajt och jag undrar vilka matvaror du skulle rekommendera att ha i mitt kylskåp som en bra ”grund” att utgå ifrån? /student som vill leva hälsosamt

SVAR: Hej och tack snälla <3

Jag kan bara säga att jag vet precis vad du menar. Jag har levt som student i 4 år och det är inte alltid lätt med maten men det går. Bra varor man kan ha hemma som man brukar kunna få tag på till bra pris är…

Protein: ägg, bönor, tonfisk, fryst kyckling, proteinpulver, köttfärs, vit fisk. Sedan så kolla erbjudanden i matbutiken på tex. fryst lax och torsk. Ibland kan de ha riktigt bra pris. Äter man mjölkprodukter så innehåller kvarg och keso mycket protein och Lidel har billiga varianter. Halloumi är också ett bra och ganska billigt alternativ till proteinkälla.

Kolhydrater: Glutenfria alternativ kan vara frukt, bönor, risnudlar, riskakor, ris, potatis, rotfrukter, morötter, kål. Lite dyrare alternativ kan vara quinoa men det är så drygt så ett paket kostar ganska mycket men räcker länge och har väldigt bra näringsinnehåll så därför tycker jag quinoa är prisvärt. Fryst spenat, grönkål och wookgrönsaker är också något som man kan få till bra pris och håll utkik efter bra erbjudanden på frysta bär.

Fett: Bra fetter kan vara ganska dyrt men räcker oftast väldigt länge. Kokosolja passar till allt och räcker jättelänge. Solrosfrön, pumpafrön, krossade linfrön kan man få tag på till bra pris. Avokado och ostar som feta och getost kan det också finnas bra erbjudande på ibland i mataffären så håll koll.

Att laga stora portioner och frysa ner är toppen. Ett bra tips är också att riva ner morot, kål eller bönor i tex grytor eller köttfärssås för att fylla ut. Blir både gott, nyttigt och billigare.

Hoppas du fått lite tips. Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Bra tips du har gjort för studenter med billiga & nyttiga mål! Sådana tips behöver många studenter & även jag som förälder behöver tips på enkla & nyttiga mål då jag ibland har tidsbrist.
  Mvh http://starby.devote.se

  Anette Starby 2014-10-23 06:55:33 http://starby.devote.se
  Svara
 • Ett supertips för både plånboken, hälsan och miljön är att spana i köttdisken efter storpack av kotletter och kycklingfilé som håller på att gå ut och är till nedsatt pris. In i frysen bara, så håller det några månader till! Min frys är full av lyxiga proteinkällor som jag knappt betalat för 😉

  //Emma Ha aka fattig student

  Emma Hå 2014-10-23 01:27:57 http://emmahas.se
  Svara
 • Om man vill gå ner i vikt säger ju många man ska låta bli frukt. JAg älskar dock frukt och dessutom tror jag det är bra med frukt. Har du något tips om vvilka frukter som är bra och mindre bra? Har hört att honungsmelon är bra? och grapefrukt? 🙂

  anna 2014-10-22 23:10:47
  Svara
 • Makrill i tomatsås är ett bra budgettips också! =)

  Elin 2014-10-22 22:29:24
  Svara
 • hej ida.

  Du rekomenderar att man köper hollistic proteinpulver men jag kan inte köpa det då jag inte befinner mig i Sverige. Jag har hittat ett annat märke One whey. vad tycker du om detta? Hur kan man veta om de är bra eller inte?

  elvira 2014-10-22 21:53:52
  Svara
 • Hej Ida!
  Mitt namn är Lina Petersson och är 19 år. Jag har diabetes typ 1 (även kallat barndiabetes) och fick det när jag var 10 år gammal, en krävande och livstids sjukdom som har förändrat mitt liv! Jag har alltid varit en aktiv person som älskar och träna sedan jag var väldigt liten. När jag fick min sjukdom fick jag lägga min idrott till sidan för ett tag! Men min sjukdom har aldrig stoppat mig för att göra det jag verkligen älskar, att träna! Jag fick kämpa för att få kontroll på min sjukdom med bra kost och träning, men mitt motto är: Ingenting är omöjligt, för att jag klarade det och jag vet att andra med diabetes typ 1 också kan klara det!
  Därför driver jag just nu en hälsoblogg där jag skriver om träning och kost samtidigt hur det fungerar med typ 1 diabetes. Jag skriver bloggen för att jag vill inspirera andra med diabetes typ 1 hur man kan få ihop träning och bra mat, samtidigt som man kan kontrollera sin diabetes. Jag vill nå ut till så många som möjligt som har diabetes typ 1 och då undrar jag om Ni hade kunnat hjälpa mig med att nå ut till fler. Så min fråga är om du hade velat hjälpa mig att nå ut till fler genom att länka min blogg på din fantastiska blogg? Jag brinner verkligen för detta och hade verkligen uppskattat din hjälp! Jag tror verkligen att min blogg kan inspirera andra för att jag lägger ner min själ i bloggen!
  Här är min länk till bloggen: www.nothingcanstopme.shapemeup.se

  Med Vänliga Hälsningar,

  Lina

  Lina 2014-10-22 21:46:05 http://www.nothingcanstopme.shapemeup.se
  Svara
 • Hej ida!

  Vill börja med att tacka för ett sjukt inspirerande blogg och en härlig känsla! Jag har läst din blogg länge och tycker det är kul då jag känner igen mig så sjukt mycket i din träningsresa. Jag har också dansat sedan jag var liten ändå tills 3 an i gymnasiet. Planen var att söka utbildning och bli proffs. Det sket sig och jag har lyckats dra på mig skador och bytte ut dansen mot fitness.

  Jag har sysslat med olika träningsformer hela mitt liv och vill nu egentligen börja tävla i fitness. Jag vet att du inte tävlar eller jobbar mot den typen av mål men om du skulle känna att du har tid och energi så skulle jag känna mig otroligt hedrad om du ville bli min coach. Framförallt i det här med kost och rätt träning för min danskropp så jag får bra förutsättningar , men också om du skulle orka med poseringsträning. Annars om du har tips på folk som kan och vill så är jag också tacksamm! Ser verkligen upp tilldig och tycker du verkar helt rätt. Jag har också magproblem och äter varken gluten eller laktos. Hoppas på ett svar och att du prkar läsa detta långa mail!

  Pepp till dig skickar jag också, du gör ett grymt jobb!

  Kram
  Gaia

  Gaia 2014-10-22 20:30:12
  Svara
 • Mums!

  Gabriella Joss - 19 år, fru och toppbloggare 2014-10-22 20:08:46 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Sjukt bra mat-inspiration alltså, stort tack! 🙂

  Alexandra 2014-10-22 19:58:58
  Svara
 • Fryst kyckling går sällan att hitta ekologiskt och all kyckling nu förtiden är sprutas med massvis med vatten och gifter, särskilt den man köper fryst. 😉

  Mia 2014-10-22 19:56:47
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Nej det stämmer, men som student kan ekologiskt vara svårt att få ihop.

   idawarg 2014-10-22 22:44:06
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ica brukar ha färsk, o-”mörad” (dvs sockerberikad) kycklingfilé i storpack till rabatterat pris ibland (köpte 2 kg för 80 kr/kg häromveckan) som man kan frysa ner i små plastpåsar en och en. Annars är ju kött som håller på att gå ut ofta nedsatt och det går alldeles utmärkt att frysa ner och äta senare =)

    //Emma Hå

    Emma Hå 2014-10-23 01:33:34 http://emmahas.se
    Svara
 • Mitt bästa studentmat-tips är att blanda tonfisk, tomat, gul lök, lite olivolja, salt och peppar. Serveras med sallad, sjukt gott!

  Caroline 2014-10-22 19:47:45
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt