Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGESTUND – FRÅGA VAD NI VILL???

frågestundDet var länge sedan jag hade frågestund och ni är ju så underbart frågvisa så har ni ställt en fråga innan men ej fått svar så ställ den igen under detta inlägg så jag har det samlat. Så fråga på vad ni vill nu så svarar jag 🙂

English: It was a long time ago I had a question time. So ask whatever you want and I will answer. Swedish comments will get answer in swedish and english in english 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
116kommentarer
 • Hej Ida! Vill först och främst säga att din blogg är otroligt inspirerande och rolig att läsa! Jag tycker att träning och kost är superkul så din blogg och dina recept är så bra. Jag har tagit bort gluten och mjölk ur min kost. Men jag äter laktosfria produkter, varför gör inte du det? Jag har även tagit bort socker, men det var de som var krångligt tycker jag. Jag äter väldigt mycket frukt, är fruktsocker också dåligt? Sen har jag också läst på blogg att man ska undvika snabba kolhydrater, vad ska man undvika då och varför? Kram!

  Malin 2014-10-23 15:35:00
  Svara
 • Finns det några nackdelar med att äta för mycket nyttigt fett såsom avokado, ägg och makrill? När jag äter tex nötter blir det oftast i väldigt stora mängder då jag tycker det är så himla gott. Kan det skada kroppen, försämra muskeluppbyggningen eller påverka den negativt på annat sätt?

  Erika 2014-10-23 07:34:33
  Svara
 • Hej
  du har tidigare sagt att du haft ätstörningar. Många säger att man aldrig blir helt frisk från det, vad är din syn på det? Hur påverkar dina tidigare matproblem dig idag? Mår du någonsin dåligt av att tänka på träning och kost i den utsträckning du gör?
  kram

  anna 2014-10-22 07:06:23
  Svara
 • Vilka är dina bästa mjölkfria tips på alternativ till kvarg och keso, som liknar i konsistensen och är proteinrika?

  Erika 2014-10-22 06:38:43
  Svara
 • Hej Ida!
  När du lägger upp veckans #warpower här i bloggen brukar du ju lägga upp bilderna på alla som varit med och sedan namnen under. Tänkte bara höra om du inte kunde tänka dig att sätta namnen vid tillhörande bild så man lättare kan gå in på den person man är nyfiken på. Lite klurigt att sitta och klicka igenom alla namn för att hitta den personen på bilden man söker. kram

  Hanna 2014-10-21 17:45:49
  Svara
 • Hej. Mitt namn är Karolin och jag har precis börjat träna mer än innan. Tidigare har jag ätit naturell yoghurt till frukost tillsammans med fröer och nötter men jag känner att jag vill dra ner på laktosen. Så nu har jag börjat äta havregrynsgröt, men till en början hade jag fiberrika havregryn vilket jag sedan fick reda på att det innehöll vetekli (vill skippa vetemjöl helt). Borde jag köra på vanliga havregryn eller använda rågflingor? Vilket är nyttigast? Brukar även ha i chiafrön för att få mer mättnad.
  Du är för övrigt grym, älskar din blogg och det du gör. Kram

  Karolin 2014-10-21 14:44:16
  Svara
 • Äter alltid havregrynsgröt till frukost men vill variera. Så undrar om grahamsgryn är minst lika nyttigt att göra gröt på till frukost?

  anonym 2014-10-21 12:58:48
  Svara
 • Hej Ida!
  Du använde ju produkter från fitnessguru innan, vad tyckte du var bra/mindre bra med dom? Och hur kom det sig att du bytte, vad är skillnaden på det du använder nu? Skulle gärna få höra dina favoriter med 🙂

  Emelie 2014-10-21 07:23:50
  Svara
 • Att aldrig träna igen eller att äta på McDonalds varje dag?

  Clara 2014-10-21 00:58:39 http://qlara.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar vad ditt bästa tips är när man känner sig lite nere och deppig? Både när det bara gäller en kväll men också vad man kan göra ifall det fortsätter 3-4 dagar kanske en vecka och allt verkar världelöst och man inte har motivationen till varken det ena eller det andra?

  Kram!

  Madeleine 2014-10-20 22:21:41
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar lite över mjölkfria drycker.
  Tycker tex havremjölk funkar till vissa saker typ gröt, men har svårt att hitta användningsområden till till hasselnöts/mandelmjölk.
  Däremot tycker jag att kokosnötdryck från alpro är riktigt god till tex chiapudding och i smoothies. Men det innehåller saker som tri-kalciumfosfat, karragenan, guarkärnmjöl, xantangummi. Vad är det här och är det saker som är dåligt att få i sig?
  Undrar också över rismjölk, hur är det med det? Är det ”dåligt” ris i det? Om du förstår vad jag menar.
  Vet att du inte är nått fan av sojamjölk, hur passa onyttigt är det? Det är svårt att få ett ordentligt svar över huvud taget angående sojaprdukter när man googlar runt. Är en till och med en sojalatte några gånger i månaden dåligt?
  Sorry för lång fråga!
  Kram 🙂

  Josefine 2014-10-20 20:30:01
  Svara
 • 1. Kan inte du lägga upp ett bra HIIT pass på bloggen. Har läst mycket om dessa pass och det sägs vara jättebra för att tona kroppen och bygga muskler och om detta är sant skulle det vara guldvärt om du kunde lägga upp något bra HIIT som verkligen ger 🙂

  2. Du äter ofta jordnötsmör min fråga är, vilken är bäst? Känns som att dem flesta märkerna bara är socker och skulle inte vilja äta det haha :/

  3. Är torkad frukt nyttig? Fick nyss reda på att tranbär var fulla med massa mängder socker och jag undrar om alla torkade frukter är så här? eller om det finns någon som är relativt nyttig?

  Älskar din blogg så mycket!

  martha 2014-10-20 17:26:16
  Svara
 • Hejsan! Jag har en fundering. När man gör en styrke övning, ger den bäst resultat om man gör den långsamt och ordentligt än om man gör den snabbt fast ändå på det rätt sätt?
  Tack för en fantastisk blogg!

  Linnéa 2014-10-20 17:06:34
  Svara
 • Hej Ida! Tusen tack för bra inspiration.
  Vilken typ av cardio träning är din favorit, som du tycker tar bäst? Kan du beskriva den?
  Kram!

  Selicia 2014-10-20 17:05:37
  Svara
 • Hej Ida,

  Vad tycker du om löpning som träning för viktnedgång?
  Jag funderar på att kombinera 2 styrkepass i veckan med 2 löppass i veckan.

  Har du några recept för viktnedgång?
  Finns det något matschema att föja?
  Ditt Dinkelbröd med filmölk och äpple kan man äta det vid viknedgång? Jag älskar bröd men vågar inte äta det pågrund av vikten.

  Kram

  Ida 2014-10-20 17:00:38
  Svara
 • Hej (igen haha) jag undrar även om du vet något man kan göra åt uppblåst mage? jag får ofta uppblåst mage och tycker det är jättejobbigt! kram

  Elin 2014-10-20 16:52:36
  Svara
 • Hej ida, jag tränar styrka ca 3-5 gånger i veckan och kondition 2-3 gånger i veckan och äter hyfsat nyttigt! jag har tränat såhär i ca ett år. Jag vill bli av med bukfettet men inget har hänt! varför? jag vet att man inte kan välja vart man vill förbränna men man tycker ju att det borde hända något? äter jag förstora portioner? kram! 🙂

  Elin 2014-10-20 16:49:52
  Svara
 • Vilka är dina favoritövningar för armarna? 🙂

  Hanna 2014-10-20 16:44:46
  Svara
 • Hej! Jag undrar lite angående träning när man är förkyld. Har gått och dragits med en liten förkylning i snart 3 veckor nu och undrar hur pass frisk man måste vara för att få träna? Har inte tränat något dessa 3 veckor och börjar nu få lite ångest över det. Tacksam för svar! 🙂

  Therese 2014-10-20 16:00:00
  Svara
 • Hej!
  Jag och mina kompisar har gymmat ett tag nu men vi skulle behöva hjälp med bra rygg övningar!
  Vilka är dina favoriter? Kan du inte vissa några?

  My 2014-10-20 15:47:50
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blogg!! Jag är en hopplös småätare och äter gärna lite hela tiden, älskar att gå och småäta på allt och är sugen på någonting hela tiden. Det behöver absolut inte vara någonting onyttigt, det är allt från knäckebröd, frön, musli till jordnötssmör. Även om jag har ätit en hel måltid och blivit mätt så är jag alltid sugen på något efteråt. Hjälp mig, hur blir jag av med det här beteendet?! Även om det inte är onyttiga saker som godis och choklad är det helt onödiga kalorier och energi min kropp inte ens behöver, fortsätter jag såhär kommer jag aldrig lyckas komma i form igen. Snälla du har du några bra tips? Kram!

  Carolin 2014-10-20 14:48:52
  Svara
 • Jag tränar fotboll och de träningarna är ganska sena vilket gör att jag måste lägga mig ganska direkt efter det. Vad kan man äta som gör att man inte går upp massa vikt men som ändå ger energi och kraft till kroppen och musklerna? Tacksam för svar<3

  Michaela 2014-10-20 14:16:01
  Svara
 • Hej Ida! Jag funderar på att prova på att utesluta gluten och mjölk som du för jag läste alla biverkningarna och jag upptäckte att jag nästan hade alla. Men det som är problemet är att jag tycker att det är så svårt at ta bort min keso och kvarg som jag äter gämt och ständigt. Vet inte riktigt hur jag ska klara det utan Mjölk, har du några förslag på livsmedel som man kan äta i stället?
  Kollade lite på dina recept också och tyckte dem såg så goda ut, men är inte fetaost och jetost mjölkpriodukter? är lite förvirrad på vad som inte inehåller mjölk.
  Upskattar ditt svar! Kram Nicole

  Nicole Olsson 2014-10-20 13:40:59
  Svara
 • Undrar hur lång tid det tog för din mage att bli ”sig själv”/platt igen efter att du började äta gluten- och laktos fritt? Har kämpat i ca 2 månader nu och magen är lika sväld som alltid.. Kram o tack för en underbar blogg!

  J 2014-10-20 11:38:17
  Svara
 • Do you run much? What running shoes do you recommend?

  Sofie 2014-10-20 11:24:28 http://www.sbang.blogg.no
  Svara
 • Håller på att gå upp i vikt nu och i början när jag ökade mitt matintag var magen jättesvullen i början vilket är normalt och det la sig efter ett tag. Men nu måste jag öka ännu mer mina matportioner och matintag. Och känner mig ytterligare svullen och så på nytt. Är det också normalt att det blir så i ett par veckor innan kroppen vant sig osv? Alltså att magen alltid blir svullen ett tag när man ökar sitt matintag? Haha hoppas du förstår min fråga.
  Grym blogg!

  anonym 2014-10-20 10:51:41
  Svara
 • Hej Ida. Först ville jag bara tacka för en grymt bra blogg du har. Till min fråga, har börjat få ont i magen, gasig och så och börjar undra om jag kanske är laktos. Har testat att köpa hem laktosfrimjölk och yoghurt dock inte på grädde, smör och gräddfil. Undrar hur man kollar upp om man är laktos? Ska man gå till någon läkare och vad kan dom göra för en?
  Tacksam för svar.

  Emelie 2014-10-20 10:46:08
  Svara
 • Hej Ida! När jag gör squats har jag svårt att hålla ryggen och rumpan ”rakt” och när jag kommer ner till 90 grader är rumpan liksom mer ”under” mig. Jag gissar på att jag är för orörlig. Därför är min fråga: Är det bättre att bara gå så långt ner att man kan hålla ryggen och rumpan i rätt position även fast man inte kommer ner så långt, eller ska man helt enkelt hålla sig ifrån squats över huvud taget? Kraaaaam

  em 2014-10-20 08:47:38
  Svara
 • Jag skriver denna fråga igen som du sa att man kunde göra om man inte fått svar 🙂 för denna är väldigt viktig för mig.
  Hej Ida! Nu har jag en fråga jag länge undrat över. Du säger att du inte äter gluten och laktos. Inte heller socker mm. Min första fråga är: hur får man det att fungera när man är tex bortbjuden, eller hungrig när man är ute någonstans där de bara finns korvkiosk, snabbmatställen och mackor? Vad gör du om du blir bjuden på kalas där de finns tårta, kakor, bullar, saft? Dricker du bara ett glas vatten då?
  Eller blir bjuden på middag som är pasta med sås (innehåller ofta mjöl och lite mjöl) äter du inget då?
  det är sånna saker jag inte får ihop hur man ska göra. Jag skulle också behöva utesluta laktos och gluten men det är svårt i vårt samhället där de flesta äter både och dagligen.
  Sen undrar jag vad du dricker istället för komjölk. Har hört att många andra mjölksorter innehåller konstiga saker som inte är så nyttigt. Även mycket socker. Tex soyamjölk är ofta dåligt för dom med strulig mage.
  Så tacksam om jag får svar! Har så länge funderat över detta

  sofia 2014-10-20 08:32:07
  Svara
 • Hur lång ungefär ska tiden man vilar vara mellan sina reps?
  Allt tillexempel om man gör 10 x fem squats, hur länge ska jag vänta efter att jag har gjort 10, innan jag börjar igen?

  Anita 2014-10-19 23:40:40 http://mirrorland.devote.se
  Svara
 • Hej!
  Jag är i stort behov av hjälp! Jag tror jag har världens känsligaste mage, kan inte äta någonting utan att få massa gaser i magen! Jag vet att jag är känslig mot mjölkprotein så jag håller mig till havremjölk,soya yoghurt osv. Det konstiga är att jag är inte allergisk mot mjölk, jag har gjort test! Sen kan jag inte äta bönor,broccoli,kikärtor,linser,ärtor,lök,sparris,all sorts kål,majs,fullkorns produkter,torkad frukt,äpple,päron,knäckebröd,bulgur,quinoa,råris,mathavre,linfrön,vindruvor,proteinpulver,ägg proteinpulver, ja you name it! Jag har testat massa olika tabletter från apoteket som sägs hjälpa mot gaser men inget funkar. Och jag får inte ont i magen eller nått annat utan onormalt mycket gaser:( Det måste ju finnas nått jag kan göra/dricka/tabletter jag kan ta för att bli av med detta eller är det meningen att jag ska svälta ihjäl:(
  Hade varit såååå tacksam för svar då jag inte klarar att ha det såhär längre, har varit såhär i ca 4 år. Tänkte att du kanske vet nått då jag ser att du äter mjölk- och glutenfritt!

  Grym blogg förresten, du är då en riktig inspiration!
  Mvh Julia

  Julia 2014-10-19 22:52:28
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blogg till ett hälsofreak som mig! 🙂 Du är en sådan stor förebild för många, fortsätt med det du gör!! Nu till min fråga. Jag älskar att baka hälsosamt utan något socker, specielt vitt socker, så jag använder mig allra oftast av dadlar. Men hur bra är dadlar egentligen? Såklart bättre än socker, men hur bra är det för kroppen? Är det något man kan äta med gott samvete? Och hur ser du på kokossocker? KRAM 🙂

  Sanna 2014-10-19 22:23:41
  Svara
 • Hej Ida! Jag har tre frågor som jag länge undrat över.
  1. Vad tycker du om wheyprotein från t.ex fitnessguru?
  2. Vad tycker du om questbars?
  3. Jag har tränat på allvar i ca ett år men jag skulle vilja ta tag mer i styrketräningen. Hur ska jag börja och med vilka övningar?
  Tack för att du är en så bra förebild för mig!

  Moa 2014-10-19 22:14:58
  Svara
 • Hej! Jag har jätte mycket problem med min mage.. Den är alltid jättejätte utspänd och svullen! Det är super jobbigt och jag har ingen aning om vad det kan vara 🙁
  Alltså jag tränar väldigt mycket, springer ofta och jag gör väldigt mycket styrka för magen, med hopp om att den inte ska fortsätta vara lika svullen… Grejen är att jag kan känna muskler på magen, och när jag spänner den och när jag tränar så kan man se mycket magmuskler men sedan går den bara tillbaka till att vara utspänd igen. Jag äter bara bra mat, mycket fibrer och protein osv, nästan inget gluten eller laktos och jag dricker mycket vatten. Så jag förstår inte varför??
  Och sedan är det så att jag vill gärna gå upp lite i vikt, för förutom på min mage så är jag ganska smal, men det är så sjukt svårt när magen alltid är så utspänd och den blir bara större när jag äter, så ibland känner man att man inte vågar äta så mycket för att allt bara går till magen 🙁
  Tack på förhand<3

  Amanda 2014-10-19 21:52:16
  Svara
 • Hejsaaaaan 🙂
  Jag undrar om du har några tips på axelövningar som inte skadar axlarna. Just nu kör jag bara lyft åt sidorna men det är lite trööökigt, får ont av tex militärpress osv.
  Borde kanske fråga en sjukgymnast men du kanske ändå har nåt tips? 🙂
  Kramkram!

  Frida 2014-10-19 21:51:37
  Svara


 • Hur kan man få tillbaka sin mens efter att ha tränat för intensivt? 🙁
  Tränar inget längre och fortsätter äta på som vanligt, men inget händer?!! Min kropp fick sig nog en ”chock” i somras då jag tränade nästan varje dag, alltså från 0 till 100 typ..
  Har kollat upp det på en ungdomsmottagning men dom bad mig vänta och se, leva på som vanligt. Har du något tips?

  Ellen 2014-10-19 21:47:59
  Svara
 • Hej,
  Skulle du inte kunna skriva om din syn på hormonella preventivmedel.
  Själv använde jag under ett år för flera år sedan nuvaring, men det passade inte alls och jag fick hemska biverkningar, gick upp i vikt, fick åderbråck (!!!!!) osv. Piller har jag aldrig ätit.
  Slutade med hormoner, och kommer Aldrig att börja med dem igen. (är 32år)
  Det är så många unga som verkligen ser upp till dig, men jag tycker det är så hemskt att de redan som unga proppas fulla med hormoner och får biverkningar som de får lida av sen senare. För läkare berättar inte om biverkningarna så som de borde.
  Vet att det är ett väääldigt omdebatterad ämne, men, vore intressant om du skrev om det. 🙂 typ ”därför gör jag såhär..”
  Tack för en helt underbar blogg!! 🙂

  J 2014-10-19 21:29:46
  Svara
 • Hur mycket behöver en 15-årig tjej som väger 50 kg, tränar 5 gånger i veckan och vill gå upp nått kilo få i sig till mellanmål? Hur mycket kolhydrater/protein/fetter? Några favoriter? Jag har även en annan fråga. Min mens har uteblivit sedan jag börjat träna mer och äta bättre. Jag har inte gått ner i vikt, stog still i början men nu senaste månaden har jag sett till att gå upp nått kilo. Antar att jag lider av idrottsamenorre. Vad ska jag göra? Tack Ida för den bästa bloggen!

  Elin 2014-10-19 21:27:57
  Svara
 • Hej! Jag är 15 år och har ett svårt sockerberoende. Jag tränar innebandy 2-3 gånger i veckan och sedan lite hemma någon gång i veckan också. Jag har bestämt mig för att bryta mina vanor och försöker äta nyttigare men det går inte. Jag kan inte stå emot sötsakerna. Vad kan jag göra? Skulle vara jättetacksam för svar.

  Ofelia 2014-10-19 21:18:24
  Svara
 • kan du beträtt om när du var med i Floor Filler.
  Hur var det att vara med ?
  ångar du att du var med ?
  o.s.v

  karro 2014-10-19 21:17:21
  Svara
 • är det ok att äta ”vanliga” havregryn när man försöker hålla sig till en glutenfri kost? Är egentligen inte överkänslig men vill ändå hålla mig från gluten. Tänker att vanliga havregryn innehåller så lite gluten? Har jag fel?
  Kram! 🙂

  Emma 2014-10-19 21:15:15
  Svara
 • Hej Ida!
  Undrar två saker:
  1. Dansar du fortfarande? Vet att du håller på med poledance (verkar jättekul!) men tänker på ”vanlig” dans, typ som under Floor Filler-tiden?
  2. Skulle du vilja berätta 3 saker som vi inte vet om dig? 🙂
  Tack för en superbra och inspirerande blogg, en av få träningsbloggar jag verkligen gillar!
  Kram! /Dansande fd Floor Filler-följare 😉

  Jonna 2014-10-19 21:07:46 http://varejanu.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag vill börja med att tacka dig Ida för allt du gjort och tipsat om. Sådan kraft, energi och motivation till att träna har jag inte upplevt någon annan stans. Så tusen tack för det:-) Ja, så nu till min fråga eller kanske frågorna;) Under en tid har det gym jag brukar gå till varit stängt, vilket har resulterat i hemträning. Jag har alltid tyckt att det är bäst och skönast att träna på morgonen. Därför har det ibland hänt att jag har tagit ett litet träningspass innan frukosten. Kan det påverka träningsresultatet negativt om man tränar före frukost ibland? Trots att jag fördelar min träning hela tiden så har jag speciellt fokus på ben och rumpa. Det känns som det tar lång tid att märka resultat på just dom partierna på kroppen. Hade uppskattat jätte mycket om du kunde ge speciella råd och tips när det gäller träning för rumpa och ben:) Kram! Och tack för en helt fantastisk tränings/ och hälsoblogg…/ Mvh! Louise:)

  Louse 2014-10-19 21:07:41
  Svara
 • Hej bästa Ida!
  har du några bra övningar man kan göra för att träna insida lår? får ingen kontakt där och ett riktigt svettit mag&lend-rygg pass? skulle bli sjukt glad om jag fick svar! inspireras varje dag av din blogg, du är hur grym som helst!

  Jessica 2014-10-19 20:58:33
  Svara
 • Jag undrar om du brukar dricka proteinshakes och vad du anser om dem? Hur mycket hjälper de och är det ett sund alternativ som proteinkälla?:)

  Lovisa Hedlund 2014-10-19 20:29:10
  Svara
 • Varför får jag aldrig mina efterlänktade magrutor?

  (Är väldigt smal i helhet, lite extra fett på mage/rygg. Annars smal, trimmad kropp) Men dessa magrutor verkar aldrig vilja träda fram. Är vegetarian, äter mycket grönt, får protein från broccoli, avocado, haregryn, kvarg, soya & quorn. Går powerwalk minst en halvtimme varje dag, oftast längre. Unnar mig ibland. Springer mycket och tränar även styrka. Dricker vatten HELA TIDEN. Har jag tråkigt eller väntar på bussen, etc så gör jag övningar så som lunges eller squats, utnyttjar varenda tillfälle.
  Men någoning måste jag göra fel, för nu har jag hållt på över ett år. Vet du vad det kan vara?

  ida 2014-10-19 20:27:32
  Svara
 • Hur ska man tänka när man lägger upp sin träningsvecka? Om man planerar sina pass en söndag inför veckan, hur ska man tänka när man lägger upp det?
  Kan man träna en muskelgrupp man har träningsvärk i? Vet att man kanske inte ska träna ex rumpa två dagar i rad men om man kört rumpa en onsdag och på fredagen fortfarande har träningsvärk kan man köra rumpa ändå då?
  Vad är dina tips för en hälsosammare vardag? Smågrejer man kan ändra på.
  Är mjölk onyttigt?
  Hur ofta bör man stretcha om man vill bli vig? Ex kunna gå spagat eller en snygg brygga?
  Är gruppträningspass bara skit eller är det värt att gå på? Ex spinning eller bodyattack
  Hur onyttigt är vanlig naturell yoghurt?
  Tips på pålägg på smörgås?

  Vilka livsmedel är det vanligt att man är överkänslig mot utan att man vet om det?

  Linnea 2014-10-19 20:19:45
  Svara
 • Hej Ida! Vad är dina max (PB) i olika lyft? Som squats, marklyft, axelpress, snatch och clean. Vore jätteintressant att veta! Keep up the good work, och tack för all grym inspiration! Kramar!

  Alice 2014-10-19 20:14:44
  Svara
 • Hej!
  1. Tips på gott kvällsmål??
  2. Vad väger du och hur lång är du??
  3. Använder du någon pre workout?? Eller vet du vad det har för påverkan och om det är värt att köpa, skulle vilja testa på men är lite osäker 🙂
  Du är grym Ida, och ger mig verkligen inspiration dagligen 😀 😀 😀 KRAM

  Emma 2014-10-19 20:05:24
  Svara
 • Älskar din blogg, blir så inspirerad!! Jag undrar när det gäller att träna magen. Jag är smal i mig själv, men även om jag tränar mycket får jag inte den platta magen som jag vill ha. Jag har typ som en extramage eller vad man ska säga, o den får jag inte bort. Hur ska man gå till väga? Har hört talas om deffa eller vad det heter, eller vad skulle du rekommendera?

  Anna 2014-10-19 20:00:25
  Svara
 • Hej ida!
  Jag undrar om du har lite tips på uppvärmningar innan ett gympass, jag tycker det är så tråkigt att värma upp på löpbandet eller crosstrainern…
  Jag brukar ofta köra dina youtube pass hemma, tycker du att en uppvärmning krävs innan dem? Har du isf även tips på uppvärmning som man kan göra hemma?
  Tack för en toppenblogg!! Sån grym inspirationskälla 🙂

  Hanna 2014-10-19 19:56:06
  Svara
 • måste man äta mycket kolhydrater för att bygga muskler ida ?? Tränar styrka ca 4 ggr i veckan, och dricker protein. försöker undvika kolhydrater, äter aldrig mackor, pasta och ris och sånt där. men havregrynsgröt och potatis då och då. Men inget händer, har tränat och ätit såhär i ca 1 år. visst, jag har väl fått fastare kropp och fått mer muskler än innan, men får inte något större resultat som jag tycker jag borde fått ? äter jag fel ? har väldigt lätt att gå upp i vikt men svårt att gå ner, så är lite rädd för att gå upp i fettprocent och undviker helst kaloriöverskott. kram!

  Matilda 2014-10-19 19:49:34
  Svara
 • Hej Ida 😀
  Vad är dina bästa övningar för att slimma till insida lår utan att bygga mer muskler där? Och bästa övningen för att få en riktigt bra rumpa. Sen undrar jag även vad dina bästa tips för att lyckas som pt är och bästa tipsen för att lyckas med en blogg 🙂 kramar

  Linn stensson 2014-10-19 19:34:44
  Svara
 • Jag är väldigt förvirrad om huruvida jag ska bulka eller deffa när jag tränar. Dvs huruvida jag behöver göra det. Hur har ni gjort tidigare för att få fram era muskler? Äter ni mer än ni borde eller försöker ni att ligga strax under ert kaloribehov för att behålla fettprocenten? Tacksam för svar!

  S 2014-10-19 19:33:05
  Svara
 • Jag har en ätstörning sedan december 2012 och kämpar med att bli frisk. Jag har kommit en bra bit på vägen mentalt och nu är det bara vikten som ska gå upp till en stabil nivå så kommer jag bli frisk sen. Men jag har ett ”problem” kvar. Det är så att min mage verkligen är tjock. Asså det står ut jättemycket på den nedre delen av magen och jag har alltid haft det så. Magen ser inte ut så för att min magsäck måste töjas ut efter att ha krympt den, för den är redan uttöjd. Men jag känner mig verkligen inte bekväm med att min mage liksom är ganska platt upptill med nedtill är det som om jag skulle ha lagt in en amerikans fotboll i magen. Jag äter redan glutenfritt och utesluter laktos så mycket som jag kan. Har du något tips på hur jag kan göra? Jag försöker varje dag med att inte lägga något värde på min mage, utan bara acceptera att den är som den är, men detta gör det mycket svårare då den liksom är stor! Jag vet inte vad jag ska göra, jag får inte heller träna mer än vad jag redan gör.. Vet du någonting som jag kan göra?
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-10-19 19:12:37 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Hej!

  Jag bor utomlands och försöker undvika kolhydrater i min kost. Jag har väldigt svårt att veta vad jag ska äta som mellanmål i t.ex. skolan eller efter träningar, alltså något som går att ta med och ha i väskan.
  Dessutom undrar jag om du har några ”nyttiga” fredagssnaks du kan tipsa om som passa som substitut för sötsaker?
  TACK för en grym blogg

  Evelina 2014-10-19 19:02:59
  Svara
 • Hej! Du är en stor inspiration

  Elisabeth 2014-10-19 19:00:53
  Svara
 • Vad är din syn på eko produkter så som schampo mm. Du förespråkar eko mat mm men hur ser du på produkter vi använder på huden mm? Det absorberas ju trots allt av huden och måste tas hand om i kroppen av levern mm.

  Super blogg! Kram

  Lovisa 2014-10-19 18:57:58
  Svara
 • undrar hur man får smala ben? har just nu ganska mycket fett på benen men just nu gör jag (lunges?,squats, stora squats och inner thigh lift?) hjälpper dessa att få smalare ben eller blir de större ? (Hoppas du försår vad jag menar kan inte skriva rörelserna riktigt rätt) 😀 dessutom känns det som att mina ben blir bara bredare och bredare hela tiden :/

  alexandra 2014-10-19 18:29:02
  Svara
 • Finns det NÅGON som helst möjlighet att få större benmuskler genom powerwalks på en hastighet på ca: 7.4 km/h å löpbandet? Eller är powerwalks enbart tillför att få tonade muskler?

  Kram Annas

  annas 2014-10-19 18:28:19
  Svara
 • Var köper du alla dina ingredienser? 🙂

  Elvira 2014-10-19 18:28:04
  Svara
 • Hej! Min mens försvann för cirka ett halvår sedan då jag gick ner mycket i vikt på grund av ändrad kost och ökad träning. Jag fann verkligen lyckan och kärleken i träningen och har den än idag. Jag har nu precis gått upp alla kilon jag tappade, plus flera till, och jag äter massormassor, så det räcker och blir över för min kropps energiåtgång. Jag trivs bättre än någonsin i min kropp och mår bäst av träningen. Min fråga är nu: kommer min mens att komma tillbaka snart, nu när jag gått upp alla kilon jag tappade? Eller måste jag dra ner på träningen för att den ska komma tillbaka? Jag är 16 år och tränar cirka 5 gånger i veckan, varierat styrka och kondition. Tack för en underbar blogg, du är en stor inspiration för mig Ida!

  Anonym 2014-10-19 18:07:36
  Svara
 • hej! Bästa sättet att få slankare kropp? Kör mycket cardio 20 min x2/ 4 ggr veckan/60 min 1 ggr crosstrainer/gåband + 2 tim pw en gång per vecka och kör med lätta vikter/många reps för att få slankare ben/bränna fett, kör uppdelat överkropp och nedre delen av kropppen varannan dag förutom vilodag/cardiodag. Har bra kost och äter 3 mellanmål 3 huvudmål per dag, inget vitt socker och inget vitt mjöl, mycket protein och långsamma kolhydrater.

  gabi 2014-10-19 17:43:24
  Svara
 • Hej Ida! Vill först bara säga att jag älskar din blogg, väldigt mycket inspiration!

  Jag har nyligen lagt om min kost gällande frukosten då den tidigare bestått av vitt bröd med massa smör, ost och skinka på samt ett glas tropicana och oboy. Just nu äter jag en skål Verums hälsoyogurt med Paulins granola (hallon och kakao) samt två små mackor (dinkel Frökusar) med en skiva ost på, en salami och paprikastänger på. Till det dricker jag vatten och kaffe/te. Är detta en bra frukost eller finns det något sätt som jag kan få den nyttigare på? 🙂

  Elisabeth 2014-10-19 17:42:01
  Svara
 • Hej Ida!
  Vad gör du när din inspiration och motvation till både kosthållning och träning sviker? Vad är dina tips för att orka igenom även de jobbiga perioderna med både mat, träning och allt där till? Vad motiverar dig? 🙂
  Tack för en bra blogg med sund inställning till både mat och träning, fler som dig! 🙂

  Adelina 2014-10-19 17:30:13 http://www.adelinafitness.devote.se
  Svara
 • Hej!
  Jag tränar kanske 3-4 gånger i veckan, både styrketräning och konditionsträning. Jag tycker det är jättesvårt att veta hur mycket mat man ska äta då, alltså själva mängden. Jag äter tre stora mål om dagen och två mindre men har fortfarande svårt att veta just hur mycket mat jag ska äta som till middag och så. Mitt mål är att få mer muskler men inte bli ett muskelberg utan mer tonad men att det ändå är synligt om man spänner sig. Tränar inte för att gå ner i vikt utan jag ligger bra till där. Så, hur mycket mat per tillfälle borde jag äta? 🙂
  Kram

  Ida 2014-10-19 17:27:48
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga som inte har med träning eller hälsa att göra, utan mer nyfikenhet. Jag kommer ihåg att du var danspartner med Sina Samadi senare känd som Sean Banan i programmet Floorfiller när det begav sig, och jag undrar om ni har någon kontakt idag.

  Jeanette 2014-10-19 17:24:16
  Svara
 • Hej! Jag undrar om din kamera som du brukar använda. Är den bra? Vad kostade den? osv. Sen undrar jag om det är dåligt att köra cirkelpass för hela kroppen tre dagar i rad eller om det mest bara bryter ner? 🙂

  Josefine 2014-10-19 17:16:38
  Svara
 • Halloj! Jag vet att du har pratat en hel del om din laktos- och glutenfria kost, men något jag inte riktigt förstått är varför du inte äter laktosfria mjölkprodukter? Jag är själv känslig mot laktos, men äter allt laktosfritt. Är det fel? Borde man byta till soja- och havrebaserade produkter istället? Så tacksam för svar! Har du redan svarat på denna fråga får du gärna länka svaret 🙂 PS älskar din blogg!!!!!

  Hanna 2014-10-19 17:05:18
  Svara
 • Kan inte du skriva lite mer om olika vitaminer, vad dom är bra för, hur mycket man bör äta av de och vad de finns i?

  Julia 2014-10-19 16:54:12
  Svara
 • hallåå! jag vet att du är utbildad dansare och har läst att det dödade lite av din dansglädje, men jag bara undrar om du aldrig
  ens blir lite sugen på att ta något dansjobb här och där ändå ibland? jag menar med all den utbildningen. liksom extraknäcka någon gång bara?
  kram

  amanda 2014-10-19 16:53:19
  Svara
 • Hur ska man äta och träna för att få tillbaka mensen???
  (När jag gick ner i vikt förrförra året och började träna mer har jag bara fått mens en gång. Detta var under julen detta året då jag hade uppehåll från träningen i ca en månad och gick upp i vikt av alla godsaker jag klämde i mig.
  När jag sedan började träna igen (springer flera gånger i veckan)så har mensen inte synts till…
  Det känns väldigt jobbigt att jag bara skulle kunna få mens om jag inte tränade någonting alls. Älskar ju träning!
  Jag har även kollat hos läkaren att det inte är några fel på mina hormoner.)
  Kram och tack för en jätteinspirerande blogg som jag följt väldigt länge!

  Anonym 2014-10-19 16:51:57
  Svara
 • Hej Ida, tack för grym inspo!

  Jag styrketränar ca. 4-5ggr i veckan och har valt att dela in min kropp i tre delar, ben/rumpa, mage/nedre rygg samt armar/bröst/övre rygg. Jag kör ett rullande schema och lägger in ett konditionspass efter jag kört mina tre delar styrka och börjar sedan om igen med styrka. Är detta ett bra upplägg enligt dig? Bör man dela upp kroppen på ett annat vis? Hur delar du upp träningen?

  Tack igen för en peppande blogg!

  Ellen 2014-10-19 16:49:03
  Svara
 • Hej! Jag är en 20 årig tjej som nästan är 180 cm lång. Jag tränar ca 4 gånger i veckan och älskar det. Jag äter hälsosamt och trivs verkligen med min kropp utsida som insida. Men jag tycker att jag väger för mycket. Väger nog ca 75 kilo och det är för mycket! Men jag förstår inte vart vikten sitter för jag är smal och har ca small/medium i storlek. Jag stirrar mig inte blind på några siffror och väger mig aldrig. Men när jag väl väger mig och ser de där siffrorna mår jag genast dåligt. Varför väger jag så mycket? Min syster är lika lång och så men väger ca 65 istället! Har jag mer muskler eller något sånt? Vad tror du? Så tacksam för svar!! Kram!

  lilly 2014-10-19 16:36:40
  Svara
 • Hej! Jag har problem med att jag får ont i mina knän när jag springer, knäböjer, går i uppförsbackar o.s.v. Har varit hos sjukgymnasten och konstaterat att det handlar om att mina knän helt enkelt blir överbelastade, och något som hjälper är att helt enkelt stärka upp lårmusklerna för att på så sätt lindra för knäna. Min fråga är om du har några jättebra övningar för just låren?

  Nina 2014-10-19 16:32:44
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   pröva att träna bålen, felet man gör när man springer är att man kompenserar med att ta ut sig i låren och knäna. Så de små musklerna i bålen behöver stärkas upp samt hela rump-partiet (gluteus).

   S 2014-10-19 19:35:27
   Svara
 • Kommer du att lägga upp en video där du visar hur du kör yoga? Skulle varit kung om du gjorde så att vi som kollar kan göra likadant som dig och lika lång tid. Som att du håller i ett pass på datan ungefär 😉 PUSS!

  Lina 2014-10-19 16:21:32
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blogg med massa inspo!
  Jag tränar regelbundet, rätt allsidigt, men har den senaste tiden fått lite problem. Det är så att varje gång jag kommer upp i lite höre puls så får jag lock för öronen, det låter jätte dumt men jag har fått det större delen av alla träningstillfällen några månaders tid tillbaka. Jag blir då rätt yr och snurrig och känner att jag tappar balansen lite, utan att ens vara trött eller överansträngd. Jag har därför många gånger avbrutit eller tagit det jätte lugnt för att jag tycker att det är väldigt obehagligt att fortsätta. Jag fattar verkligen inte varför det blir såhär?! Jag har aldrig känt nått sånt tidigare och finner ingen anledning till varför det blir så här? Har tappat motivationen lite och det känns tråkigt att jag inte ens kan utföra ett bra och helt pass utan att känna så här?! Kan tillägga att jag inte ändrat något i kostväg och är annars frisk och kry. Har du någon aning om vad detta kan bero på? Kan det vara att jag andas fel? för att jag kan också ofta känna att jag blir yr när jag tar i..

  Fia 2014-10-19 16:16:21
  Svara
 • Är det nödvändigt att äta proteinpulver eller liknande för att bygga muskler?
  Tips på hur man håller motivationen uppe i vintermörkret!
  När jag är på gymmet så vill jag ofta inte göra en del övningar föe jag tänker bara på hur de andra ser på mig pch vad de gör, hur ska man få självförtroende och bara fokusera på sig själv? Tack för svar! 🙂

  elna 2014-10-19 16:15:43
  Svara
 • Hej! Jag är en tjej som inte tränar varje dag, men inte heller alldeles för sällan. Det brukar bli 2-3 pass i vecka. Jag tycker det är jätteroligt, men jag känner att jag ”hålls tillbaka” mycket då jag lätt får benhinneinflammation. Jag vet att många säger att man kan få det när man trappar upp sin tex löpträning väldigt fort pga att det blir en hög belastning osv. Men jag tycker inte jag har gjort detta. Så, jag undrar om det finns några speciella övningar man kan göra i förebyggande syfte typ? Eller om du kan rekommendera något annat bra knep för att slippa det? tack på förhand! 🙂

  I-M 2014-10-19 16:14:53
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar om du har något tips på hur man kan se fler resultat när man tränar. Jag tränar 3-4gg i veckan men nu står jag ”stilla” i träningen 🙁
  kram

  Johanna 2014-10-19 16:06:46
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag gymmar 5ggr/v och då kör jag både styrka och kondition. Jag börjar med en uppvärmning med kondition och sedan kör jag styrka och går all in på kondition efter att jag har kört styrka. I början kör jag tex 500 meter rodd bara för att värma upp kroppen lite. Jag har läst på nätet att detta skulle ge bäst resultat om man som mig, kämpar för viktnedgång.
  Jag är väldigt noga med min kost, äter inte allt för mycket kolhydrater eller sötsaker. Jag själv tycker att jag sköter mig bra med detta och att detta verkar vara en bra rutin.
  Men det händer verkligen INGENTING! Jag står kvar på samma siffra eller i värsta fall så går jag upp något, och jag förstår verkligen inte varför!
  Jag kämpar jättemycket med min vikt men ser ingen skillnad alls, och då tappar jag motivationen till att fortsätta! Jag orkar inte med detta längre. Vad gör jag fel!? 🙁
  Jag har gymmat i näsan två år, men började ta gymmet seriöst i februari i år, och snart har det gått ett år sedan dess. Vad ska jag göra!?

  Jasmina 2014-10-19 16:00:48
  Svara
 • Hej, först vill jag börja med att säga att du har en skit bra träningsblogg och är en stor inspiration för mig. Nu till min fråga, jag har börjat träna nu för att gå ner i vikt och jag undrar om det är bäst att endast träna kondition eller om man ska träna kondition och styrka om man vill gå ner i vikt?

  Tack på förhand Fatima 🙂

  Fatima 2014-10-19 15:57:14
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar..
  1. Hur mycket kalorier äter du per dag?
  2. Hur många dagar i veckan kör du styrka?
  3. Hur mpnga dagar i veckan kör du kondition?

  Tack för en inspirerande blogg!!

  Anna 2014-10-19 15:52:05
  Svara
 • Du kanske har besvarat detta tidigare.. MEN hur får jag (tjej,25år relativt slank, lång, med fula korta buckliga armuskler) slanka armmuskler? Stämmer det att man ska träna med lätta vikter och flera reps? Och att man kan tex kan använda resistance-band för attfå slanka tonade muskler?

  Elise 2014-10-19 15:48:45
  Svara
 • Hej!
  Jag heter Amanda och är 19 år. Har alltid varit smal och är väl det till viss del fortfarande. Jag har haft ont i mitt smalben ända sedan i början av juli och har det fortfarande. Det är benhinneinflammation och har aldrig haft det tidigare. Jag går och får rehab för benet. Jag har inte kunna träna löpning, kondition på länge pga benet vilket är sjukt tråkigt. Jag dansar och har gjort det i flera år, är en ”dansare” typ. Jag känner mig begränsad och blir ledsen över det. Jag undrar om jag kan träna något annat (kondition) än cykling och simning som inte påverkar benhinneinflammationen negativt? Jag kanske bör säga att jag går på cheerdance, contemporary jazz och pole. Kan dessvärre inte göra några stuts eller cheerhopp så får avstå vissa saker på träningar. Hinner inte heller alltid gå då jag plugga på universitetet.
  Det tråkiga är att jag gått upp i vikt och känner mig verkligen ur form… 🙁 Kan bero på att jag äter mycket sötsaker, russin o mandlar m.m. (Äter gluten och mjölkfri kost pga allergi). Har du några tips så jag kan gå ner i vikt igen och slimma till mig. Vet inte riktigt hur lång jag är men ca 173 cm kanske och har jämt vägt runt 50-54 kg. Nu väger jag 60 kg och känner att detta inte är min kropp :/
  Hoppas allt är bra med dig. 🙂
  Tacksam för hjälp och svar!

  Wikiz 2014-10-19 15:47:52 http://nattstad.se/wikiz
  Svara
 • Hej Ida! Jag vill först säga vilken fantastisk blogg du har. En riktig inspirationskälla!
  Jag visste inte riktigt vem jag skulle vända mig i den här frågan men när jag surfade in på din blogg var det självklart att jag skulle fråga dig.
  Det är så här att i sommars var jag på en gruppträning där gruppledaren sa att jag var överrörlig i armarna eller snarare i armvecken. Hos sa då att jag inte skulle strecha någon del av kroppen alls. Detta känns jätte konstigt eftersom jag inte överhuvdtaget känner mig vig, snarare stel. Vad skulle du gjort?

  Filippa 2014-10-19 15:45:51
  Svara
 • hejsan! det är så att jag väger 60 kilo nu och på sommaren brukar jag ligga mellan 57-58 och det vill jag göra under vintern också, vad ska jag helst äta och hur ska jag träna för att nå det målet snabbt?

  Jag vill även få fast och vältränad mag och även vill jag få fasta innerlår så dom inte går ihop, hur ska jag gå tillväga för att få så ?:)

  ida 2014-10-19 15:36:44
  Svara
 • Hej Ida, tack för en bra och inspirerande blogg! Hur och hur länge värmer du upp inför ett träningspass? Har du några tips du kan ge gällande uppvärmning?

  Sanna 2014-10-19 15:33:14
  Svara
 • Hej Ida! Jag har inte ätit gluten i ca 3 månader utan att märka någon större skillnad på min krånglande mage. Tycker du att det är okej om jag börjar äta gluten igen eller borde jag fortsätta undvika det? Kommer jag kanske märka skillnad snart?
  Väldigt tacksam för svar!

  Kram!

  Mirjam 2014-10-19 15:28:33
  Svara
 • hejsan, jag har två frågor för dig.
  1. hur får man bort dom så kallade kärlekshandtagen? har haft stora problem med dom och vill helst bara få bort om…
  2. kan du tipsa om olika pulver? vilka är för vad och vilka är bäst?

  antonia 2014-10-19 15:24:30 http://www.antoniafritzhh.blogg.se
  Svara
 • Hej! Vill bara börja med att säga att din blogg är grym! Den inspirerar till träning och supergod, nyttig mat. Nu är det så att jag har en svank i ländryggen, som gör ont och detta kan man ju träna bort, fast vad är det egentligen som man ska träna för att ta bort den här svanken? Det känns lite som om man går som Kalle Anka ibland!

  Kram 🙂

  Anna 2014-10-19 15:22:16
  Svara
 • Härligt med frågestund 🙂
  Undrar om det är möjligt att öka muskelmassan (så att det syns ganska stor skillnad) på mage/rumpa/ben med enbart egen kroppsvikt inom några månader om man kör ganska hårt 4-5 gngr/v? Föredrar det istället för lyfta vikter på gym 🙂
  Sedan undrar jag lite om alkohol, vill ju leva ett hälsosamt liv men tycker det är tråkigt att utesluta några cider/drinkar på helgerna. Hur gör du och hur tänker du kring detta?
  TACK för en grym och inspirerande blogg! 🙂

  Jenny 2014-10-19 14:57:04
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag följer din blogg varje dag och inspireras jättemycket! Jag har undrat en sak väldigt länge, som jag aldrig frågat om men tar nu chansen. Jag gillar träning och hälsa, och gillar inte att festa med alkohol och vara ute hela nätterna. Men upplever att jag är väldigt ensam på grund av det! Ofta spenderar jag fredag, och lördagkvällar själv och lagar god mat eller något för att alla jag har runtomkring mig bara dricker alkohol. Därför undrar jag vad du ofta gör fredag och lördagkvällar? Umgås du med kompisar och isåfall vad gör ni? jag tycker jag letar vänner som har samma intressen men känns som att 99% i min ålder vill bara festa på helgerna (är 20). Tycker det här börjar bli ett problem och har länge undrat hur du hanterar det och hur du spenderar helgkvällar.
  Hoppas du vill svara på den här frågan, för börjar snart ogilla helgerna just pga av detta…
  kram kram

  Maria 2014-10-19 14:13:03
  Svara
 • Vilket år är du född? 🙂

  Jenny 2014-10-19 14:11:01
  Svara
 • Hello! 🙂 What are your best tips to get lean? And was this your own beautiful appartement in the video with your morning routine? It’s super awesome! But I guess expensive? Caus it looks big and has nice interior 🙂
  Love your blog, you are super!
  Love, Annika

  Annika 2014-10-19 13:59:35
  Svara
 • Vad anser du om fettförbrännande tabletter? Är det effektivt eller bara onödigt?

  Anna 2014-10-19 13:59:27
  Svara
 • Hej Ida!

  Du har ju lagt ut mycket om hur man får bäst kontakt med rumpan när man kör ett benpass, men nu är det så att jag har väldigt svårt att hitta bra övningar där jag får kontakt med framlåren. Jag har en väldigt svag bål och därför har jag svårt att tycka om knäböj och utfallssteg, men det är ändå där som jag får bäst kontakt om jag måste välja. Det hade varit jätte snällt om du kunde lägga ut en guide om vad man ska tänka på för att få bäst kontakt och sedan tipsa om några bra övningar.

  Sen till något annat. Nu när det börjar närma sig juletider med en massa gott tunnbröd, röror och annat..hur fungerar det med ditt gluten och mjölkundvikande då? Jag har som dig, också valt att tagit bort det då jag mår mycket bättre. Hittar du andra varianter under jul eller brukar du fuska under dessa tider? Skulle vara väldigt intressant att få veta! 🙂

  Carolina 2014-10-19 13:52:32
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har två stycken frågor:
  1.Socker och vetemjöl är ju två av de största ”bovarna” vi äter, men jag undrar vilken av dem som är värst? Jag menar, om du var tvungen att äta någon av dem, vilken skulle du välja då?
  2. Salt och vatten sägs ju påverkas mycket av varandra, t.ex. att man kan bli uttorkad om man äter mycket salt. Min fråga är, om man äter mycket salt men även dricker massa vatten, är det ok då? Eller är det alltid dåligt med mycket salt?
  Tack för en underbar blogg! 🙂

  Ottilia 2014-10-19 13:46:48
  Svara
 • Hej! Jag tycker det är svårt att veta om jag får i mig rätt näringsämnen, och behöver ofta gå till läkaren för att jag känner att jag inte mår bra. Har extrem trötthet, låg energi osv. Jag tror att det beror på näringsbrist men vårdcentralen lyssnar inte och tar bara samma prover om och om igen. Har du något tips på hur jag kan göra för att se om det är vissa näringsämnen som min kropp inte tar upp eller saknar?

  Thea 2014-10-19 13:45:48
  Svara
 • Hej fina Ida!

  Jag har länge haft så kallad lovehandles, men bestämde mig i somras att göra sig av med dem. Jag har alltid varit normalviktig och var i övrigt smal, all mitt fett samlades vid höfterna.. Idagsläget har jag blivit av med stora delar av höftfettet och det känns mycketbra. Jag mår förövrigt väldigt bra just nu och älskar att träna. Dock har jag legat på ett kaloriunderskott med ca 500 nu i några veckor, men har bestämt mig att sluta med detta nu. Konsekvenserna av träningen blandat med kosten har gjort så att min mens har försvunnit, har tyvärr inte haft den sedan juni och nu börjar såväl jag som mamma att bli orolig. Jag vill givetvis ha tillbaka min mens men inte gå tillbaka till mina gamla vanor. Har du några tips till en desperat själ som mig?
  Kramar!

  Ebba 2014-10-19 13:43:09
  Svara
 • Hej! Jag älskar verkligen din blogg och är inne varje dag! Jag har precis börjat träna xtremefit och undrar vad du tycker om det? Ha en fortsatt trevlig semester 🙂

  Amanda 2014-10-19 13:26:39
  Svara
 • Hej! Jag har funderat ett tag på att minska och eventuellt sluta helt med gluten men tycker det är så svårt att komma igång. Jag skulle även vilja bli av med några kg på min kropp. Jag undrar då om det är bättre att äta alternativt bröd bakat på glutenfritt mjöl än att äta ”vanligt” bröd för viktminskning. Jag funderar även på t.ex glutenfri pasta och andra glutenfria alternativ.

  My 2014-10-19 13:24:30
  Svara
 • Wuhu 🙂
  I like to do my workout in the morning (even because of my daily-plan), but often I don’t feel ”strong” enough to carry it out (and I’m pretty hungry when I wake-up and because of that I don’t have the power for my workout-session ;))…so my question is: What can I eat directly before workout? When I want to lose weight, should I quit a ”meal” before workout? Do you have an advice for me, what I can eat and although go to sport (30min later…)?

  By the way: What do you say about sport twice a day? Like cardio+workout in the morning (1,5hours) and running+a little bit workout in the evening (1hour)?

  At the end I have to say that I’m feeling so much better since I don’t eat dairy products and very, very less (just one day/week) gluten! My stomach feels so smooth and good but I need definitly more recipes 😉

  You are a great inspiration and I’m so glad that I found your blog awhile ago!!!!
  Love, melanie 🙂

  Melanie 2014-10-19 13:21:30
  Svara
 • 1. på vilket sätt bryter konditionsträning (crosstrainer/löpning) ner musklerna? 2. hur bör man träna konditionen om man vill träna det så ofta som möjligt och samtidigt bygga muskler? 3. Vad har du i midjemått? 4. hur ofta tränar du en muskelgrupp i veckan?

  Nina 2014-10-19 13:19:23
  Svara
 • Hur gör jag för att få ryggen mer upprätt under squats? Min rumpa åker långt bak i stället för ”neråt” och då fälls ryggen fram. När jag fuskar och håller i något under squatten så kan jag föra rumpan mer nedåt, men håller jag inte i något så känns det fysiskt omöjligt att göra på annat sätt än att föra rumpan bakåt och ryggen då alldeles för långt fram.

  Vad kan det bero på och hur löser jag det?

  Anna 2014-10-19 13:17:51
  Svara
 • kan du inte visa en bild på hur din mage ser ut när den är uppblåst? 🙂

  Nina 2014-10-19 13:15:45
  Svara
 • Hej Ida! Du är en mycket bra förebild tycker jag! 🙂
  Jag försöker att bli mer hälsosam och äta rätt och träna, men jag lyckas inte alltid, utan jag äter ofta extremt mycket. Det är inte det att jag köper en massa godis och pizza (det gillar jag inte), utan snarare att jag gör ”nyttigare” saker, t.ex. chokladbollar med russin istället för socker och kokosolja iställer för smör. Det är ju bättre än ”vanliga” kakor, men inte i enorma mängder, det är väl egentligen inget?! För trots att jag äter ”yttigare mat så äter jag för mycket och kan inte sluta, trots att jag är mätt och egentligen inte hungrig, och magen känns som om den ska sprängas och jag mår riktigt illa efteråt. Har du några tips för att sluta äta så mycket?

  Annabell 2014-10-19 13:11:14
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du gör träning- och kostscheman? 🙂

  Felicia 2014-10-19 12:58:58
  Svara
 • Hej! Älskar verkligen allt som har med träning och hälsa att göra och min dröm är att jobba med de. Är 15 år nu så är alltså snart dags att välja gymnasium. Min fråga är då vad för linje du skulle rekommendera om jag vill bli personlig tränare och kostrådgivare osv? Och högskolor och så? Eller finns det någon snabbare utbildning man kan gå sen efter utan att ha nån speciell grund inom det? Och sen hur är det med lön inom yrket, klarar man sig på att bara vara pt? Ungefär vad ligger den på?
  Du är en grym inspiration! 🙂

  Malin 2014-10-19 12:52:46
  Svara
 • Räcker det verkligen med styrketräning? Jag är en smal tjej som bara äter ”nyttig” mat och vill hålla mig smal men samtidigt bli lite mer tonad. Jag både styrketränar och kör cardio, det funkar väl bra tycker jag! Dock är styrketräning roligare och jag funderar på om jag borde lägga mer tid på de än på cardio, vad tycker du?

  sara 2014-10-19 12:48:41
  Svara
 • Jag vet att du inte äter vitt ris så ofta. Men vad jag vet så är det många inom träningsbranchen som äter det och med fördel efter sina träningspass då de innehåller snabbare kolhydrater än råris. Vad anser du om vitt ris (jag kör i detta fall på Icas parboiled matris) ur detta perspektiv?

  Erika 2014-10-19 12:46:15
  Svara
 • Hej! 🙂 Jag har några funderingar.. Tycker du BCAA är bra att ta för mig som tränar 5 gånger i veckan? Och när passar bäst att ta det, före, under eller efter passet? Har nyligen börjat med det, men vet inte när det är bäst att ta! Sen tänkte jag även fråga om man kan tillexempel ta först pwo, sedan BCAA och proteinshake efter passet eller blir det ”för mycket”? 🙂 Hoppas på svar, kram my!

  My 2014-10-19 12:38:31
  Svara
 • Hejsan, Elin heter jag och tränar en hel del. Jag försöker variera min träning och kör för det mesta cirkelträning och kondition. Däremot undrar jag vad som är bäst, och borde man köra block, så som 3 v ren styrketräning med ex. fokus på olika muskelgrupper på olika dagar, och sen 3 v cirkelträning med fokus på smidighet och kondition? Hur skulle du rekommendera att träna och lägga upp scheman när man vill ha resultat (stark, tight och sund kropp) och redan har träningsrutiner inne? Tack för grym inspo! 🙂

  Elin 2014-10-19 12:15:13
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt