Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ATT GÖRA SLUT MED EN VÄN

IMG_9284.JPG

Vi har pratat mycket om energier här på campet och vikten av hur viktigt det är att omge sig med personer som ger positiv energi. Igår höll Jonas en föreläsning om målsättning här på campet och då sa han att man blir ett genomsnitt av de 10 människor man umgås mest av. Jag tror absolut att det stämmer och jag tror att många skulle må bra av att rensa bland sina vänner och de människor man umgås med. Jag själv är väldigt noga med att umgås och omge mig med personer som ger mig positiv energi och som jag mår bra av att ha nära mig och har många gånger ”gjort slut” men en vän för att jag  blir negativt påverkad. Det är bara att acceptera att man ibland växer från varandra och att det istället är bättre att hitta nya vänner. Jag hr hittat en ny vän i Alexandra och det är jag så glad för. Vi delar samma intresse för träning och hälsa och har samma ”dåliga” humor haha. Underbart!

Tänker ni på att omge er med vänner som sprider positivitet? Har ni någonsin gjort slut med en vän eller har ni en vän ni kanske borde göra slut med? 

English: We´ve talked a lot about energies this week on the camp and how important it is to surround yourself with people who spread positive energy. I think that sometimes you grow apart and it´s better to find new friends. I found a new friend in Alexandra and we share the same interest for training and health and have the same ”bad” humor. Haha. Wonderful! Do you think about to surround yourself with friends who spread positivity?  have you ever broken up with a friend or do you have a friend you might want to break up with? 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Hej Ida!
  Vill tacka för en toppenblogg! Har följt dina stretchprogram och fått jättebra resultat och så mycket motivation för annan träning. Tycker verkligen att din blogg är en av de bästa jag någonsin läst.

  Angående ämnet så kan jag berätta att jag i somras i princip bröt med ett helt gäng tjejer bland annat en av mina närmaste vänner. Det berodde på att vi alla känt varandra så länge så det fanns så mycket aggressioner och dålig historia som jag personligen tyckte förgiftade både mig och mitt humör gentemot dem och även våra vänskaper. Och även om det låter lite dåligt så har det varit ett jättebra beslut för mig! och till alla som tycker det är jobbigt så kan jag ge tips i form av att ibland behöver man inte bryta helt, ibland är det bara bättre att låta det rinna ut lite i sanden så kanske man kan hitta tillbaka till varandra någon gång senare förutsatt att det är en person man känner att man inte vill ge upp helt och att den personen känner detsamma. Men om det är någon som verkligen får en att må dåligt så tycker jag det är bättre att man släpper taget om personen och utvecklas på sitt eget håll istället:)

  Tack igen för en grym blogg!

  Bella 2014-10-13 18:41:33
  Svara
 • Åh vad intressant jag skrev precis ett inlägg själv om detta. Jag tycker ABSOLUT att man ska tänka över vilka mna umgås med och omger sig kring. Och att det har en stor effekt om man uppfyller det man vill i livet.

  sofienordberg.se

  Sofie 2014-10-13 13:01:58 http://sofienordberg.se
  Svara
 • Uppskattar verkligen att fler människor tar upp detta, Hannah och Amanda pushar ju ofta för att ”rensa” bland sina vänner. Och jag håller med. Däremot gör det ont i mig att det framstår som så ”enkelt” att bara ”göra slut” med en vän. För snart tre år sen bröt jag själv med en av mina absolut bästa vänner. Det var en relation i obalans, med mycket maktkamp och dåliga energier. Jag är absolut nöjd med att det ”tog slut” samtidigt som jag fortfarande tänker på henne mycket och saknar henne och många gånger undrar om det var ”rätt”. Det ÄR inte enkelt att göra slut med en vän. Inte för mig i alla fall. Är det enkelt för dig? Har du några tips i hur man kan tänka kring det i efterhand? Och hur man hanterar saknaden? Tack ändå för att du tar upp ämnet, det är fortfarande väldigt ”tabu” och många i min närhet tycker att det är konstigt att jag gjort slut med en vän. Kram.

  M 2014-10-13 09:46:58
  Svara
 • Nu i somras så sa jag upp kontakten med 3 personer som var helt oberoende av varandra men alla tre försvann på en och samma vecka. Även om detta hände i början av sommaren så gör det än idag ont i mig. Ont för att de slutade som de gjorde men i slutändan så vet jag att de var för de bästa men det gör ju ont eftersom att de fanns något hos dessa personer som jag en gång tyckte om men med tanke på hur dessa personerna har behandlat mig så är jag så mycket bättre utan dom.

  Dixi Wonderland 2014-10-13 09:20:28 http://dixiwonderland.com/
  Svara
 • Hej Ida!
  Herregud vilket sammanträffande att detta inlägg kommer upp just nu när jag blivit sviken av en av mina bästa vänner 🙁
  Det är så hemskt att man anförtrott allt till vissa personer, stöttat och funnits för varandra och sen plötsligt vill personen
  inget annat än att behandla en illa och såra en utan anledning. Är så fruktansvärt ledsen för detta men det är ingen riktig vän
  om man sträcker ut sin hand och vill förstå och vara ärlig medan denna vägrar att samarbeta utan bara kastar skit tillbaka.
  Man får fokusera på de fina människorna i denna värld som vill bygga en istället för att bryta ner en.
  Kram från Ann-Charlotte, Stockholm

  Ann-Charlotte 2014-10-12 22:31:46
  Svara
  • Svar på Ann-Charlottes kommentar.

   Åh ja alltid finns det personer som sviker tyvärr. När sådant händer så vet man vart man har dem och kan gå vidare och träffa nya underbara vänner. Allt har en mening. Fokusera på de som ger dig positiv energiistället! Stor kram Ida

   idawarg 2014-10-12 22:37:28
   Svara
 • Så himla sant! Detta är något jag blir bättre och bättre på ju äldre jag blir. Jag föredrar verkligen att ha några få vänner som ger mej något en många ytliga bekanta ”energitjuvar”.
  Tack för en bra blogg! Så kul att följa er tjejer och er resa tillsammans, ni är skitduktiga på det ni gör!!

  Em - mitt liv på NZ 2014-10-12 22:24:36 http://emsliv.wordpress.com
  Svara
 • Har ”gjort slut” med flera negativa vänner som fått mig må mer dåligt än bra, trodde att det var något fel på mig eller att jag var kräsen gällande vänner och nu är det skönt att höra att faktiskt fler gör så haha!
  Nu är jag bara omringad av underbara personer som får mig att må bra! 🙂

  Besök gärna min blogg: http://tuwws.blogspot.se/
  I min blogg hittar du massvis med bilder på DIY tutorials/guider på blandannat: hår, smink, smycken, kläder, dekorationer och mycket mer!

  Thess 2014-10-12 20:24:15 http://tuwws.blogspot.se/
  Svara
  • Svar på Thesss kommentar.

   haha nej det är helt rätt att göra slut. Man ska inte omge sig själv med negativ energi. Bra och sankt gjort! Kramis <3

   idawarg 2014-10-12 22:34:05
   Svara
 • Men om man inte kan ”göra slut” då? Jag har några men speciellt en vän i skolan som jag verkligen skulle vilja göra slut med men jag kan inte. Hon är ofta väldigt elak och självisk, hon får mig ofta att känna mig dålig och hon kan göra mig väldigt arg ibland. Jag vill inte låta henne påverka min vardag men det blir ändå så när hon kan slänga ur sig nån dum kommentar eller vara lite uppkäftig eller försöka vara rolig på min bekostnad. Men grejen är att hon har sån makt, hade jag gjort slut med henne hade jag antagligen inte haft någon alls att vara med för då hade hon börjat snacka skit och spridit falska rycktet (det har hänt förr). Vad gör man då? Detta låter hur töntigt som helst men jag går i gymnasiet och jag vill verkligen inte råka ut för något, jag behöver dom få ”vänner” jag har, för att klara av att ens ta mig till skolan.. Finns inte heller några nya att ansluta sig till, vi har våra gäng liksom.. Detta är verkligen något jag tänker på ofta och mer eller mindre lider av varje dag. Jag är antagligen en alldeles för snäll person men samtidigt tänker jag att det kanske inte handlar om att vara för snäll eller för feg för att säga ifrån utan snarare om att göra det som är bäst för en själv. Jag vet att jag inte klarar mig ensam, och kanske är det att vara svag.. Är verkligen super super tacksam för svar!

  Emelie 2014-10-12 20:14:00
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Det där låter väldigt knepigt och jag förstår att det är mer invecklat när man tvingas gå i skolan och en special klass. Kan inte du ta upp och prata med din vän och förklara hur du känner? Kanske hon inte vet hur hon behandlar dig eller hur hon får dig att må? Är du säker på att det inte finns någon annan att umgås med? Du kanske kan öppna någon dörr och börja prata med personer du annars inte brukar prata med. De kanske gör dig förvånad och du hittar nya vänner. Att stanna kvar hos en vän som behandlar dig illa är inte bra för dig. Lycka till Kramis

   idawarg 2014-10-12 22:32:44
   Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   har varit där du är, det jag kan säga är att det blir bättre, så mycket bättre! när man får välja sitt umgänge och inte är tvingad till saker pga skolan så kommer det bli något helt annat än idag. stå upp för dig själv och ta aldrig skit från någon!

   victor 2014-10-12 21:48:20
   Svara
   • Svar på victors kommentar.

    Ja tyvärr är det ofta sådant händer. Tur att ma efter skolan har mer frihet och kan välja sina vänner 🙂

    idawarg 2014-10-12 22:33:19
    Svara
 • Jag är fullt medveten om ifall jag umgås med människor som inte är positiva, de märks tydligt på mig som människa 🙂

  Jessica 2014-10-12 19:50:36 http://lifetale.blogg.se
  Svara
 • Tack för jätte bra blogg:) tränar mycket efter dina träningsvideoar !!
  Fortsätt som du gör:)
  KRAM *

  Cecilia 2014-10-12 19:31:09
  Svara
 • Hej Ida!

  Stort fan av bloggen, du bidrar verkligen till positiv energi och trots att din blogg är en business känns den väldigt genuin. Väldigt kul att få se mer personligt på senaste tiden, något som jag tror starkt på! Jag heter Marika och är 20 år och har just startat ett projekt mellan frälsningsarmén och caféer i Stockholm för att minska food waste. Jag ringer runt och samlar på mig caféer som kan skänka mat till frälsningsarmén. Jag har just startat och hoppas på att kunna hitta fler organisationer och fler caféer som ger än dem jag har nu (hittills fabrique, gateau, blueberry lifestyle). Jag är iallafall intresserad av din åsikt. Du har ändå mat som en stor del av bloggen och uppmanar till mycket mat till dina läsare (vilket är bra!). Men därför vill jag se hur du ser på food waste? Slänger du mycket mat? Brukar du skriva listor för att hålla ordning på mathandlandet? Handlar du efter säsong?

  Jag har just (en dag sedan) startat en instagram: @stockholmfoodrescue

  hemsida kommer snart om du är intresserad.
  Skulle uppskatta dina tankar helt otroligt!!

  Vänliga hälsningar,

  Marika

  marika 2014-10-12 19:08:55
  Svara
  • Svar på marikas kommentar.

   Hej Marika och tack snälla vad glad jag blir 🙂 Jättebra att du tar tag i det problemet då det är viktigt. Jag brukar sällan slänga mat utan köper mat varje dag och äter tills det är slut eller fryser ner. Jag är uppfostrad med att ingen mat ska slängas och det gör ont i hjärtat om det är så att jag måste slänga något. Jag handlar det meste ekologiskt men inte så säsongsbaserat då det just nu är mycket jag inte tål så då kan de bli lite begränsat. Lycka till med ditt företag! Kramis

   idawarg 2014-10-12 22:27:52
   Svara
  • Svar på marikas kommentar.

   Broms vid karlaplan kanske är intresserade av detta. Vet att de slänger en massa bröd/bullar m.m på kvällarna då de bara säljer färskt annars. Kolla om de vill vara med på ditt projekt. (Vet detta då jag är kund där och får ofta gratis bröd med hem om jag vill när man handla mat hos dem)

   Johanna 2014-10-12 20:03:50
   Svara
 • Jag har en vän som jag inte gillar, men kan inte säga att jag vill sluta umgås med henne… Har du några tips hur man kan göra? Kram

  Maja ♥ 2014-10-12 18:54:27 http://nattstad.se/lillmajja
  Svara
  • Svar på Maja ♥s kommentar.

   Jag tycker du ska prata med henne och säga ärligt att du gillar henne men berätta även att det finns nåra saker som du inte gillar och se om ni kan hitta en lösning 🙂 Kramis

   idawarg 2014-10-12 22:24:27
   Svara
 • Ett viktigt ämne. Tack för inlägget! Jag har själv ”gjort slut” med både negativa vänner och förtryckande familjemedlemmar, och även om det är tungt så är det nödvändigt.
  Lycka till, alla ni som funderar på att göra ett uppbrott – ni kommer bli starkare genom det, och få större respekt för er själva. :))
  Kram!

  Signe 2014-10-12 18:36:58
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind