Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KOMBINERA KONDITIONSTRÄNING OCH STYRKETRÄNING?

20140721-094526-35126685.jpgFRÅGA: Hej Ida! Jag undrar hur ofta kör du konditionsträning/springer och hur ofta tycker du är lagom om man blandar styrketräning och löpning? :D

SVAR: Jag försöker köra åtminstone 1 pass med konditionsträning i veckan för att hålla uppe flåsat och för att få svettas ut. Annars blir det mest styrketräning och blandar ej de 2 förutom på mitt konditionspass då jag kör löpintervaller blandat med styrka bara för att jag blir för uttråkad av att bara springa. Haha,

Jag tycker inte att man ska blanda långdistans och styrka dvs. att man springer 30-60min följt av 60 min styrka, det bryter ner kroppen. Men om du vill värma upp kan du köra10 min uppvärmning på tex. löpbandet innan styrketräninge. Det gör jag alltid under vintern då jag ofta är genomfrusen när jag kommer till gymmet. Där emot kan du köra ett tungt styrkepass och avsluta med snabba tabata intervaller då det är uppbyggande precis som styrketräningen. Men vill du träna längre konditionspass så dela upp passen.

English: Question: How often do you do cardio and is it ok to mix cardio and weight lifting? Answer: I try to do 1 cardio workout/week just to maintain my fitness and to sweat out. Otherwise I train most weight lifting and I do not mix those except on my cardio day when I do run intervals mixed with strength. I don´t think you should mix cardio and weight lifting, I think you should do them separately. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Det beror på hur man känner men att sprida ut dem tror jag är absolut bäst 🙂

  idawarg 2014-09-24 22:49:38
  Svara
 • Om man tex tränar tre gånger i veckan, tycker du att man ska sprida ut dem och ha en vilodag mellan, eller köra alla efter varann och sedan vila en längre tid, i detta fall 4 dagar i sträck? 🙂

  Elna 2014-09-24 18:13:24
  Svara
 • Vad duktig du är på att inspirera andra & svara på deras frågor! Ha en fortsatt trevlig dag.
  Mvh http://starby.devote.se

  Anette Starby 2014-09-24 16:47:48 http://starby.devote.se
  Svara
 • Bästa utvalda frågan! Har själv funderat på detta. Men är det ok att tex träna styrke på morgonen och sen kondition på eftermiddag/kväll? Så morgonträning kanske vid 08.00 och sen kondition (löpning) senare på dagen vid kanske 18-tiden. Är det ok, eller bryts kroppen ner ändå? Kramar

  emma 2014-09-24 16:02:37
  Svara
 • Hej!
  Först: gillar verkligen din blogg 🙂 Till min fråga: hur skulle du lägga upp en träningsvecka när man både vill löpträna (där målet är ett lopp nästa sommar, är nybörjare) och styrketräna för att framförallt få en STARK kropp? Skulle vara jättetacksam för svar!

  Matilda 2014-09-24 14:41:15
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej och tack snälla 🙂 Skulle försöka få in 2-3löppass och 2 stykepass där 1 fokus underkropp och 1 fokus överkropp. Kram Ida

   idawarg 2014-09-24 22:46:15
   Svara
 • Ååh jag tycker det här är så svårt! Jag tränar inför en halvmara så försöker få in 3 – 4 löppass varje vecka. Dessutom går jag gärna på gruppass på gymmet för att det är så skoj, brukar bli 1 – 2 i veckan. Det är ett jäkla aber för mig vart jag skall hinna få in min styrketräning, för om jag inte får blanda passen så blir det ju typ 10 pass i veckan.. hur fasiken löser man det? :O

  //Emma Hå

  Emma Hå 2014-09-24 13:27:25 http://emmahas.se
  Svara
  • Svar på Emma Hås kommentar.

   haha jag vet, jag tampas själv med det där då jag helst av allt skulle vilja träna 20 pass i veckan men man måste prioritera. Eftersom du ska köra halvmaran så fokusera på träning som gynnar den just nu och byt fokus efter. Kör hårt Kram Ida

   idawarg 2014-09-24 22:45:05
   Svara
 • Hej Ida! Din blogg är utan tvekan den mest inspererande och den jag läser först på morgonen 🙂
  Jag styrketränar främst, och undrar hur ofta man kan/bör styrketräna samma muskler i veckan. Är till exempel att träna mage, armar och axlar tre gånger i veckan optimalt? Tack för en fin blogg! 🙂

  Tula 2014-09-24 11:47:56 http://www.gliderfram.blogg.se
  Svara
  • Svar på Tulas kommentar.

   Hej Tula och tack snälla vad glad jag blir 🙂 <3 Det beror på hur hårt man kör. Tar man helt slut på en muskelgrupp under ett pass så räcker det att man kör 1-2gr/v på samma muskelgrupp. Kram Ida

   idawarg 2014-09-24 22:35:12
   Svara
 • Hej Ida, tack för en fantastisk och inspirerande blogg! Jag fick nästan hjärtstopp när jag läste det här inlägget!! När jag tränar så springer jag 25min på bandet (eller kör intervaller), sen kör jag ca 30min styrka. Det är alltså inte bra för kroppen? Ha en underbar dag! Linda

  Linda 2014-09-24 11:18:36
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda! Du behöver inte vara orolig för det är inte farligt men du kommer få ut mer av din träning om du lägger upp det på ett annat sätt :9 Kram ida

   idawarg 2014-09-24 22:33:47
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt