Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MJÖLKFRITT ALTERNATIV TILL YOGHURT OCH KVARG – PROTEINYOGHURT RECEPT

IMG_8392.JPG

Den största saknaden sedan jag slutade med mjölkprodukter är yoghurt, kvarg och keso. Så gott och så enkelt sätt att få i sig en proteinkälla med mycket protein. Nu har jag kommit på bästa ersättningen till min kvarg/yoghurt som jag förr brukade äta varje kväll innan läggdags.

RECEPT MJÖLKFRI PROTEINYOGHURT

Jag blandar havreyoghurt med en skopa Inflamino som är ett naturellt proteinpulver utans smak. Sedan smaksätter jag det med blåbär, gojibär, mullbär och egengjord granola. MUMS säger jag bara!

Perfekt att äta som frukost, mellis eller kvällsmål!

English: What I miss most eating dairy-free is yoghurt and cottage-cheese. So tasty and a fast source to protein. Now I found out the best replacement to yoghurt/cottage-cheese. 

RECIPE DAIRY-FREE PROTEIN YOGHURT

I mix oat-yoghurt with Inflamino which is a natural protein powder without flavor. Then I flavor it by with fresh blueberries, gojiberries, mulberry and home made granola.

Perfect to eat as breakfast or snack!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Jag är vegan och måste säga att det finns enormt med möjligheter för mjölkfria alternativ 🙂 skrev ett inlägg här förut men vet inte om det publicerades/försvann! Hur som helst! Alpros yogu är gudomlig med bär men också silkestofu som är som kvarg i konsistensen och fullpackad med protein 🙂

  Vägen från anorexia 2014-09-22 14:50:19 http://lillmaddes.blogg.se
  Svara
 • Hejsan Ida 🙂

  I många recept du delar med dig av, exempelvis din kokosgröt, skriver du att du använder kokosmjölk. Vilket märke och vad är det för kokosmjölk du använder då? Hittar aldrig det på hyllan med laktosfri mjölk och har svårt att tro att du blandar i Santa Marias kokosmjölk i din gröt! hihi. Vore super tacksam om du kan svara på vad för produkt det är så jag också kan testa alla goda recept! Kram Gry

  Gry 2014-09-21 22:22:28
  Svara
 • Vill bara påpeka, eftersom du äter glutenfritt, att Oatlys produkter inte kan räknas som glutenfria.
  Har man celiaki, glutenintolerans, är det inte att rekommendera. Så läsare som misstänker en glutenintolerans ska nog hålla sig till ren havre eller utesluta den helt ett tag.
  Endast en välmenande kommentar då den glutenfria världen kan vara förvirrande för en som precis fått diagnos 🙂

  Maria 2014-09-21 17:10:15
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Tack för din kommentar. Ja att äta gluten och mjölkfritt är inte alltid helt lätt 😀 vet om att havregurten kan innehålla spår av gluten men jag är inte glutenallergisk så den funkar för mig. Har skrivit om det innan men bra att du påpekar det igen för de som missat 🙂 Kramis

   idawarg 2014-09-21 21:14:04
   Svara
 • Kan du äta havreprodukter som havreyoghurt och havremjölk med tanke på din glutenallergi? Lever nämligen också glutenfritt men inte vågat mig på de produkterna då ”vanligt” havre ju innehåller gluten…

  Tack för en bättre blogg fylld av inspiration!!

  Julia 2014-09-21 17:06:24 http://www.livnu.devote.se
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Tack snälla fina <3 <3 Jag har inte glutenallergi så det funkar fint. Den kan innehålla spår av gluten så har man inte allergi så funkar det fint men har man allergi så ska man vara försiktig. Havre innehåller egentligen inte gluten men de flesta tillverkar havren i samma maskiner som tex vete och kan därför innehålla spår av gluten. Kram Ida

   idawarg 2014-09-21 21:11:52
   Svara
 • Jag är i USA och har hittat något som heter: naturell getyoghurt, alltså yoghurt av getmjölk. Tycker du denna är okej i en mjölkfri kost? Jag vet att du äter getost annars, och har skrivit att mjölk av får/get är bättre. Har du smakat den här? Jag är sugen att testa, om det nu är så att den är bättre än vanlig yoghurt.

  Jag kommenterade för ett tags sedan och fick tips av dig att besöka mataffären Whole Foods Market. Tuuuusen tack för tipset, denna affären är rena himlen. De har en enorm salladsbar med så mycket bra och god mat. Sedan har de även en raw-food bar där de säljer raw; pizza, tacos, brownie, crepes, chokladbollar och mycket mer! Några produkter du kan rekommendera där?

  Lovisa 2014-09-21 17:01:24
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Åh underbara USA och underbara Whole Foods. Kul att du hittat dit. jag brukar någon gång då och då äta getyoghurt när jag är utomlands. Min mage är inte helt ok med det men jag tar smällen 😀 Haha. Annars tycker jag verkligen du ska kolla in deras kokosyoghurt som är magisk! Kommer ej ihåg märke men vet att det finns naturell kokosyoghurt i små burkar att köpa. Den är ju helt mjölkfri. MUMS! Längtar tills det kommer till Sverige! Kramis

   idawarg 2014-09-21 21:07:02
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ja jag har sett den, so delicious heter märket. Tyvärr tyckte jag inte att näringsvärdet verkade så bra då den verkade innehålla en del sockerarter enligt innehållsförteckningen. Men om du rekommenderar den? Så måste jag ju prova hehe!:)

    Lovisa 2014-09-22 20:39:07
    Svara
 • Har på bloggen lagt upp ett träning och kostschema! Kolla gärna och tyck till då jag fått hjälp av en PT och betalat för det! Vill att alla andra ska prova det och inte gå ned i vikt plus bi fitt genom att inte äta! SUPER VIKTIGT INLÄGG! Hjälp och sprid!!

  http://nattstad.se/schouhan

  s 2014-09-21 16:40:54 http://nattstad.se/schouhan
  Svara
 • Vad skulle du säga är bäst av vanlig yoghurt, fil och A-fil för oss som äter mjölk? Även lätt eller vanlig.

  Marinda 2014-09-21 16:32:33
  Svara
  • Svar på Marindas kommentar.

   Så naturlig och obehandlad yoghurt som möjligt och ekologisk. Skippa lättvarianterna och de smaksatta. Kram Ida

   idawarg 2014-09-21 21:04:31
   Svara
 • Så gott!

  Gabriella Joss - 19 år, fru och toppbloggare 2014-09-21 15:40:47 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Hej Ida, älskar din blogg och du är en stor inspiration!
  Jag brukar träna ca 6 gånger i veckan och har gjort det ett tag nu, mest för att det är kul. Men nu är det så att för några dagar sedan skadade jag mitt ben ganska rejält och undrar om du har några tips på övningar som jag skulle kunna göra utan att behöva använda knät så mycket? Fattar att jag kommer få skippa cardio osv ett tag fram men skulle må bättre av att i alla fall få ”träna” lite.

  Puss

  Elin 2014-09-21 15:19:50
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej fina du och tack snälla! Aj det var inte kul. Du kan ju träna i stort sett all styrketräning för överkroppen och vill du få upp pulsen så kör en cirkel av alla övningar. Vill du ha tips på upplägg så hittar du flera pass på min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness

   Vad det gäller benträning tycker jag du ska uppsöka en sjukgymnast så fort du kan som kan hjälpa dig med övningar och ett rehabprogram som stärker upp så du kan börja träna på riktigt snart igen. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2014-09-21 21:03:30
   Svara
 • Vilket bra tips för dem som inte kan äta mjölkprodukter. Ha en bra dag!
  Mvh http://starby.devote.se

  Anette Starby 2014-09-21 15:14:21 http://starby.devote.se
  Svara
 • Annars kan jag tipsa om att prova Oatlys Gurt! Godast i smakerna Jordgubb eller Exotisk och är helt mjölkfria 😉

  Zara 2014-09-21 13:48:22
  Svara
  • Svar på Zaras kommentar.

   Det är den jag skriver om 😉 Fast den naturella som jagblandar med protein. Bättre att smaksätta den naturella själv då de smaksatta tyvärr innehåller socker 🙂

   idawarg 2014-09-21 14:57:27
   Svara
 • Gott! 🙂
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-09-21 13:15:35 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt