Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ FÅR DU EN LUGN MAGE

svar på kommentar

Måste bara säga att det är så kul att du svarar på frågor du får. Det är inte många bloggare som gör det.
Sen har jag en fråga. Jag har sedan 2 år tillbaka fått en krånglig mage. Känslig mot de mesta tycker jag…. vilket gör att jag inte vågar åka tunnelbana mm. Jag har testat mig mot gluten, laktos, gjort undersökningar mm… och dom hittar inget. Antingen har jag ibs eller så är jag kanske överkänslig mot tex gluten som du.

Har du något tips på kosttillskott eller liknande som gör tarmen lugn, läker den eller något? Kanske något från vitamera.se som du köper mycket ifrån?
Jätte tacksam för svar!

SVAR: Hej Sofia och tack snälla! <3 Tycker det är så viktigt och roligt att hålla en dialog med er läsare! 🙂

Å jag förstår, den där magen är ett helt mysterium ibland men i grund och botten är det oftast att man äter något man är överkänslig mot. Det är alltid bäst för magen att dra ner/utesluta gluten och mjölk helt då de kan irritera tarmarna. Sedan kan man också lägga till läkande ainosyror, mineraler och vitaminer.

Några tillskott som verkligen har hjälpt mig och lugnar min magen är L-glutaminInflamino och även Lactovitalis.

Sedan tar jag också alltid 2 kapslar cellenzym innan jag ska äta. De hjälper till nedbrytning av maten och brukar man bli uppsvälld efter maten är de perfekta.

English: For a good stomach health I really recommend to avoid eating gluten and dairy products because they can irritate the intestines. Some of the supplements I use that helped me a lot with my stomach is…

happy stomach1. Cellenzym – HERE // 2. Glutamin – HERE // 3. LactoVitalis – HERE // 4. Inflamino – HERE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Cellenzym tabletterna fungerar såååå bra för mig! Min mage blir inte alls uppblåst längre och alla tecken på IBS är som bortblåsta. Wonderful!

  Sofie 2014-09-23 08:54:14 https://www.facebook.com/PTsof?fref=ts
  Svara
 • Jag jag är vegan och kan verkligen rekommendera ex soyghurt och silkestofu som innehåller mycket protein! Det finns så mycket veganskt man bara måste testa! Man tror att det finns lite alternativ för veganer men tvärtom öppnar det många nya vägar och intressanta alternativ! 🙂

  Vägen från anorexia 2014-09-22 14:46:05 http://lillmaddes.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! för det första vill jag bara säga att jag älskar din blogg och du insperera mig verkligen till tusen! Men jag har en fråga när det gäller teatox. Jag beställde hem detta i veckan http://www.nu3.se/teatox-skinny-detox-good-morning-tea-50-g.html
  och jag undra om det är lika bra som vilket teatox som helst? Och vad är dina bästa tips för bästa resultat när man ta detta teet? tacksam för svar! :DD

  Josefine 2014-09-21 22:33:41
  Svara
 • Hey Ida, i was wondering if you cut out gluten and dairy because you can’t tolerate it? or just because you think it’s healthier, because i’m lactose intolerant, and was thinking that maybe the celleenzym pills would help my stomach to digest better and not feel so easily bloated? 🙂

  Amanda 2014-09-21 20:46:19
  Svara
 • SÅ bra inlägg!

  Gabriella Joss - 19 år, fru och toppbloggare 2014-09-20 23:40:24 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Tack för ditt svar Ida! jag undrar, tycker du att det är viktigt att äta proteinpulver? den du tipsar om är ju inte världens billigaste 😉 är det stor skillnad på tex det proteinpulvret och vanligt vassleproteinpulver som tex whey 100 eller liknande?
  Det är ju några hundralappar som skiljer endå
  kram!

  Sofia 2014-09-20 18:44:13
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Ingen behöver äta proteinpulver men det är ett lätt sätt att öka proteinmängden och att ta med som mellanmål. Det proteinpulvret jag äter är grymt men som du säger så kostar det lite mer men det är för att det är helt naturligt utan massa sötningsmedel eller annan skit och ekologiskt och håller hög kvalité. Jag tänker att antingen väljer jag ett som är bra och rent eller så skiter jag hellre i det och äter ren mat istället. Tå du vassle protein så har Holistic rent vassle med naturliga smaker utan sötningsmedel och de är billigare och du hittar dem här –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/proteineraminosyror-g25.html

   Kramis

   idawarg 2014-09-20 22:55:50
   Svara
 • Det är verkligen så himla kul att du svarar på nästan alla frågor i bloggen, stora som små! 🙂

  Jag vill sänka min fettprocent och få mer muskler som blir synliga/tonade. Kan man bygga muskler och gå ner i fettprocent samtidigt. Jag har hört att för att bygga muskler måste muskeln utsättas för ny ”påfrestning” varje träningspass genom fler repetioner eller en tyngre vikt. Justerar du dina träningspass så efter varje gång?

  Angående kosten äter jag bra och ren mat, men ibland kan det även bli för mycket av det goda. Ibland känns det som jag tar för stora portioner och kan äta en påse nötter, som är väldigt kaloririka. Även om jag inte räknar kalorier tycker jag det är bra att ha en överblick. Hur ska jag tänka?

  P.S. Jag är verkligen så glad för din skull att du vann, jag har röstat flera gångar och verkligen hoppats på dig. Kul att äntligen ditt hårda arbete med bloggen får en belöning. Bloggens innehåll är alltid intressant, jag gillade verkligen förra veckans tema när du skulle testa olika frukostar! Sen gillar jag även din youtubekanal!

  Lovisa 2014-09-20 15:58:02
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa och tack snälla 🙂 <3 Mycket bra frågor du har. Att bygga och deffa samtidigt går men är väldigt svårt och kräver ett exakt uträknat kost och träningschema och rekommenderar då att ta hjälp av ett proffs. Kroppen anpassar sig snabbt men inte så snabbt. Du behöver inte byta efter verje pass men i alla fall efter 2-3v, det beror på hur upplägget ser ut. Är du osäker så rekommenderar jag verkligen att anlita en PT som kan hjälpa dig lägga upp ett schema utefter dina mål. Härligt att du äter bra och ren mat och jag förstår vad du menar, jag gillar också stora portioner 😉 Haha. Men jag tänker, hellre för mycket än för lite. Kroppen behöver det efter all träning. Men återigen, har du speciella mål med din träning så är det absolut bästa att anlita någon som specialsyr ett kostschema. Lycka till Kramis

   idawarg 2014-09-20 22:51:31
   Svara
 • hur ofta äter du dom? alla varje dag?

  Elin 2014-09-20 12:55:18
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Ja jag blandar glutamin och inflamino i mina smoothies 1-2gånger/dag.Sedan tar jag 2 lactovitalis på morgonen och 2 cellenzym innan varje måltid jag äter.

   idawarg 2014-09-20 22:45:01
   Svara
 • Något som fungerar riktigt bra för mig är psylliumfrön. De kan man köpa i matbutiken. Jag fick det utskrivet på recept när jag fick diagnosen IBS för 6 år sedan. Jag har också uteslutit gluten ur kosten, däremot får man se upp med vad man köper för glutenfria alternativ. De proppar i de mesta stärkelse och E-ämnen där. Jag bakar själv och köper produkter från Schär. Prova undvik mat med tillsats E407 i, denna är känd för att ge irritation och irritationssjukdomar i tarm. Blåbär fungerar också jättebra för mig.

  Sara 2014-09-20 12:54:13
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Håller helt med. Psylliumfrön funkar för vissa och för vissa blir det motsatt effekt. Håller med att många glutenfria produkter man köper färdiga innehåller massa skit. Att göra själv är det absolut bästa! 🙂

   idawarg 2014-09-20 22:43:53
   Svara
 • Kan du inte skriva ett inlägg med vilka kosttillskott du tar om dagen? Kram

  Alma 2014-09-20 10:06:25
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind