Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KOKOSGRÖT – RECEPT

IMG_8041.JPGIMG_8042.JPGIMG_8043-0.JPGIMG_8044-0.JPGIgår kände jag att jag var så sjukt trött på att bara äta havregrynsgröt till frukost. Jag är oftast så trött och hungrig på morgonen att jag inte orkar varken tänka eller laga något annat, gröten går liksom på autopilot. Men igår fick jag ett ryck och bestämde mig… Den kommande veckan ska jag laga olika frukostar varje dag med start idag. Wohoo. Idag bytte jag ut min kära havregrynsgröt mot en kokosgröt som var galet god. Den är både glutenfri, mjölkfri, sockerfri och superlätt att göra.

English: Yesterday I decided that I this week will eat different breakfasts everyday. I´m alwas so hungry and tired in the morning that I neither have the energy to think or cook something else then oat meal. But from today I will new tasty breakfasts everyday that is gluten free, dairy free, sugar free and easy to do. This morning I changed my oat meal into coconut porridge. SO tasty and you just have to try it.

RECEPT PÅ KOKOSGRÖT: // RECIPE COCONUT PORRIDGE:

Ingredienser: // Ingredients:

2 ägg // 2 egg

1msk kokosmjöl // 1 tbsp coconut flour

1 msk chiafrön // 1 tbsp chia seeds

1 dl kokosmjölk // 1 dl coconut milk

1/2 mosad banan // 1/2 mashed banana

Havssalt // Seasalt

Gör så här: Lägg allt i en gryta och rör om till en jämn smet. Koka på svag värme tills den har tjocknat och rör om ofta. Servera med kokosmjölk, frysta bär, skivad frukt, nötter och frön. Idag toppade jag min med blåbär, kanel och solrosfrön.

Proceed like follow: Put everything in a pot and stir until smooth. Cook over low heat until done, stirring frequently. Serve with coconut milk, berries, seeds and nuts. I topped my with blueberries, cinnamon and sunflower seeds. 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Vad är kcalvärdet på denna gröt? Kram

    erica 2014-09-15 11:29:24
    Svara
  • Hej!
    Hur många dl havregryn brukar du ha i vanliga fall när du äter vanlig havregrynsgröt? Det står ju att en portion är en dl men det låter väldigt lite! 🙂 kram

    Ida 2014-09-09 21:52:10
    Svara
  • Ser gott ut!
    Vill du ha ett annat bra grötrecepet som man dessutom gör kvällen innan så den är klar på morgonen så får du det här!
    Bovete och chiagröt
    1dl bovete ( helt)
    1msk chia frön
    2 dl vatten
    Kanel efter smak

    Börja med att koka upp bovetet och häll det i ett durkslag och skölj väl. I med det i kastrullen igen och på med vattnet. Koka upp igen och ta av kastrullen från plattan, på med locket. När det svalnat rör ner cuiafön och kanel, på med locket och in i kylen!
    Gröten äts kall och gärna med blåbär och mandelmjölk
    Gör gärna en större sats, håller ett par dagar i kylen!
    Smaklig spis!

    Marie 2014-09-09 17:30:03
    Svara
  • Lät jättegott ut! Vilken typ av kokosmjöl tänker du dig? Är det den vanliga som är i andra länken eller något liknande den översta? Är det över huvud taget någon skillnad? Kram

    http://www.alpro.com/upload/products/coconut_SE_shadow_235x364.png
    https://www.icaekangen24.se/pc-16524-238-kokosmjlk.aspx

    Elin 2014-09-09 11:12:19
    Svara
  • hej ida,

    jag har tänk att köpa lite nya produkter från Renee voltaire såsom kokosmjöl, kokossocker,kokosolja etc men jag blir så förvirrad av dessa produkter. Vilka rekomenderar du att jag köper som man har mest användning för? Jag skulle vilja baka bröd, göra smoothies och pannkakor och helst att de endast är ett fåtal ingredienser. På dina recept skulle jag kunna byta ut ditt ‘mjöl* mot kokosmjöl? eller byta ut vetemjöl till kokkosmjöl? hur ska man tänka?
    från en förvirrande tjej

    Elvira 2014-09-09 10:56:16
    Svara
    • Svar på Elviras kommentar.

      Jag förstår och det är lätt att man blir förvirrad. Du kan absolut byta ut alla slags mjöl mot kokosmjöl. Istället för kokossocker kan du ta dadlar eller honung om du ej vill köpa kokosocker. Kokosolja där emot tycker jag är något du ska investera i då man kan ha det till mycket istället för smör. Jag använder min när jag steker, bakar, på gröten, på mackan, i håret och på huden. Så bra! :)Kram Ida

      idawarg 2014-09-09 15:32:13
      Svara
  • Ser jätte gott ut! Ska jag verkligen testa, tack för tipset

    Maria 2014-09-09 10:36:35
    Svara
  • Vad gott! Jag älskar att variera mina frukostar 🙂
    www.healthymaja.devote.se

    Maja 2014-09-09 10:14:00 http://www.healthymaja.devote.se
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger