Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VILKA KOLHYDRATER ÄTER JAG?

svar på kommentar

Hej, vad äter du i kolhydrats väg? potatis, fullkornsris, är quinoa och bulgur bra grejer eller bör man undvika det?
är det typ vitt ris, pasta, bröd som du undviker?
eftersom du undviker mjölkprodukter, vad äter du då istället när det gäller såser osv? maten blir ju lätt tråkig och torr utan sås lixom :P

SVAR: Hej fina du! Många tror att jag utesluter kolhydrater ur min kost helt efterso  jag inte äter gluten men så är inte fallet. En stor del av min kost består av kolhydrater då jag behöver det för att få energi till träning, jobb och att leva. Kolhydrater är ett bränsle för kroppen och för mig är det nödvändigt.

De kolhydrater jag väljer är: Råris, quinoa, frukt, rotfrukter, grönsaker, bär, glutenfria havregryn, glutenfritt hembakt bröd och ibland äter jag även vitt ris och potatis. Allt som är glutenfritt och utan massa konstgjorda saker funkar fint för mig. Bulgur innehåller gluten så det äter jag ej.Vill man tappa i vikt så skulle jag vara lite försiktig med för stort intag av vitt ris, potatis, köpt glutenfritt bröd och pasta.

Ja jag älskar sås och dressing och i början var det lite jobbigt då de flesta såser och dressingar är baserade på mjölk, men jag har hittat mina vägar. Att göra en härlig guacamole eller hummus är toppen och supergott att ha som dressing till salladen men är ju inget som kan ersätta en sås. MEN det finns nu grymt bra havrebaserade produkter som man kan använda till sås och som enligt mig smakar lika bra. Det finns både matlagningsgrädde och crème fraîche på havre. Sedan är en stor favorit för mig kokosmjölk och kokosgrädde. Så galet gott!

HÄR hittar du ett recept på en grymt god Kyckling och spenatgryta på havregrädde.

Jag älskar Thaimat som nästan alltid har helt mjölkfria såser och till det äter jag alltid ris eller risnudlar. 

20140719-122333-44613814.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej!
  Något som jag funderat på ett tag är, vad är skillnaden på matvete och quinoa? Jag har smakat båda, men har för mig att de smakar och ser ut ungefär likadant.. Är det ena ”bättre” än det andra?
  Älskar din blogg, verkligen, du är bäst Ida <3

  Beatrice 2014-09-06 19:14:50
  Svara
 • Gör egna såser baserade på ägg och rapsolja. Sen kan man smaksätta dom med vad som helst. Vitlök, örter, chili osv.

  Johanna 2014-09-06 08:29:43
  Svara
 • Hi Ida,
  I guess your recipe is delicious)
  Could you please advice me on a rubber band. I have been inspired by your post to get one. I trained in the gym for quite a while (more than 4 years), but because of the busy schedule I had to give it up. Nevertheless I want to train at home, but at the same time I don’t want to lose load for muscles (train without any results). So I plan to get a proper rubber band. A rubber band with what resistance should I get? Thank you in advance for you help!

  Anna 2014-09-05 10:09:03
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hi Anna and thank you for your comment 🙂 So nice to hear that you like my rubber band workout. It´s really nice to have a rubber band and I recommend to start with a medium resistance like this one –>http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/sportkläder/träningstillbehör/nike-1013/long-l-medium-res-band-2-114751-427/

   Love, Ida

   idawarg 2014-09-05 17:46:51
   Svara
 • Så gott! Kolhydrater är bra för oss! Kram
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-09-05 09:23:15 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Har du tips på var man kan äta god thaimat i Stockholm? 🙂

  Liza 2014-09-05 09:18:34
  Svara
  • Svar på Lizas kommentar.

   Yes absolut! Mitt favoritställe är thai house på Nybrogatan eller Sabai Sabai Linnegatan. SÅ gott! Kramis

   idawarg 2014-09-05 17:44:06
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt