Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VILL HA LÄGRE FETTPROCENT, HUR GÖR JAG?

svar på kommentar

Jag håller med dig. Det är verkligen synd att den normala livsstilen innebär dålig mat med halvfabrikat, socker och läsk. Eftersom detta är normen sticker man ut om man avstår det.

Jag tränar bra styrkeövningar (har gjort i drygt 1 år), äter nyttigt och väger normalt. Däremot vill jag sänka min fettprocent för att få synligare muskler. Måste jag äta färre kalorier då eller träna hårdare? Är det bäst att minska portionerna? Jag vore så tacksam för svar, kramis

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad glad jag blir! Ja det är så synd och så galet och hoppas på en förbättring framöver. Det är svårt för mig att säga då jag skulle behöva se exakt vad du äter och hur du tränar och rör på dig för att se vad du ska göra men här kommer de tips jag tycker ger bäst resultat för att behålla muskler och sänka fettprocent.

Träning: Det många gör fel här är att enbart köra cardio. Nej nej nej. Blanda istället både styrketräning och pulshöjande träning och var inte rädd för att köra tungt. Ju mer muskler du har desto mer förbränner du i vila. Att köra cirkelträning där du blandar styrka med pulshöjande övningar är grymt. Kör man en intensiv cirkel 3-5 gånger i veckan + vardagsmotion varje dag så har man kommit långt och det behöver man inget gym för. Tips på hela cirkelträningspass hittar du på min youtubekanal HÄR. Glöm inte prenumerera!

20140806-111116-40276274.jpg

Kost: Ät en blandning av protein, bra kolhydrater och fetter. Just under perioden då du vill minska fettprocenten kan det vara bra att hålla nere på självklart socker, alkohol och snabba kolhydrater helt, men även vara försiktig med naturliga sötsaker då det gärna triggar igång suget efter mer. Jag skulle rekommendera att inte räkna kalorier då det kan skapa ett osunt förhållande till mat utan satsa på ett bra näringsinnehåll istället. Att öka proteinintaget lite kan underlätta och att använda sig av naturligt ekologiskt proteinpulver till tex. mellanmål tycker jag är det enkalste då det är lätt att ta med och håller en mätt länge. Också bra att ta om man blir sötsugen.

Jag rekommenderar Holistics protein som är naturligt och ekologiskt.

Vassle protein finns i smakerna: Choklad <–LÄNK, Vanilj <–LÄNK, Banan/Kokos <–LÄNK och Päron <–LÄNK.

Mjölfritt vegetariskt protein: Risprotein <–LÄNK och Inflamino <–LÄNK

10183444906_61cd3df1a3_n

Många tycker att proteinpulver är dyrt men det beror på hur man ser det. En förpackning för 374kr räcker till ca 33 portioner vilket är ca 10kr per portion. Att hitta ett annat mellanmål som är så proteinrikt och dessutom ekologiskt för endast 10kr är nästan helt omöjligt. 

Men vill man inte äta proteinpulver så behöver man självklart inte det. Boosta med protein som ägg, kyckling, lax, vit fisk, skaldjur, magert nötkött och kombinera det med råris, quinoa, rotfrukter, sallad, avokado, bönor, nötter, frön, bär, havregryn mm. Tänk ren mat och jag rekommenderar alla att äta gluten och mjölkfritt för att hålla en god maghälsa för bästa näringsupptag.

Kör hårt och lycka till! 

Kram Ida

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej snygga ida! Jag är snart 18 år och min dröm är att också minska i fettet och få en mer ”deffad” kropp, jag vill speciellt ha magrutor. Styrketräning 6 dagar i veckan har jag kört seriöst nu under ca ett års tid och min kost är närings- och proteinrik, dessutom äter jag absolut inge socker o snabba kolhydrater. Har länge siktat efter magrutor och jag vet att man brukar säga att ”abs are made in the kitchen” och detta har även fått mig att börja tänka jätte mycket på vad jag stoppar i mig och det känns som att det har gått till överdrift eftersom jag inte kan äta utan att tänka på hur mycket kalorier det innehåller, jag får sådan ångestkänsla om jag äter för mycket och mår psykiskt dåligt för då tänker jag bara på att jag har ätit för mycket kalorier och aldrig kommer få fram några magrutor, men samtidigt måste jag äta mig mätt för annars så mår jag inge bra och kan inte fokusera på att ta ut mig hårt på träningen. Skulle aldrig kunna sluta äta och utveckla anorexia, men det känns ändå som jag håller på att utveckla en mental ätstörning för det enda jag tänker på är mitt kaloriintag. Jag är 175 cm lång och väger ca 65 kg och är ganska muskulös så har inge problem med övervikt o så, men vet bara inte hur jag ska göra!! Hur gör du för att få en sådan trimmad och snygg mage? Du är verkligen en stor inspirationskälla och jag vill kunna nå mina mål på ett sunt sätt både för det psykiska och fysiska, precis som du gör 🙂

  julia 2014-08-08 17:36:30
  Svara
 • Not everyone will develop an eating disorder when they count calories/macros come on! The easiest way to lose fat/maintain/gain muscle is to know how much you are eating now and adjusting that according to goals.

  mikaela 2014-08-07 15:04:47
  Svara
 • Hej goaste Ida! Vad härligt med ekologiskt protein pulver. Varje gång jag dricker en protein shake så får jag finnar/blemmor.. Har testat lite olika varianter typ Whey, vet inte riktigt vad det är i som jag är känslig mot, kanske du vet? Men eftersom det här är ekologiskt tror du att det är skonsammare? Undviker ju såklart att ta en shake men är så dålig på att äta i samband med träning. Har du något tips på hur man skulle kunna göra egna proteindrycker? Är oftast på språng så lättast med någonting att dricka.

  Förresten har du varit på Eko lådan i Järna (söder om Stockholm)? Super bra ekologisk butik, dom har typ allt och lite till:)

  Tack för all inspiration, ser framemot träningshösten!!

  Isabelle 2014-08-06 20:58:38
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Hej Isabelle! Att det är ekologiskt är bra men antagligen får du blemmor pga att din kropp har svårt att bryta ner proteinerna. Äter du ett proteinpulver med tillsatta enzymer? Holistics Vassleprotein skulle kunna funka bättre då de har tillsatt enzymer som hjälper nedbrytningen av proteinerna. Funkar inte det så rekommenderar jag att köra på vegetariskt protein som Ris –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/risprotein-196.html eller Inflamino –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/inflamino-171.html

   Kramis Ida

   idawarg 2014-08-07 11:07:30
   Svara
 • Hej, undrar om du med mjölkfritt menar laktosfritt? Rekommenderar du ex att även undvika laktosfri mjölk/yoghurt osv?

  Veronica 2014-08-06 17:49:08
  Svara
  • Svar på Veronicas kommentar.

   Jag menar helt mjölkfritt. Laktosfrimjölk är samma som vanlig mjölk (fast ännu mer behandlad) där man har tillsatt enzymet laktas. Så egentligen skulle man kunna dricka vanlig mjölk och ta enzymet laktaz på piller. Mjölkprotein är svårnedbrutet för en människa och att mjölken är laktosfri spelar ingen roll utan jag rekommenderar att undvika komjölk i alla former så mycket man kan. Kram Ida

   idawarg 2014-08-07 11:04:15
   Svara
 • Hur mycket ska man väga ungefär om man är 165 lång och 16 år?

  Maria 2014-08-06 17:45:31
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Finns inget mått på vad man ska väga. Beror på hur mycket muskler, fett mm du har på kroppen. Ät bra mat och rör på dig så kommer du hålla en hälsosam vikt. Kramis

   idawarg 2014-08-07 11:01:46
   Svara
 • Hej hej Ida! Jag har en liten fundering på alla tillskott som man ska stoppa i sig hela tiden. Jag har blivit inbiten gym-råtta och har väl kört 2 år nu, varav det senaste året har varit roligt och jag har velat ta mig dit. Men nu börjar mina vänner som jag delar mitt träningsintresse tjata på mig om PWO ( pre work out). Så till min fråga? Vad tycker du om att ta konstiga preparat som gör att musklerna ”pumpar” mer än vad vanliga muskler gör? När jag får mjölksyra så kan jag inte köra så mycket mer, men då menar mina vänner att det inte händer med PWO och att jag bör börja med det. Min magkänsla säger mig att jag inte ska göra det. För hur bra kan det vara att träna när kroppen skriker på hjälp? Vem är då JAG att piska tillbaka och göra några set extra?

  camilla 2014-08-06 17:13:41 http:://camillanorman.se
  Svara
  • Svar på camillas kommentar.

   Hej Camilla och tack för din kommentar! Jag håller med dig. jag har själv aldrig tagit och kommer aldrig att ta någon pre-workout. De är fyllda med massa konstigheter och för mig känns det läskigt och onaturligt! Jag nöjer mig med en svart kaffe innan träning så är jag pigg och glad 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-06 17:35:46
   Svara
 • Hej underbara Ida ! Jag kör styrka 3 ggr i veckan och kör då nästan alltid cirkelpass som går igenom hela kroppen. De är pulshöjande o muskelbyggande som du skriver är bra för att minska fettprocenten. Dock blir jag inte så mycket starkare eftersom jag aldrig fokuserar på någon speciell muskelgrupp vid träningen. Jag vet inte riktigt hur jag ska dela upp det mellan de tre dagarna, men nu till hösten skulle jag vilja ha ett striktare schema. Hur skulle du göra/hur gör du för att bli starkare?:)

  Mia 2014-08-06 14:39:36
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Hej Mia! Vet inte hur du lägger upp dina cirklar men ofta är de inte muskelbyggande utan tränar mer uthållighetsstyrkan i musklerna. För att öka i volym och bli starkare så dela upp cardio och styrka på olika dagar och kör styrketräning med vikter istället. Jag brukar styrketräna med tyngre vikter på underkroppen då jag vill bygga mer volym och kör mer cirklar och fler reps på överkroppen som jag vill ska bli stark och uthållig utan för mycket volym. Kram Ida

   idawarg 2014-08-06 15:42:14
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind