Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR ÄTER JAG NÄR JAG BLIR BORTBJUDEN?

svar på kommentar

Jag var också på bröllop igår fast serverade, alltid lika mysigt att se brudpar. Jag undrar hur det fungerar för dig att äta på sådana här tillställningar?? Äter du till exempel skagenröra som är på toast Skagen, smörstekta potatisar och sorbet? Åt du nröllopstårtan? Är nyfiken på hur du gör.. Själv vill jag inte ha och lyckas ofta skippa det utan att det blir alltförstor “uppmärksamhet” kring att jag inte äter tårta, efterrätt e t c.

SVAR: Hej! Tar upp den här frågan i ett inlägg då många undrat samma fast då hur jag gör på kalas och andra tillfällen då jag blir bortbjuden. Jag vet inte vad ni har för uppfattning om hur jag äter? Många tycker säkert att jag har en extrem livsstil men det skulle jag absolut inte kalla den för då jag äter ren och bra mat och ”fuskar” ibland.

Den här livsstilen borde kallas normal men tyvärr så betyder en ”normal livsstil” en kost med betydligt mer socker, halvfabrikat och en kost fylld med massa gift. För mig är det extremt att stoppa i sin kropp så mycket skit som de flesta gör idag varje dag och det är inget våra kroppar är byggda för.

Jag räknar absolut inte kalorier utan äter tills jag är mätt och det är mycket mat. Skulle jag gissa så tror jag att jag får i mig 2000-3000kcal/dag. Jag äter av alla näringsämnen kolhydrater, protein och fett då min kropp behöver det men äter glutenfritt och i stort sett mjölkfritt då min mage mår så mycket bättre av det. I mångas ögon tror då folk att jag undviker kolhydrater men så är inte fallet och den största delen av min kost innehåller kolhydrater fast glutenfria sådan som ris, potatis, glutenfritt hembakat bröd, havregryn, rotfrukter, frukt, bär, sallad, nötter, torkad frukt mm.

Skulle en maträtt innehålla lite mjölk när jag blir bortbjuden är det helt ok. Igår på bröllopet så åt jag 3 rätter och då fick jag som du skrev äta skagenröran och skippa brödet i förrätten (bad då om glutenfri kost) och sedan åt jag hela huvudrätten med smörstekt potatis och lax och hela efterrätten med sobre och frukt. Båda var glutenfria. Tårtan hoppade jag eftersom den typ endast är gjort av mjölk och gluten. Hade tårtan varit mjölk och glutenfri hade jag absolut smakat en bit men hade jag käkat av gårdagens tårta hade jag nog fått förfrågningar på om jag är gravid 😀

Så i det stora hela kan man säga att jag äter allt som är gluten och mjölkfritt när jag blir bjuden och tar mer än gärna en bit mörk choklad till kaffet varje dag.

20140713-232156-84116588.jpg20140719-114702-42422417.jpg20140728-085241-31961020.jpgGlutenfria Brownies // Omelett med potatis // Mjölkfri Chokladglass

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Vad var det är crépes på bilden? Det såg jättegott ut verkligen!

  Hanna 2014-08-07 01:08:46
  Svara
 • Hej, jag tänkte att jag skulle köra en detox som en kickstart efter sommaren. Jag är så laddad inför en höst fylld av träning och hälsosam mat. Jag läste om detoxen du gjorde med holistic och undrar om du tyckte att den var bra? Tack för en peppande blogg! Kram Josefine

  Josefine 2014-08-06 10:15:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag tycker inte att det känns som att du är riktigt ärlig med ditt ätande. 3000 kalorier, verkligen? På foton osv som du lägger upp tycker jag alltid att JAG känns som ett matmonster i jämförelse, och då är jag ändå väldigt hälsosam, exanorektisker med lite hjärnspöken kvar osv.

  Johanna 2014-08-05 11:55:12
  Svara
 • Hej!

  Funderar på hur du gör angående risprotein då du är ute och reser, tar du med så att du har för till exempel en vecka? Tack för en inspirerande blogg! 🙂 stor kram

  Linnéa 2014-08-05 08:29:26
  Svara
 • Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg. Hur gör du när du är borta med alkoholen? Jag har sedan början av sommaren trappat upp på träningen och äter helt ren mat i princip och mår jättebra. Och när jag tränar så mycket vill jag inte dricka alkohol, dels för det inte är så gott som jag ibland har inbillat mig och för det känns som det förstör så mycket, märker av ett glas vin dagen efter och äter då helt okontrollerat. Så det känns inte värt det. Men folk verkar ”ta väldigt illa upp” och tro man är gravid eller något för varför dricker man inte annars… Hur gör du?

  nikky 2014-08-05 06:16:40
  Svara
 • Jag håller med dig. Det är verkligen synd att den normala livsstilen innebär dålig mat med halvfabrikat, socker och läsk. Eftersom detta är normen sticker man ut om man avstår det.

  Jag tränar bra styrkeövningar (har gjort i drygt 1 år), äter nyttigt och väger normalt. Däremot vill jag sänka min fettprocent för att få synligare muskler. Måste jag äta färre kalorier då eller träna hårdare? Är det bäst att minska portionerna? Jag vore så tacksam för svar, kramis

  Louise 2014-08-04 23:30:19
  Svara
 • Det är detta som gör dig till min absoluta favorit bloggare och en stor inspiration. Din syn på hälsa är så himla bra! Du lär ut sunda råd och försöker inte ge människor någon skev bild av hur ”bra” hälsa ser ut. Du är helt enkelt grym Ida! 😀 Tack för all tid du lägger ner! 🙂

  Neta 2014-08-04 23:20:17 http://netas.nu
  Svara
 • första tanken när folk säger de är både gluten & laktosintoleranta är alltid ”åh nej stackare. Hen får ju inte äta något”. Men grejen är att det faktiskt verkar finnas mycket bra alternativ idag och att det går att baka och laga väldigt goda saker utan gluten/laktos. Utvecklingen går framåt 😉 Du verkar sund & bra, heja dig!

  http://isabyl.blogg.se

  ISA 2014-08-04 22:39:19 http://isabyl.blogg.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   Ja jag vet. Själv tycker jag bara att det är bra för då har man en bra anledning till att unvika dessa skadliga produkter och öppnar upp för nya härliga maträtter 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-06 09:24:53
   Svara
 • Men vem får inte ont i magen av pizza? Även om man tål både gluten och laktos. Man kan ju göra bättre och sämre val även om man äter både gluten och laktos.

  Annica 2014-08-04 21:35:34 http://annica.mine.nu
  Svara
 • Tack Ida, för att du får mig att känna mig lyckad, trots att jag inte följer alla kostråd till punkt och pricka. En ruta mörk choklad till kaffet är livsnjutning.

  Ellen Forsberg 2014-08-04 19:50:13 http://healthbyellenforsberg.blogspot.se/
  Svara
 • Hej Ida! Har nu i bara ett par få dagar undvikt gluten och laktosprodukter och måste säga att min mage mår mycket bättre! Gjorde ett undantag idag och käka pizza dock, snacka om att min mage straffar mig nu….
  Men min fråga är: hur ställer du dig till soygurt/havregurt och liknande? Är det ”hälsosamt” eller inte? Älskar verkligen yoghurt och müsli, men vill ju skippa laktos eftersom jag mår bättre utan.

  Leia 2014-08-04 19:06:08
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind