Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR BLIR JAG AV MED SOCKERBEROENDET OM JAG VILL ÄTA VEGETARISKT?

svar på kommentar

Hejsan Ida! Först måste jag säga att WOW, vilken förebild du är! Du är verkligen vacker och ser ut att må så himla bra. Dom som säger att dom hellre äter vad dom vill och blir lyckliga och tjocka kan ju ta sig, man blir ju minst lika lycklig om inte ännu mer om man känner sig hälsosam, sen tror jag kroppens inre organ blir mer lycklig över det 😉
Hur som helst, jag är en tjej som alltid har gillat träning men har börjat glida ifrån det nu på slutet dels för att jag aldrig såg resultat. Problemet är att när jag väl tränar så äter jag också som en galning, jag ÄLSKAR allt som har med socker att göra vilket jag verkligen vill sluta med.
Hur tycker du att jag bör minska med de onyttiga sakerna som jag stoppar i mig samt ge förslag hur jag bör äta under dagar, tanken är att tighta till kroppen, jag vill ta bort fettet och bygga lita muskler. Jag är vegetarian vilket kanske ställer till det en hel del! kort och gott, hur ska en sockerberoende, vegetarisk tjej äta för att se resultat på kroppen?

SVAR: Hej Fanny och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir! Tyvärr kan jag inte lägga upp ett helt kostschema åt dig men att utesluta socker ur din diet är nr 1. Ät så ren mat som möjligt utan socker, sötningsmedel eller halvfabrikat då det oftast stoppas massa socker i dessa och se till att få i dig protein då det gör att man känner sig mätt längre och att man undviker sötsuget. De dagar jag äter vegetarisk känner jag mig aldrig riktigt mätt och kroppen säger till att något fattas. Det här blir mer tydligt om jag har tränat hårt då kroppen behöver byggstenar i form av protein.

Så de dagar jag äter vegetariskt ser jag till att äta mycket nötter, frön, ägg (vet inte om du äter det?), bönor, linser, nötsmör, quinoa mm. Men den sak som är räddaren i nöden är mina mellanmål med proteinpulver. Jag brukar blanda proteinpulvret i mina smoothies och jag använder vegetariskt protein som Risproten <–LÄNK och Inflamino <–LÄNK. Kan du tänka dig att äta mjölk/vassle så är Proteinet med Choklad <–LÄNK och Banan/kokos <–LÄNK mina favoriter.

Att ta en proteinshake eller en näve naturella nötter varje gång du känner sötsug kan vara till stor hjälp. Lycka till!
Kramis

smoothie2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Ida! Vill passa på att tacka för en grymt inspirerande blogg. Har en liten fundering jag hoppas du kan svara på. Tidigare uteslöt jag kolhydrater helt, men det funkade sådär för mig då jag istället åt för mycket fett. Nu har jag hittat en ”ideal”-vikt och ett sunt tänk kring mat, men målet är att bli mer tränad, tonad och reducera fettprocenten något. Jag är extremt känslig för kolhydrater (utesluter dock gluten helt) och har därför svårt att äta t.ex. råris och quinoa eftersom det triggar igång mitt sockerberoende, jag vill bara ha mer och tar gärna för stora portioner. Hur gör du? Hur stora portioner av t.ex. råris tar du? Och vad ska man annars äta? Känner mig lite förvirrad i den här debatten angående kolhydrater då vissa tycker jag är löjlig när jag säger att råris är lite av en ”fara” för mig eftersom jag lätt överäter..

  Alexandra 2014-08-03 16:08:14
  Svara
 • Om man går in på google och tittar på squats före och efter, så har dom flesta blivit smalare, fått smalare lår av squats. Men om man vill få lite större rumpa och lår, varför blir dom mindre och att dom flesta går ner i vikt? Är det för att dom inte äter före och efter? Jag är underviktig så jag ska köra igång med styrketräning, samt med squats men dom flesta på bilderna går ju dom ner i vikt.. Jag vill inte gå ner i vikt.

  Anonym 2014-08-02 22:25:30
  Svara
 • Jag hade tänkt och börja med squats, runt 50 ungefär. Men jag har sett att vissa har fått längre rumpa och vissa blir såhär kurviga osv. Jag vill börja med squats men jag är rädd att den ska bli kurviga och längre. Och när jag gör squats så har jag mina tår lite utåt 🙂

  Anonym 2014-08-02 16:52:28
  Svara
 • Hej! Jag har precis börjat träna på gym efter att ha kört hemmaträning med lite olika redskap ett bra tag nu. Eller ja, jag körde första passet idag med min kompis och det gick grymt bra och kändes verkligen rätt! Men när det gäller fria vikter och så, så har jag en liten fråga… Testade nämligen marklyft och körde runt 40-50 kg. Jag är en tjej på 14 år, väger väl ca. 52 kg kanske? Vet inte faktiskt hehe men jag undrar nu, är det lagom tycker du att köra på de vikterna i min ålder, nu i början? Vill verkligen inte skada mig och speciellt inte ryggen som jag vet är lätt med fria vikter. Hade ingen instruktör eller så idag men det kändes helbra när jag väl var där och körde för det kändes i rumpan som man vill men när jag kom hem så varnade pappa mig och jag började fundera lite på om man ska helt vänta med fria vikter något år men samtidigt så vill jag verkligen köra med fria vikter och gärna utvecklas och köra tyngre och tyngre.

  Så vad tycker du är bäst? Att vänta med fria vikter och mest köra maskiner, köra lättare, samma som jag körde nu, eller ännu tyngre om ett tag? Är det farligt tror du?

  Kram

  Jennifer 2014-08-01 20:34:03 http://jjennaa.blogg.se
  Svara
 • Hur länge kan man ha träningsvärk och vad ”ska” man göra när man har träningsvärk?
  Saken är den att både jag och mamma gjorde veckans utmaning-passet i måndags och efter det fick vi jättemycket träningsvärk och har fortfarande idag(fredag) lite träningsvärk. Vi har båda bara vilat för att det ska gå över, men jag fick en tanke att det kanske skulle gått över fortare om vi hade tränat lite typ i onsdags? Vi är inte jättetränade men vi tränar 2-3 ggr i veckan(löpning och typ dina cirkelträningspass), pga värmen hade vi dock inte tränat på kanske en vecka.

  Sofia 2014-08-01 19:11:09
  Svara
 • Hej! Vill först bara säga att jag älskar din blogg! Du är helt fantastiskt inspirerande, min största dröm är att en dag också våga driva ett eget företag, jobba med träning & göra det jag älskar varje dag.

  Jag har under sommaren passat på och plockat på mig ett stort lager bär att frysa in och använda resten av året.
  Har speciellt väldigt mycket röda, svarta & vita vinbär! Har de i min youghurt varje morgon, men undrar om du har något mer tips på vad man kan använda dem till?

  Tusen kramar // Erica

  Erica 2014-08-01 15:35:53
  Svara
 • Bra svar! Men jag har en fråga och tips som jag behöver som du kan svara på. Jag går i högstadiet eller ska börja. Och jag hade tänkt att börja träna styrketräning som situps, utfall och ska försöka bygga upp armmusklerna eftersom jag är lite underviktig. Jag gör runt 20-30 utfall och behöver verkligen tips till enkla mellanmål man kan göra före och efter träning. Jag har ingen aning vad som innehåller protein osv. Jag vill ha mellanmål då man ej går ner i vikt. Efter träning, kan man bara ta en frukt + lite vatten? Helt enkelt vill jag ej bli smalare.

  Anonym 2014-08-01 13:18:45
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt