Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT PÅ NYTTIG GLASS – MJÖLKFRI, SOCKERFRI, GLUTENFRI

20140728-085241-31961020.jpgNu när det är så galet varmt ute så älskar jag att äta glass till mellanmål. JA ni hörde rätt, glass. Men det är inte vilken glass som helst utan det är en mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass fast minst lika god som vanlig glass!

Now when it´s so warm outside I like to eat healthy ice-cream as a snack. Here is one of my favorite recipes.

Ingredienser: 1 fryst banan, 1 tsk kakao, en nypa vaniljpulver. // Ingredients: 1 frozen banana, 1tsb cacao, 1 pinch of vanilla extract.

Gör så här: Lägg allt i en burk och mixa med stavmixer. // Put everything in a jar and mix with a hand blender. If you want more protein, put 1 scoop of protein powder in and mix. Serve with gojiberries and coconut flakes.

Så lätt och så gott! När jag känner för att få en extra proteinrik glass så häller jag ner en skopa Inflamino <–LÄNK eller om man äter mjölk, en skopa Vassleprotein Choklad <– LÄNK. Då kan det behövas en liten skvätt valfri mjölk till men häll inte ner för mycket då den kan bli för lös.

Jag toppade min glass med ekologiska Gojibär <–LÄNK och ekologiska kokosflingor <–LÄNK.

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Du är så inspirerande! Tack för en underbar blogg! 🙂

  Gabriella Joss - 19 år, fru och toppbloggare 2014-08-29 16:58:18 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • […] Det finns så mycket bra mjölkfria alternativ. Njut av mjölkfri chokladglass istället – Recept här. […]

  ImActive.se - Ida Warg 2014-08-20 18:04:03 http://idawarg.wearecube.se/2014/08/20/ar-kvarg-nyttigt/
  Svara
 • Kan man inte göra den på vanlig banan? 😀

  Emilia 2014-08-05 12:56:38
  Svara
 • Hej Ida! Älskar din blogg och yt kanal. Tänkte fråga ifall du skulle kunna lägga upp dina måltider och skriva vad dem innehåller osv? Så att man kan få en liten ”push” . Kram!:)

  Julia 2014-08-03 16:51:20
  Svara
 • Jag brukar göra en nästan likadan, fast har i mandelmjölk också. Man kanske ska prova utan också så som du har gjort, det verka ju gå galant! Tycker den glassen är så galet god och det känns nästan konstigt att den faktiskt är nyttig! KRAM!

  Moa 2014-07-29 14:56:16
  Svara
 • Hej!

  Du har verkligen den perfekta träningsbloggen! du lever för att må bra och inte endast för
  syns skull. Jag är vilse i proteinvärlden och behlver din HJÄLP! Snälla. Vilket proteinpulver ska man använda? vad är skillnaden på casein och vanligt proteinpulver? tänkte prova holistic. vad är skillnaden mellan Holistic inflamino och holistic risprotein? måste jag köpa båda?

  och kan du inte lägga ihop ett bra pilatespass:D:D
  TACK:D

  wendela 2014-07-29 11:36:24
  Svara
 • Hej ida! Jag har börjat äta mjölkfritt nu då det känns bäst för mig, vill äta så naturligt som möjligt! (Är även vegetarian men jag äter fisk). Jag älskar att hitta nya alternativ till mjölkprodukter och har precis börjar med havregurt. Är det något du rekommenderar? Tycker den är god riktigt kall men tyvärr saknar den proteinmängden som vanlig yoghurt har. Men tycker du det är ett hälsosamt alternativ för mig? Brukade innan äta yoghurt med 1,5 procent eller lätt. Vill också gå upp i vikt!Kram!! :)<3<3

  Vägen från anorexia 2014-07-28 23:52:36 http://lillmaddes.blogg.se
  Svara
 • Har också gjort det där nån gång, smarrigt! Det här vore nåt också kanske, kolla in det här receptet: http://www.recept.nu/ulrika-hoffer/efterratter-och-godis/notter—fron/laktos–och-sockerfri-mangoglass/

  Mia 2014-07-28 21:36:17
  Svara
 • Åh jag brukar också göra sån glass med massor av olika smaker! Så gott 😀

  POW 2014-07-28 18:51:31 http://paulinathomas.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Tack för en underbar blogg! Har länge haft ett sockerberoende och försöker nu komma ur det genom att sluta med snabba kolhydrater och så klart godis och läsk. Men grejen är att jag känner mig inte mätt efter en måltid, hur mycket jag än äter. Känner bara en känsla av att jag tröttnat på att äta, men inte samma känsla som när jag äter kolhydrater. Och blir hungrig direkt. Till exempel: för en och en halv timme sen åt jag en kycklingfilé och wokade grönsaker, ganska stor portion, och nu är jag hungrig igen och sötsuget är jättehögt. Vad kan jag göra åt det här?
  Kan tillägga att jag är allergisk mot typ all frukt i samband med pollenallergi.

  Maria 2014-07-28 16:28:02
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej som styrketränar 5 gånger i veckan och måste därför äta mycket mat, dels för att bygga muskler och inte tappa i vikt (vilket jag inte vill). Dock blir min mage alltid större efter att jag ätit, den ser liksom ut att töjas ut till dubbel storlek. Magen gör inte ont, men den ser så stor ut och det är det som stör mig. Jag vet att du skriver mycket om överkänslighet mot gluten och mjölk men jag tror inte att det är orsaken då jag äter glutenfritt och när jag äter mjölk är det inte alltid detta problem uppstår. Jag skulle gissa på att jag har töjt ut min magsäck, men eftersom jag inte vill äta för lite är det svårt att veta hur jag bör göra för att inte få detta problem vid i princip varje mål.
  Kan även tillägga att jag äter så hälsosamt jag kan och regelbundet var tredje timme, dvs frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål och som sagt inte gluten men en del mjölkprodukter. Vad tror du är orsaken till problemet?
  Kram

  erika 2014-07-28 15:30:11
  Svara
 • Vassleprotein? Äter du det fast det är mjölk? 🙂

  Cattis 2014-07-28 14:46:56
  Svara
  • Svar på Cattiss kommentar.

   Nope jag äter alltid risprotein eller inflation men min pojkvän äter vassle choklad. Ser nu att jag skriva ”om man äter mjölk” innan…

   idawarg 2014-07-28 14:53:07
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Missade jag haha 🙂 så synd att proteinpulver som inte är gjort på mjölk är så dyrt. Testade soyaprotein men det var det äckligaste jag smakat så det går inte heller 🙁

    Cattis 2014-07-29 13:15:35
    Svara
 • Ser smaskigt ut
  Får nog ta å testa

  paleoistarunner 2014-07-28 14:34:40 http://www.paleoistarunner.spotlife.se
  Svara
 • Ser sååå gott ut! Helt klart bästa glassen, älskar fryst banan!

  Maja 2014-07-28 14:00:00 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind