Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ ÄTER OCH TRÄNAR JAG UNDER SEMESTERN

20140723-144523-53123708.jpg

Efter dagens tuffa benpass svalkade jag mig i poolen. SÅÅÅ nice! // After todays leg workout I had to cool down in the pool. SO nice!

Många har frågat hur jag tänker med träningen under semestern/sommaren och när jag är ute och reser och så tänkte förklara lite hur jag tänker…

Träning för mig är inte något jag gör i perioder utan det är en del av mitt liv och min livsstil som jag gör regelbundet året om. Bara för att jag har semester eller för att jag reser så betyder inte det att jag totalt stänger av. Träning är något som får mig att må bra och att gå till gymmet i lugn och ro i flera timmar är värsta semestern och avslappningen för mig. Jag älskar det! Dock så kan det vara lite svårt när man är ute och reser att hitta ett gym, men det är inga problem. Jag behöver inte köra tunga gympass utan för mig så är en lång promenad, yoga eller en liten cirkelträning på hotellrummet toppen, bara jag får röra på mig.

Vill ni ha tips på bra cirkelpass ni kan göra hemma eller på resande fot hittar ni det på min youtubekanal HÄR.

you

Angående kosten så håller jag exakt samma kost när jag har semester som när jag inte har det. Jag äter bra näringsrik mat till 80% medan jag 20% unnar mig det jag vill ha. Dock äter jag helt glutenfritt och i stort sett mjölkfritt då jag inte vill få problem med magen.

During summer/holiday I try to keep my training and food as I normally do. I train 4-6 times/week and eat healthy 80% and 20% what ever I want. If I travel it´s hard to find a gym then I do power walks, yoga and circuit workouts. You can find a lot of different   circuits on my youtube channel HERE, do not forget to subscribe.

Hur gör ni under semestern? Tränar ni regelbundet? Hur ser kosten ut? // How do you do dunig summer/holiday? Do you train regulary? How does your diet looks like?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Jag brukar kanske träna 4-5ggr per vecka! Jag har friidrotten och hålla mig till och fungerar inte att lägga av mitt på sommaren haha..
  Jag har kanske lite svårare med det här att undvika socker och onyttigt då jag blir så sugen när man bara ser godis, läsk osv.

  Ebba 2014-07-27 17:49:48
  Svara
 • Du är så fin Ida!
  Jag dansar också och skulle gärna läsa lite mer om dig och dansen 🙂 Har försökt hitta allt som du skrivit, men det hade varit roligt att få läsa lite mer 🙂 När var det som roligast att dansa? :)Kram

  sara 2014-07-24 22:07:45 http://baakomtuppen.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga, hur tänker du kring vatten? Hur mycket vatten ska man dricka egentligen? Ska man bara dricka när man är törstig eller ska man ha en flaska bredvid sig och dricka ur hela dagen? Jag är så förvirrad för allt jag har läst och hört säger olika. Jag vet att man ska lyssna på kroppen när det gäller allt, men vatten är ju livsnödvändigt och ibland kan jag gå hela dagar utan att dricka. Så vad tror du, ska jag bara dricka när jag vill eller ha en fylld flaska med mig under dagen? Och om man ska ha en flaska, hur mycket vatten ska man dricka då? En liter, mindre eller ännu mer?
  Kram!

  Maja 2014-07-24 08:46:01 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Hej! 🙂
  Jag har en fråga..
  Jag ska åka till Turkiet om drygt 3 månader och vill känna mig lite mer bekväm i bikini då vilket jag inte har gjort i sommar..
  Så jag undrar om man kan få lite synliga muskler på den 3 månader? 🙂

  Mona 2014-07-23 23:50:23
  Svara
 • Hej Ida! 🙂
  Jag har försökt hålla igån denna sommar men har inte riktigt lyckats.. :/
  Jag har varat på Öland i ca 2 veckor nu och kom hem igår, tränade inte något där eftersom att det var sååå varmt så mn kunde nästan bara ligga på stranden. Men jag har tagit en del promenader i alla fall..
  Jag kom hem väldigt sent i natt så jag tänkte sticka ut och springa i morgon och fredag för sen flyttar jag och då ska jag börja gymma igen.
  Men den här sommaren har ändå vart väldigt bra för jag har slutat äta godis, på söndag är det 4 veckor sen.
  Och i måndags bestämde jag mig för att sluta med chips och annat snacks också, chips är nämligen något jag älskar och skulle nästan kunna äta en påse själv, så idag när jag var ute med båten hade min föräldrar köpt chips och jag sa nej, det är inte något jag normalt gör så jag är riktigt stolt.
  Snart jag ska jag nog också sluta med dricka också, vatten är minst lika gott 🙂
  KRAM

  Moa 2014-07-23 23:19:12
  Svara
 • Hej Ida! 🙂
  jag springer gärna när jag är på semester. Familjen åker alltid till Danmark en vecka på sommaren,(släkt där) och jag bara älskar att springa där.det danska landskapet är så vackert. Sedan kör jag mycket cirkelpass- gärna något av dina! 🙂 Äter ungefär som jag brukar under sommaren, med massa goda sommarsallader! 🙂 trevlig sommar Ida! Och trevlig semester! <3

  Stina 2014-07-23 22:38:48
  Svara
 • Då jag har varit ledig hela sommaren (semester och föräldraledigt) har jag verkligen kunnat ta tag i både kost och träning. Jag har bra kondition sen innan men behövde lyfta den några snäpp så i sommar har det varit cirkelträning, promenader och löppassen har varit en bra blandning av tempo, intervaller och distans. Jag känner verkligen hur jag blivit mycket bättre. Fem kilo har jag gått ner tack vare träningen och en omläggning av kosten. Mindre portioner men bra mat och knappt någon glass eller godis i sommer.

  Hanna 2014-07-23 22:17:40 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Hej ida! eftersom du är så duktig på att svara på frågor ställer jag nu min 🙂
  Jag har under ett ganska långt tag försökt bli av med magen, speciellt det längst ner. Börjar få rutor där uppe och sen så är det en degklump där nere, speciellt vid höfterna.Varje vecka kör jag 4 styrkepass, 2 löppass och 3 pass fotboll + match, sen går jag även morgon promenader. Kosten är jag också väldigt ”duktig” på att sköta och ha uteslutit sockert helt. Jag har ätiti glutenfritt i 1 månad också. Har du något bra tips? eller hur ska jag lägga om träningen för just nu fungerar det inte.
  svara gärna i ett inlägg.
  Tack för en toppen blogg!

  veronica 2014-07-23 21:15:32
  Svara
 • Jag älskar att träna. Har hotellet ett schyst hotellgym testar jag gärna ett pass där, annars älskar jag att springa så det är inte svårt direkt. Har tränat hela mitt liv och när vi var på familjesemestrar när jag var liten var det alltid gruppträning, fotboll, volleyboll, tennis, cykling, bergsklättring, innebandy, löpning med familjen som var semestern. Äter gör jag mindre på semestern eftersom jag känner att jag inte har tid och tycker inte det är jättekul att äta precis. När man jobbar blir det mer att jag äter lunch för att alla andra gör det.

  pilla 2014-07-23 20:35:27 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Jag skulle vilja tacka dig för att du har fått mig att börja äta mjölkfritt! Åt socker- och glutenfritt tidigare, men hade fortfarande ett jobbigt sötsug hela tiden vilket har försvunnit sen jag även började äta mjölkfritt. Jag tycker dessutom att jag inte ser lika svullen ut i ansiktet som jag ibland gjorde tidigare. Kan det vara så eller är det något jag inbillar mig?

  Sen har jag en träningsfråga. Jag har tränat styrketräning regelbundet i ca ett år nu och är väldigt nöjd med rumpan framför allt, men min vänstra skinka är lite plattare än den högra vilket stör mig. Jag antar att jag skulle behöva träna den sidan mer då, men vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Tänkte fokusera på utfall, bulgariska utfall och cable kickbacks, men borde jag göra fler reps, använda tyngre vikt eller köra fler set på den sidan?

  Tack igen för en underbar blogg! Älskar dina proteinbars med mandelsmör och kommer definitivt prova fler recept!

  Emma 2014-07-23 20:08:56
  Svara
 • Nu har jag dock ingen direkt semester då jag håller på att plugga och måste lägga semestern på det, men självklart tränar jag & äter som vanligt (fast har vågat mig på att öka mitt intag rätt rejält så jag äter mycket mer nu, och OJ vad jag kan ta i mer och utvecklas i styrketräningen!) är en liten löp-nörd egentligen men vill nu verkligen bygga muskler och bli STARK, det är coolt att vara stark, tycker jag! Särskilt äter jag mer kolhydrater och fett!! Har värsta cravingen på nötter och då tänker jag att kroppen förmodligen vill ha det och tillåter mig käka det (hihi lite ofta kanske men vad tusan, det kunde vart värre ;p).
  Nu delade jag med mig av lite extra men tack för att du är så sund, och sen är du ju skitsnygg också!!
  Kraaaaam!

  Andrea T 2014-07-23 19:15:32
  Svara
 • Hej Ida,
  Jag har följt din blogg ett tag, och tycker du verkar ha bra koll på mycket när det kommer till kost och träning. På senare tid har jag funderat mycket på att bli vegan, men jag tycker det är svårt att veta hur jag ska göra med kosten för att inte få brist på exempelvis protein eller få sämre träningsresultat.
  Jag tränar styrka ca 3 pass per vecka, 2 pass kondition och minst 4 morgonpromenader, så jag är relativt aktiv och behöver ju då en del energi, eller? Så min egentliga fråga är om du har några tips på hur jag bör sätta samman min kost om jag helt går över till vegansk mat, samt hur mycket protein, fett och kolhydrater osv. som är rimligt att sikta på per dag? Vill ju äta så hälsosamt jag kan och ge kroppen det den behöver 🙂
  Tack för en inspirerande blogg!

  Sara 2014-07-23 19:06:54
  Svara
 • Det låter ju riktigt bra och härligt! Precis så känner jag! Min livsstil är ju något som jag lever för att jag mår bra av det och tycker att det är riktigt kul! Att få till träningen på semestern är ju så kul, att få fixa och trixa lite. Jag körde själv ett enkelt cirkelpass endast med tillgång till altanden på vår stuga idag 🙂 Men självklart finns ju de där 20%-en då man unnar sig eller skippar ett gympass för att umgås på stranden och så vidare 😉 Det viktiga är balansen!

  Lisa's healthspo 2014-07-23 18:06:17 http://healthspo.shapemeup.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Detta har inget med ditt inlägg att göra men jag måste tipsa dig om ett ställe som heter ”Organic”. Helt underbart och du bara måste gå dit! Öppet för frukost, lunch och fika 🙂 det ligger mitt emot Marbella club.

  Tack för en fin blogg och kram!

  Olivia Kling 2014-07-23 17:54:31
  Svara
  • Svar på Olivia Klings kommentar.

   Tack snälla. Vi ska gå dit imorgon eller lördag tänkte vi då vi ska promenera längst stranden till Marbella. Har hört mycket bra om det stället 🙂 Kramis

   idawarg 2014-07-23 18:01:01
   Svara
 • Vad gillar du att äta när du ska unna dig vid de där 20%? 🙂

  Erika 2014-07-23 17:46:51
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Choklad, frukt, Holistics kokoschips, vitt ris, risnudlar, thaimat, raw food bars, torkad frukt, nötter, popcorn, hembakade glutenfria efterrätter och bröd. 🙂

   idawarg 2014-07-23 18:00:04
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Oj, va gott, lite som jag då :). Påtal om vitt ris har jag börjat äta det nu DIREKT efter mina pass för de snabba kolhydraterna. Det gör många styrketränade men vad anser du om det? Vid övriga mål blir det råris istället 🙂

    Erika 2014-07-23 20:38:58
    Svara
 • Just nu är jag arbetslös så tränar varje dag (någon vilodag då och då) och äter som vanligt skulle jag vilja säga alltså en light version av LCHF eftersom att det håller min IBS i styr. Brukar generellt strunta i gymmet och mest promenera när jag är utomlands, jag tycker inte om stranden och lider av gassande sol och värme trots att jag ha påbrå från Medelhavet, äter likadant som hemma ev. byta ut mellanmålen eller lunchen mot smoothies, yoghurtglass eller färsk frukt.

  Arw 2014-07-23 16:14:21
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Åh vad härligt att någon annan än mig inte gillar stranden och när det är för varmt. Känndes som jag var den enda i världen 😀 haha. Låter som en härlig inställning. Njut av sommaren! Kramis

   idawarg 2014-07-23 16:51:40
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag lämnade en kommentar här för ett tag sedan där jag frågade lite om hur man håller magen i schack, och hur mycket den bör växa efter måltider osv…
  Du svarade att du skulle svara på den i ett inlägg, och jag har hållit koll ända sen dess varje dag. Men den har inte kommit än.. :/
  Vet du vilken jag menar? Jag kommenterade det inlägget där du skrev lite om calvin klien och la ut en bild och så.. Jag förstår såklart ifall du inte har haft tid, ville bara påminna dig ifall du glömt det!

  Tack för en fantastisk, hälsosam och sjukt inspirerande blogg! :-)<3

  Mycket kärlek // Josefin <3

  Josefin 2014-07-23 15:56:42
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Hej Josefine och tack snälla <3! jag har svarat på din kommentar och har den på lager. Jag kan posta den imorgon eftermiddag så håll utkik 🙂 Kramis

   idawarg 2014-07-23 16:50:23
   Svara
 • Hej! Tänkte höra om det är bra att göra yoga före eller efter träning och om det blir någon skillnad isf? 🙂 och ja jag tränar regelbundet under semestern dock lockar solen så jag tar bort en dag dock av konditionspassen då. Btw,tycker jag det är värdelöst att skippa träningen av allt man byggt upp för att istället ta semesteruppehåll!

  Alexandra 2014-07-23 15:30:28
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Det beror på vad du själv föredrar. Jag brukar ibland värma upp med lite yoga. Gjorde det idag innan mitt benpass. Annars gillar jag att göra det separat tex. att köra yoga morgon och styrka eftermiddag. Kram Ida

   idawarg 2014-07-23 16:53:14
   Svara
 • Jag äter och tränar det jag vill hela tiden och är sugen på hela tiden, då det mesta jag älskar är bra mat m.m gillar tex inte hamburgare, pizza, godis, kakor osv. Vilket jag kan tycka är lite hobbig då det känns som de är sånt man måste tycka om och tar man inte kakor osv så är de blickar och undringar vfr osv om du förstår vad jag menar. Jag äter hellre sånt jag tycker är gott istället och visst det kanske inte är så bra att äta så sjukt mycket nötter och nötsmör,kokosolja,kakao osv som jag gör men jag bryr mig inte och sen äter jag även sjukt mycket mat, särskilt nu när jag vill komma upp lite i vikt. Äter också gluten och mjölk fri kost då jag är allargisk och har problem med tarmarna.
  Den här kommentaren blev väldigt flummig känner jag men svårt att veta hur jag ska förklara hur jag menar haha 😉

  Johanna 2014-07-23 15:27:28
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Tack för att du delar med dig och det låter som en väldigt sund kost och inställning. Kör på den och njut! Kramis

   idawarg 2014-07-23 16:49:16
   Svara
 • Det ser precis ut som på alla andra veckor, man vill ju inte att träningen ska bli ett ”jobb”, utan istället kan man leva efter en hälosamt livsstil året runt! 🙂

  Z 2014-07-23 15:21:30 http://zarahjs.blogg.se
  Svara
  • Svar på Zs kommentar.

   Håller helt med! Blir träningen som ett jobb eller känns otroligt tung och jobbig så har man inte hittat rätt. Njut av sommaren och träningen 🙂

   idawarg 2014-07-23 16:48:02
   Svara
 • jag tränar på så gott jag kan under semestern. om inte mer! att komma till gymmet på sommaren är som att komma till himlen ungefär – nästan inga där. kosten håller jag också som vanligt. jag kör paleo och det finns ingen anledning för mig att bryta det bara för att jag har semester. skulle jag trycka i mig socker, mjöl, potatis eller mjölk så skulle jag få lida BIG TIME efter det. jag tål det helt enkelt inte. träning och hälsa är det viktigaste i livet för mig. man lever bara en gång! (och inte man-lever-bara-en-gång-jag-tar-en-glass-det-är-jag-värd, hihi. det är inte direkt att unna sig) :):) trevlig sommar ida!

  ellen 2014-07-23 15:16:37 http://ellfi.blogg.se
  Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   Haha jag kan inte annat än att hålla med dig HELT! Härlig inställning till livet! Njut av sommaren i gymmet! 🙂 Kramis

   idawarg 2014-07-23 16:47:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind