Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DAGS ATT TRÄNA CARDIO

20140714-143111-52271280.jpg

Att kunna svalka sig med en kokosvatten och ett bad i sjön är rena lyxen // To cool off with coconut water and a bath is so luxurious. 

Sedan en månad tillbaka har jag börjat lägga in 1-2 pass pulshöjande träning i mitt schema eftersom jag vill förbättra flåset. Efter 6 månader med enbart styrketräning och Pole Dance kände jag när jag testade att löpa som uppvärmning att det var dags att ta tag i löpningen igen. Jag har ALDRIG i mitt liv gillat att springa eftersom jag tyckt att det är så tråkigt och jag blir så uttråkad av att göra samma sak hela tiden. Samma gäller all slags enformig cardio som tex, cykel, simning och crosstrainer. Även fast kroppen orkar så får huvudet panik! Haha så långdistans är inget för mig alltså.

Dock tycker ja att det är sjukt skönt att springa intervaller då man hela tiden har delmål och jag varvar gärna löpning och styrka. I torsdags körde jag detta jobbiga pass i värmen tills jag bokstavligt talat föll ihop i en hög. Det blev full fart i ca 50 min utan vila med…

English: I´ve been starting to put 1-2 sessions of cardio in my work schedule every week. I don’t like to do long distance cardio but intervals is fun. Thursday I did this workout…

1 km löpning // 1 km run

20 knäböj // 20 squats

12 smala armhävningar från tårna // 12 push ups form toes

40 cykel crunch // 40 bicycle crunch

X 6 utan vila // X 6 without rest.

Totalt: 6km löpnig, 120 knäböj, 72 armhävningar och 240 cykel crunch utan vila. // Total: 6km running, 120 squats, 72 push ups and 240 bicycle crunch without rest.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej Ida! Tack för en underbar blogg!! Du har gett mig så många tips om träning och hälsa så stort tack för det!

  Jag har tänkt mycket på det här med att varva styrka och kondition (i mitt fall oftast löpning) i samma pass. När man googlar på det så står det på de allra flesta sökresultat att man inte ska träna cardio och styrka i samma pass då de slår ut varann på något sätt. Jag undrar hur du ställer dig till detta? För uppenbarligen har du ju lyckats bygga muskler även om du varvar cardio och styrka!

  På mina pass (tränar ca 5 ggr/vecka) brukar jag springa 30 minuter följt av 30 minuter styrketräning. Har också försökt ändra på turordningen, men trivs bättre med att springa först och köra styrka sen. Dock har jag inte riktigt sett så mycket resultat jag hade velat, dvs allmänt mer muskler framförallt rumpa, mage och armar. Har alltid trott på att det beror på att jag äter dåligt, men när jag verkligen tittar noga på min kost inser jag att jag faktiskt äter bra; mycket grönsaker, frukt och magert kött med undantag för lite fuskande då och då i form av lite chips eller godis, vilket jag ju förstår har en viss inverkan på resultaten. Men kan det vara så av mina uteblivna resultat också beror på mitt träningsupplägg?

  Jasmina 2014-07-15 13:07:25
  Svara
 • Vart kan man få tag på sån dryck någonstans?
  Du har de bästa övningarna,inspirationen och allt! Lätt att utföra dina olika träningstips då du visar så pass bra och är tydlig i ett bra tempo!

  Alexandra 2014-07-15 12:55:23
  Svara
 • Hej Ida! Jag är 178 cm lång och väger 63-64 kg. Är 78 cm om man mäter i midjan precis under naveln, 70cm lite ovanför och ca 90-95cm runt rumpan. Tränar styrka med tunga vikter 1-2 gånger i veckan, hemmaworkouts 2-3 gånger i veckan (har träningsappar), spinningpass 1-2 ggr i veckan och ut & går varje morgon innan frukost om jag inte börjar tidigt (flexibelt arbetsschema). Cyklar eller går överallt, har 6km till jobbet och sen 6km hem. Dricker laktosfritt och äter inte rött kött, mycket protein fisk, ägg & vegetarisk, rotfrukter, grönsaker, frukt, bönor, fullkorns bulgur/sojapasta/råris och dricker mycket grönt te med ingefära/citron/vitlök. Äter inte bröd eller dricker läsk och dricker väldigt sällan alkohol. Min last är väl lösgodis 1-2 gånger i veckan, som jag ska sluta med nu i 2 veckor och få bort sötsuget är planen. Jag vill få bort lite extra fett på mina kurvor, lovehandels som dom kanske kallas och mindre fett & mer muskler på baken. Bli lite mer ”fitare” generellt. Har du några bra tips??????

  Isabella 2014-07-15 10:32:43
  Svara
 • Hej Ida.
  Har en fråga angående tabletter du nyligen tipsat om. Hittar inte inlägget 🙂
  Jag skall snart åka iväg på 2v semester till värmen, då med All inclusive.

  Jämt när jag är på solsemester sväller min mage upp och blir oigenkännerlig under hela vistelsen…Något jag gärna vill undvika. Har IBS och utesluter gluten 🙂 Vad heter tabletterna du tipsade om? Hur funkar dem för magen? Varför tror du att jag blir så svullen? 🙂 Skulle bli SÅ glad om du svarade så jag hinner köpa dessa om det är vad jag skulle behöva. Många kramar!

  Anonym 2014-07-15 08:08:25
  Svara
 • Hej!
  Låter som ett kanon pass! Hur långt tid tar det för dig att springa en km och har du någon lutning? Själv använder jag inte löpband utan springer endast ute så jag skulle vilja veta ungefär vilket tempo du har.

  Matilda 2014-07-14 23:52:56
  Svara
 • Kör du löpning på bandet? Går du av bandet och gör övningarna då?

  sara 2014-07-14 22:52:08
  Svara
 • Hej Ida!
  Måste börja med att säga att din blogg är så sjukt grym! Du är så himla himla bra!

  Min andra fråga är om du kan ge tips och hur man stretchar ryggen. Jag läste för inte så längesedan att du hade fokus på att få en smidigare rygg och så visade du en bild på hur du går i brygga – det vill jag också kunna! Min rygg är värre än en planka just nu, jag kan varken göra det ena eller det andra :/
  Jag är också ute efter att lära mig splitt/spagat och googlade lite och hamnade på din blogg, så tack för tipsen! Ge gärna fler 😀

  Ha det toppen! 🙂

  Maggie 2014-07-14 21:23:24
  Svara
  • Svar på Maggies kommentar.

   Hej fina du och tack snälla 🙂 <3 Ja jag har alltid haft en stel rygg men efter att ha börjat med yoga det senaste halvåret har det blivit så mycket bättre. Jag kör onlineyoga med http://yogobe.com Anger du koden idawarg vid anmälning så får du testa tjänsten 14 dagar gratis. Så Bra!

   Stretch för splitt och spagat hittar du på min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness Glöm inte att prenumerera. Fler tips kommer. Kramis

   idawarg 2014-07-14 22:41:49
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tusen tusen tack!
    Ska börja prenumerera på din youtube-kanal på en gång och även kolla yogasidan 🙂

    Ha en bra dag!

    Maggie 2014-07-15 07:46:40
    Svara
 • lät sjukt jobbigt. Men säkert väldigt effektivt 🙂

  isa 2014-07-14 21:08:53 http://www.isabyl.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag lider av den så kallade ”sockermagen”. Har en ganska slank kropp men sen så är den där, lilla magen.. Vet att det krävs mycket disciplin för att komma till bukt med den och få kontrollen men oavsett om jag tränar och äter regelbundet och nyttigt så verkar den vara där för att stanna. Nu undrar jag om du har några/något tips (kost/träning/annat) som skulle kunna öka (fett)förbränningen? 🙂 Tack för en superbra och inspirerande blogg! Kram

  Josefine 2014-07-14 20:43:48 http://undanskymd.blogg.se
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Hej! Äter du socker? Ofta har det med kosten att göra. Bästa träningen för förbränning tycker jag är cirkelträning då man blandar styrka och pulshöjande övningar. Har du kollat min youtubekanal? Där hittar du massor med hela pass du kan köra. Kramis

   idawarg 2014-07-14 22:38:16
   Svara
 • Är precis likadan då jag inte alls gillar att springa, intervaller okej men löpning blir sååå långtråkigt!

  Det där passet verkar riktigt, riktigt jobbigt!

  Jennifer 2014-07-14 20:38:51 http://jjennaa.blogg.se
  Svara
 • Grymt upplägg! Körde ett annat som du la upp förut
  1 km löp
  20 squats
  10 armhävningar
  15 lounges per ben- la till det

  X6 sjuuuukt svettigt 🙂
  Körde sen triset mage som du la upp efter.

  Men min fråga: vilken hastighet springer du på typ? 🙂

  Tack för all inspiration! Kram

  Katarina 2014-07-14 18:51:49
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Ja så himla svettigt. Kom precis hem efter att ha kört ett liknande pass 🙂 Jag springer på 10-13 ungefär. Kram

   idawarg 2014-07-14 22:36:27
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind