Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ATT ÄTA GLUTENFRITT NÄR MAN RESER

20140703-191442-69282400.jpg20140703-191444-69284093.jpg20140703-191440-69280772.jpgDet är inte alltid lätt att äta gluten och mjölkfritt när man är ute och reser. I USA var det inga problem men i Frankrike, Italien och faktiskt här i Barcelona är det lite knivigare. Det är mycket bröd överallt men det går! Frukostarna har varit det knivigaste målet men det har blivit mycet frukt och nötter. Till lunch och middag har det blivit mestadels tapas och där kan man ju ta in massa smårätter och äta det man vill av varje.

Ovan blev det grönpeppar, grillade räkor och kycklingkebab och igår åt vi en magisk libanesisk buffé.

It´s not always easy to eat gluten free food when you travel. In US there was no problem but in France, Italy and here in Barcelona  its much more difficult. They serve bread everywhere and to find a gluten free breakfast is the hardest and it has become much fruit and nuts. To lunch and dinner e had a lot of tapas which is good since you can choose what you want. 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Har ätit glutenfritt sedan jag var 2,5 år gammal, alltså i 20 år snart!
  Åker utomlands 1-2 gånger om året, och som du säger är det ibland ganska svårt,
  beroende på vart man åker, men det går alltid hitta nåt man kan äta.
  Jag ska snart till USA och har funderat över hur det ska gå där, med tanke på
  allt bröd, pizzor, kakor osv. Men du säger att det var lättare i USA?
  Hade ju varit superskönt i så fall! 🙂

  Tack för inspirerande blogg! Kram

  Charlotte 2014-07-06 22:50:35 http://charlotteljungberg.devote.se/
  Svara
 • Hello Ida! Have you heard about the new photo app Spin My Planet? ( It is perfect for bloggers) Check it out here www.spinmyplanet.com. I Think both you and your readers will love this feature! Give it a try, Thank you!

  Amalia 2014-07-04 16:37:15
  Svara
 • Hej! Jag har precis börjat äta mjölk- och glutenfritt, men är lite osäker på vad jag ska byta ut vissa saker mot. Tex matlagningsgrädde, vad kan man byta ut det mot? Har läst att det finns havreprodukter som förvisso är mjölkfria, men är det inte gluten i havre?? Samma sak med creme fraiche, vad finns det för substitut där? 🙂
  Kram Jessi

  Jessica 2014-07-04 13:17:38
  Svara
 • Ida & Alexandra!

  vet inte om de ar lite sent med nagra Barcelona tips.. men jag maste rekomendera er att ta er till Poblenou,det ar ett omrade lite ivag fran centrum precis vid havet. De ar latt att tar sig fran erat hotel ( japp ser pa fotot att ni bor pa Via Laitana, erat hotell har en mysig tak-terrass:), fran Jaume I tar ni gulalinjen till Poblenou och fran metron tar ni er till Rambla Poblenou och dar finns de massor med uteterrasser, OCH Tio Ché for att prova Leche Merengada (sotad mjolk m kanel) eller om man inte vill ha laktos sa ska man prova Horchata en svalkande sot dricka som ar gjorde pa Tigernot. De ar typ nationaldrink for varma sommar dagar och kvallar!

  Nar ni val ar i Poblenou gar ni bara raka vagen ner till havet och dar om man kontaktar Marc & Sarah fran SUP Barcelona och sa gor man en 1 1/2h Paddel surf kurs, super kul!!

  Sen att ata middag i Poblenou rekomenderar jag Recacens pa Ramblan ocksa, men for er kanske inte de basta eftersom deras meny bestar av sallader ( ok de ar inga problem), men ser ar de korvar, skinka, ostar tills man spricker!
  Finns aven en restaurang som heter VellPoblenou som gor gudomliga risratter.

  Maste aven rekomendera i Barceloneta Cal Pinxo ( precis pa strand promenaden) som gor underbara Paellas!I Borne har ni Mosquito (asian hal i vaggen), Ikibana japansk restaurang, Big Fish och Café Kafka.

  Sen om ni har tid sa att ta taget upp till Sant Pol de Mar for att spendera dagen pa en harlig playa med lite lugnare tempo sa ar de att rekomendera!

  SaraBarcelona 2014-07-04 09:42:54
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind