Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ AKTIVERAR DU RUMPAN I SQUATS – TIPS

20140701-110938-40178137.jpg20140701-110937-40177865.jpgShit vad jag har köttet ben och squats den senaste veckan! Egentligen så hatar jag att göra tunga squats och jag vill börja gråta i varenda böj för att det är så jobbigt men ändå så känns det så himla nice efter så det är värt all smärta. Haha. Jag har också gett mig fan på att jag ska hitta baksida och rumpa och det går framåt med både back squats och front squats och eftersom många har samma problem som mig så tänkte jag ge lite tips till denna veckans utmaning…

– Pressa knäna utåt. Genom att tänka att man pressar knäna utåt i squatsen så aktiverar många lättare rumpan.

– Funkar det inte att pressa ut knäna som ovan så sätt ett gummiband runt benen ovanför knäna. På så vis måste du pressa ut knäna för att hålla det uppe och för mig funkar det här absolut för att aktivera både rumpa och bål. Jag brukar börja köra med gummiband för att hitta kontakten och sedan ta bort det.

– Pressa ner hälarna på vägen upp. Det här är ett jättebra sätt att aktivera baksidan mer i både squats, marklyft och utfall då det annars är lätt att framsida lår jobbar mest.

– Fokusra på den muskeln som ska jobba. Det här gäller alla övningar. Försök att verkligen fokusera på just den muskeln ni bestämt er för att träna. Bara av tänka och fokusera på just den muskeln kan göra så enormt mycket skillnad!

Det här är mina 4 bästa tips och om ni har andra tips som funkar för er så dela gärna med er? 🙂

HAPPY SQUAT!

 English: Here is my best tip to activate the butt and backside leg in squats…

– By thinking you push your knees out in squats it´s much easier to activate the butt.

– If that doesn’t´t work put a rubber band round your legs over your knees. Then you must push your knees out to keep the band up and it will make you activate the butt more. 

– Push your heels down on the way up. That will activate your backside leg more. Use it in squats, lunges and deadlifts.

-Try to really focus on that specific muscle you want to train.

HAPPY SQUAT! 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Har du något tips om man har problem med butt wink i knäböjen? Hur mycket jag försöker att svanka eller aktivera bålen så har jag det problemet. Jag kommer strax över 90 grader innan rumpan åker inåt och det även när jag gör en knäböj utan vikter, så därför vågar jag inte gå längre ner än så för jag har läst att det kan vara skadligt för ryggen. Skulle vara supertacksam för tips! 🙂

  Angelica 2014-07-02 12:49:25
  Svara
 • Hej Ida, jag är en hyfsat liten tjej i kroppsbyggd och har nu under ungefär ett år tränat ca 3-5 dagar i veckan och försökt bygga muskler osv. En högprioritet har varit att få ett par starkare ben och en snygg rumpa. Benen har jag kommit en bit på och jag är verkligen jääätte nöjd med mina framsteg men… rumpan är i samma storlek som tidigare, trots att det känns som jag utför varje rumpövning som finns där ute, jag har använt mig av dina videos, andras tips, appar, ja you name it. Men ändå står utvecklingen på rumpan helt still trots att jag haft otrolig träningsvärk efter nästan varje pass när jag kört rumpa.
  Självklart vet jag att det tar tid att bygga upp rumpmusklerna men jag tycker ändå det borde ha hänt någonting, men icke. (har formcheckat med bilder). Så har du några tips hur jag kan börja träna istället för att kanske se lite resultat eller någon snygg analys över varför det helt enkelt inte går haha?? 😉

  Lovisa 2014-07-02 07:31:16
  Svara
 • Jag har verkligen ett GRYMT bra tips om man vill hitta kontakten med en muskel när man tränar. Det kanske låter lite konstigt men det fungerar för mig faktiskt! Be en kompis trycka eller slå lite lätt på muskeln när den är i ”spännings” läge eller vad man ska säga. Som om du gör bicepscurl och när man är i ”toppläget” så hjälper det att någon trycker lite på bicepsmusklen! Lika i knäböj, när man är i botten och är påväg upp, be någon slå lite på rumpan. Man kanske inte vill att någon ska ta på ens rumpa när man gör knäböj men jag lovar att det hjälper haha 😉

  Detta lät helskunmt men somsagt det kan hjälpa!

  Angelika 2014-07-01 21:57:03 http://icaniwillblogg.se/angelika/
  Svara
 • Glöm inte att pressa ut knäna – viker de sig inåt är en extremt stor risk för skada – men det vet du ju säkert redan 🙂 men det är mitt bästa tips, och trycka fram bröstet.

  sofienordberg.se

  Sofie 2014-07-01 21:53:04 http://sofienordberg.se
  Svara
 • Hej Ida! Grym blogg! Har alltid varit små sugen på poledance och när jag klicka in på denna blogg för ungefär ett halvår sedan så blev jag sjukt inspirerad till att börja. Jag gymmar rätt mycket sedan innan men nu har jag äntligen börjar köra poledance! Nu har jag tre frågor.

  Första är: Jag har börjat stretcha väldigt mycket för att uppnå spagat och splitt, det jag undrar är om jag har träningsvärk i benen, är det ogynsamt att stretcha då? Jag strechar alltid efter mina gympass men om jag t ex inte tränat benen den dagen och har träningsvärk från tidigare pass. Upplever att jag har svårare bli lika ”mjuk” som när jag inte har träningsvärk. Är det fortfarande lönsamt att stretcha eller gör träningsvärk att det blir ”onödigt”.
  Andra frågan: Strecha brygga, är det också 2 min plus i den positionen som gäller? Tycker det är svårt att orka så länge. Duger det att köra så länge man orkar? Har lite stel bröstrygg så det är svårt men vill göra allt för att bli mjuk i ryggen. Tips?
  Tredje frågan: Fick hem min stång och tränade jätte mycket 3 dagar i rad ( jag vet klatigt…) Sedan upplevde jag smärta i underarmen och slutade direkt! Våran poledance instruktör har pratat om benhinneinflammation och de vill man inte få! Så tror jag var på gränsen och har haft käningar i snart en vecka men börjar bli mkt bättre. Så har du tips angående benhinneinflammation och hur länge man max ska träna innan man blir starkare. Svårt att låta bli då det är sååå kul.

  Hoppas det inte blev för jobbiga frågor och att du förstår vad jag försöker förklara med allt:D

  Kraam!

  Vivien 2014-07-01 20:19:16
  Svara
 • Väldigt bra tips, ska försöka komma ihåg dem nästa gång jag kör squats elr liknande på gymmet 🙂

  Ronja 2014-07-01 19:41:31 http://ronjalotse.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Vill börja med att säga tack för en grym blogg! Jag läser den varje dag och du inspirerar mig sjukt mycket!
  Jag är en tjej på 14 år som alltid har varit aktiv och hållit på med en eller flera sporter samtidigt. För nåt år sedan slutade jag på allt förutom kajak som jag sedan i vintras började satsa på. Många tror att det är en väldigt lugn sport men vi tränar hårt och nu har jag också börjat tävla. Man använder hela kroppen och inte bara armarna som många tror. Jag tränar på min kajakklubb ca 4-5 gånger i veckan (nu på sommaren varje dag när jag inte reser) och där blandar vi styrka, kondition och paddling. För några månader sedan började jag också försöka äta lite nyttigare. Nu undviker jag vit pasta, ris m.m och äter istället fullkorn och andra alternativ. Jag försöker äta bra fetter från t.ex. fisk, avokado och nötter, mycket protein och inte så mycket sötsaker.
  Nu till mitt problem… jag är konstant hungrig… Frukost är mitt favoritmål och jag äter alltid en stot frukost. Jag äter lunch, mellanmål, middag och i bland ett kvällsmål. Det händer mig väldigt ofta att jag blir hungrig bara någon timme efter att jag har ätit. Jag vill då inte äta ingen eftersom jag är rädd för att äta för mycket och gå upp i vikt. Jag har länge varit osäker och missnöjd med min kropp men nu älskar jag den och jag vill verkligen inte bli av med den!
  Kan du snälla ge mig råd på vad man ska göra om man är hungrig nästan hela tiden?

  Elsa 2014-07-01 18:35:29 http://elsamohras.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind