Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅSTE JAG ALLTID ÄTA NYTTIGT?

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

I dessa tillfällen får jag det jobbigt… Du pratar ofta om nyttig mat etc. Men när man är borta eller liknande situationer där det kommer upp annan mat, vad gör man då? T.ex. åt du lasagnen som serverades till middag (står på skylten)? Om inte, vad gör du istället? Hur ofta ska jag hålla principen att äta nyttigt? Kan jag släppa det någon gång?

SVAR: Hej Sofie! Jag säger alltid till att jag är mjölk och glutenintollerant och jag har aldrig varit med på en restaurang att det inte går att lösa. Äter man mjölk- och glutenfritt så blir de flesta alternativen oftast nyttiga.

På campet sa jag till på morgonen och då lagade de en specialgryta till mig med kyckling, curry och ris. Toppengott! På frukosten innehåller det mesta också gluten och mjölk men då väljer jag ägg som protein/fett källa och fyller en hel frukttallrik så jag får i mig kolhydrater som energi att surfa på. Det går alltid att lösa.

På restauranger är det bara att säga till att du måste ha gluten och mjölkfritt och de flesta restauranger har alternativ och har de inte det så säger de till kocken och han lagar någon special. Man känner sig tjatig ibland men det är bara att stå på sig. För mig är det inte värt att ha ont i magen en hel vecka bara för att jag inte vågar säga till. Men mår du inte dåligt av lite mjölk och gluten och inte har särskilda mål med din kost utan vill bara vara sund så behöver du inte vara så strikt. Ät 80% bra mat och 20% vad du vill, den regeln funkar för mig 🙂

Kram Ida

lapoint3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • EJ! Det här är den bästa bloggen ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  JAG VILL TIPSA OM VART JAG FYNDAR MÄRKESVAROR SUPERBILLIGT! !!!
  T.EX. ODD MOLLY, SKOR, SMYCKEN, BARN, SPORT. INREDNING …..M.M
  http://campadre.se/tipsa/7817.
  Även på den här sida har jag tjänat tusentalskronor genom att handla på internet genom denna sida (tex på nelly, inredning, Apollo mm)
  http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=302794
  kramar

  lia Svensson 2014-07-01 07:51:33
  Svara
 • Äta 80 procent bra mat och 20 procent vad du vill, hur skulle en sådan vecka se ut då? 😀

  Elvira 2014-06-30 21:18:24
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar vad du tycker om havredryck och liknande produkter som är budget? Exempelvis garant. Köpte det idag bara för att prova på. Spelar det någon roll vilken man väljer?

  http://www.tyckomgarant.se/Produkter/Mejeri/Soja—havredryck/Havredryck/

  Ida 2014-06-30 13:48:20
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind