Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

STOCKHOLMS BÄSTA RÄKSALLAD

räksalladOkej jag har hittat den, räksalladen med stort R! Gick spontant in på ett Café i Sturegallerian som heter Konditoriet igår och beställde en räksallad till lunch. Hade inga höga förväntningar på den utan tänkte att den kommer säkert ut som en vanlig trött lagom god räksallad.

Men när den perfekta blandningen av sallad, rädisor gulbetor(beställde det som extra), salladsärtor, avokado, handskalade räkor och ett perfekt kokt ägg kommer ut med precis lagom mängd örtmajonäs toppat med gräslök och havssalt blev jag helt till min. MUMS säger jag bara. Just nu leder Konditoriet tävlingen om att ha Stockholms bästa räksallad (innan ledde Thelins)! Lovar att meddela om jag hittar en bättre 🙂

Någon som har en stark utmanare till denna så testar jag gärna? 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Josefinas hade en god räksallad förra sommaren iaf. Med pepparrot som är sååå gott!
  Värt att prova. Ska göra det när jag kommer hem till Sverige.

  Cecilia 2014-07-02 04:40:14
  Svara
 • Ser gott ut! Kan rekomendera cafe Foam som ligger på karlavägen. De har jätte frächa sallader med lite ”finare” råvaror såsom majskyckling.

  mariia_90_t@live.se 2014-06-30 13:35:16
  Svara
  • Svar på mariia_90_t@live.ses kommentar.

   Vad sjukt!!!! jag sitter precis just nu och käkar salladen från Foam med majskyckling. Den är magisk!!!! Tog chevre salladen och bytte ut chevren mot majskycklingen. kan verkligen rekommenderas! 🙂

   idawarg 2014-06-30 13:49:21
   Svara
 • Den måste jag pröva! Brukar äta mycket sallad ute, men man blir ju allt för ofta besviken :/
  Dock har även Kafe Voltaire i Farsta C, en riktigt god räksallad :).

  sandra 2014-06-29 22:02:39 http://nattstad.se/sansans
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar lite om det här med gluten. När man inom sjukvården får diagnosen celiaki så brukar ju en dietist tillsättas och man gör gemensamt en kostplan för att undvika brist på t ex B-vitamin och annat, eftersom det är vanligt att man får det när man undviker gluten. Lyssnade nyligen även på en intervju med en läkare som varnade för självtester på Apoteket för att testa sig mot glutenintolerans. Han menade att det kan vara negativt att mixtra med maten bara för att testet visar positivt och sa att man måste genomgå en noggrann magunderaökning för att konstatera glutenintolerans. Det påpekades även bara 1 en av 7 svenskar som tror sig vara glutenintoleranta verkligen är det.

  Med allt sammantaget känns det lite konstigt att rekommendera en glutenfri kost till ALLA när läkare avråder från att utesluta det innan man gått igenom en läkarundersökning som bekräftar intoleransen. Vad anser du om detta?

  A 2014-06-29 21:42:15
  Svara
 • alltså.. gillar inte ens räkor men den där såg fan god ut :)) den med kyckling du, DET vore nått!

  isa 2014-06-29 17:58:54 http://www.isabyl.blogg.se
  Svara
 • Åt den på Broms idag, såg snarlik ut som din me det var sparris på toppen istället för dill. Mkt god!

  pilla 2014-06-29 15:56:13 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej som alltid varit intresserad av dans och träning (tävlade disco precis som du och slutade nyligen.) Jag har lite svårt att finna mig in i vad det är jag vill göra för träning istället och undrar om du har något tips. Förutom att träna på dansskolan gick jag även och gymmade och tävlade på hög nivå och jag känner redan sedan svenska mästerskapen i våras att jag bara rasar i vikt (muskler som försvinner) och hur jag bara blir smalare och smalare men även mjukare vilket jag inte är van vid eller heller vill. Jag har väldigt svårt att hitta tillbaka min motivation och det jobbigaste är att när jag förut hade en svacka och kanske tappade motivationen att ta mig till gymmet visste jag ju att jag oavsett skulle ha tuffa fyspass på dansskolan så det var ju aldrig så att jag inte rörde mig alls. Men nu befinner jag mig i en svacka där jag kommer på mig själv med att äta onyttigt (vilket jag sällan gjorde förut) och knappt tar mig ut för att träna. Däremot har jag ett jobb där jag går i 8 timmar i sträck så det är ju inte så att jag ligger i soffan och chillar.

  Jag behöver alltså tips på vad för slags träning och aktiviteter jag kan ägna mig åt för att känna att jag gör det för ”skojs skull” som jag gjorde med dansen och inte typ tar mig till gymmet för att ”bli snygg”, för självförtroende har jag inga problem med och jag har aldrig tränat för att få en snygg kropp, det har ju bara kommit på köpet!

  Sedan undrar jag även om du har tips på fler bloggar som liknar din, vill läsa ännu fler lika bra bloggar så jag kan få dubbelt så mycket inspiration.

  Kram.

  Linn 2014-06-29 15:08:25
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hej Linn och tack snälla för din kommentar! Vad kul att du också tävlat i disco, en sådan rolig sport. Jag förstår vad du menar och det låter som om du skulle behöva lägga upp mål med din träning som motiverar dig. Det behöver inte vara något stort utan kan vara allt från att du ska kunna göra 30 armhävningar från tårna, klara av att göra en chin med egen kroppsvikt, göra en squat på ett visst kg, kunna stå på händer eller springa 5km på en viss tid. Hänger du med? Har man ett mål att sträva efter så är det enklare att hitta motivationen till att gå och träna. Sedan är det alltid roligare att träna tillsammans med någon, så kolla om du kan hitta en träningskompis. Är du med och deltar i mina utmaningar? Om inte tycker jag att du ska vara det 🙂

   Jag läser inte så många träningsbloggar själv då jag inte hittat någon jag fastnat för tyvärr. Men har du kollat in mina kollegors Alexandra och Hannahs? 🙂 Kramis

   idawarg 2014-06-29 18:39:48
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind