Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIG MAT PÅ FLYGET

SVAR-PÅ-KOMMENTARHej ida

Jag undrar hur du gör med flygplansmaten? Jag äter inte heller mjölk o gluten och har det väldigt svårt på längre resor då man bara kan välja antingen gluten eller mjölkfritt. Hur gör du? Jag skulle behöva tips och råd:)
Stor kram

SVAR: Hej och tack för din kommentar. Jag vet och flygplansmaten är inte den bästa och jag skulle aldrig klara mig utan min matsäck! Mitt handbagage är alltid fullpackat med mat så att jag överlever flighten 😀 Här kommer tips på vad jag hade med mig senaste flygresan och vad som absolut kommer följa med igen på måndag när jag flyger…

20140627-084634-31594311.jpg

1. Holistics Kokoschips <– LÄNK.

2. Risprotein från Holistic <– LÄNK. Antingen blandar man den med vatten vilket inte är kalasgott men annars kan man köpa en juice på flyget att blanda ut med vilket smakar bättre. 

3-4. Rawfoodbars. Så bra och smidigt att ta med. 

5. Ekologisk torkad mango eller annan torkad frukt/bär.

6. Ekologiska cashewnötter. Denna gången hittade jag ekologiska i mataffären men det är ganska sällsynt så jag brukar beställa mina HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Får du verkligen ta med shakern i handbagage? Man får väl inte ha behållare som rymmer mer än 100 ml med sig in även fast den är tom :/
  Tänk på det så att du inte behöver kasta den vid bagagekontrollen för det vore ju tråkigt. Min kompis jobbar på arlanda så vet att dom kan va riktigt hårda :/

  Johanna 2014-06-27 14:15:39
  Svara
 • Jag har alltid trott att man inte får ta med egen mat på flyget :O kanske är olika beroende på med vem man åker med? Dock har jag alltid kunnat specialbeställa mat innan hos flygbolaget 😀 Men får man ta med nötter? Jag skulle inte våga pga allergin som finns, men gott hade det varit 🙁

  Cecilia 2014-06-27 12:20:01
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Nää, som nötallergiker så uppmanar jag folk att ALDRIG ta med nötter eller äta dom på ställen som på flygplan, bio etc eftersom det även är en luftburen allergi, vilket många inte tänker på.

   Erica 2014-06-27 19:50:33
   Svara
 • Turkish Airlines löste det utmärkt när jag reste med dem och mellanlandade i Attaturk.
  Maten var glutenfri och fri från fläskkött precis som jag ville ha det! Vid avresa på morgonen fick jag omelett, fruktsallad och turkisk yoghurt exempelvis. På kvällen kyckling med klyftpotatis och fruktsallad till efterrätt. Brukar flyga som längst till Tel-aviv och det är ju inte superlångt men det är ett flygbolag som är värt att hålla koll på vad gäller komfort och god mat!

  Arw 2014-06-27 11:07:42
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Oh det låter ju supergott! Jag kanske bara har haft otur. Jag fick en stor torr vit glutenfri baguett med någon majonäs dressing :S haha. Ska ge det en chans till!

   idawarg 2014-06-27 11:37:28
   Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Menar att jag flyger som längst dit* men de ska ha flyg som går till Thailand osv. också.

   Arw 2014-06-27 11:08:56
   Svara
 • Hej, jag älskar din blogg och den har gett mig så mycket inspiration.
  Igår beställde jag en Mix & Go mixer och lite annat.
  Rensade ur kyl/frys/Skafferi från RUBBET och köpte nytt, endast nyttigt.
  Nu sjutton ska jag må bra både ut och inn! 🙂
  Kramar Louise

  Louise 2014-06-27 10:47:47
  Svara
 • Annars kan man alltid beställa gluten/mjölkfritt genom att ringa till flygbolaget innan avresa. Jag reser rätt mycket (minst1 long haul flight i månaden) och har aldrig fått någon äcklig mat. Blir man inte mätt är det bara att gå till galleyt/baren och äta av frukt, bars etc.

  pilla 2014-06-27 10:08:11 http://pernillabredolt.com
  Svara
  • Svar på pillas kommentar.

   Åker jag riktigt långa flyg gör jag det också men den maten har heller inte varit toppengod. men ska nog ge det en chans till 🙂

   idawarg 2014-06-27 10:42:12
   Svara
 • Hej Ida!
  Du har länge varit en stor inspiration för mig just för att du äter på ett så pass ”speciellt” sätt och ändå har sådan koll och självdisciplin. Jag själv har lite problem med att just hålla det jag bestämt och glider lätt tillbaka till gamla vanor.

  Nu till min fråga. På senaste tiden har jag märkt hur uppblåst jag känner mig efter i princip varje måltid och har rätt ofta ont i magen. Jag satt och bläddrade igenom din blogg och kom då på att kanske är det så att kost innehållande gluten och mjölkprodukter inte passar mig? Nu när det är sommarlov har jag rätt mycket tid över så då känner jag bara-varför inte testa och se om jag mår bättre! Min fråga till dig är då om du har några tips på hur jag kan börja? Jag vill inte bara bryta allt direkt imorgon för känner jag mig rätt själv är det dömt att misslyckas. Jag är 16 år och äter i princip alltid samma lunch/middag som min familj. Hur ska jag gå till väga vid de tillfällena? Jag tänker att man kanske bara kan köra lite ”light” och byta ut pastan mot quinoa till köttfärssåsen?
  Sedan är jag en riktig sucker för kvarg-finns något alternativ till det? Och till min största (och absolut viktigaste enligt mig) fråga-vad kan jag ha i kaffet på morgonen istället för mjölk? Eftersom jag endast är 16 känns det som ett litet för stort steg att dricka det svart..

  Ledsen för en lång kommentar men hoppas du har lust att skriva ett (kanske något kortare) svar! Är väldigt nyfiken på hur min kropp skulle reagera 🙂

  Emma 2014-06-27 09:53:34
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej fina du vad kul att höra! Tack snälla <3 Jag svarar på din kommentar i ett inlägg då många undrat samma sal 🙂 Håll utkik Kramis

   idawarg 2014-06-27 10:40:44
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind