Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

JAG VILL HA RESULTAT SNABBT, HUR GÖR JAG?

SVAR-PÅ-KOMMENTARHejsan Ida! Har nyss börjat läsa din blogg och jag tycker verkligen om den och du verkar vara en sådan härlig person!
Jag har på senaste tid gått upp en del i vikt och ser en enorm förändring på min kropp (negativ) och försöker därför alla metoder för att förändra mig själv. Har alltid varit den här smala, spinkiga tjejen med six pack då jag var gymnast till jag slutade sjuan och har alltid tränat mycket, så jag känner mig oerhört obekväm med min kropp för tillfället. Nu går jag i tvåan i gymnasiet och har en helt förändrad kropp känns det som. Jag har sedan två månader tillbaka slutat att äta potatis, ris och pasta och har ätit lite godis vid två tillfällen men annars är jag väldigt skärpt. Jag powerwalkar eller springer så ofta jag kan och tränar hemma (dansar mycket) men ska komma igång med gymmet nu igen. Hade PT igår så då blev jag taggad på gymmet igen  Igår började jag med en diet-shake som jag tänkte ersätta två mål om dagen med. Känner mig lite stressad inför sommaren som du kanske förstår, för jag vet att jag inte kommer trivas i bikini med den kropp jag bor i nu.
Har du något tips på hur man håller sig borta från maten? Jag vet att jag ska äta några gånger under dagen men jag är glad för att småäta men har till största del slutat med det nu. Är bara rädd att falla tillbaka igen och undrar vad du har för tips för att undvika det. Vad gör DU för att undvika godis och andra godsaker? Och hur gör du när det är fest? Kan du då dricka alkohol och ta efterrätt? Man vill ju njuta lite av livet också för annars blir det tråkigt. Saken är den att jag vill se en snabb förändring, vill ha en rivstart innan jag kan börja med en ”långsiktig” livsstil som håller i längden. Jag vill bara se resultat nu, tydliga resultat!

Skulle bli super tacksam för ett svar!
Kram

SVAR: Hej fina du och tack för kommentaren <3 Jag förstår din frustration men jag kommer ändå säga att du ska ta det lugnt och absolut inte stressa upp dig. I din ålder så går kroppen igenom en förändring från tjej till kvinna. Jag känner igen mig så mycket i det du säger då samma sak hände mig. Var alltid den lilla spinkisen men helt plötsligt fanns där hull på kroppen jag aldrig sett innan och man gick ständigt runt och var både svullen och hungrig. Jag kände inte igen min egen kropp och var väldigt obekväm med den men runt 20års åldern försvann det där ”tonårshullet”. Det händer mycket i kroppen den tiden i livet och att gå på diet just då är inte att rekommendera. Snälla du skippa den där knäppa diet-shaken som bara innehåller skräp. Ät bra riktig och ren mat istället, regelbundet och i lagom mängd och fortsätt att röra på dig.

Gör ditt bästa med kosten och undvik socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat och boosta din kropp med bra långsamma kolhydrater, fetter och protein. Du ska inte undvika mat utan bara boosta kroppen med ren och närigsrik mat och motionera/träna regelbundet så kommer du att ha en hälsosam vikt! Ett tips som hjälpte för mig att bli av med sockerberoendet var att äta mer protein. Ta en bit extra kyckling/lax/ägg/skaldjur/kött till lunch/middag  och om sötsuget smyger sig på så gör en proteinshake eller ta något annat nyttigt och mättande mellanmål som tex kokt ägg så ska du se att suget går över.

Jag vet att du inte vill höra det här men låt det ta den tid det tar. Öva på din självkänsla varje dag och ge dig själv massa komplimanger. Du är fin och vacker och du gör ditt bästa varje dag för att din kropp ska må så bra som möjligt. Ibland behöver både kropp och själ festa till det lite och då är det så och det är helt ok bland. Som du säger man måste leva lite också och speciellt i din ålder 🙂

Sätt dig ner och andas och tänk över avd som är viktigt egentligen? Var stolt över din kropp och ta hand om dig!

Kram Ida

 pasteque-love-fruit-rouge

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Vad jag älskar dina inlägg!! Precis vad jag behövde läsa just nu! Håller tillbaka en liten glädjetår haha! Du är så inspirerande, återigen tack! <3

  Mikaela 2014-06-29 18:02:22
  Svara
 • Hej, jag är en tjej på 16år som jättegärna vill ha magrutor, eller iallafall en glimt av dom. Jag är hystat smal och tränar hyfsat mycket men märker inget resultat på min mage.
  Har du något tips på hur jag kan träna och äta för att få fram ett resultat?
  P.s, din blogg är en stor inspirations källa och jag älskar den!! <3
  KRAM

  Anna 2014-06-26 17:59:15
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej fina du och tack snälla <3 Alla är vi olika och har olika lätt att få fram muskler på olika ställen jag har lätt att få fram magrutorna men svårare att få definierade muskler på armarna. Men ett tips är att testa ändra om dn träning och kolla in mina magövningar på http://youtube.com/idasfitness (Glöm ej att prenumerera). Ät bra och ren mat och träna regelbundet så kommer du få en hälsosam kropp. Har du inte magrutor då så är det helleringet jag tycker du ska sträva efter. Kramis

   idawarg 2014-06-27 10:46:57
   Svara
 • Gud vad jag blev glad att jag hittade din blogg! Läst några sidor nu och du verkar så himla härlig. Jag tycker att det är lite för mycket hets kring mat, träning och magrutor just nu men du håller allt på en perfekt nivå. Jag gillar att äta nyttigt och träna blandat med att unna mig godsaker ibland. Min kropp är helt normal. Jag är smal men jag har inga direkta magrutor eller ser sådär extremt fit ut. Jag har insett att jag inte har motivationen att utesluta det som krävs för att få en riktigt fit kropp men jag är nöjd med det ändå. Tycker det är viktigt att folk förstår att man ska göra det man själv mår bra av. Vissa vill utesluta kolhydrater jämt och gå all in på nyttig mat och träning men det måste också få vara okej att vara den som gärna äter choklad ibland eller tar en öl på en uteservering. Det ska inte vara något fel med det, det är ett normalt liv men enligt vissa är det helt sjukt fel. Såklart att varken godis eller öl är nyttigt för kroppen men ibland måste man få äta sånt man är sugen på, tycker jag. Kul att du uppmuntrar att det handlar om att må bra och göra det som man själv vill! Tack för en mycket bra blogg, kommer absolut fortsätta läsa!

  Elin 2014-06-26 17:05:57
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin och vad glad jag blir för din kommentar och att du hittat hit! Låter som du har en riktigt sund inställning till livet 🙂 Ser fram emot att ha dig här i bloggen. Kramis

   idawarg 2014-06-27 10:43:50
   Svara
 • Tycker förövrigt det känns fel att börja banta pga självhat, man ska träna för hälsan och för insidan och inte för utsidan. Tror det kan bli väldigt jobbigt om enda anledningen till träning är utsidan då man lätt får hjärnspöken som ger en ångest om man txe missar en gym-dag. Börja älska dig själv som du är, om att ha lite hull är det största problemet i ditt liv så har du ett ganska hälsosamt och fint liv annars, ta vara på det och försök att lära dig att acceptera dig själv!

  Amanda 2014-06-26 12:48:36
  Svara
 • Går det på något sätt att förhindra tonårshullet om man rör på sig och äter regelbundet och varierat?

  Anonym 2014-06-26 12:21:23
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Alla är vi olika så går inte att svara på men rör man på sig så är ju chansen större. Kramis

   idawarg 2014-06-26 15:49:53
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind