Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DÄRFÖR ÄLSKAR JAG TRÄNING

20140624-153316-55996261.jpg

Den här bilden är tagen direkt efter gårdagens träningspass som fick bli cirkelträning med löpning och styrka med fokus core. Jag har inte mått topp de senaste dagarna och behövde verkligen rensa huvudet och bara gå in i en bubbla och få göra av med negativ energi. Löpning är så bra för det och jag känner verkligen hur jag försvinner i min egen värld och det kändes som jag kunde springa forever! Jag kommer ihåg när jag var liten och blev arg på någon i min familj så gick jag ner i källaren där jag hade en danssal och körde värsta danspasset. Att träna splitthopp eller öva upp cardion inför tävling var pefekt när man var arg. Haha.

I alla fall så kändes det så mycket bättre efter passet. Tänk vad lite träning kan göra? Det är därför jag älskar det så mycket!

Gårdagens pass blev…

1 km löpning

10 smala armhävningar från tårna

15 crunches

10 benfäll

30 sneda crunch/sida

X 6

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hur gör man split hopp? Förut försökte jag göra det men det var svårt att själv lära sig, skulle inte du kunna göra en kort video snutt där du gör ett split hopp? 😀
  Kramar Filippa

  Filippa 2014-06-29 21:54:36 http://www.themermaiddiary.forme.se
  Svara
 • Hej Ida! Vart hittar man Macacos Acai block? Jag är sugen på att testa din Acai Bowl. Väldigt bra blogg och tips 🙂

  Jennie 2014-06-25 17:26:13
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag har en stor fundering. Undra om du kunde vara jätte snäll och svara på det så jag slipper gå runt och grubbla över det mer.. Haha! skulle bli enormt tacksam! 🙂

  Jo, min fråga är – kan man verkligen sluta med socker helt? Jag menar socker som ( Godis, chips & dip, dessert osv. som man äter till helgerna. )

  Jag har känt under en längre tid att jag vill sluta käka godis, för jag vill få resultat för min träning och stora drömmen är att skaffa sig ett 6-pack. Men sockret sätter ett stort hinder för mig att uppnå det.

  Jag har ingen riktig gräns när det gäller att stoppa i mig en massa socker. Det är jätte jobbigt. Jag har försökt och försökt ordna så att jag ska äta måttligt under helgerna.Viljan finns inte riktigt där. Jag är duktig och kan hålla mig i 5 dagar fram till helgen. När väl helgen kommer så vräker jag i mig allt jag hittar, känns det som. Det får mig att må dåligt. Känns som ja nu är man tillbaka på ruta ett!

  Det blir lite som ett anorexia tänk. Ibland kan jag bli lite väl petig och tycka att nej det går inte att ha lingonsylt till havregrynsgröten, för det är för mycket socker och då blir man inte smal. Jag försöker tänka bort sånt och äter ändå. För jag vill inte må dåligt. Jag mår dåligt när jag tänker på vad mycket socker allt innehåller. Man måste ju få leva lite också.

  Jag har funderat många , många gånger på om man ska sluta helt med socker. Hur kan man göra det?
  Det känns lite omöjligt för jag vill ju kunna äta en vaniljglass ibland, vore inte livet lite sorgset om man inte fick i sig lite gotti gotti ibland?

  Det är väl som med alkoholen. Jag insåg att jag inte kunde hantera det så jag slutade med det. Jag mår mycket bättre utan det. Jag vet inte om sockret är likadant. Sockret betyder mer för mig kanske. Haha!

  Jag undrar om du kanske har något svar på det här, hur jag kan ändra mitt tankesätt? Finns det på något annat sätt jag kan göra för att hantera det här?

  Skulle bli så glad över om du kunde svara!

  Med vänliga hälsningar
  Louise

  Louise 2014-06-24 21:42:14
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Sorry but this makes me so sad. Sugar is sugar, carbohydrate is a carbohydrate and if you know the macronutrients of foods you can fit them to your daily caloric intake without feeling guilty. No need to give up the things you love just to get ”abs”, you can have abs and treat yourself. ”eating clean”/”Bad foods” is such old fashioned way of thinking..

   mikaela 2014-06-25 12:32:54
   Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej Louise och tack för din kommentar! Svarar på den i ett inlägg inom kort. Kramis

   idawarg 2014-06-25 09:41:01
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag behöver råd. Jag har varit en riktigt aktiv tjej och så som du beskriver – ÄLSKAT träning.
  I våras började jag jobba med en PT + kostrådschema och träningsschema för att få en riktig utmaning men också för att få hjälp att tona till det sista och i det kraschade jag. Att räkna kalorier, äta fettsnålt, fruktsnålt och stenhård träning med bara aktiv vila på en 500-1000 kcal underskott dagligen gjorde att jag gick in i väggen. Jag kunde inte sluta räkna kalorier. Drog in ännu mer när jag såg de snabba resultaten. Energin till träningen försvann och därefter kom hetsätningarna (och kompensationer) – där och då förlorade jag all slags självkänsla och självförtroende. Jag har sökt hjälp och går i behandling för min ätstörning. Jag har hittat tillbaka till mina sunda tankar till mat och börjar känna mig trygg igen. Men träningen är lidande…jag får en tung klump i halsen/över bröstet varje gång jag tänker att jag ska gå och träna, varje gång jag klicka in mig här eller på alla andra gamla favoritbloggar, varje gång jag ser någon i träningskläder. ”Det där brukar vara jag”. Motivationen, viljan och framför allt längtan finns men täcks av ren och skär rädsla över att jag kommer att misslyckas. Jag har testat att träna i grupp, yogat och att köra ensam – och det är lika härligt varje gång. Men det tar mig dagar av mental förberedelse och efter jag har tränat är det som att jag behöver dagar av mental återhämtning. Vad kan jag göra? Vad kan jag säga till den del i mig som är så himla rädd? Kan du känna igen dig?
  Gud vad jag behöver hjälp!
  KRAM och tack för en fantastisk fin blogg

  Matilda 2014-06-24 21:12:11
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej fina du och tack för att du delar med dig! Vad härligt att höra att du fått hjälp ovh blivit frisk och jag förstår att det är jobbigt att alltid kämpa med de där tankarna och tråkigt att känna så över något man verkligen gillar. Det låter som om du kanske inte riktigt är redo för flera pass i veckan. Kanske ska du vänta in och endast träna när du känner för det. Döm dig inte för hårt utan acceptera att det är som det är. Börja med att ta spontana lugna promenader och kanske något yogapass hemma. De passen brukar oftast vara skönast. Att boka in pass kan också göra att jag får ångest innan vilket är jobbigt. Därför tränar jag i stort sett endast egna pass i gymmet eller hemma. Det får mig att bli lugnare i min träning. Men som sagt så ta det lugnt och känn efter. Din kropp kanske ännu inte är redo och jag skulle råda dig till att aldrig tvinga dig in i något utan känn efter och träna när du känner att du vill och är redo och börja lugnt. Din kropp har varit med om mycket jobbiga saker och har ännu ej återhämtat sig så ha tålamod och förståelse till den. Stor kram på dig

   idawarg 2014-06-25 09:13:00
   Svara
 • Kan du inte göra ett inlägg med din resa genom träningen vore så kul att få
  mer detaljerat. Tror inte du gjort ett sådant inlägg tidigare? 😀 Typ hur kom det sig att du blev så intresserad av träning eller de kanske du alltid varit och kost mm. Har du alltid varit så vältränad som du är nu? 🙂 Vad fick du motivitation ifrån och så vidare 🙂

  Elvira 2014-06-24 20:59:20
  Svara
 • Hej, jag har en fråga. Vilken pasta är nyttigast att äta. Jag älskar pasta men vet inte vilken sort jag ska välja. Jag har läst att Fullkorns pasta innehåller jätte mycket kcal och jag känner mig vilsen bland alla sorter.

  Tack för en jätte bra och motiverande blogg!
  Kram

  Cornelia 2014-06-24 20:50:17
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Hej Corelia! Det är inte så stor skillnad på de olika pastasorterna. Jag personligen skulle välja en glutenfrisort som tex bovetepasta eller bönpasta men känner man att man tål vanlig så skulle jag välja fullkorn eller dinkel, Kramis

   idawarg 2014-06-25 09:04:41
   Svara
 • Duktig du är! Jag körde din veckans utmaning idag, efter att jag hade maxat på både benböj och benpressen, haha fyfaaan! Imorgon blir det att krypa sig fram 😀

  Erica 2014-06-24 20:24:36
  Svara
 • Kan du inte förklara utförligt hur du gör när du gör dina perfekta omeletter? Mina blir det pannkaka av när jag ska vika över den i stekpannan? Dina är ju perfektion!! Vilken värme steker du på och hur länge ungefär? Måste vara de som är felet haha

  Julia 2014-06-24 20:20:36
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Haha jag förstår vad du menar. Jag väljer en bra vinkel att ta kort från 😉 Nej men jag har ingen mjölk eller vatten i mina utan endast ägg, purjolök och lite getost. Steker dem i kokosolja på ganska hög värme i början och sänker sedan. Se till att få en fin stekyta innan du vänder. Vet ej hur lång tid jag steker. Lycka till Kramis

   idawarg 2014-06-24 20:47:40
   Svara
 • Hej!
  Jag har tränat, nästan varje dag, sedan julas. Jag har bytt livsstil helt och hållet. Jag har alltså lagt fest två-tre dagar på hyllan, bytt ut pizzorna mot protein. Jag äter rent, rör på mig. MEN INGA RESULTAT! Varför? Hur lång tid ska det ta för att få lite resultat så man blir peppad till att fortsätta?! Visst, att jag mår bättre är väl en vinst för sig men självklart vill jag få en snygg och muskulös kropp.
  / trött och deppig tjej.

  Lisa 2014-06-24 19:41:58
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa! Vad härligt att du bytt livsstil, din kropp kommer tacka dig. Angående ditt resultat är det svårt för mig att säga vad som är fel då jag måste se hela upplägget av både kost och träning då allt spelar in. Mitt bästa tips är att ta hjälp av en duktig PT som kan kolla över ditt upplägg och hjälpa dig ändra om något ser galet ut. Sedan så tar det olika lång tid för alla. Fortsätt träna och äta bra mat så kommer det tillslut ge resultat. Se till att hela tiden utmana dig då kroppen behöver variation. Kramis

   idawarg 2014-06-24 20:44:15
   Svara
 • Hej ida! har haft ett långt träningsuppehåll pga noll motivation men efter att ha börjat följa din blogg (och sett bilder på din snygga kropp) och tittat på kickstart har jag hittat suget igen! tack så mycket! 🙂 kram

  Annie 2014-06-24 19:14:13
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Hej Annie och tack för din kommentar och fina ord! Det glädjer mig verkligen att höra 🙂 Ser fram emot att ha dig med på alla utmaningar framöver. Kramis

   idawarg 2014-06-24 20:14:16
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind