Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RÄTT TEKNIK PÅ SQUATS

marklyft1marklyft2marklyft

Igår körde jag ett pass med en PT. Fick med 2 pass när jag köpte mitt gymkort och turligt nog så jobbar min polare Hans där som PT så självklart bokade jag honom. Hans hjälpte mig med mina squats som jag ännu ej fått ordning på. Jag har svårt att hitta kontakt med rumpa och baksida i squats och behöver lasta på en del vikt för att få kontakt men eftersom jag alltid tränar själv så vågar jag ej lasta på då jag är rädd att fastna där nere och behöver pass.

Vi började med att köra squats med gummiband runt knäna som jag pressade ut. Det kändes mycket bättre och fick mycket lättare kontakt med lilla rumpan. Sedan körde vi front squats med skivstång och kom på att denna form av sqauts funkar mycket bättre för mig och min kroppsbyggnad. Från och med nu är front squats en solklar övning i min benträning framöver.

Förutom back squats och front squats så körde vi olika former av utfall och höftlyft och avslutade allt med underbara marklyft. Älskar marklyft och jag känner att jag börjar få till dem nu. Wohoo.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • hej 🙂
  nu känner jag mig som världens tönt, men jag tycker din blogg är heeeeelt fantastisk! jag känner dig inte, men du verkar också vara en jättefin tjej med sunt tänk och en ödmjuk attityd. det borde finnas fler med den inställningen för du har verkligen inspirerat mig så mycket med ”enkla” pass där svetten sprutar och det är egentligen inte svårare än att sätta ihop ett par övningar och köra cirkelträning (älskar cirkelträning för övrigt). som sagt, vill egentligen bara säga att du är grym! nu fick du en hel uppsats om det, haha! ha världens bästa helg 🙂

  stor kram från en värmlänning!

  bjulle 2014-06-21 21:25:36 http://fames.se/bjullmeister
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag älskar din blogg och tycker 99% är helsunt. Dina träningsinlägg är sjukt inspirerande för en träningsjunkie som jag haha 🙂 men har en liten fråga till dig.

  Själv tränar jag, under skolterminerna, mellan 6-9 timmar/vecka. Jag rider 3 h, styrka på gym 3 h efter program jag har fått hjälp av en PT att utforma och springer långdistanser blandat med intervaller 1-3 h, allt utspritt på en vecka. Jag är sexton år och har hållt den här rutinen under i princip hela vårterminen. Och jag mår verkligen jätte bra av att träna! Jag har så mycket stress i mitt liv så det är verkligen skönt att träna av sig den, haha. Så träningen har jag kontroll över.

  Men. Jag är extremt hungrig av naturen, alltså jag är i princip alltid hungrig (och det har min mamma alltid också varit, haha). Och med ju mer träning i mitt liv, desto hungrigare blir jag, det antar jag är naturligt men ändå. Och det här har mycket lett till en osund kost där jag:
  1) äter något för mycket generellt, 2) har lätt för att äta sötsaker, 3) eftersom jag har svårt att stå emot, eftersom jag alltid är hungrig.
  Tror absolut hungern delvis kan vara en vana också, alltså att jag är van vid dessa rutiner, men det blir liksom inte bra. Det har lätt till en del överflödigt fett på kroppen, och även om jag verkligen inte är överviktig så skulle jag gärna ha bort lite så att man ser mina snygga muskler! Jag är varken laktos eller glutenintollerant och vill inte gärna plocka bort dom från min kost.
  HUR tar jag tag i kosten? Var börjar jag? Vad är viktigt att tänka på och vad skulle du generellt rekommendera att jag borde äta under en dag när jag tränar? Med skolmat osv då? I skolan är det ofta snabba kolhydrater & svårt att påverka proteinkällorna.

  Vore så himla tacksam för svar och hjälp!
  Tack för en superbra blogg!

  Vilma 2014-06-19 20:09:00
  Svara
  • Svar på Vilmas kommentar.

   Hej Vilma och tack för din kommentar! Du är ung, tränar väldigt mycket vilket leder till att du blir hungrig och behöver därför mycket energi för att inte skada kroppen med all den träning du gör. Ät protein, fett och kolhydrater varierat och regelbundet och försök att välja långsamma kolhydrater och bra fetter. Som sagt så behöver du äta och ska inte tänka på någon diet. Der enda då kan vara att skippa sötsakerna vilket du säkert själv vet med dig om vad/vilka de är 🙂 ta ett nyttigt mellanmål varje gång du blir sötsugen istället. Lycka till med träningen Kram Ida

   idawarg 2014-06-19 20:31:00
   Svara
 • Jag tycker det jobbigaste med marklyft är att jag tappar greppet. Gör ändå bara set om 10 och använder handskar plus ”gummitejp”, men kanar ändå de sista :/ Tips?

  Mikaela 2014-06-19 17:37:00
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Precis som med allt annat så blir man bra på det man tränar 🙂 dvs – träna greppet! Jag brukar köra skiftat grepp på marklyft när det blir riktig tungt alltså 1-5 RM. Annars har det hjälpt mig mycket att köra andra greppövningar som tex KB swing, pullups/chins, rodd, armgång. Testa att bara hänga i en chinsstång och se hur länge du orkar hålla 🙂 och handskarna tycker jag personligen försämrar greppet. Kan också tipsa om flytande kalk!!

   Malin 2014-06-19 23:09:00
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Jag förstår vad du menar då jag har samma problem. Så frustrerande när man känner att resten av kroppen orkar mer men att händerna dör. Jag pratade med min PT om det idag och vi körde med en ”tjejstång” som är smalare vilket funkade mycket bättre för mig då man får bättre grepp och enklare att greppa stången. Alla gym har tyvärr inte dessa men fråga efter dem och kolla om de finns?

   idawarg 2014-06-19 20:33:00
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Skifta greppet. Ha ena handen som vanligt och den andra åt andra hållet. Alltså båda tummarna till vänster t.ex.

   linnea 2014-06-19 20:07:00
   Svara
 • När du kör squats är det bara kliva fram och släppa stången bakåt om du känner att du fastnar. Men jag förstår att det känns bättre med hjälp. Hur tungt lägger du på?

  sofienordberg.se 2014-06-19 16:23:00 http://sofienordberg.se/
  Svara
 • Skulle du inte kunna filma och förklara hur man gör squats, deadlifts och good mornings? Jag har svårt att sätta tekniken på plats

  Jessika 2014-06-19 11:45:00
  Svara
  • Svar på Jessikas kommentar.

   Jo men det kan jag absolut göra. Prenumerera på min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness så ser du när nya klipp kommer. Laddar upp söndag och torsdag 🙂

   idawarg 2014-06-19 20:35:00
   Svara
 • Använd en half rack eller bur så gör det inget fast du fastnar där nere när du squattar, bara att släppa stången 🙂 Kanske lite pinsamt, men du blir inte stående iaf, haha 🙂

  Irene 2014-06-19 10:05:00
  Svara
  • Svar på Irenes kommentar.

   haha jag vet men den är alltid upptagen när jag tränar tyvärr 🙂 Men nu när jag slutar jobba så kommer jag kunna träna på tider inegn annan tränar så då jäklar blir det squats 🙂

   idawarg 2014-06-19 10:08:00
   Svara
 • Vilka himla snygga tights! Vart är dem ifrån? 🙂

  Emma R 2014-06-19 09:53:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind