Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD SKA JAG TRÄNA FÖR ATT FÅ EN FASTARE KROPP?

SVAR PÅ KOMMENTAR

Vilken konditionsform är bäst för en fastare kropp? Löpning eller crosstrainer? Om man kör ca en timme? Vilken är fördelarna med de olika?

SVAR: Hej! För en fastare kropp skulle jag istället rekommendera styrketräning och gärna cirkelträning. Behöver/vill du bli av med mycket fett på kroppen så kan du kombinera det med några pass valfri cardio och du kan variera mellan löpning, crosstrainer, cykel, promenad, rodd mm. Kör det du känner passar dig bäst. Fördelen med crosstrainer är att den funkar bra även om man har ont i knän, rygg eller inte får hoppa då det inte blir så hårda stötar som vid löpning. Men klarar man löpning så är det perfekt då man kan utföra det vart man än är och det bygger upp styrka i underkroppen.

Men för att få en fastare kropp så rekommenderar jag först och främst styrketräning. Har du inte tillgång till gym så hittar du grymma cirkelträningspass på min youtubekanal – Prenumerera HÄR.

Här kommer ett av mina fettförbrännande pass som passar perfekt att göra hemma. Bara att trocka på play och haka på.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Ida! Jag har en fråga! Hur ser du på alkohol och träning? Undviker du alltid alkohol när du festar eller tycker du att det handlar om prioriteringar, att man ibland kan unna sig om det är värt det? Hur påverkar alkohol kroppen när man försöker leva hälsosamt & när man tränar? Mina vänner dricker varje helg men jag är näst intill alltid nykter. Får dåligt samvete om jag har en drickarkväll för att det känns som att det förstör allt vad min träning heter.. waah! Massa kramar Elin

  Elin 2014-06-11 17:48:00
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Jag har skrivit ett långt inlägg om det som jag tänker posta imorgon så håll utkik 🙂 Kramis

   idawarg 2014-06-11 17:55:00
   Svara
 • Hej, ville bara säga att dina videos är så bra, när min förkylning är borta ska jag köra några av de innan sommaren. Tränar regelbundet men behöver lite mer variation. Någon som jag gillar med dina videos är att du gör alla övningar så man behöver bara träna tillsammans med dig och inte kämpa själv 🙂

  Linda 2014-06-11 09:33:00
  Svara
 • Hej Ida! Vilken underbar blogg du har och älskar din youtube-kanal! Har bara en liten fråga. På kategorin workouts, om man gör exempelvis ett av dom passen det antalet varv som du säger att man ska göra. Blir det ett lagom träningspass då (med uppvärmning och så också)? Eller ska man typ köra flera (typ happy butt workout + tone your arms) för att få ihop ett bra träningspass? Hoppas du förstår hur jag menar 🙂 Kram Emma

  Emma 2014-06-10 21:53:00
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Det stämmer. Kör du 4-6 varv av de cirkelträningarna som jag lagt ut så har du ett grymt träningspass 🙂 Vill du så kan det vara bra att tex jogga 10 min innan som uppvärmning 🙂 Fler sådana pass kommer framöver på kanalen så håll utkik och kör hårt! Kramis

   idawarg 2014-06-11 10:36:00
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Undrar precis detsamma som Emma ovan här nämner! Till exempel om man en vecka inte har tillgång till gym och brukar träna 3 gånger/vecka kan man köra 3 av dina sånna här pass istället då den veckan och det räcker (förutom vardagsmortion såklart)? Grymt inspirerande är du Ida! Kram

   cecilia 2014-06-10 23:17:00
   Svara
   • Svar på cecilias kommentar.

    Tack fina du <3 Det räcker bra. Kör 10 min löpning som uppvärmning och sedan ett av mina pass så har du en grym workout 🙂 Kramis

    idawarg 2014-06-11 10:37:00
    Svara
 • Åh vad kul! Då måste du komma fram till mig och säga hej 🙂 Kram Ida

  idawarg 2014-06-10 15:50:00
  Svara
 • Hej ida! Äntligen har jag hittat en träningsblogg jag fastnat för, efter att jag följt dej i kickstart. Jag tränar rätt mycket men äter sjukt mycket onyttigt. Är en riktig godisråtta och intalar mig själv att imorgon blir en nyttig dag, alltså en dag utan godis och andra sötsaker. HAr du några tips på hur man kan hålla fast vid att äta nyttigt och cad kan man äta istället om man får ett riktigt sötsug? Kram Ida den andra 🙂

  Ida ;) 2014-06-10 14:40:00
  Svara
  • Svar på Ida ;)s kommentar.

   Hej Ida och tack snälla vad kul att höra 🙂 <3 Vad kul att du gillar att träna och jag förstår ditt problem med sötsuget. Se till att äta och dricka vatten regelbundet och undvik socker och snabba kolhydrater i din kost då det triggar igång sug efter mer. Ladda väskan med naturella nötter, frukter, bär, rawfood bars, protein shake mm. som du kan ta när sötsuget smyger sig på. Kram IDa

   idawarg 2014-06-10 15:50:00
   Svara
 • Hej Ida!
  Tack för all inspiration, du skriver otroligt bra.
  Jag har en fråga. Hur kombinerar man styrketräningen och konditionsträningen på ett bra sätt för att främst förbättra konditionen?
  Jag vill helst träna allt vid samma tillfälle, men har hört att det inte är det bästa. Varannan dag kanske är bra, men som sagt är det kondition som jag vill ha fokus på, men vill stärka musklerna också 🙂
  Tack på förhand! Kram MalinW

  Malin Wiremalm 2014-06-10 10:42:00
  Svara
  • Svar på Malin Wiremalms kommentar.

   Hej Malin och tack snälla vad glad jag blir 🙂 <3 Kör dina konditionspass separat och lägg in cirkelträning som både är bra för att bygga uthållig styrka och flåset och bygger inga stora/tunga muskler som blir jobbiga att släpa på när du konditionstränar. Du hittar fler cirkelträningspass på min youtubekanal youtube.com/idasfitness och fler kommer så glöm ej att prenumerera 🙂 Kramis

   idawarg 2014-06-10 11:26:00
   Svara
 • Hej Ida!
  Tack för en trevlig blogg med så mycket bra inspo!!
  Jag har under cirka 1,5-2 år gått ner sammanlagt 35 kg genom ändrade kostvanor (att äta lite men ofta, cirka var 3:e eller 4:e timme) och mycket träning. Jag tränar främst spinning och styrketräning, men ibland blir det även något gympapass eller en löprunda. En normal vecka för mig består av 2 pass styrka och 4 pass spinning.
  Jag är relativt nöjd med min vikt men skulle så gärna vilja tappa mer fettmassa och få en mer slimmad kropp, främst på underkroppen. Har under hela min viktnedgång upplevt att jag tappar mest på överkroppen och jag försöker träna mycket ben för att bli av med mina kraftiga lår men inget tycks hjälpa. Har du några bra tips för att tappa fett, slimma benen och samtidigt behålla styrka?

  Mvh Maria

  Maria 2014-06-10 10:42:00
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria och tack snälla <3 Testa cirkelträning med styrka med lägre vikter och fler reps som i videon ovanför, sedan är ju kosten viktig som du säkert redan vet. Ren mat med bra proteiner, fetter och kolhydrater. Viktigt också att du varierar din träning och inte fastnar i samma mönster då kroppen vänjer sig. Byt ut tex 2 pass av dina vanliga mot 2 pass cirkelträning. Du hittar fler cirkelträningspass på youtube.com/idasfitness och fler kommer så glöm inte prenumerera 🙂 Kramis

   idawarg 2014-06-10 11:24:00
   Svara
 • Hej Ida,

  Jag jobbar som au pair vilket gör att jag alltid är runt frestelser och jag har tyvärr gått upp i vikt för att jag inte kan kontrollera vad jag stoppat i mig. Jag har gått med i viktväktarna för att få kontroll över vad jag äter och går minst en gång per dag måndag-fredag. hur ska jag göra för att få motivation? Jag vill verkligen gå ner i vikt och äta hälsosamt men det är svårt när man bor i en annan värdfamilj. Hur ska jag gå tillväga? Jag ska utomlands om 4 veckor är det möjligt att gå ner 4 kilo då? kram

  elvira 2014-06-10 09:03:00
  Svara
  • Svar på elviras kommentar.

   Hej Elvira! Jag förstår att det kan vara svårt då men se till att äta bra och ordentlig mat regelbundet så är det mindre risk att du faller dit för frestelserna. Har du möjlighet så köp nyttiga mellanmål som naturella nötter, frukter, grönsaker, proteinpulver, raw food bars mm som du kan ta när suget kommer. Att gå ner 4 kilo på fyra veckor är möjligt men inget jag rekommenderar. Snabba quickfix håller inte i längden och kan strula till din ämnesomsättning. Häng med på mina utmaningar och gör mina träningspass på youtube.com/idasfitness Kramis

   idawarg 2014-06-10 10:37:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt