Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SPARA PENGAR – MINA BÄSTA SPARTIPS

SVAR PÅ KOMMENTAR

Ida jag behöver lite hjälp, jag är ingen spara person är väldigt slösaktig och särskilt nu när jag har precis blivit garanterad minst 75 % anställning på mitt nya jobb är jag extra orolig eftersom att det innebär att jag kommer ha mer pengar än vanligt därför mer att spendera. Min största last är hälsokost (glutenfritt, ekologiskt, kosher), träningskläder och kläder från Nelly och mycket pengar slukas eftersom att jag har svårt att hantera pengar. Hur behärskar man sig egentligen? Det var löning idag och det första jag gjorde i morse var att springa iväg och köpa ett par toppar :S

SVAR: Hej Arw! Att du köper hälsokost grejer och investerar pengarna i dig själv tycker jag inte fel alls utan ett väldigt bra val, men jag förstår att man ibland vill spara till andra saker.

Jag är faktiskt väldigt bra på att spara och har nog alltid varit det då jag tagit hand om min egen ekonomi sedan jag var 12 år och fick mitt barnbidrag. Jag ser det som en tävling/sport att spara och sätter alltid upp mål med mitt sparande, tävlingsmänniska som jag är. Haha.

Här kommer min ”sparteknik” som funkar kalas för mig…

Jag har en bestämd summa som jag aldrig överstiger på kontot som är kopplat till mitt kort. Jag tänker ej säga vad det är för summa men vi kallar summan för X kr. De X kr ska jag klara mig på till nästa löning, Så varje löning betalar jag hyra och alla räkningar och när det är gjort så sätter jag över alla pengar som är över X kr till sparkontot så jag enbart har dessa X kr kvar att leva på och göra vad jag vill med. Hänger du med?

Har jag för mycket pengar på kontot är det lätt att man vill gå wild and crazy och shoppa loss. Haha. Jag själv lägger mest pengar på mat och behandlingar då det är en investering i mig själv då min hälsa är det jag prioriterar högst. Blir det pengar över så kan jag shoppa.

Så bestäm en summa som funkar för dig och ditt liv men var inte för generös 😉

Vissa månader kan jag minska denna summan ytterligare och då blir det ännu mer sport att klara sig på ännu mindre. Haha sjuk jag är, men att spara är ett av mina största intressen 😀

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida!
  Har du något tips på intervallupplägg på crosstrainer för att få upp pulsen ordentligt? Föredrar nämligen crosstrainer framför löpband men jag gillar att vara effektiv och kör hellre ett kort och intensivt än att stå och trampa på crosstrainerna i 45 min haha.. 🙂

  Sofie 2014-05-30 10:34:45
  Svara
 • Tack för svar 🙂 jag brukar säga att jag ska spara åtminstone ett par tusenlappar till att börja med varje månad men det har ju inte hållit så bra hittills. Ska försöka med ett sparkonto som jag kan låsa på något sätt, trodde att jag skulle ta skådespelar utbildningen som jag signat upp mig på utomlands som tillräcklig motivation tidigare men det är svårt att lära en gammal hund att sitta.

  Arw 2014-05-28 14:42:38 http://fames.se/metalbardess/
  Svara
 • Åh tack fina du för att du delar med dig! SÅ kul att höra och visst är det en härlig känsla att komma över den där tröskeln. BRA jobbat fina du! Kramis

  idawarg 2014-05-28 11:11:56
  Svara
 • Önskar att jag hade lika som vilja som dig att spara! Jag tycker om att göra av med pengar, haha!
  Min sambo är också sjukt duktig att spara och det syns ju på hans sparkonto kan man säga.. 🙂 Men nu när jag får börja jobba heltid (måndag, tjoho!) så ska jag spara mera! 🙂

  Emelie 2014-05-28 11:07:20
  Svara
 • Hej ida,

  Vad tycker du om viktväktarna? 🙂

  Elvira 2014-05-27 23:25:48
  Svara
  • Svar på Elviras kommentar.

   Hej! Jag tycker inte att det är ett bra alternativ. Bra ren mat och regelbunden motion är det som funkar i längden. Kram Ida

   idawarg 2014-05-28 11:10:30
   Svara
 • Hej Ida,

  Vad tycker du om viktväktarna?

  Elvira 2014-05-27 23:24:26
  Svara
 • Hej jag skrev för ett tag sedan att jag skulle äta mindre gluten, laktos(med det är helt borta nu) och mindre sött saker/snabb kolhydrater m.m OCH det har gått riktigt bra! Det finns väl det gånger jag ätit gluten, men det viktigaste för mig som redan inte laktos-fri mat var att få bort sött saker/snabb kolhydrater m.m och jag är riktigt nöjd med mig själv 🙂 Snart ska jag köra med att nästintill bara äta frukt&grönsaker för en ”cleansing” under sommaren! Men ett bevis att jag klarar mig utan allt det ”dålig” för min kropp är att när jag får in mig t.ex godis, kaka, pasta så mår jag dåligt. Får mag smärtor, illamående och känner mig så ofräsch på något sätt.. Så med denna invecklade text ville jag bara säga att jag klara det, alla kan klara det och att du är en sån inspiration källa för mig och för många andra!! Kram

  Jenny 2014-05-27 21:07:17
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Åh tack fina du för att du delar med dig! SÅ kul att höra och visst är det en härlig känsla att komma över den där tröskeln. BRA jobbat fina du! Kramis

   idawarg 2014-05-28 11:12:29
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt