Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR BLIR JAG AV MED MITT SOCKERBEROENDE?

Jag har fått så enormt många frågor och önskemål om att göra inlägg om sockerberoende och tips på hur man blir av med det.

.

Här kommer mina bästa tips…

 – Uteslut allt som innehåller socker och även sötningsmedel.

– Ät mycket protein i form av kött, fisk, fågel och ägg.

– Ät mycket grönskaer till dina måltider.

– Dra ner på stärkelserik mat som pasta, bröd, potatis, ris då det triggar igång ditt begär efter mer.

– Mjölkprodukter innehåller en del mjölksocker som vissa är känsliga för. Ät därför mjölkprodukter med måtta.

– Ät hellre bär än frukt.

– Drick kaffe eller te utan socker och helst utan mjölk.

– Ät regelbundet för att hålla blodsockret på en jämn nivå.

– Blir du sugen på något så ät hellre riktig mat.

–  Ett glas med pressad citron + vatten eller äpplecidervinäger + vatten kan minska sötsuget.

– Sov regelbundet.

.

Jag tror att man bara måste bestämma sig och köra all in! Det är inte lätt, men det går bara man bestämmer sig och när man väl kommit över en viss gräns så går det mycket lättare sedan. Jag pratar här om egen erfarenhet då jag varit sockerberoende tidigare i mitt liv. Bestäm er, skippa allt socker, halvfabrikat och snabba kolhydrater under minst 1 månad och sedan kommer det bli enklare att låta bli.sockerberoende

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej! Jag ser inte mig som sockerberoende – Jag tycker inte godis är speciellt gott så därför äter jag det väldigt, väldigt, väldigt sällan, jag dricker 9/10 gånger vatten istället för läsk eller andra söta drycker, inte glad för bakverk eller andra sötsaker. Det enda jag egentligen ”unnar mig” i sockerväg är glass för jag -älskar- verkligen det 🙂 Jag är undrar bara om jag lurar mig själv med att inte tycka jag är sockerberoende, eller borde jag bli mer nitisk och läsa innehållsförteckningar på saker jag äter då där ofta gömmer sig en del socker som man inte tänker på, för att förstå hur mycket socker jag faktiskt äter? Ska jag försöka utesluta allt det också?

  Tack för en inspirerande blogg!!

  Karolin 2014-05-21 20:54:21
  Svara
 • Jag får verkligen ett sjukt sug när jag har ätit en efterrätt, smaka en godis eller även om jag gör chokladbollar på exempelvis agavesirap? Har du haft sånt sug Ida? Eller kan du äta rawfoodchokladbollar med dadlar eller mer naturligt söta godsaker som raw bite bars osv? Jag får såna cravings att även fast ajg är mätt kan jag springa till skafferiet och trycka vad som helst efter att jag ätit nått sött. Kan äta sjuka mängder jordnötssmör, mackor med smör…. osv! Sen dagen efter har jag så ont i magen! huvva! Antar att jag bara måste sluta med allt?

  Lisa 2014-05-18 18:45:45
  Svara
 • Avsluta måltiden med surkål eller syrade grönsaker. Bra för magen och det hjälper mot sötsuget 🙂

  Lovisa 2014-05-18 17:57:36
  Svara
 • Jag har tur, har aldrig tyckt om godis och är inte speciellt mycket för sött. Läsk har jag druckit mycket dock, tidigare i livet, jag antar att det är kolsyran och citronsyran som balanserar det söta som gör att jag druckit det. Jag är dessutom gift med en diabetiker, så vi har sällan annat än mörk choklad hemma.

  Ju mer man vänjer sig vid saker som inte smakar sött, desto godare blir maten (till exempel bär som många tycker är ”sura” men som man upptäcker har en naturlig sötma när man vant sig av med sockret) och desto sliskigare smakar sötsakerna.

  Maria 2014-05-18 11:34:07
  Svara
 • Jag har långt ifrån ett sockerberoende, men jag blir alltid mer sötsugen om jag är sjuk och inte tränar. Lite märkligt det där! Men nu har jag och mina kompisar ett vad- hålla oss borta från allt som innehåller socker så länge som möjligt och som straff om man fuskar så ska man under kompisarnas uppsikt ta sig igenom 9km. För oss som inte löptränar är det en härligt morot! 😉

  L 2014-05-17 11:16:01
  Svara
 • Men hallå! Äter du inget socker alls nu längre? Aldrig nå godis eller något alls?

  Adina 2014-05-17 01:55:17 http://adinakristina.wordpress.com/
  Svara
 • Jag är beroende av funlight. Kan du inte ge mig lite konkreta tips på hur jag blir av med det beroendet. Det började med att jag hade en ätstörning. Jag började dricka det för att det kändes som näring, men inte hade några kalorier. Idag har det dock gått så långt att jag dricker kanske 2-3 flaskor i veckan :(((( Jag kan liksom inte motstå att köpa det, det är som att döva någon känsla inombords. Jag har inget beroende av socker, brukar väääldigt sällan köpa något sött och äter annars jättenyttigt, men det här är en av mina stora laster. Jag dricker det och har det i kvarg och yoghurt. Att bara tänka på att utesluta det ger mig panik, samtidigt som jag skäms för att jag dricker det med tanke på all skit det innehåller. Det var mitt nyårslöfte att sluta med det och det höll till februari typ… :/ Behöver hjälp. Snälla Ida, ge mig lite råd att genomföra en förändring.

  A 2014-05-16 23:05:08
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Hej fina du och jag förstår din frustration. Mitt bästa tips är att sluta med det helt och härda. Jag personligen äter hellre socker än sötningsmedel nu för tiden då sötningsmedel bara innehåller massa skit som vi inte vet vad det gör med kroppen. Kan du inte byta ut drickandet mot någon annan hälsosam dryck som tex kokosvatten, kambucha eller te? Istället för funlight på kvarg/keso så ta skivad frukt, bär eller torkade bär. Kramis

   idawarg 2014-05-17 09:48:44
   Svara
 • Jag är oxå extreeeemt sockerberoende, men har slutat med sötsaker samt snabba kolhydrater, det är en ständig kamp eftersom man alltid har ett val. Mitt tips är dock att sova o äta regelbundet, undvik snabba kolhydrater. Sen så är det jäkligt bra att träna för då är det lättare att hålla sig nyttig. Ett tips, läs snällfällan av lisbeth stahre, tror många tyvärr kopplar ihop socker/ätande m känslor.

  kristin 2014-05-16 19:05:01
  Svara
  • Svar på kristins kommentar.

   Ja det är en riktig kamp men så skönt när man klarat den. Kör på, du fixar det! Fler tips här kommer! Kramis

   idawarg 2014-05-17 09:49:51
   Svara
 • Var sockerberoende som tonåring nu är jag saltberoende. Saltar maten en del eftersom att jag älskar smaken och eftersom om jag känner mig själv kommer att leta i skåpen efter allt som är salt om jag inte gör det 😛

  Arw 2014-05-16 18:33:11
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Haha jo vars salt är något jag också använder flitigt. Dock så tror jag saltberoendet många gånger kan ha att göra med en mineralbrist i kroppen. Jag tex. har brist på jod som finns i bra salt därför har jag köpt havssalt ed jod vilket bara är bra så välj ett bra salt 🙂

   idawarg 2014-05-17 09:51:20
   Svara
 • Jag slutade helt med godis. Ingen choklad eller någonting sådant. Undviker läsk men händer att jag ibland dricker. Är inte mycket för bakverk eller chips men popcorn tycker jag om! 🙂 Jag har märkt att jag mår såå mkt bättre efter ha slutat med godis. Förr kunde jag gå runt och tänka på godis och jag var mycket oftare sjuk.

  Mikaela Svarfvar 2014-05-16 14:41:01 http://mikaelasvarfvar.blogg.se
  Svara
 • Detta är inte tips på hur man blir av med suget men kan hjälpa en att lyckas.
  – ha inte gottesaker hemma. Betydligt lättare att äta om man har det hemma.
  – handla aldrig hungrig. Då är man svagare för att säga ja till en godisbit.

  Jennifer 2014-05-16 13:48:12 http://ynnifer.blogg.se
  Svara
 • Jag är tyvärr extremt sockerberoende och har varit det hela mitt liv. Innan jag flyttade ihop med min sambo kunde jag inte koppla av om jag inte hade massor av godsaker hemma.

  Nu har det blivit lite bättre sedan jag fick min inflammation i diafragman i början av året. På grund av den så minskar matlusten extremt och därmed även sötsuget… Perioderna man har svårt att äta vill man bara äta basic saker som mackor, sallad eller annan kall mat. Sugigt sätt att bli av med det värsta beroendet, men det finns ju alltid kvar där under…

  ISABELLI.SE 2014-05-16 12:37:26 http://ISABELLI.SE
  Svara
  • Svar på ISABELLI.SEs kommentar.

   Ja det där sockerberoendet är inte alltid lätt att handskas med men så skönt när man väl fått det under kontroll. Krya på dig fina du. Kram Ida

   idawarg 2014-05-17 09:54:11
   Svara
 • Bra tips! Ett annat tips om man har godissug (speciellt efter choklad) precis hela tiden är att prova magnesium-tillskott. Många har brist av magnesium (tex. på grund av att man äter mycket kalcium och/eller äter p-piller) och detta kan leda till sötsug. Värt att prova! Om inte annat kanske det kan ge någon sorts placeboeffekt 🙂

  Caroline 2014-05-16 12:32:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt