Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HJÄLP, JAG HAR EN ÄTSTÖRNING!

SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej ida du är en stor inspiration för mig. Jag har en ätstörning vilket jag har haft sen i somras nu.. Jag svälter mig själv med runt 500-700 kalorier per dag plus gymmar ca 2 ggr i veckan. Många vet nog om att jag har en ätstörning men jag har bara berättat för 1 person.. Vet att detta inte är bra men vågar inte ta hjälp. Mitt självförtroende är lågt och mina krav på mig själv är väldigt höga. Vad kan jag göra?

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar <3 Vad tråkigt att höra att du svälter dig själv. Din kropp behöver 3 gånger så mycket energi/dag bara för att gå runt så snälla fina du ta tag i det här problemet innan du skadar din underbara kropp! Tala med din familj, bästa vän eller skolsköterskan/läkaren och få professionell hjälp så snart du kan. Känn ingen skam utan våga sök hjälp, du är inte ensam om det här! Kroppen kan ta så mycket stryk av en ätstörning och det är inte värt det. Herregud, tänk vad mycket annat underbart det finns i livet att lägga fokus på än att bry sig om kalorier!? Jobba istället på din självkänsla varje dag och säg minst 3 bra saker om dig själv. Jag är vacker. Jag är stark. Jag är underbar. Säg det så många gånger tills du verkligen känner att du menar det och känn tacksamhet för att just du får chans att vara på denna fantastiska jord med din fina starka kropp. Du är unik och kroppen är det finaste du har och du ska vårda den med kärlek och ge den det bränsle den behöver för att gå runt.

Jag skickar massa energi till dig! Kramar ♥

remind yourself

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Ida! Vill bara ge ett tips till alla som har dålig självkänsla. Ta ett läppstift och skriv ”Jag är vacker” eller ”Jag är bra” eller ”Jag är underbar”.. eller någonting liknande, på badrumsspegeln, hallspegeln (Ja, vilken som egentligen. En du ser ofta.) De funkar! 🙂 Kram!

  Dandelion 2014-05-11 12:57:45
  Svara
 • Hej Ida! <3 Älskar verkligen din blogg, sjukt inspirerande. Jag har en fråga som jag aldrig har fått ett riktigt svar på. Jag är 170cm och väger 80 kg ungefär, och kan inte säga att jag är överviktig, utan det är min muskelmassa som är väldigt stor, speciellt på mina lår. Har väldigt stora lår, som jag verkligen hatar. Jag undrar hur man får "smalare" lår, så att dem inte ser så stora och muskliga ut, om du har några tips, på träning, kost, vad man inte ska göra osv 🙂 <3

  Clara 2014-05-11 12:52:45
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Hej fina du och tack snälla <3 Svårt för mig att svara på då jag inte vet hur din kost och träning ser ut idag. Jag skulle satsa på styrketräning med lägre vikter och fler reps och gräma köra allt i cirkelträning. Vi alla är olika med olika kroppstyper och det allra bästa är att äta bra och träna regelbundet och lära sig älska den kroppen man har. Många är avundsjuka på dina muskliga och starka ben och skulle säkert gå över lik för att få dem, så var stolt! Det är bara en fördel att ha starka ben 🙂 Kram på dig

   idawarg 2014-05-11 19:55:48
   Svara
 • Än än gång, tack för en sjukt inspirerande blogg! Jag tycker att du har en sådan positiv och sund inställning, och fler sådana människor som du behövs! Du är en jättebra förebild för alla dessa unga tjejer och killar som skriver till dig och berättar om sina ätstörningar osv. Keep the good work up! 🙂 Kram

  Mimmi 2014-05-10 19:37:48 http://mimms.blogg.se
  Svara
 • Tack för all inspiration! Jag har ätit glutenfritt i mer än ett halvår nu för att jag hade problem med magen och ofta kände mig uppsvälld. Det blev mycket bättre efter ett tag när jag slutade med gluten och jag känner mig piggare men nu börjar det magonda och uppsvullningen komma tillbaka även då jag inte äter gluten.. undrar om jag kanske ska försöka avstå laktos också? äter det inte speciellt ofta, mestadels bara mjölk i kaffet eller yoghurt/keso till frukost ibland. äter dock väldigt mycket nötter, frön och jordnötssmör, tror det det är boven?

  Tack för att du förmedlar så mycket livsglädje och motivation med din blogg!

  Kram

  Sofia 2014-05-10 19:22:03 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia! Ja testa att utesluta mjölk i någon vecka och se om det blir bättre. Nötterna kan absolut vara boven då det är svårt att bryta ner och ett stort intag kan göra det svårt för magen och speciellt om inte matsmältningen fungerar korrekt. Jag själv måste vara väldigt försiktig med nötter och ett grymt tips är att aktivera dina nötter. Dt blir så mycket lättare för kroppen att ta upp. Lägg dem i blöt över natten med lite havssalt och torka dem sedan i ugnen på lägsta värme i många timmar. Kramis

   idawarg 2014-05-11 09:28:54
   Svara
 • Hallå Ida 🙂 gillar din blogg och den livsstilen du förmedlar!
  Jag har i mer än ett halvår försökt ätit glutenfritt, då min mage mådde väldigt dåligt innan men som är bättre nu. Vilken har gåt väldigt bra. Har endast ätit någon gång ibland, då jag blivit bjuden på mat tillexempel. Jag har inte heller ätit ris för att jag inte har förstått om det tillhör gluten eller inte. Äter du ris och i så fall vilken sort?
  Sen har jag även försökt dra ner på mjölk, vilket jag tycker är mycket svårare. Älskar såser på matlagningsgrädde och yoghurt men har försökt och har dragit ner väldigt mycket men har fortfarande svårt att sluta med yoghurt. Har du något bra alternativ till det? Eller är det helt okej att äta grekisk och turkiskyoghurt till frukost?

  Lisa 2014-05-10 18:49:40
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa och tack snälla för din fina kommentar! Kul att höra att din mage mår bättre. Sjäv äter jag nästan helt komjölkfritt och det var svårt för mig också i början och speciellt yoghurten. Nu använder jag oatlys havreyoghurt och gör smoothis istället för yoghurt och det funkar topp och är så värt det då magen mår mycket bättre utan mjölk. Till såser använder jag kokosmjölk eller havregrädde. Kram Ida

   idawarg 2014-05-11 09:33:31
   Svara
 • Ida du är verkligen inspirerande!
  Tack för att du är du! :-)<3

  Jag har bara en snabb fråga..

  Vet du vilket protein pulver som är bäst för en känslig mage? Jag är även en vegeterian och behöver extra mycket aminosyror..

  Superfruit hampa protein
  Superfruit ris protein eller
  Holtistic ris protein?

  Jag inser att du kanske inte har någon aning, utan jag bara undrar ifall du vet!

  Josefin 2014-05-10 17:07:24
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Hej och tack snälla du <3 🙂

   Bäst för en känslig mage är Holistics Inflamino som har läkande aminosyror, mineraler, vitaminer och örter i och du hittar det här http://idawarg.vitamera.se

   De andra proteinerna är grymma också så har du råd så växla mellan så får du mer varierad näring. Kramis

   idawarg 2014-05-11 09:36:01
   Svara
 • Jag är också orolig för att jag har en ätstörning. Allt kretsar kring min kropp, min träning och mat. Jag är smal, väger 56,5 kg och är 170 lång. Jag tränar 5-6 gånger i veckan. Jag äter hälsosamt i grunden men problemet är att jag kan inte stoppa mig själv från att äta ibland. Saker som i sig är nyttigt som: kyckling, frukt, grönsaker… Jag njuter inte längre av maten och jag är rädd för att detsamma ska hända med träningen. Samtidigt har jag ångest för att det snart är juni, med andra ord badsässong. Jag VILL ha en deffad kropp… Jag äter alltså hälsosamt men ibland kan jag bli så sugen att jag inte stoppar mig och får skuldkänslor efteråt.

  Lovisa 2014-05-10 15:37:51
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej fina du och tack för att du delar med dig. Jag skulle verkligen rekommendera dig till att prata med någon. Kontakta läkare/skolsköterska, vän, familj och berätta. Det är inte kul att gå runt med sådana tankar och bryter du inte mönstret så kan det leda till allvarliga konsekvenser. Ett bra tips är också att jobba med självkänslan varje dag så som jag skrev i inlägget. Testa det och snälla våga söka hjälp. Du är fin och underbar och det är inte värt att gå runt med ångest bara för att man vill vara lite deffad till badsäsongen. Ta hand om dig! Kramis

   idawarg 2014-05-11 09:40:47
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind