Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ DE VANLIGASTE FRÅGORNA OM PROTEINPULVER

Jag får väldigt mycket kommentarer om det här med proteinpulver och här kommer svar på de vanligaste frågorna….

.

Måste man äta proteinpulver när man tränar? 

Nej, ingen människa i världen måste äta proteinpulver! Det är bara ett enkelt och smidigt sätt att få i sig protein och kan underlätta i många situationer, men man kan lika gärna äta vanlig mat istället. 

.

Varför äter man det?

För att på ett enkelt och smidigt sätt få i sig protein=byggstenar till kroppen.

.

När ska man äta det?

Jag tycker proteinpulver passar perfekt till mellanmål och speciellt om man ska ta med sig mellanmål till jobb, skola, träning mm. Det håller sig i väskan hur länge som helst och man får ett proteinrikt mellanmål som mättar. Jag älskar att blanda ner mitt i smoothies.

.

Blir man tjock av proteinpulver?

Haha nej absolut inte. Proteinpulver kan vara det bästa ”smalmaten” ever och kan vara perfekt att lägga in i kostshemat om man vill gå ner i vikt då man håller sig mätt länge.

.

Kan man äta det även om man inte tränar?

Absolut kan man det. Som jag skrev innan håller man sig mätt på proteinpulver och det kan vara en perfekt ide att byta ut ett mellis mot en shake istället.

.

Vilket proteinpulver är bäst?

Det finns otroligt mycket skit på marknaden fyllda med sötningsmedel och massa konstiga ämnen. Jag rekommenderar att man köper ett pulver med kvalité och som är ekologiskt och naturligt. Jag själv använder mig av Holistic som är just det. De har Vassleprotein i olika smaker som är supergott, naturligt och nästan helt laktosfritt. Min favoritsmak är banan/kokos eller choklad. Vassle är mjölkprotein så vill man utesluta det som jag gör så har de Risprotein eller Inflamino. De smakar inte toppengott men funkar kalas att blanda med mandelmjölk, kanel och kakao eller blanda ner i smoothien. 

.

Här hittar ni de olika proteinpulvren…

Vassleprotein ChokladHÄR

Vassleprotein Banan/KokosHÄR

RisproteinHÄR

InflaminoHÄR

10183454046_d0282f25e3_nprotchoklad10721183645_003b7dc3dc

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Hur är det med levern då? Är det inte skadligt för levern att tvingas ta hand om sådana mängder protein? Även om resten av kroppen känns och är hälsosam med proteinpulver, kan inte inre organ ta stryk av det i längden?

  Victoria 2014-05-09 17:43:13
  Svara
 • Hur framställer dem proteinpulver?

  jennifer 2014-05-09 09:23:09 http://ynnifer.blogg.se
  Svara
 • Hej jag är 13 år och tränar
  fem-sex gånger i veckan. När jag tränar spelar jag basket (2g), gör styrka och springer(3-4g). Min fråga är vad ska man göra för att bli”smalare”? . När man tränar mycket och regelbundet bygger man muskler och när man springer bränner man fett. Men jag undrar vad man ska äta för det är väll kosten som har en stor del i det hela eller vad är det som är bovarna förutom sockret.

  Kram //vera

  Vera 2014-05-08 22:09:44
  Svara
  • Svar på Veras kommentar.

   Hej Vera!
   I din unga ålder så ska du inte experimentera med maten och inte heller tänka på vikt eller att få bort fett. Du växer och din kropp behöver energi. Kramis

   idawarg 2014-05-08 22:17:00
   Svara
 • Hej!

  Innehåller vasslepulvret laktos eller bara mjölkproteiner?
  Vad är det som oftast gör magar uppsvällda? Är det laktos eller mjölkproteiner? 🙂

  Josefin 2014-05-08 22:07:12
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Båda, men väldigt lite laktos och Holistics pulver innehåller även enzymer som hjälper till att bryta ner mjölkproteinet så det brukar funka för de som är känsliga för mjölkprotein 🙂

   Man brukar säga att laktos är vanligast men jag tror även att för mycket mjölkprotein har en stor bidragande orsak till alla balongmagar.

   idawarg 2014-05-08 22:14:40
   Svara
 • Hej Ida!
  Du är en stor inspiration för mig och bär jag var hos skolsyster berättade hon att jag var underviktig ( från från övervikt till undervikt på ca 1 år!!).
  Jag blev helt förkrossad på grund av att hon faktiskt inte tog upp det på ett bra sätt och nästan anklagade mig.

  Så min fråga till dig är hur går jag upp i vikt på ett hälsosamt sätt? Jag är i tonåren och vill gärna få lite muskler då jag hatar att se svag ut samtidigt som jag hört att muskler väger mer än fett.
  Kan det bero på att jag kollar på datorn/tv:n för mycket?
  Jag tränade kanske en halvtimme varje dag innan, men undantag för 1-2 vilodagar, men försöker nu satsa mer på vikter.

  Innan försökte jag även hålla mig borta från för mycket socker då jag reagerar negativt på det även om jag utan problem kan ta en bit då och då. Förra året kunde jag inte gå en dag utan en chokladkaka men nu kan det gå månader (har dock godisförbud).

  Efter det min skolsköterska sa har jag försökt äta mer kaloririk mat såsom jordnötssmör och nötter.

  Hade varit tacksam för svar!

  Emma 2014-05-08 19:37:35
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Anonym: Tach för dina kloka ord 🙂 <3

   idawarg 2014-05-09 11:02:30
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma.
   Ida har redan svarat men jag blir så förbannad på tröttta skolsystrar som inte orkar göra sitt jobb.
   Jag älskar Idas blogg. Jag är nästan 40 år, har barn och tränar hårt.
   Nät jag ser bilder på mig själv nät jag var tonåring, ibland lite rundare, ibland lite smalare tänker jag att shit vad fin jag var.
   Med åren blir man mer säker på sig själv och tycker man är fin ändå.
   I skolan sa de att jag var överviktig eller underviktig. Du vet de har strikta vikttabeller, de ser inte hur du ser ut. Ät det du tycker om! Mycket mat. Och godsaker på helgen. Rör på dig, läs bloggar och gör det du tycker är kul.
   Tänk på att Ida är vuxen:) din tid att experimentera kommer.
   För att bygga muskler måste man äta mycket mat. Oftare än man tror faktiskt.
   Så lova att du skiter i skolsyrrans attityd. Ät skolmaten, ta med dig lite mellanmål typ äpple och kokoschips för skolmaten är inte alltid så god väl? Och blir du smalare eller orolig kanske du kan prata med din idrottslärare?

   2014-05-09 09:42:11
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej fina du! Tänk inte så mycket på vikten utan ät bra mat regelbundet tills du är mätt och motionera så kommer du ha en hälsosam vikt. Socker är inte bra för någon utan fortsätt äta bra fetter, kolhydrater och protein som tex. nötter, frön, kokosolja, avokado, ägg mm. Det kommer din kropp må bra av. Kramis

   idawarg 2014-05-08 21:41:07
   Svara
 • Hej Ida!
  Vill börja med att säga att jag tycker din blogg är otroligt inspirerande. Kul att du valt att jobba med bloggen på heltid, då blir det ännu mer inspiration till oss läsare 🙂
  Jag har en fråga till dig angående alkohol, vet att du inte dricker själv men tänkte att du skulle kunna ha svar ändå! Jag är student vilket i mångt och mycket innebär att det blir mycket festande. Jag försöker ändå äta bra mat, träna och ta hand om mig på ett bra sätt. Dock har jag hört att det är farligt att träna dagen efter man druckit alkohol då kroppen försöker återhämta sig. Har även hört att det är farligt att träna samma dag som man ska dricka alkohol för att musklerna bryts ner istället för att byggas upp. Har även hört att det kan vara farligt för hjärtat. Stämmer detta? Ska man undvika träning både innan och efter dagar man dricker alkohol? Vilken typ av motion är okej dagen innan/efter i så fall?

  Karin 2014-05-08 17:05:52
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Hej fina du! Att träna dagen efter är inte bra och kan vara farligt för tex hjärtat. Jag brukar faktiskt även undvika träning samma dag som jag ska dricka då träning bryter ner kroppen, vilket även alkohol gör och då blir kroppen dubbelnerbruten och det blir tuffare att återhämta sig både från bakfyllan och från träningen. Det är inte farligt på så vis att träna samma dag, men ganska onödigt enligt mig (i alla fall styrketräning). Kramis

   idawarg 2014-05-08 21:43:46
   Svara
 • Kan du göra ett inlägg vad som man bäst gör för att få en ökad muskelmassa och en deffad kropp nu inför sommaren?? Jag tror inte att jag är ensam om att efterfråga detta!

  Tänkte även fråga om RAW-bite är nyttigt att äta som mellanmål då och då när man inte är hemma?
  Kramar

  Kristina 2014-05-08 17:00:14
  Svara
 • Jag har fett som ”väller” över vid armhålan, speciellt när jag har på mig tajta linnen när jag tränar. Jag stör mig extremt mycket på detta. I själva verket är jag inte överviktig. Jag väger 57-58 kilo och är 171 cm lång. Vilka övningar rekommenderar du för att tajta till kroppen just där och på magens nedre delar? I övrigt så äter jag en lågkolhydratkost med mycket grönsaker och frukt. Jag vill få en tajtare kropp med lägre fettprocen och försöker äta 1500 kalorier per dag. Har du några andra tips?

  En sak som jag också tycker är lite konstig är att när jag sitter ned känner jag mig tjock då magen ”väller” över från byxan lite. Däremot om jag står upp känner jag mig smal… Hur kommer det sig?

  Jag skulle vara så tacksam för svar, kramar 🙂

  Lovisa 2014-05-08 16:57:25
  Svara
 • Är beräknad om 16 dagar så följ mitt liv som fru, blivande mamma, fitness och hälsogalning och mycket mycket mer.
  Att hitta tillbaka till min tränade kropp som jag hade innan graviditet, alla mammakilon ska bort när lillen är ute!

  Följ mig gärna på insta också; mylyalcin

  MyLYalcin 2014-05-08 16:02:18 http://mylyalcin.wordpress.com
  Svara
 • Vad anser du om drycken Celsius? Dricker du själv de/har du druckit de? Tänkte om de är okej att dricka de om man är riktigt sötsugen men försöker hålla sig undan från socker, är det okej då att dricka typ 1-3 burkar i veckan?

  Johanna 2014-05-08 14:12:16
  Svara
 • ”Haha nej absolut inte. Proteinpulver kan vara det bästa ”smalmaten” ever och kan vara perfekt att lägga in i kostshemat om man vill gå ner i vikt då man håller sig mätt länge.”

  Men kan alla bara sluta med all denna hets! Vadå smalmat? Att kids ska springa iväg och köpa tillskott istället för att käka ordentlig mat är ju världens sämsta tips! Även om det inte är det du menar så är det så man läser det. Allt nu handlar om minimal fettprocent och sörpla protein i tid och otid kan snarare skada kroppen än att ta hand om den.

  Ta ditt ansvar som förebild och slopa allt som har med kalorifattigt att göra!

  2014-05-08 13:38:13
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Har du last min blogg innan? I så fall vet du att jag är för vanlig mat föra alla piller och pulver. Som jag skriver behöver ingen proteinpulver men får ofta frågan om man blir tjock och blir tjock av proteinpulver och den myten är helt fel. man kan gå upp i vikt då protein bygger muskler man man blir allt annat än tjock.

   idawarg 2014-05-08 22:04:57
   Svara
 • Vad gör man om man vill upp i vikt då? Kan man ändå äta proteinpulver? Försöker gå upp i vikt, tränar muskler ett par gånger i veckan för det (är löpare, egentligen långdistans, men försöker träna lite kortare o effektivare nu istället) Eller borde man skippa det då? Just nu känns det som jag får i mig väldigt mycket fett i förhållande till protein o kolhydrater, för att det är enklare att få mycke energi av jämfört med ex. kolhydrater som man ju måste äta mcyket större mängder av för att få samma. Går åt en hel del kokosolja, nötter och jordnötssmör, men som sagt, är rädd för att förhållandet fett-protein- kolhydrater inte är så bra. Skulle tippa på att jag ligger på en fördelning 50fett 20protein o 30 kolhydrater. Jämfört med kostråden är det ju på tok för mycket fett, men kanske det inte spelar nån roll? Man vill ju inte förstöra sin kropp inifrån nu, med tanke på framtiden….

  Elsie 2014-05-08 13:31:54
  Svara
  • Svar på Elsies kommentar.

   Vill man gå upp i vikt kan proteinpulver vara perfekt då det kan hjälpa till på traven att få i sig byggstenar till musklerna. För mig funkar det bäst att ta bort cardion och köra enbart styrka och om jag verkligen känner för löpning så kör jag snabba korta intervaller. Ät bra, varierat och näringsrik mat regelbundetså behöver du inte bry dig om förhållandet mellan fett-kolhydrater och protein. Kram Ida

   idawarg 2014-05-08 22:07:58
   Svara
 • Vad, när och och hur mycket skulle du rekommendera att man äter innan och efter ett träning? Jag försöker både bygga muskler och gå ner i vikt.
  Och vad ska man äta om man bara fokuserar på att bygga muskler eller bara viktminskning? Jag är 1,64 lång och väger 52,5 kg
  Du har säker skrivit om det innan men hittar ingenting om det..

  Ps: Jag älskar din blogg och du ger mig motivation!

  Kitty 2014-05-08 12:35:22
  Svara
  • Svar på Kittys kommentar.

   Jag sa det nog fel. Det är inte de att jag behöver ha en mindre siffra på vågen. Jag är smal MEN jag har överflödigt ”babyhull” på magen som jag alltid har mått dåligt över. Det är mycket och ser konstigt ut. Det är den jag vill få bort.

   Kitty 2014-05-09 09:20:51
   Svara
  • Svar på Kittys kommentar.

   Tack fina du! Jag rekommenderar alltid att äta bra och näringsrik mat regelbundet och träna/motionera så kommer du få en hälsosam kropp. Att du ska gå ner i vikt är inget jag rekommenderar då du redan väger lite. Ta hand om dig och tänk på din hälsa istället! Kramar

   idawarg 2014-05-08 22:09:58
   Svara
  • Svar på Kittys kommentar.

   Varför ska du ner i vikt för när du är underviktig? Det undgår mig aldrig att människor bryr sig mer om siffror än sin hälsa.

   Arw 2014-05-08 20:50:46
   Svara
 • Hej!

  Finns det kalorifritt proteinpulver? Eller vad ligger proteinpulver normalt på när det gäller kcal?

  Tack för bra råd och tips 🙂

  Lotta 2014-05-08 12:15:57
  Svara
  • Svar på Lottas kommentar.

   Hej! Nej det hoppas jag inte att det finns! Vad ska man med ett kalorifritt pulver till? Protein är till för att ge byggstenar till kroppen. Du behöver ej tänka på hur mycket kcal proteinpulvret innehåller. Håll istället fokus på kvalité och hur naturligt.

   idawarg 2014-05-08 22:11:58
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind