Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MER EKOLOGISKT TACK

Jag jobbar på att köpa mer ekologiskt och vill pusha alla som har möjlighet till att verkligen välja ekologiska alternativ så fort det finns. Vissa gånger tar det emot som tex igår när vanliga ägg kostade 19.90/12st och de ekologiska 38.90/12st. Men jag har börjat tänka så här… Allt jag köper lägger jag min röst på och stödjer. Väljer jag de ekologiska äggen så lägger jag min röst på dem och gynnar dem som föder upp sina hönor i en bra miljö, som får gå fritt och som blir matade med foder utan gift i. Ju fler som köper ekologiskt desto billigare kommer det förhoppningsvis att bli i framtiden.

Förutom de fina små hönorna så gynnar jag även mig själv, då jag får ägg med bättre kvalité och utan gifter. Jag tänker att en glad höna, värper glada ägg med mer glad näring till mig.

Det här med frukt och grönsaker måste jag skärpa mig ännu mer på då de är väldigt besprutade och kan innehålla mycket farliga gifter. Läs mer om det på SvD.

Namnlös

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jag handlar mycket ekologiskt på olika affärer, men coop har bredast krav-sortiment. Ofta är ekoprodukterna på Ica bara ekomärkta men inte krav. Ett tips:)

  2014-05-06 18:24:31
  Svara
 • Hej!
  Härligt att du peppar för ekologiskt! Jag försöker också köpa ekologiskt när jag kan, och håller utkik när det är extrapris på något. Man får anpassa sig lite efter vad affären har att erbjuda, har bra pris på och som är i säsong, inte minst. Det är då grejerna är som bäst.
  En grej jag brukar tänka i stället för att det är ”dyrt” är att det kostar som det EGENTLIGEN borde kosta. Ekologiskt är dyrare för att företagen tar ansvar för miljön och tar kostnader för t.ex avfall, föroreningar, vatten, korrekt djurhållning, upprätthållande av biologisk mångfald osv. Om alla gjorde det skulle allt vara dyrare. Och icke-ekologiskt är billigt för att de inte tar sitt ansvar – vill man verkligen stötta det? 🙂

  Tack för en fantastisk blogg!

  Evelina 2014-05-01 11:56:21
  Svara
 • Åh så himla bra att du tog upp det här! Har för mig att du hittat ekologisk havremjölk? Var då i såna fall? :)) Jag köper bara eko (men fuskar då det ibland dessvärre händer att det inte finns…) Tycker det är intressant att många ändrar sina matvanor för att må bättre men inte köper ekologiskt, det går inte ihop för mig. Skulle inte vilja stoppa i mig mat med en massa gifter… Tycker även att, som du säger, det är värt att lägga extra pengar på. Jag är student så min ekonomi är ju inte den bästa men ändå värt å prioritera eko :))

  Vill för övrigt bara säga att jag ÄLSKAR din blogg! Du är fantastisk och jag blir alltid så peppad av att läsa det du skriveri

  Tilde 2014-04-30 00:53:38
  Svara
 • Jag fick ett bra tips av någon en gång när jag hade uppmärksammat samma problem. Ibland känns det jäkligt tungt att köpa det ekologiska när det kostar det dubbla eller tredubbla priset av det oekologiska.

  Hon sa iaf, är det så att man känner att man inte har råd med just den ekologiska. Välj då istället bort den helt och köp något annat. Oftast hittar man samma vara någon vecka senare till ett bättre pris eller på en annan affär!

  Funkar faktiskt otroligt bra, och ibland kan det vara bra att tänka om och inte köra på samma gamla vanliga varor 🙂

  Sofia 2014-04-29 23:42:02
  Svara
 • Följ ”GreenFeelings” på Instagram för inspiration och recept för ett hälsosamt liv! 🙂

  2014-04-29 20:46:52
  Svara
 • Så himla bra att du pushar för eko Ida! <3 Det är helt vansinnigt att det ens går att köpa giftig mat i butiken 🙁 #byttilleko !

  Moa 2014-04-29 19:30:58
  Svara
 • Hej snygging!! Jag har lite frågor som jag gärna så snabbt som möjligt skulle vilja ha svar på hihi! Jag tränar mycket och jag mår sååå bra av det. Jag har blivit dubbelt så stark i hela kroppen både fysiskt och psykiskt. Jag har sedan ca 3 månader tillbaka uteslutit kött från min kost pga hälsa, naturen och miljön samt djuren. Dock äter jag fisk & ytterst sällan kyckling. Jag vill inte heller äta för mycket mjölkprodukter då jag känner att min mage kan bli väldigt uppblåst av det & att jag klarar mig lätt utan det. Nu till mina frågor: Vad är en bra middag/mellanmål innan träning? Andra frågan: Vad är en bra middag/mellanmål efter träning? Nu äter jag oftast keso med något eller liknande efter träning men jag vill gärna kunna byta ut det. JÄTTEJÄTTE tacksam för svar!! KRAM

  Bella 2014-04-29 16:53:36
  Svara
 • Det är bättre att inte köpa någonting alls e.g. om det inte är ekologiskt odlat. Det är så mycket gifter i oekologiska grönsaker/frukter att det är bättre att helt vara utan. Tyvärr så finns det ett så litet utbud av ekologiskt grönt (iaf här där jag bor).

  Ellinor 2014-04-29 16:33:32
  Svara
 • Hej fina du! Jag har en fråga som jag inte är helt säker på. Det är vad man ska göra för att förhindra skador. Jag strechar ganska ofta men finns det mer man kan göra? Finns det fler tips på hur man inte skadar sig? Kram!! 🙂

  Anna 2014-04-29 15:42:13
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja träna styrka med rätt teknik. Jag brukar alltid rekommendra att om man är osäker och nybörjare på gymmet så boka 3-5 PT timmar för att lära dig teknik och få övningar du kan köra. Att ha en god styrka och rörlighet i kroppen förhindrar många skador. Kram Ida

   idawarg 2014-04-29 16:13:54
   Svara
 • Älskar att du delar med dig av detta! Du som är en så stor inspiration för så många människor kan ju verkligen påverka 🙂 you go girl!

  Sofi 2014-04-29 15:38:24
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   Åh vad kul att höra! Det är precis det jag vill och hoppas och kommer kämpa för att inspirera fler till ekologiskt 🙂

   idawarg 2014-04-29 16:12:13
   Svara
 • Hur ska jag få bort min breda rumpa och höfter? Tack för all inspiration! Kram

  Maria 2014-04-29 15:37:36
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej fina du! Att ta bort höfter och rumpa är bara vansinne. SÅ snyggt! Fokusera istället på att stärka upp och tajta till. Träna regelbundet och ät ren kost. Var med på min autmaningar och kör mina videos här –> http://youtube.com/idasfitness

   Det finns flera bra ben/rumppass som är perfekta att köra 🙂
   Kram Ida

   idawarg 2014-04-29 16:11:22
   Svara
 • Det är så svårt med ekologiska produkter, för att det är så dyrt och man vet inte om det på riktigt är ekologiskt.. Om man vill vara eko så är det ju bäst att gå till tillverkaren. Typ torg osv.. Men det är ju dyrt.

  Habiba 2014-04-29 15:13:49
  Svara
  • Svar på Habibas kommentar.

   Det är svårt att fuska med ekologiska produkter då de kontrolleras väldigt hårt. Läs länken som Jennifer nedan delade med sig av –> http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/eko/8-satt-att-doda-myter-om-ekologiskt

   idawarg 2014-04-29 15:18:50
   Svara
 • 8Sätt att döda myter om ekologiskt.
  http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/eko/8-satt-att-doda-myter-om-ekologiskt

  Jennifer 2014-04-29 13:54:20 http://ynnifer.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind