Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR BLIR JAG SMAL OCH FÅR ETT THIGH GAP?

SVAR PÅ KOMMENTAR

Jag är en 13 årig tjej i Sthlm som verkligen vill gå ner i vikt. Jag är 166cm och väger 57kg. Är jag överviktig eller normal? Jag spelar badminton 1 gång i veckan och brukar promenera 1 gång i veckan men vet inte vad jag ska göra för övningar eller liknande för att gå ner i vikt. Jag vet att du är ”emot” thigh gap och att du inte tycker det är viktigt men jag blir så lättpåverkad av alla ideal och vill gärna ha det. Jag får ofta sötsug och äter något sött nästan varje dag. Vad kan en 13 årig tjej göra för att bli smalare, få thigh gap och sluta äta så mycket sött som jag gör. Vad kan jag äta istället och hur ofta tycker du att jag bör äta godis och träna? Jag kanske låter löjlig nu och att mina frågor blir flummiga men är jättetacksam för svar! Älskar dig Ida!

SVAR: Hej snälla fina du och tack för din kommentar! Det gör lite ont i mig att läsa din kommentar. Nej nej nej, du är absolut inte överviktig och behöver inte gå ner ett kilo till. Du är 13 år och växer fortfarande och kroppen behöver energi för att växa och utvecklas och det är skadligt att börja mixa med maten. Ät bra och regelbundet och motionera/träna. Häng på mina veckans utmaningar och kör mina cirkelpass på youtube – http://youtube.com/idasfitness (glöm inte att prenumerera). De flesta träningspass kan köras hemma.

Ett av mina bästa tips är att börja jobba med din självkänsla dagligen. Boosta dig själv med bra saker som tex. Jag är stark. Jag är smart. Jag är vacker. Min kropp är helt fantastisk. Det kanske känns löjligt i början men det hjälper och är så bra! Att jobba med självkänslan är precis samma som att träna kroppen, man måste underhålla och göra det regelbundet.

Träna några gånger i veckan, vardagsmotionera och ät bra och ren mat utan massa socker och tillsatser regelbundet så kommer du få en stark och hälsosam kropp. Skippa alla dumma tankar om dig själv och löjliga mellanrum! Herregud det finns så mycket viktigare saker i livet att sträva mot så lägg din energi på det istället. Ta hand om dig!

Kramis

 il_fullxfull.381190948_soyl

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! Jag är en tjej på 13:år och väger 67 kl. Är jag överviktig?
  Jag spelar badminton 1 gång i veckan och jag går ut och går någon gång ibland. Jag får sötsug hela riden och äter mycket godis och dricker dricka. Hoppas du svarar. Kram

  Emma 2014-04-28 20:57:43
  Svara
 • Hej Ida.
  Tänkte höra om du kan tipsa mig lite. Det är så att jag befinner mig i Australien på en zucchini farm. Plockar alltså zucchini varje dag i flera timmar med konstant böjd rygg. Min träningsvärk i ryggen gör så ont att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Började köra squats istället för att böja ryggen men klarar inte av att göra flera 1000 av dem varje dag å mina ben har även konstant träningsvärk. Har fått höra att det är viktigt att jag tränar min mage nu när jag använder ryggen så mycket samt att jag varje dag borde löpa röra mina ben för att minska träningsvärken. Stämmer detta? Är så stel att stretching är omöjligt att utföra, att gå, sitta till och med sova gör ont. Vad ska jag göra?
  Kramar

  Kristina 2014-04-28 06:43:40
  Svara
 • heej ida! bir väldigt inspirerad av dig och tycker att du är en väldigt bra förebild! Jag har tidigare haft svårt med att äta ( haft problem med det) och tränar hårt och ärter sunt nu men har gått upp 4 kg senaste 6 veckor? vad tror du det kan ha med? jag har inte bivit större utan fastare men varför går jag upp? tränar ca 8 h i veckan och hårt.. Vill inte börja äta mindre eller ta dumma beslut igen men tankarna kommer tillbaka.. vad kan jag göra?

  2014-04-27 23:00:52
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Om du tränar hårt och äter bra har du med största sannolikhet gått upp i muskelvikt, så det som väger är muskler och vatten. Grymt jobbat ju! =)

   M 2014-04-28 10:30:49
   Svara
 • Hej Ida!
  Tusen tack för dina tips älskar din blogg,
  Jag har en fråga angående storlek.
  Jag styrketränar och har fått form, muskler. Idag var jag i stan och skulle köpa jeans, sist hade jag storlek 34 i jeans och idag när jag prova jeans så fick jag inte i mig storlek 34, 36, 38 utan fick köpa ett par me storlek 40, jag har fått fasta lår men en stor rumpa så min fråga är är det konstigt jag har gått upp från storlek 34 till 40 mina lår är inte stora men jag är 158 cm lång så har korta ben,

  sara 2014-04-27 21:48:51
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind