Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HITTA KONTAKT MED RÄTT MUSKEL?

God Morgon sweethearts! Efter 5 dagars vila så var jag äntligen tillbaka på gymmet igår och körde ett härligt ben/rumppass och jag har redig träningsvärk idag.  Inte så konstigt kanske då jag körde på ganska tungt…

.

Uppvärmning: Solhälsningar

10 marklyft 30kg X 2

10 marklyft 50kg X 3

10 marklyft 55kg X 3

15 höftlyft med skivstång 30kg

15 höftlyft med skivstång 50kg

15 höftlyft med skivstång 60kg X 2

10 benspark 30kg X 3

10/sida utfall i smithmaskin 20kg

10/sida utfall i smithmaskin 50kg X 3

Superset: 10 front sqauts med kettlebell 18kg + 10/ben enbensknäböj X 3

.

crossfit6

Efter det här passet kan jag säga er att jag inte promenerade hem särsklit fort. Haha. Känner att jag utvecklats i marklyften. För ca 1 månad sedan så kunde jag lyfta 10 rep på ca 40kg med korrekt teknik och igår så körde jag 10:or på 55kg och jag tror jag skulle kunna lasta på lite till men hade ingen som kunde hjälpa att hålla koll på ryggen så ville inte.

När jag tränar håller jag störst fokus på att hitta kontakt med den muskeln jag avser att träna. I vissa övningar skulle jag säkert kunna lasta på mer men många gånger då så försvinner kontakten med rätt muskler då andra muskler kopplas in och det vill jag undvika. Det här gäller speciellt hela baksidan av kroppen (rygg och baksida lår), då oftast framsidan vill ta över när man lastar på.

Många gånger kör man bara en övning för att man vet att den övningen ska träna muskeln man tänkt som tex squats för rumpan eller chins för ryggen. Men i många fall kopplas andra muskler som tex. framsida lår i squats och biceps i chins in.

Tänker ni på det när ni tränar? Får ni alltid kontakt med rätt muskler?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Ida
  Tack för en bra blogg.
  Jag undrar hur du ser på att träna på tom mage (alltså på morgonen innan frukost). Jag har hört att det bränner mera fett om man tränar utan något i magen. Stämmer detta?

  Sandra 2014-04-23 20:24:20
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Jag säger… gillar man att träna på tom mage så kör. Om man inte kan köra 100% på tom mage så ät frukost innan för det spelar ingen roll utan viktigaste är att man kan köra max.

   idawarg 2014-04-23 22:50:08
   Svara
 • Jag får mina träningsprogram från en PT och hon har varit stenhård från start med att man ska väcka musklerna och lära sig att använda dem, haha! Men hennes recept verkar fungera, för utfallen som jag har haft STORA problem med tidigare tar numera rejält i rumpa och baksida lår.

  Maria 2014-04-23 18:10:59
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Haha härligt! Bra PT som är noga med det för det är det inte alla som är. Härligt att du hittat baksidan, det kan vara svårt 🙂

   idawarg 2014-04-23 22:45:28
   Svara
 • Hej!! Jag vill bli smalare och gå ner några kilo i vikt då är min fråga om det är bäst att jogga eller power walka?? Jag lägger alltid till övningar när jag kommer hem som exempel magövningar och squats med mera! Tacksam för svar i ett inlägg

  Izabella 2014-04-23 17:43:02
  Svara
  • Svar på Izabellas kommentar.

   Hej! Det beror på. En 90 min powerwalk är bättre än 10 mini löpning men 60min löpning bränner mer än 60 min powerwalk. Jag skulle köra en blandning 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-04-23 22:44:31
   Svara
 • Hur gör du höftlyft med skivstång? 🙂

  Sanna 2014-04-23 17:42:23
  Svara
 • Hej Ida,
  Jag har en undran om styrketräning som jag undrat så himla länge och funderar på varje gång jag är på gymet. Ska man träna samma muskelgrupper på ett pass eller kan man träna flera? Vad ger bäst resultat? Nu kör jag både armar, ben och mage när jag gymar men blir alltid lite osäker. Är det bättre att träna typ ben/rumpa ett pass och armar/bröst ett annat? Och isf, vilka muskelgrupper är bra att träna ihop?

  Joline 2014-04-23 17:40:23
  Svara
  • Svar på Jolines kommentar.

   Hej Joline och tack för din kommentar! Det beror på vad du har för mål med din träning men jag personligen gillar att dela upp det. Tränar du 2 gånger så kör över och underkropp. Tränar du 3 gånger så kör ex. underkropp, rygg/mage och biceps/triceps/axlar. Kram Ida

   idawarg 2014-04-23 22:42:44
   Svara
 • Bra frågor! Och bra blogg i övrigt. =)

  Hannah 2014-04-23 16:36:18 http://www.kambiando.se/tips
  Svara
 • Jag tänkte inte ens på det förr, men min PT påpekade det så nu fokuserar jag verkligen på ett annat sätt. Insett att jag många gånger inte alls tränat den muskeln jag avsett innan, men känner definitivt det bättre nu. Även om jag ibland kan få hålla på ett tag innan jag hittar rätt. =P

  Sarah 2014-04-23 15:55:32 http://sarahadolfsson.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Sarahs kommentar.

   Härligt och bra PT som är noga med det. Det är inte alltid lätt att hitta rätt men så skönt när man väl gör det 🙂

   idawarg 2014-04-23 22:35:45
   Svara
 • Hej, jag får ofta mer kontakt med framsida lår än rumpa i squats, hur kan jag ändra det? mindre vikt?

  Jenny 2014-04-23 14:37:25
  Svara
 • Det är så roligt att läsa det här, för mitt största fokus när jag tränar är att få kontakt med rätt muskel. Jag har inte tränat så länge och har inte hunnit byggt upp någon styrka, så jag kör på väldigt låga vikter. Känns ofta jättetöntigt när jag sitter och kämpar som en tok när det brinner som tusan i musklerna och så sitter det någon bredvid och kör min pålastade vikt x 5. 😛

  Tack för en superbra blogg! 🙂

  Emelie 2014-04-23 11:04:14
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Haha jag förstår vad du menar och fortsätt med det och öka lite i taget så kommer du bygga upp styrka på rätt sätt. Kör hårt! Kram Ida

   idawarg 2014-04-23 14:20:18
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt