Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR 5:2 DIETEN BRA?

SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej Ida!
Först måste jag säga att du har en grym blogg! Läser den flera gånger om dagen och följer ditt program på 3play! Blir otroligt peppad av dig!

Saken är den att jag är en tjej på sitt 21 år och jag har tränat i ca 1,5 år. Kör olika pass i veckan där det innehåller både styrka som tex skivstångintervall och kondition som step och gympa. Har nu även kommit igång så smått med löpning.
För ett gäng veckor sen, möjligen redan månader sen så började jag med 5:2 dieten, hade läst en del om det sen tittade jag på skavlan där ”uppfinnaren” var med! Blev inspirerad och började.
Men just nu känner jag att jag vet inte om det är något jag ska fortsätta med. Känner att jag står still i både träning och mat men vet inte riktigt vad jag ska ändra på. Har en varierad träning och kanske inte fullt så varierad kost. Snälla hjälp mig med tips. Känner att jag verkligen behöver det.

Tack! Kram <3

 SVAR: Hej fina du och tack vad roligt att höra! 🙂 <3 

Jag skulle aldrig rekommendera 5:2 dieten till någon då det inte känns hållbart att svälta sig två dagar i veckan i resten av livet. Jag tror att det här lätt kan bidra till att man hamnar i dåliga tankar angående mat och man får ett osunt förhållande till maten. Tränar du hårt dessutom kan det vara skadligt att träna under dessa fastedagarna.

Många gånger tycker jag också att dessa dieter enbart handlar om att hitta ”genvägar”/”fusk”. Även om man går på någon fasta tycker jag att man ska hålla sig till bra, näringsrik och ren mat och inte använda fastan som någon kompensation för att man resterande tid äter skit.Mitt absolut bästa tips är att hitta just den kosthållningen som passar dig. Ät ren och hälsosam mat och undvik de livsmedel du är överkänslig mot så du håller en god tarmhälsa. 

Gör du det och tränar varierat så kommer du att få bra resultat av din träning och uppnå en hälsosam vikt.

Bra recept hittar du på min blogg HÄR och fler kommer under våren och speciellt när jag snart får tillbaka mitt kök, så håll utkik 🙂

vici8

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag har alltid undrat hur man får en fast rumpa utan att rumpan ska bli större. Jag har alltid haft en helt okej rumpa som jag är stolt över , men när jag började göra squats så blev min rumpa mycket större. Anledningen till att jag började med squats var för att få en mycket fastare rumpa …men det blev inte som jag riktigt hade tänkt. Finns det några sätt man kan få en fastare rumpa utan att det ska bli större? Måste även påpeka att jag gillar din blogg jätte mycket och alla olika råd och tips du ger hjälper mig jätte mycket , tror jag snackar för alla som läser din blogg. Tack för att du delar med dig <3

  Mimmi 2014-04-22 18:22:39
  Svara
 • Tack så jättemycket för att du svarade på min kommentar! Ska absolut sluta med dieten och satsa på en bättre kost!
  Tusen tack Ida!
  Kram

  Theres 2014-04-22 16:22:25
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en världsbäst blogg <3 Skulle du kunna ge lite tips på olika goda och nyttiga mellanmål som man kan äta när man kommit hem från skolan ex.:)

  Vilma 2014-04-22 14:50:19
  Svara
 • Gud va gott det där såg ut!!

  PineApple Resort 2014-04-22 10:45:54 http://pineapple-resort.com/
  Svara
 • Hej ida! Tack för bästa bloggen. Kan inte du skriva lite om aminosyror? Jag undrar vad det är egentligen… har fattat att det är något slags tillskott men varför ska man ta det? Kram

  Elvira 2014-04-21 23:17:31
  Svara
 • hej ida! jag har sprungit i alla år, älskar att springa! men det är först nu de senaste veckorna, sen sportlovet ungefär, jag verkligen börjat springa regelbundet – och det är mycket tack vare dig och din inspirerande blogg! idag knäckte jag milen och även om det inte blev på den bästa tiden är jag otroligt stolt över mig själv, woho nu ska jag fortsätta träna fram till sommaren! ville bara berätta det haha, KRAM

  nina 2014-04-21 22:00:45
  Svara
 • Spring runt på loppis!!! Ett perfekt sätt att motionera på 😉 Välkommen till loppis på Nackastrandsmässan nästa helg eller bakluckeloppis vid älvsjömässan =) mvh www.kramaenloppis.se

  Krama en Loppis 2014-04-21 21:23:54 http://www.kramaenloppis.se
  Svara
 • Sjuuuukt glad att du har den åsikten! Heja dig!
  Det tråkigare är ju att 5:2 dieten har blivit så fel använt. Grundanken med att låta cellerna vila under de timmarna och bygga upp sig igen för att undvika att få inflammationer i kroppen är ju en bra tanke- men att friska 14-30åringar håller på med det med tanken att gå ner i vikt bara är ju galet! Bra att du svarar ett klokt svar- hoppas många tar åt sig 🙂

  Victoria 2014-04-21 16:55:03 http://victoria---h.blogspot.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind