Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BEHÖVER MAN VILODAG?

happy easter

Glad Påsk mina älskade vänner! Denna helgen har jag bestämt ska vara en riktig återhämtningshelg för mig. Det blir total vila från gymmet och jag kommer endast ägna mig åt yoga, promenader, god mat, umgås och vila.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vila är så viktigt! Det är då kroppen byggs upp igen efter hård träning. Att träna varje dag året om är inte hälsosamt och kommer att slita på kroppen. Är man inte ute efter ett speciellt mål eller tränar på elitnivå så är så mycket träning absolut inte nödvändigt. Har fått flera frågor om det här så därför tar jag upp det. Enligt mig är vila absolut nödvändigt och jag tycker man borde ha minst 1-2 vilodagar i veckan och blir det ibland att man tränar varje dag så funkar det men då bör man ta en längre vila efter den perioden.

.

Hänger ni med? Är ni noga med vila och återhämtning? Hur många vilodagar i veckan brukar ni ha?

.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Jag tränar styrketräning 3-4 gånger i veckan och kör aldrig en muskelgrupp mer än en gång per vecka. När jag har mina vilodagar kan jag däremot jogga eller ta en promenad ibland.

  Denise 2014-04-22 13:18:54 http://www.denisemarklund.blogg.se
  Svara
 • Härligt att en träningsblogg påminner om vilan! Många träningsbloggar har mottot ”aldrig vila” vilket jag tycker kan påverka folk negativt.. Vilan är så viktig och jag kan erkänna att jag är dåligt på det! Jag kör oftast på och glömmer av att vila, men den här påskhelgen har jag bara vilat från gymmet då min kropp känns helt mör efter all träning. Det är så skönt!

  Bättre att vila upp sig så man kan gå tillbaka sen och köra 100 %! 😀

  Angelika 2014-04-20 19:52:10 http://icaniwillblogg.se/angelika
  Svara
 • Hej bästa Ida! Jag har tränat ett tag nu och är (när det kommer till utseendet) främst ute efter att få en större och rundare rumpa men upplever just nu att den knappt ändras alls? Hur ska man träna egentligen om man vill få en rund form på rumpan och hur ofta? Har verkligen sådana komplex över min rumpa! Mycket tacksam för svar!

  Moa 2014-04-20 01:09:23
  Svara
 • jag håller verkligen med om detta med vila! jag brukar ha 1-2 vilodagar per vecka. men då och då tar jag även kanske någon vecka. typ som förra veckan då jag åkte till tunisien. då sket jag i allt med träning bara för att ”vara” lite. inga krav ingenting bara njuta av semester 🙂

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina 2014-04-20 00:28:41 http://paulinasuonvieri.blogg.se
  Svara
 • Glad påsk! Självklart behöver man vilodagar<3

  clara 2014-04-20 00:00:42 http://sockerstis.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Först vill jag säga att jag ÄLSKAR din blogg och ditt program Kickstart. Brukar se programmet varje onsdag vid frukost och det är veckans höjdpunkt, synd att programmet inte är längre bara 🙁
  Tycker dina recept är gudomliga också för en tjej som inte klarar av gluten eller mjölkprotein pga IBS…
  Men nu till min fråga, är det ”okej” att man på sin vilodag kör kondition i form utav crosstrainer 1 h eller att man springer milen? Eller bör man vara helt träningsfri och bara ägna sig åt vardagsmotion på vilodagen? 🙂
  Hoppas du svarar på min fråga fast du har så många frågor att svara på!
  Kramar 😀

  Elina 2014-04-19 19:51:33
  Svara
 • hej jag tränar lite de varierar helt ifrån vecka till vecka hur mycket jag tränar men jag har två frågor till dig.
  1. vad räknas som vila? bara ligga hemma på soffan och inte göra någonting eller ska man ändå gå ut och gå och röra sig lite?
  2. jag har hört att det mesta hänger på kosten är det sant?

  felicia 2014-04-19 18:43:06
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en tjej som tränar styrketräning på gymmet 3-5 dagar/vecka och jag ser inga vidare resultat på min kropp fast jag märker att jag blir fastare och det märks även inte på vågen. Har du några förslag på vad man kan träna för övningar på gymmet för att få mindre mage till sommaren? Jag gillar helst att köra i maskiner på gymmet och sen köra övriga övningar hemma. Jag är väldigt tacksam för svar!:)

  Ella 2014-04-19 18:07:28
  Svara
 • Hej Ida! Jag skulle bli jätteglad om du ville tipsa om något nyttigt bröd. Många går ju på färgen och säger t.ex: desto mörkare, desto nyttigare. Men det stämmer väl inte? Som lingongrova, det är ju mörkt men innehåller åndå mycket socker. Jag försöker läsa på innehållsförteckningen men jag tycker ändå att det är så klurigt att veta om det egentligen är nyttigt eller ej?
  Tacksam för svar och en riktigt bra blogg!

  Anonym 2014-04-19 17:49:27 http://Almasmode.forme.se
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en fantastisk blogg! Så inspirerande och jag gillar att du ska satsa mer på din youtube kanal! Så bra! Tänkte fråga hur du ser på body pump som ett komplement till löpning och styrketräning? Ibland har jag svårt att motivera mig till att hänga i gymmet efter jobbet och brukar gå på de. Tycker de är super kul men har hört att de inte ger något för musklerna utan endast sliter? Stämmer de? Mvh Ida

  Ida 2014-04-19 16:50:09
  Svara
 • Jag är en av dom som ej fastnat för gymmet tyvär utan jag kör kickboxning 2 ggr i veckan och några långpromenader på det och trivs med det upplägget :). En fråga: Jag blir väldigt ofta sjuk(förkyld, febrig) blir lätt smittad av andra som är sjuka så jag undrar vad jag kan göra för att bygga upp mitt immunförsvar?

  Hella 2014-04-19 16:21:48
  Svara
  • Svar på Hellas kommentar.

   Du kanske ska börja med att äta mer frukt och grönt? Nu vet jag inte hur din kost är i vanliga fall, men att göra juicer med ingefära och apelsiner (och massa annat förstås) måste ju vara en bra början.

   Lycka till 🙂

   L 2014-04-21 21:59:38
   Svara
 • Hur långa träningspass tycker du man ska köra? Och hur hårt ska man köra? 🙂

  Frida 2014-04-19 14:10:32
  Svara
 • Hej Ida och tack för all inspiration du öser över oss varje dag! 🙂
  Jag har en liten fundering.. Jag själv rider nästan varje dag och tränar på gym några dagar i veckan. Det betyder ju alltså att jag tränar nästan hela kroppen varje dag, jag rider på ganska hög nivå så det är rejäla ridpass då jag blir svettig och trött i musklerna. De som enbart tränar på gym brukar ju köra olika muskelgrupper varje dag men det kan jag ju inte riktigt göra. Är det något jag bör tänka på eller bör det inte var någon fara?

  Linn 2014-04-19 14:06:58
  Svara
 • Mycket bra inlägg! Jag tränar ungefär 5-6 gånger i veckan. Men det kan vara väldigt varierande pass. Ibland löpning på 5-10 km, ibland ett ganska långt styrke pass och ibland ett kort styrke pass då jag oftast fokuseras på en viss del av kroppen. Jag tycker din blogg är jätte bra, det får en att vilja fortsätta. Det vore jätte kul om du skulle vilja lägga ut mer nyttig mat/mellan mål och sen lite tränings program eller scheman som du tycker är bra och så kan du skriva hur ofta man bör göra de osv 🙂
  kram!

  Frida 2014-04-19 14:03:17
  Svara
 • Jag har samma träningsdagar varje vecka (men tränar vad jag känner för just då såklart, så tränar inte samma sak varje måndag t.ex.). Blir 3 vilodagar från gymmet, men är det fint väder kan jag ta en pw eller så ändå! Jag måste ha fasta träningsdagar för att få ihop livet med jobb vänner pojkvän osv. 🙂 Ibland tar jag såklart vilodag om vi ska iväg en måndag efter jobbet, men då känner jag ingen press att ”jag ligger efter ett träningspass”. Viktigast för mig är att leva livet och göra sånt som gör mig glad! 🙂 ibland är det träningen, ibland är det något annat helt enkelt. Kram och glad påsk på dig!

  Hanna 2014-04-19 14:03:05
  Svara
 • För mig varierar det väldigt mycket hur många träningspass och då även hur många vilodagar jag har i veckan. Vissa stressiga veckor med mycket plugg kanske det bara blir 2-3 pass medan jag har mycket tid andra veckor och då tränar upp till 7 gånger, men försöker även då att ha iaf 1 vilodag 🙂

  Sanna 2014-04-19 13:20:38
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Det låter som en sund inställning. Man kan träna 7 dagar i veckan om bara man vilar efter och det inte blir 7 dagar i veckan 52v om året 🙂 Glad påsk på dig Kram Ida

   idawarg 2014-04-19 13:47:50
   Svara
 • Som vanligt superbra inlägg, grymma ämnen och en härlig dialog med läsarna 🙂 du är fantastisk!

  Just detta med vila tycker jag är så svårt. Säg att man har två vilodagar per vecka, när är det då smartast att lägga dem? Innan eller efter benpass? 🙂 är vila att gå en pw innan frukost i ca 1h? Eller är det bättre att”vila helt” enligt dig? Kan 5km jogg räknas till vila? Kramar & glad påsk! Njut av din helg!

  Ida 2014-04-19 12:58:33
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Åh vad kul att höra! Tycker det är viktigt att ni är med i en dialog då det ofta blir väldig kloka och inspirerande diskussioner. 🙂 Ja vila är svårt och vi alla är olika så mitt bästa tips är att verkligen lyssna in kroppen. Jag brukar ta det lite från dag till dag. Har jag tex. bestämt att ha vilodag och träna ben dagen efter men känner mig stark och sjukt peppad på benträning så kan jag ibland träna den dagen och vila dagen efter istället. Känn efter helt enkelt för det finns inget som är bättre eller sämre än det andra. Kram kram på dig

   idawarg 2014-04-19 13:46:46
   Svara
 • Hej Ida!

  Måste bara säga att jag älskar din blogg! Jag är så glad att du månar om din hälsa. Känns så skönt att slippa läsa om massa komplex hit o dit, bara att man ska ta hand om sig på bästa sätt 🙂 Hoppas du får en trevlig påsk!

  Jeanette 2014-04-19 12:11:19
  Svara
 • Jag har 3 riktiga vilodagar & det beror på att hag vill uppnå resultat & bygga muskler. Känns underbart med min träning & äntligen har jag hittat en balans, förut var det mer hets tröning & jag mådde så dåligt, nu när jag börjat följa dig på blogg & instagram så mår jag så sjukt mycket bättre, verkligen tränings glädje! Tack för en fin blogg <3

  2014-04-19 11:18:22
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Åh taco fina du vad kul att höra! Det glädjer mig verkligen. Man lär sig av sina misstag och tillslut hittar man balansen. Fortsätt lyssna på dig själv. Kramar Ida

   idawarg 2014-04-19 13:40:48
   Svara
 • Jag har två-tre vilodagar i veckan. Kommer ihåg för ett tag sedan när jag var alldeles för naiv och tränade varje dag, fick många besvär av det, t.ex sömnproblem och träningsvärken gav aldrig med sig. Balans är bäst!

  Isabelle 2014-04-19 10:32:34 http://Isabellers.blogg.se
  Svara
 • Jag har tre vilodagar i veckan. Träning måndag-tisdag och torsdag-fredag. 🙂 Förra veckan tog jag träningsledigt men hann bli förkyld, så det blev två veckors återhämtning totalt. Var på första passet igår och blev förvånad över att jag inte tappat något – utan tvärtom, vunnit lite i styrka!

  Önskar dig en trevlig påskhelg!

  Maria 2014-04-19 09:43:59
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Låter som ett mycket bra upplägg 🙂 Precis man blir ofta starkare efter en lite längre vila och behöver inte vara stressad över att man tappar styrkan 🙂 Trevlig påsk på dig med! Kram Ida

   idawarg 2014-04-19 10:08:49
   Svara
 • Tycker det är viktigt att skilja på vila och återhämtning, det är inte samma sak. Tränar man på submaximal nivå eller olika träningsformer så kan kroppen mycket väl återhämta sig väl trots 1 (eller fler) pass/dag.

  Micha 2014-04-19 09:37:54
  Svara
  • Svar på Michas kommentar.

   Då krävs ett noggrant upplagt tränings och kostschema vilket de flesta inte har och absolut inte behöver och jag tror ändå att kroppen mår bäst av vilodagar. Tränar man inte på elitnivå så är det onödigt att träna varje dag. Där emot kan man absolut vardagsmotionera mer än gärna varje dag.

   idawarg 2014-04-19 10:11:09
   Svara
 • Hej Ida hoppas du har en trevlig påsk, min första kommentar på din blogg.
  måndagar och fredag är mina vilodagar vila behöver man om man ska orka med både jobb och träning.
  du är en stor insperations källa och alltid intressant och givande att läsa din blogg.
  ha en trevlig helg…

  Tobbe 2014-04-19 09:31:26
  Svara
  • Svar på Tobbes kommentar.

   Hej Tobbe och tack för din kommentar! Uppskattar att du kommenterar 🙂 Håller helt med, vila är viktigt för att orka med både jobb och träning. Glad Påsk på dig!

   idawarg 2014-04-19 10:12:36
   Svara
 • Bra inlägg! Varenda dag när jag går in på bloggen tar du upp något som jag funderat på och undrat över! Det får din blogg så intressant och aktuell! Grym är du och din blogg, vill bara att du ska veta det och att det du gör verkligen uppskattas!<3

  Sofia 2014-04-19 09:30:12
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia och tack snälla för din kommentar! Värmer att höra 🙂 <3 Ha en superfin påsk! Kramis

   idawarg 2014-04-19 10:13:19
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt