Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ ÄTER JAG UNDER EN DAG

Jag har fått önskemål från er att oftare lägga ut hur en mat och träningsdag kan se ut för mig. Självklart kan jag göra det. All mat jag äter är gluten och till 99% mjölkfri, så till alla er som hört av er till mig och vill ha hjälp med hur man äter mjölk- och glutenfritt kan hitta inspiration till olika måltider här.

.

Frukost: Havregrynsgröt + 2 ägg + mandelmjölk + 1 äpple +kokosolja + kaffe.

Mellis: Blåbärssmoothie + 1 riskaka med jordnötssmör.

Lunch: Laxfilé med rödbetsris och senapsdressing + mörk raw choklad.

BENPASS

Middag: Stor portion thaimat med rödcurry kokosmjölk och vitt ris.

Middag nr 2: Bananpannkakor med jordnötssmör.

Kvällsmat: Proteinshake Inflamino.

.

Förutom benpasset så har jag promenerat till och från jobbet (totalt 40min) och sedan suttit på en stol framför en dator resten av dagen. Till er som har tvivlat ser ni nu att jag äter en hel del mat och det behövs eftersom jag vill ha kraft till att träna. Dock har jag inte ett superaktivt liv just nu då största delen av min tid spenderas på en stol framför datorn. Jag väger eller mäter heller ingen mat (då det väldigt ofta leder till ett osunt beteende och rekommenderar inget att göra det) uta äter tills jag är mätt. Bra mat och motion är det som behövs för att få en glad och hälsosam kropp 🙂

foodinspo

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Du imponerar!

  JUNITJEJ 2014-04-19 18:46:37 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • Känns fantastiskt skönt att läsa hur (mycket!) du äter. Är dansare och har länge försökt hålla tillbaka för mycket med maten vilket har resulterat i sämre prestationer. Nu käkar jag mycker oftare, och är noggrannare med att få i mig de näringsämnen jag behöver. Märker en enorm skillnad! Jag dricker även kopiösa mängder vatten, och shit vad bra jag mår av det! Tack för inspirerande läsning!

  Agnes 2014-04-17 03:45:25
  Svara
 • Den där tallriken ser ju ut som himmelriket! Är det du som gjort den, och isåfall, har du recept? Massa kramar 🙂

  Ellenore 2014-04-16 20:28:51
  Svara
 • Åh vad inspirerande du är Ida! Och vad glad och peppad jag blir av att du faktiskt äter ordentligt, till skillnad från många som följer dieter et.c. Jag tränar mycket och vill inte gå ner i vikt, utan endast stärka kroppen, så din matmodell ser ut att passa mig perfekt! Tack för en grym blogg! Kramar

  Bea 2014-04-16 16:32:47
  Svara
 • Först och främst vill jag bara säga tak för all inspiration och sen har jag också en fråga. skulle du kunna göra en video på din morgonrutin? Du kan se hur andra har gjort på Youtube där det finns väldigt mycket sådana videos ifall du behöver inspiration.

  By the way, älskar Kickstart och jag hoppas du fortsätter med programmet för jag skulle JÄTTE GÄRNA vilja vara med i det, hehe.

  Lana 2014-04-15 21:52:35
  Svara
 • Tack för en inspirerande blogg!
  Jag har gått ner en del kilon i vikt men har några sista sega kvar att gå ner. Har alltid tränat mycket men styrketräning bara de sista åren. Nu tränar jag 4 pass i veckan styrka eller crosstrainer/cykel 45 min – 1 h. Går oxå med mina hundar ca 1,5 h/dag. Jag äter laktosfritt, mycket proteiner och undviker mjöl och socker. Frukost, lunch, middag och 2 mellanmål men äter nåt gott på helgerna lchf eller proteinbars. Känner att så fort jag ”unnar” mig lite mer så går jag upp. Jag är 47 år och har verkligen mycket svårare att hålla vikten nu än för 10 år sedan…
  Undrar nu om du har nåt tips till mig för att gå ner de sista kilona? Jag har diskbråck så träna mer är svårt men det är kanske det som krävs?
  Kram Suss

  Suss 2014-04-15 21:48:33 http://www.hemmapasjuan.blogspot.com
  Svara
 • Jag vill bara säga tack för en inspirerande blogg Ida! Din sunda syn på kost och träning inspirerar och sprider glädje i bloggvärlden! 😀

  Ellen 2014-04-15 21:21:15
  Svara
 • Hej Ida! Din blogg är så inspererande:) Man blir så taggad att laga en nyttig måltid, eller ta ett träningspass när man läser dina inlägg.

  Jag har aldrig riktigt varit en person som tränar. Jag har aldrig tänkt på att det är viktigt att röra på sig och att äta hälsosamt. Men i sommras så tog jag faktiskt tag i det hela. Jag bestämde mig för att leva ett hälsosammare liv.

  Det började med att jag tränade i stort sätt varje dag. Jag hade en nyttig kost, och jag åt mycket mat för att orka med träningen. Jag klarade i stort sätt en hel sommar utan att äta alldeles för onyttigt, och jag började känna att jag mådde så mycket bättre!

  Men sen så hände det som jag tror många tjejer gör när dom vill leva hälsosammare. Jag började att äta mindre… För lite… Detta höll inte på under en så lång tid, men jag påverkades verkligen negativt. Jag fick en dag gå hem från skolan för att jag höll på att svimma, pågrund av att jag inte hade några krafter kvar. Jag hade tränat för mycket och ätit för lite. Man mår verkligen inte bra att hålla på så! Man blir helt slut!

  Så jag ber alla ni som vill komma i form och så, ät så mycket ni behöver! Att äta för lite är verkligen lönlöst!

  Idag så äter jag lagom mycket i alla fall, och kombinerar det med ca 4 träningspass/ vecka. Jag har faktiskt tom tagit beslutet att bli vegetarian för att leva ett hälsosammare liv (Ett gott och bra tips… hehe)

  Denna hälsosamma resa jag har påbörjat kommer att fortsätta. Det kommer vara svårt och kräva hårt jobb, men det är det verkligen värt!! 🙂

  Maria 2014-04-15 21:19:43
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har för mig att du tidigare har haft en utmaning med lite löpning och olika övningar i trappor. Skulle du kunna länka till det inlägget?
  Jag tänkte utmana min sambo i påsk 🙂
  Kram

  Tessie 2014-04-15 16:10:23
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag älskar att du lägger upp glutenfria och mjölkfria recept, jag som då är glutenintolerant och ibland har problem med fantasin! Älskar rödcurry!!! De jobbiga enda är väl mängden mat man ska pressa i sig (jag tränar 4-5 dagar i veckan)! Fantastiskt roligt att läsa din blogg och de som är med på din resa!

  Tack för inspiration och motivation!

  Madde T 2014-04-15 12:51:44
  Svara
  • Svar på Madde Ts kommentar.

   Hej Madde och tack snälla för din kommentar! <3 ja rödcurry är ju så gott 🙂 Fler recept kommer framöver då jag om några veckor får tillbaka mitt kök så håll utkik. Kramis

   idawarg 2014-04-15 14:23:41
   Svara
 • Hej Ida! Jag har aldrig tränat i hela mitt liv (skolkade till och med från idrotten i skolan!) Jag är inte överviktig (67 kg 175 cm lång) men däremot väldigt otränad! Vilket innebär att det mesta av mina kilon består av fett! Har alltid varit väldigt trött och känt mig tung och seg i kroppen. Men sedan två veckor tillbaka bestämde jag mig för att sluta vara trött och leva bättre. Jag har inte ätit något godis eller druckit någon alkohol sedan dess! Och för att vara mig är det fruktansvärt bra! Jag undviker även snabba kolhydrater (visst är det snabba kolhydrater som är vitt bröd, pasta och sånt xD?) och försöker istället få i mig bra fetter och protein! Ett ljussken sken upp över mig när jag upptäckte kvarg! Jag promenerar även varje dag och tränar på gym nästan varje dag. Men nu i början tar jag det försiktigt med vikter eftersom att jag är rädd för att skada mig då jag är så otränad. Jag mår redan så mycket bättre! Tänk hur jag kommer må om ytterligare två veckor, 2 månader, 6 månader om jag fortsätter såhär? =)

  Något som fascinerar mig är att, när jag håller en bra kost på dagen (dvs äter ofta och försöker hålla blodsockret i balans) så känner jag inte ens något sug efter sötsaker! Jag har aldrig kunnat hålla fingrarna borta när min pojkvän tagit fram en godispåse på kvällen. Men hittills har det inte stört mig alls! Förut levde jag i princip på godis, bröd, ost, marmelad, choklad, nutella, chokladcornflakes.

  Nu känns det ganska löjligt att jag skriver detta efter bara två veckor… men jag tycker det är häftigt! Och jag hoppas att detta blir min nya livsstil =) Har så mycket mer energi redan nu!!

  Tack för en jätte bra blogg! Du ska vara stolt! Tack!!

  Elin 2014-04-15 11:32:12
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   hej Elin och stort tack för din kommentar! <3 Så roligt att höra och visst är det härligt med bra mat och motion? Absolut bästa medicinen 🙂 Du får gärna kommentera och berätta regelbundet om din resa, så kul att höra! Kramis Ida

   idawarg 2014-04-15 13:48:52
   Svara
 • Hej ida! Tack för en riktigt grym blogg! Har tränat i princip hela mitt liv men har på senare tid blivit betydligt mer intresserad av just kost/träning. Försöker köra 5-6 pass i veckan (styrketräning, pulshöjande cirkelträning- inspiration från dig och även 1 cardiopass) och äter i princip som du, förutom att jag även äter keso/kvarg ibland! Nu till min fråga, vad tycker du om highday vs lowday? Vad gör det för nytta? Och även, är det viktigt att ”räkna” hur många gram man äter av kolhydrater/protein/fett om man vill deffa kroppen eller räcker det med att försöka äta nyttigt/varierat?
  STOR KRAM

  Caroline 2014-04-15 11:24:54
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej Caroline och tack snälla 🙂 Det låter som en sund livsstil. Jag har aldrig testat highday och lowday eftersom jag inte behöver eller tror på det. Är du ute efter att maximera din prestation till tävling eller håller på med elitträning kan sådana upplägg vara till hjälp men är du ute efter att vara hälsosam så skippa det då expriment med mat ofta kan leda till ett osunt förhållande till den. Samma sak gäller att räkna och väga. Ät bra mat tills du blir mätt och träna och rör på dig så kommer du nå en hälsosam, stark och frisk kropp som alla egentligen borde sträva efter. Att deffa ner sig till en Fitnessmodell är inget jag rekommenderar och inget som håller i längden och kan skada kroppen. Ge din kropp kärlek! Kram

   idawarg 2014-04-15 13:26:37
   Svara
 • Hur gör du din blåbärssmothie mjölkfri? Och vad använder du i den för att få upp proteinmängden? Många proteinpulver innehåller väl en del laktos, vassleprotein eller mjölkprotein?

  Sanna 2014-04-15 11:23:23
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Mandelmjölk, kokosvatten eller vanligt vattten, fryst banan eller avokado som grund. Jag använer mig av Holistics risprotein eller Inflamino som är vegetariska proteinpulver och mycket bättre för magen än vassle. Du kan köpa dem här –> http://idawarg.vitamera.se

   Kramis

   idawarg 2014-04-15 11:38:38
   Svara
 • Hej. Har du några bra träningstips om man vill ha en smalare midja och få bort ”kärlekshandtagen”?

  EM 2014-04-15 10:45:06
  Svara
  • Svar på EMs kommentar.

   Yes box, träning och en hälsosam kost 🙂 Häng med på mina utmaningar och laga mina recept så har du kommit en lång bit på vägen. Får tillbaka mitt kök om någon vecka och då kommer det dyka upp fler recept här på bloggen så håll koll 🙂 Kramis

   idawarg 2014-04-15 10:50:22
   Svara
 • Mer sånt här vill jag läsa! Gärna bilder på allt också! 🙂

  Julia 2014-04-15 10:17:57 http://www.juliaswellness.se
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Mer mat kommer det bli i bloggen och även bilder. Har haft lite problem med tekniken så därav blev det inte bilder på allt denna gång. Sedan så får jag inom några veckor tillbaka mitt kök efter 7 månader utan så då blir det definitivt mer recept och mat i bloggen. Håll ut 🙂 Kramis

   idawarg 2014-04-15 10:24:00
   Svara
 • Hej! En fråga bara kring jordnötssmör,går man inte upp av det?

  Alexandra 2014-04-15 10:03:35
  Svara
 • Hej Ida!
  Älskar din blogg och speciellt alla dina videosar, hjälper otroligt!
  Jag undrar om inte du kan tipsa några övningar för insidan av låren, där allt fett lägger sig. Kram!

  Sara 2014-04-15 09:56:49
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara och tack snälla vad kul att höra 🙂 Mer videos kommer! Det går inte att punktförbränna men med styrketräning kan du tajta till. Gör stora övningar som marklyft, knäböj, utfall, höftlyft mm. Kolla mina videos på http://youtube.com/idasfitness och glöm inte prenumerera 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-04-15 10:18:46
   Svara
 • Oj vad god den lunchen såg ut! Hur gör du senapsdressingen?

  Jag väger och mäter min mat, är mitt uppe i att lära mig att äta tillräckligt mycket efter att i princip ha gått på svältkost trots hård träning. För min del fungerar det bra – utan att väga och logga har jag ännu en tendens att underdriva portionerna en hel del – men visst är det så att man inte vill byta ett ätstört beteende mot ett annat.

  Maria 2014-04-15 09:41:22
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria! ja senapsdressing är den bästa. Just denna köpte jag ute men annars brukar jag blanda senap, honung, havssalt, lite olivolja, örtsalt och peppar.

   Åh jag förstår. Det kan ibland vara bra att skaffa sig ett hum om hur mycket mat men att varje dag mäta och väga är inte sunt. jag skulle verkligen rekommendera dig att istället äta bra mat och lyssna på när kroppen säger att den är mätt istället. Att väga och mäta är ej hållbart, tar massa tid och kommer förmodligen ge ett osunt beteende. Ta hand om dig. Kramis

   idawarg 2014-04-15 10:20:26
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt