Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FORMA RUMPAN MED TRÄNING

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Jag har en väldigt stor rumpa och har alltid haft det sen jag varit ung. Har aldrig riktigt gillat den utan tycker det ser opropotionelit ut för min kropp.. Skulle därför väldigt gärna få tips om övningar där man kan forma och kanske även förbränna fett på rumpan? Väldigt tacksam för svar!!
PS, älskar din blogg och din inställning! Du är GRYM!

SVAR: Hej och tack snälla fina du för din kommentar! <3 Man kan inte punktförbränna men man kan leka med antalet reps i övningarna för att forma musklerna på olika vis. Är du ute efter långa smala muskler så kan du antingen köra 1-5 reps och lasta på väldigt tungt eller köra många repetitioner och med lättare vikter. Jag brukar rekommendera många reps (15-20reps) med lägre vikt då det är mindre skaderisk och enkelt att göra hemma. Kör övninngar som marklyft, squats, höftlyft, utfall och reglera alltså vikt och reps mot ditt mål med träningen. Vill man ha långa smala muskler och samtidigt förbränna rekommenderar jag definitivt cirkelträning.

.

Du hittar flera cirkelträningspass på min youtubekanal. Glöm inte att prenumerera HÄR 🙂

.

Här är ett grymt pass om man är ute efter just långa smala muskler.

[youtube id=”iOAosEqkO48″]

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag vill först säga att jag tycker din blogg är grym 🙂
  Jag har en fråga, jag är väl ganska så nöjd med min vikt men jag vill bli fastare, har så mycket daller tycker jag. Hur ska jag gå till väga då? Är det träningen lr maten som är det viktigaste?
  Tacksam för svar 🙂

  Ha det gott.

  Amalia 2014-04-11 22:49:47
  Svara
 • Hehe hej hur gör man om man vill ha mer ”bullig” rumpa? Alltså en rund och stor. Kanske låter lite konstigt men vill gärna bygga muskler så jag ser mer ”formig” ut om det är möjligt, då jag är så liten och ”rak” . Kram super bra blogg!

  Lousie 2014-04-11 15:42:27
  Svara
  • Svar på Lousies kommentar.

   Det är absolut möjligt 🙂 Tyngre vikter och ca 8-12 reps. satsa på stora övningar som knäböj, marklyft, utfall, benpress mm. Kör hårt! Kram Ida

   idawarg 2014-04-11 20:07:10
   Svara
 • Åh det här är så bra för mig som kan bara träna hemma nu. Jag har fått en psykisk ohälsa där jag inte vågar gå ut och åka någonstans långt, (panikångest/agorafobi) men kommer försöka kämpa det med mycket träning så ska testa på sånt.

  J 2014-04-11 14:28:29
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Ja då är det här grymt. Kolla in min youtubekanal och prenumerera. Där hittar du massa övningar och träningspass 🙂 Kramis

   idawarg 2014-04-11 20:07:53
   Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga till dig. Många artiklar och även min PT säger att det är en myt att man får långa, smala muskler om man tränar med lägre vikter och flera repetitioner, för att musklernas utseende redan är genetisk bestemda. Han säger att man kan träna och forma kroppen och musklernas utseende och form, men vissa kan aldrig få dom här ”långa, smala” musklerna hur mycket dom än tränar. Så nu undrar jag i fall du kan säga din mening kring denna sak.
  Älskar din blogg, keep up the good work!! 🙂

  Linnea 2014-04-11 13:28:22
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Vissa är födda till kulstötare och vissa är födda till höjdhoppare och är man som mig född till höjdhoppare med en ganska tunn kropp så är det väldigt svårt för mig att bygga bulliga muskler och sedan behålla dem. Body Building är alltså inget jag skulle satsa på 😀 Sedan finns det dem som har enklare att bygga bulliga muskler bara av att befinna sig i ett gym. De har svårare att nå de långa smala musklerna. Alla har olika utgångslägen men går att påverka lite, Vill man träna styra men undvika att få ännu större muskler så rekommenderr jag lägre vikter och fler reps. Vill man bygga större muskler så rekommenderar jag tyngre med färre reps. Jag har har fått resultat av det här trots att jag har genetiken mot mig att bygga större muskler. Så han har rätt fast man kan påverka utifrån sitt utgångsläge. Hänger du med? Kram Ida

   idawarg 2014-04-11 14:57:58
   Svara
 • Tusen tack för tipsen! Ska testa 😀

  Julia 2014-04-11 12:00:48 http://julias.me
  Svara
 • Hej Ida! Först och främst, tack för en superbra och inspirerande blogg! <3

  Jag går andra året i gymnasiet och varje dag äter jag frukost kl 7, sedan serveras lunchen i skolan kl 11.00-12.00. Några timmar efter lunchen när jag sitter på lektionen blir jag sjukt hungrig! Vi slutar ofta kl 16 eller 17 så det är väldigt viktigt för mig att få i mig något mellanmål där eftersom jag knappt hinner komma hem från skolan förrän jag måste gå på träning. Problemet är att vi har väldigt tight mellan lektionerna så vi hinner inte gå och köpa något mellanmål. Jag undrar därför om du har några tips på ett nyttigt, mättande och proteinrikt mellanmål som man lätt och smidigt kan ta med sig till skolan i väskan och som håller sig hela dagen? 🙂

  Det skulle betyda jättemycket att få lite tips! Återigen, tack för världens bästa träningsblogg <3

  Caroline 2014-04-11 10:11:53 http://carromos.blogg.se
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej Caroline! Olika sorters bars är superbra. jag föredrar helt naturella Rawfood bars. Går även att baka själv hemma och går jättefort. Du hittar flera recept på min blogg under kategorier och snacks.

   Sedan är alltid kokta ägg bra, naturella nötter, frukt med jordnötssmör eller annat nötsmör, proteinshake mm.
   Kram Ida

   idawarg 2014-04-11 13:42:03
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Köp Questbars!! Perfekta att ha med i väskan och bra näringsvärden! Finns på iHerb bland annat!

   Angelica 2014-04-11 12:47:09
   Svara
 • Hej bästa Ida! Som jag tidigare skrivit och skriver det igen; jag älskar din blogg! Tittar alltid in här för att få inspiration och motivation kring träning. Jag undrar om det är bra/dåligt att köra med små ”ankelvikter” när man gör exempelvis det passet som du lagt ut ovan? (Jag har nyligen börjat köra 0,5 kg för lite extra motstånd). Vilka fördelar respektive nackdelar finns det överhuvudtaget med ankelvikter om du har koll på det? Ha det bäst! Kramar! <3

  Dzeni 2014-04-11 09:57:09
  Svara
  • Svar på Dzenis kommentar.

   Hej Dzeni och tack snälla <3 Genom att ha på sig ankelvikter så kan man göra träningen lite jobbigare helt enkelt 🙂 Det bygger inga stora muskler men du kan stärka upp musklerna. Kram Ida

   idawarg 2014-04-11 13:46:40
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind