Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD TYCKER JAG OM SKÖNHETSOPERATIONER?

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida!
Jag är nyfiken på vad din ställning är till plastikoperationer, såsom börsförstoring. Det är många fitnesstjejer som verkar göra det eftersom man får små bröst då man går ner i fettprocent. Däremot kan jag tänka mig att det är väldigt farligt för hälsan och inte alls passar ihop med en hälsosam livsstil. Vad tycker du?

Tack för en fantastisk blogg!

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag har inget emot skönhetsoperationer. Känner många vänner som verkligen har mått dåligt över ex. sina små bröst och har ägnat många timmar om dagen till att må dåligt över det. När de sedan opererat så har de kunnat släppa de tankarna och kunna äga den energin till andra viktigare saker.

Sedan så måste man veta att en plastikoperation inte är lösningen på alla problem och jag tror att det är lätt att bli blind och bara vilja ha mer och större. En operation är alltså inte lösningen på en bättre självkänsla då den inte sitter inte i ett par nya bröst eller större läppar utan är något man också måste jobba på även fast man gjort en operation. Sedan det viktigaste av allt är att man väljer att göra det för sig själv och inte för någon annan tycker/vill det. Gör man det för att göra någon annan glad/nöjd så är den personen antagligen ingen bra person att ha i ens liv och bättre att göra sig av med den personen än att ändra på sig själv.

Jag har små bröst och mår inte alls dåligt över det utan tycker de är superfina och väldigt praktiska! Kommer det en dag då jag skulle känna mig obekväm med dem och ägna alldeles för mycket tid att grubbla över dem så kanske jag skulle tänka över saken.

Sedan finns det ju mindre ingrepp som fillers och botox och det tycker jag heller inte är fel. Vill man fixa till något för sin egen skull så visst, men se till att inte gå överstyr då jag måste säga att det spårat ur för väldigt många. Haha.

Så summan av kardemumman så är jag inte emot skönhetsoperationer men jag tycker verkligen man ska tänka över sitt beslut innan då det finns många biverkningar, nackdelar och risker.

.

Vad är er åsikt om skönhetsoperationer?

.

40338_418506620865_8058712_n

Bild: Amand Dommer 2009

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Hej Ida, tänkte fråga dig av ren nyfikenhet, hur de fitnesstjejer gör som har opererat sina bröst, vad jag har hört/läst så är det inte bra att träna sina bröst muskler för att detta påverkar formen på sina opererade bröst, om jag nu har förstått det rätt?!
  Varför väljer då tjejer som tävlar i diverse fitness tävlingar att operera sina bröst och nästa helt sluta träna sina bröst? Har sett att det är väldigt vanligt bland de olika tävlingarna och undrar om man inte bedöms utifrån sina bröstmuskler också eller om det bara är resten av kroppen som bedöms.

  Hoppas du förstod min fråga, är tacksam för svar 🙂
  TAck för en grymt inspirerande blogg annars.

  Pauline 2014-04-10 17:35:04
  Svara
 • Frågan är väl varför vi väljer att göra denna typ av ingrepp, sminka oss etc etc ”för vår egen skull”? Vem skulle göra det om det inte fanns någon annan (förslagsvis, en man) i närheten som man ville imponera på? Man är en del av något större, där detta till slut blir så vanligt att det ses som normalt och helt okej. Varför är vi missnöjda? Vad kommer att uppnås med ingreppen? Kan det inte uppnås utan dem?

  maria 2014-04-07 17:36:09
  Svara
  • Svar på marias kommentar.

   Jag trivs både med och utan smink och nu kan jag bara tala för mig själv men för mig handlar det inte om att jag är missnöjd. jag tycker smink är kul och vissa dagar känner jag snyggast i smink och vissa dagar känner jag mig vackrare utan smink. jag sminkar mig och färgar håret för mig själv och att ha nyfixat hår eller att ha lagt flera timmar på en sminkning kan vara ren lycka för mig. Att känna sig snygg och göra sig till den bästa versionen av mig ger mig ett bättre självförtroende och jag mår bättre. Att se mina fixade naglar varje dag och att ibland sätta på lösfransar gör mig lycklig och det gör jag inte för att jag är missnöjd med varken naglar eller fransar utan för att det får mig att bli glad och mår bra av det 🙂 Men vi alla är olika och blir glad av olika saker, men att man gillar att fixa och trixa med sitt utseende behöver inte alls vara pga missnöjdhet.

   idawarg 2014-04-07 17:52:35
   Svara
 • Jag tycker det bara ska va först och främst för de som verkligen behöver det som utsatts för brännskador som ett exempel på det hela. Tycker de borde få gå först i kön före alla andra som inte har drabbats just! Tycker det är meningslöst att förstora de som redan är helt ok.

  Alexandra 2014-04-07 15:09:48
  Svara
 • Hej Ida!

  Har precis börjat läsa din blogg och tycker den är jättebra och insperarande! En fråga som säkert har varit uppe förut men som har lite med detta att göra. När man styrketränar förbränner väll även detta en del fett? Betyder det att brösten försvinner även om man tar igen det som förbränns? Jag själv vill verkligen inte att brösten försvinner och äter just nu för att gå upp i vikt, både muskler och fett, finns det en risk att detta händer då? Styrketränar ca 3 ggr i veckan, mycket basövningar som marklyft, knäböj och bänkpress och äter som sagt för att gå upp vikt och gör även detta.

  Tacksam för svar, vore även jättekul med ett inlägg om viktuppgång istället för nedgång som det oftast handlar om! 🙂

  Julia 2014-04-07 14:23:11
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia!
   Brösten består av fett och när fettprocenten misnkar så misnkar alltså även brösten. Men tränar du och äter ett överskott och håller dig på samma fettprocent så kommer brösten vara samma som när du började träna.

   Absolut, jag har gjort några inlägg om det och fler kommer så håll koll 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-04-07 17:32:05
   Svara
 • Jag har inget emot plastikoperationer så länge det inte blir ett beroende och man tappar kontrollen. Jag opererar bort fläckar och knölar nästan årligen eftersom att min hud är känslig och jag inte vill få hudcancer i framtiden eller andra problem. Har inga andra önskemål om operationer, har ogillat min näsa, mage och mina lår men med ökad självkänsla och mer träning har jag lärt mig att tycka om mina drag 🙂

  Arw 2014-04-07 10:47:05
  Svara
 • Jag tycker att argumentet att man gör det för sin egen skull är fel. Det handlar om ett ideal någon annan överfört på en själv. För ens egen skull tror jag det vore tusen gånger bättre om inga skönhetsoperationer fanns då detta skapar ideal som gör att många människor känner sig otillräckliga och missnöjda med sig själva. Skulle det inte finnas dessa ingrepp tror jag färre människor skulle må dåligt över sina kroppar.
  Sedan tycker jag också man måste tänka på framtiden, vilka ideal vill man själv vara med att vidmakthålla? Vilka signaler sände man ut till sina eventuella framtida barn? Kan man verkligen stå framför sina barn och säga att de duger dom de är när man själv gjort om sin kropp på något sätt. Jag önskade att fler människor, i synnerhet tjejer, lade ner mindre tid på att känna sig otillräckliga med sina kroppr och lade mer tid på att syssla med något som intresserar dem och gör att man utvecklas på andra plan än endast det ytliga. Vi är värda mera än så!

  Emma 2014-04-07 10:27:29
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Okej här slutar jag läsa denna blogg. Kan vi inte bara fokusera på kroppen som något positivt, en möjlighet till att känna sig stark och pigg. Jag är så sjukt less på denna typer av konversationer när plstikopertioner normaliseras. Förväntad standardfras: ”jag är typ emot det (plastikoperationer) men om någon vill göra det för sin egen skull tycker jag det är helt okej bla bla bla. Kom igen är vi inte värda mera än detta? Hur kan det har blivit okej att vara för plastikoperationer om inte för sig själv så får någon annan? Varför säger inte vi unga tjejer ifrån mera? Jag tycker det räcker nu och önskar fler kände så. Föröndra sig med ingrepp för sin egen skull: finns inte. Det är en sjuk social konstruktion att vi gör detta mot våra kroppar. Räcker det inte med att raka benen? Kan vi inte dra grönsen där? Jag tycker operationer hör till sjukvården, studerar själv till läkare och skulle aldrig lägga mig på operationssalen för en sådan här destruktiv anledning. Och har man så mycket tid/pengar att detta är ett ”intresse” känner jag bara en djup inre suck.

   Emma 2014-04-07 22:31:45
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag är kluven i frågan. Jag förstår vad du menar och håller med fast samtidigt inte. I många fall så kan skönhetsoperationer underlätta folks liv men i väldigt många fall så tror jag att folk (fast de säger att det är för sin egen skull) gör det för någon annas skull. I de fallen hade träning på självkänslan varit bättre.

   idawarg 2014-04-07 17:36:32
   Svara
 • Hej,

  Tycker det är väldigt konstigt att säga dina bröst är så små. Normala, mellan för din kropp känns väl mer normalt att säga? Eftersom det är sanningen! Vi män älskar bröst, men det har absolut inget med storleken på dem att göra, bara att dom finns! Kram

  Elias 2014-04-06 23:36:04
  Svara
  • Svar på Eliass kommentar.

   hej och tack för din kommentar. Ja de är i alla fall inte stora men jag tycker att de är precis lagom och inget jag tänker på så mycket. Jag tror absolut att det är som du säger att egentligen så bryr sig inte killar så mycket om bröst utan det är nog oftast tjejer som tänker på storlek och form. Det gäller nog egentligen alla konstiga ideal. Vi tjejer är bättre på att dömma tyvärr! Kram Ida

   idawarg 2014-04-07 17:39:47
   Svara
 • Bra inlägg, men du har själv förstorat läppen ju 😉 ingen värdering, har själv gjort det , men det borde du skriva tycker jag 🙂

  Hanna 2014-04-06 22:46:28
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   tack 🙂 Nej mina läppar är helt naturliga. Testade 0,5ml juvederm 2009 men det är borta för länge sedan.

   idawarg 2014-04-07 17:41:28
   Svara
 • Hej! Vill börja med att söga att du är så sjukt grym! Sen över till det jag undrar, skulle inte du kunna lägga ut en video när du tränar poledance, tycker det verkar vara sån sjukt kul träning och har faktiskt bestämt mig att testa om en vecka! Hade varit kul att se!
  kram

  linnea 2014-04-06 20:29:14
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Hej och tack snälla 🙂 <3 Det kan jag absolut göra. Man får inte filma på klasserna men ska försöka filma lite nästa gång jag är där och tränar själv. Kramis

   idawarg 2014-04-06 20:45:25
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag är bara lite nyfiken på hur mycket du tränar sammanlagt under en vanlig vecka och hur du fördelar kondition/styrka? Tack för svar 🙂

  Isabelle 2014-04-06 19:37:58
  Svara
 • hej ida! du är grym! har försökt gå ner i vikt i flera års tid. Jag bor hemma och äter från linas matkassa varannan vecka, och varannan vecka ganska nyttig middag. Äter skolmats-luncher och bra frukost!

  Nu till problemet. Jag tränar ganska mycket styrka och blir hungrig efteråt, men mina föräldrar tycker inte att jag ska äta mer än 3 mål/per dag eftersom jag vill gå ner i vikt. Tycker du jag borde äta mindre vid varje måltid eller bara äta tre mål som dem tycker? Går inte ner längre….

  Mitt andra problem är att jag har svårt att hitta motivationen under vinterhalvåret. Blir inte lika taggad när jag inte springer runt i shorts och bikini, utan är fokuserad på plugg osv. Ångrar mig varje år på våren och sommaren när mitt självförtroende går i botten och jag börjar hata min kropp.

  Hade varit otroligt tacksam för svar!

  estrid 2014-04-06 19:25:40
  Svara
 • Ida kan inte du göra ett inlägg om olika mjölsorter? Blir helt förvirrad om vilka som är bra att äta och vilka som är mindre bra! 🙂 t.ex. Rågmjöl, dinkelmjöl, grahamsmjöl osv, är helt förvirrad! 🙂

  Julia 2014-04-06 18:40:03
  Svara
 • Jag har aldrig förr sett på skönhetsoperationer som ett alternativ för mig i överhuvudtaget. Jag har varit storbystad under större delen av mitt liv, oavsett som smal tonåring eller i den övre delen av normal-BMI-skalan som jag befunnit mig på de senaste femton åren.

  Tills nu. Inga antidepressiva och en aktiv och nyttig livsstil har gjort att jag har kommit tillbaka till den kropp jag växte upp med (lång och smal). Brösten har krympt fem-sex kupstorlekar – det rör mig inte i ryggen, för jag ÄLSKAR mina nya små, fina bröst, storleken är helt perfekt lagom. Men överskottshuden! 🙁 Brösten ser ut som russin…

  Nu är det inte ens ett halvår sedan jag slutade amma, och jag när en förhoppning om att huden ska dra ihop sig en del och att brösten ska återta lite fyllighet. Men jag har absolut större förståelse för att man kan vilja operera sig nu än tidigare.

  Maria 2014-04-06 18:31:11
  Svara
 • Har du förstorat läpparna? 😀

  Anna 2014-04-06 18:28:32
  Svara
 • Jag funderar starkt på att operera mina bröst då jag i snart 30-årstid har levt helt platt och nu undrar jag själv varför jag inte gör något åt saken så jag slipper skämmas på stranden eller på gymmet då man inte kan ha en vadderad BH på sig. Helt för min egen skull och helt eget beslut. Så har inget emot skönhetsoperationer så länge det är för ens egen skull 🙂

  Johanna 2014-04-06 18:21:42
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind