Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DÄRFÖR SKA DU ÄTA EKOLOGISKT

Jag själv har börjat tänka på att äta mer och mer ekologiskt. Ibland tar det emot när man ser skillnaden på priset men jag försöker mitt bästa. Efter att ha sett denna filmen nedan så är jag ännu mer taggad på att välja ekologiskt.

Hur gör ni? Äter ni ekologiskt?

[youtube id=”ik3yCcPxmW0”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej!

  Vad glad jag blir att läsa att du helst väljer ekologiskt! Det tycker jag verkligen att du ska fortsätta med! Jag är student, lever på 7500 kr i månaden och det ska betala hyra, studentböcker, mat, räkningar och så vidare. Men trots det väljer jag BARA ekologiskt. För min egen kropp, andra människor som arbetar med produkterna, för djurens skull och självklart för miljöns skull. Alla vinner på det! Och ju mera vi köper av det, desto billigare blir det i längden. Med tanke på att efterfrågan då ökar. Kom ihåg att det är vi konsumenter som bestämmer! Genom att göra aktiva val i affären!

  Tack för att du är så fin och bra på alla sätt! Älskar din blogg! Sköt om dig på alla sätt och vis! Kram!

  Erika 2014-04-06 23:02:37
  Svara
 • Jag har hela tiden sagt att när jag är klar med examen och fått tag i ett jobb så ska jag börja köpa endast ekologiskt, skänka massa pengar till välgörenhet och bjuda mina närstående på allt möjligt. Det är upp till bevis om det blir så snart, men jag hoppas det. Alla bekämpningsmedel sätter garanterat spår i ens hälsa i det långa loppet.

  NORRLANDSKAINTHECITY 2014-04-06 21:29:04 http://norrlandskainthecity.blogg.se/
  Svara
 • Sedan jag fick barn har jag börjat köpa mer och mer ekologiskt… Vi började med bananer och sedan dess har det bara fyllts på mer och mer. Det enda som är trist är att det många gånger inte finns KRAV-alternativ, i alla fall inte i vår lilla butik. Förlitar mig lite på Environmental Working Groups ”Clean Fifteen”-lista, som nämner bland annat sötpotatis, sparris, ananas och mango som safe att äta o-eko, men väljer gärna KRAV-märkta kålväxter till exempel. Eller paprika som är något av det mest besprutade som finns, men det finns sällan KRAV-märkt där jag handlar. Med undantag för banan är jag mest noga med att köpa eko på grödor där skalet används.

  Maria 2014-04-06 09:40:17
  Svara
 • Jag käkar näst intill bara ekologiskt! Det är otroligt dumt att medvetet ge sin kropp bekämpningsmedel. Jag har alltid råd till ekologiskt då jag prioriterar. Finns ingen anledning för mig att lägga mina pengar på ”farlig mat”. Köper hellre 1 ekologiskt äpple än 5 besprutade för samma peng. Om det verkligen skulle krisa på kontot så skulle jag inte köpa grönsaker, frukt och liknande överhuvudtaget, finns som sagt ingen anledning att medvetet ge kroppen skit. Det jag inte köper ekologiskt vill jag i alla fall se innehållsförteckningen på, som marabu och liknande 😉

  Om någon har bra tips på ekologiska kaffesorter så mottages det gärna då det är begränsat utbud hos oss i min lilla by 🙂

  Jeanette 2014-04-06 08:19:48
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar om och hur skadligt energidricka är för ens kropp? Jag har under den senaste tiden druckit en del celcuis som många hälso och träningsbloggare dricker och skyltar med att det är bra. Nu har jag hört att det är konstiga ämnen i drickan.. Är det skadligt och något jag bör sluta med och istället byta ut mot något annat? Tack för en jätte bra blogg!

  klara 2014-04-05 23:40:25
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blogg!
  Jag har mycket ”hull” vid baksidan av armarna, där armhålan slutar vid ryggen, skulderbladen, axlarna (svårt att förklara haha) och jag undrar om du har några bra övningar för att få bort det? Har du några riktigt bra övningar för axlar och rygg?
  Sedan undrar jag om du har tips på gott ”snacks”. Jag tycker det är så svårt att ordna någonting nyttigt på fredagskvällen. Är proteinbars okej? Tycker inte det skall behöva vara ”tråkigt” att ta hand om sin kropp och att bara dricka vatten är ju inte superkul. Mår inte bra av godis/kakor/chips etc men ah, har du ångor annat nyttigare tips som gärna är snabb-fixat?
  Blev superflummigt men tack på förhand, kram!

  Anna Maria 2014-04-05 23:28:03
  Svara
 • Finns tyvärr inte alltid utrymme för det i ekonomin men brukar försöka välja närproducerat och att inte kasta mat 🙂 brukar få hem matlådor från jobbet så att dem ska slippa kasta också.. Blir lite en win-win situation.

  Arw 2014-04-05 20:19:32
  Svara
 • Försöker också med det, det är ju så mycket bättre<3

  clara 2014-04-05 20:10:50 http://sockerstis.blogg.se
  Svara
 • Detta har inget med själva inlägget att göra men jag har en fråga och jag hoppas att du kan svara på den!

  Jag försöker äta hälsosamt och träna regelbundet – för att jag älskar det och har mål med träningen. Men nu för tiden känner jag mig bara hängig hela tiden, även om jag sover bra och dricker mycket vatten. Jag är trött, ont i huvudet och allmänt nere vilket gör att jag inte har motivationen till att träna, och till slut inte ens att hålla rätt på maten. Det är jättefrustrerande. Min fråga är om du kanske vet vad det kan bero på? Behöver jag vitamintillskott eller liknande? Jag vet inte riktigt vad jag ska prova för att känna mig piggare.

  Hoppas du har tid till att svara på detta för jag behöver verkligen lite vägledning, vill ha ork till allt jag vill göra!

  Älskar din blogg, kramar!
  Nathalie

  Nathalie 2014-04-05 19:42:07 http://missnatta.blogg.se
  Svara
 • Sedan jag började studera till miljövetare har det blivit alltmer så att jag väljer de ekologiska varorna framför de ”vanliga”. Tänker som Camilla K ang priserna. Denna klassiska lista är bra att gå efter om man vill börja någonstans: http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/5-viktiga-varor-att-byta-till-eko
  Men som alltid, man ska utgå från sig själv och sin ekonomi. Att vara miljömedveten handlar om mycket mer än att äta ekologiskt eller ej.

  Kajs 2014-04-05 17:28:54
  Svara
 • Min enkla tankegång är: Det är inte den ekologiska produkten som är dyr, det är den besprutade produkten som är billig!

  Camilla K 2014-04-05 16:33:24
  Svara
 • Som student så har jag inte riktigt den ekonomin varje gång att välja ekologiskt. Då det kan vara väldigt mycket dyrare. Ibland på vissa varor skiljer det dock någon krona och då kan jag välja det ekologiska eller om det är extrapris på det. Annars köper jag det som min ekonomi tycker är okej! 🙂

  Neta 2014-04-05 13:54:42 http://netas.nu
  Svara
 • Gör mitt absolut bästa i att alltid välja ekologiskt så mycket som det bara går. Som student måste man dock göra vissa bortprioriteringar och jag tycker det är synd att det inte kämpas mer för att få ner priserna på ekologiska varor. Hoppas dock att det inom några år ser annorlunda ut på denna fronten så att fler har möjlighet att handla ekologiska varor och hjälpa miljön 😀

  Julia Sjökvist 2014-04-05 13:17:07
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind