Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT KOMMA IGÅNG MED TRÄNINGEN

Har fått väldigt många önskningar om ett motivationsinlägg från er. Hur tar man sig upp ur soffan och kommer igång med träningen och hur får man det att hålla resten av livet?

.

Här kommer mina bästa tips…

– Gör något som du gillar för den träningen som blir av är den träningen som är den bästa! Hatar du att springa så tvinga dig inte ut bara för att du hört att det ska vara det bästa utan gillar du bättre att cykla så ta cykeln istället. Löpning kanske är det bästa för någon annan som älskar löpning men det behöver inte betyda att det är det bästa för dig. Vet du inte vad du gillar så testa dig fram.

– Sätt upp mål med din träning. Det här är det allra viktigaste då det kommer att ge glädje i träningen. Har du som mål att kunan göra 10 chins utan hjälp så blir styrketräningen mycket roligare pga att du har ett mål att nå mot och varje framgång blir lycka. Det behöver inte vara stora mål utan bara konkreta som tex klara av att springa 30 min i sträck, kunna göra 10 armhävningar från tårna, gå ner 1 kg osv.

– Hitta en träningskompis. Allt blir mycket roligare om man kan göra sin träning ihop med någon. Det blir också svårare att boka av träningen 🙂

– Trappa upp. Gå inte ut för hårt med 6 pass i veckan. Det är varken hälsosamt eller hållbart. Har du aldrig tränat så starta med 1-2 pass i veckan och trappa sedan upp eftersom.

– Anlita en PT. Har man möjlighet så rekommenderar jag verkligen att anlita en PT för att komma igång. Denna kan hjälpa dig att lägga upp rätt övningar och schema för just dig och du kommer känna dig säkrare i gymmet. Många tänker att man måste komma igång innan man skaffar PT men jag skulle säga tvärt om. Bättre att börja med PT och sedan fortsätta själv.

– Eller vänta lite nu… Absolut bästa tipset för att komma igång är ju självklart att följa min blogg, instagram (@idasfitness) och prenumerera på min youtube kanal. Här hittar du allt du behöver 😉

Vill du komma igång med löpningen så följ WARGRUN schemat i 10v. Vill du köra styrekträning kolla in mina youtubepass och glöm inte hänga med på veckans utmaning som startar varje måndag! 🙂

.

Här är ett härligt förbrännande helkroppspass som går att göra hemma. Bara trycka på play och följa efter.

[youtube id=”wcdvW-YuyGs”]

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Mitt bästa tips är att köra ett 6 veckors intensivpass bootcamp med xtreme fit! Det ska jag göra, med start den 14:e 🙂

  linnea 2014-04-05 21:18:33 http://linneastockholm.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag är en av tjejerna som har ätit för lite, trots att jag tränat för mycket. Det här är någonting jag håller på lära mig nu… har fått ett kostupplägg med hur mycket fetter, proteiner och kolhydrater jag ska äta; det enda jag kan känna är att det blir mycket mjölkprodukter – och att jag fortfarande har svårt att äta tillräckligt mycket kolhydrater.

  Jag skulle helt enkelt behöva lite tips på långsamma kolhydrater man kan äta till mellanmål, kvällsmål eller innan ett träningspass… Det blir en del havregryn (till exempel i smoothies, där jag i princip alltid tillsätter ett par matskedar havregryn), men hamnar lätt i att äta en hårdbrödsmörgås. Tyvärr är jag allergisk mot all stenfrukt. :/

  Maria 2014-04-04 08:43:42
  Svara
 • Hej!
  Undrar om du vet vad som är det bästa alternativet…. Turkisk/grekisk youghurt med 10 % fet. Eller Kvarg/grekisk youghurt med 0,5 % fett.
  Jag tycker att det smakar och mättar lika gott. Blir osäker på vilken som är det bästa alternativet. Tränar mycket styrka och kondition så jag vill gärna ha i mej det som är ”det bästa valet” om det nu finns sånt. Jag har trott att det bästa är 10% för att det mättar bra och man inte behöver så stor mängd, men den med mindre smakar ju i princip lika dant.
  Kanske det är bäst att ta den som har högst proteinhalt och strunta i fetthalten?
  Tack för en bra blogg! Du är inspirerande!
  Kram Hanna

  Hanna 2014-04-03 22:47:59
  Svara
 • Hej!

  Jag hittade din blogg tack vare Kickstart 🙂 och nu älskar jag din blogg, du är en stor inspirationskälla och peppar mig till att utveckla min träning. Idag körde jag backintervaller samma upplägg som i kickstart, härligt att verkligen pressa sig själv till max. nu har jag redan fått träningsverk, undrar hur mycket det kommer att kännas imorgon ;). Tusentack för att du delar med dig och bjuder på dig själv! KRAM

  Evelina 2014-04-03 21:17:51
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Hej Evelina och välkommen hit 🙂 Vad kul att du gillar programmet och mina pass. Många fler pass kommer 🙂 Grymt jobbat, backintervallerna är inte att leka meD! haha härligt! Ingen aning men det kan kännas en del, men det är bara härlig smärta! Kramis

   idawarg 2014-04-03 21:26:12
   Svara
 • Skulle inte vinnare av Wargrun presenteras förra veckan? 🙂

  Anonym 2014-04-03 20:10:42
  Svara
 • Det som fick mig att komma igång var inspiration från mina vänner och bekanta. En del av de tog tag i sin träning och postade en hel del bilder på insta och fb (vilket retade gallfeber på många). För mig var det en ordentlig spark i röven, ursäkta språket. För mig var det ”kan de, så kan fan jag med”. Det blev liksom lättare att ta det till sig när det var någon man kände.
  Nu hoppas jag på att kunna inspirera vidare. För kan jag, som jobbar 45-50 timmar i veckan hitta tid till träning och att fixa ordentligt käk, då borde vem som helst klara det. =)

  Sarah 2014-04-03 18:57:47 http://sarah-adolfsson.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Sarahs kommentar.

   Underbart att höra! Tycker också det är inspirerande att se andra träna och göra resultat! Gogo bästa du! Nu kör vi 🙂

   idawarg 2014-04-03 21:04:10
   Svara
 • Hej!
  Kan man köpa dina fina Rosa puma (antar jag) träningsskor som du har? 🙂 Har letat men hittar inte!
  Tack för inspirationen!

  Hannah 2014-04-03 18:29:22
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Nej jag tror inte det faktiskt. Specialbeställde dem från Pumakontoret i Boston. Leta på utländska sidor 🙂

   idawarg 2014-04-03 21:05:00
   Svara
 • Åå du är såå söt. Verkligen originell och inte alls som alla andra kvinnliga träningsfreak. Har länge letat efter en träningsblogg och din känns såå bra!
  Men jag har en fråga som kom upp då jag såg en bild på din instagram. Hur pass bra fungerar crosstrainern? Jag har hört att den är den ultimata fettförbrännaren medan andra ”träningsbloggar” säger typ ”stå inte o trampa på crossen en timme i sträck”.
  Jag brukar köra 3-4 pass/v, börjar varje pass med crossen i 20 min (-300kcal), sedan kör jag styrketräning ca 30 min och avslutar sedan passet med 20 min på crossen (-350kcal). Låter det vettigt? En annan fråga gäller vikten av stretchning, är det verkligen SÅÅ viktigt? Jag brukar nämligen inte vilja vara på gymmet mer än en timme och om jag väl börar stretcha fastnar jag ytterligare 20 min, minst, då jag är så stel.

  Skulle verkligen bli suuperglad om du kunde svara, har gått runt o tänkt på detta sjukt länge. Kram till världens sötaste träningsfreak!

  Lina 2014-04-03 18:29:14
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej fina du och tack snälla för dina fina ord! <3 Är du ute efter förbränning så låter ditt upplägg absolut vettigt men jag skulle se till att variera träningen. Vill du inte köra löpning eller cykel så kör intervaller på crosstrainern och lek med motstånd och fart. Sedan så rekommenderar jag alltid cirkelträning med blandade pulshöjande övningar och styrka. Väldigt effektivt. Kolla min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness så hittar du hela pass.

   Stretch funkar ej mot träningsvärk men det är superviktigt att stretcha ut de muskler som är stela för att hålla kroppen smidig och undvika skador. Kram på dig 🙂 <3

   idawarg 2014-04-03 21:09:02
   Svara
 • Jag har en fråga och hade blivit så glad om du svarade på den. Jag har inga problem att hitta motivation till att träna, vilket är en del av min vardag att träna 5-6 gånger i veckan + vardagsmotion. Jag äter nyttigt och har kört på periodisk fasta ett tag, som funkar bra. Däremot är det ofta, både innan jag började med periodsik fasta och nu jag tar och småäter trots att jag ätit rikigta mål, ibland bara för ätandets skull. Det jag äter då är alltid något nyttigt, inte några chips, läsk, bulle och så vidare. Utan kanske en frukt, några tomater, jordnötssmör, en skiva bröd på ditt recept :). Men eftersom mitt mål är att minska min fettprocent måste jag förbränna fler kalorier än jag äter. Jag undrar hur jag ska få samma motivation till att sköta kosten, som jag har till träningen. Jag har ett dylikt mål, att få en tajtare kropp till sommaren, men ibland tar hungern eller suget av något att äta över, även om det jag äter är nyttigt….. Snälla, hjälp!!!!!! Kram, din blogg är fantastisk!:)

  Lovisa 2014-04-03 18:22:18
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej fina du! Svårt att säga när jag inte sett exakt hur du äter och tränar. Testa ät lite mer fett och protein i dina måltider så du blir mätt. Använd då bra fetter som tex kokosolja, avokado, frön mm. Ditt småätande är antagligen för att du inte får i dig tillräckligt under måltiderna. Kram Ida

   idawarg 2014-04-03 21:11:19
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt