Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ SÅG MITT MAT OCH TRÄNINGSSCHEMA UT PÅ BALETTAKADEMIEN

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida! Jag har en tanke om att jobba vidare med min dans efter gymnasiet. Min balettlärare som själv gått på en skola i NY berättade att ”deras sida” av matsalen på skolan enbart innehöll sallad. Lägger de enorm vikt på vad man äter på en skola? Gjorde dem det på balettakefemin? Hur såg en ”matdag” ut där?

SVAR: Hej tjejen! Vad härligt att höra, dans är underbart. Det är nog olika på olika skolor men så var det verkligen inte på Balettakademien. Vi hade en kostrådgivare som var helt okunnig som jag tyvärr gav väldigt felaktiga råd, men nu är hon inte kvar längre. Annars var det ingen som la sig i vad man åt. En dag för mig under balettakademien såg ut ungefär så här:

.

SÅ HÄR SÅG EN DAG UT I MAT OCH TRÄNING NÄR JAG GICK BALETTAKADEMIEN(Då åt jag fortfarande mjölk och gluten)

Frukost: Dubbla portion havregrynsgröt med mjölk och äpple + 1 proteinshake.

Träning: 1 timme ibland fysiskt krävande och ibland teori.

Mellis: 2 knäckebröd + kaffe.

Träning: 1 timme och 45 min dansträning.

Lunch: 1 fullfet keso + 1 banan + 4 mackor med pålägg. Jag gillade inte att få i mig ”riktig mat” när jag skulle träna direkt efter så efter mycket testande fram och tillbaka så funkade smörgås bäst och passade min studentplånbok.

Träning: 1 timme och 45 min dansträning.

Mellis: 1 frukt + proteinshake.

Träning: 1 timme och 30 min fysisk träning.

Mellis: 1 frukt.

Träning: Stannade ofta kvar och stretchade 1-2 timmar i skolan.

Middag: Fullkornspasta, 2 kycklingfileer, fetaost, sallad, avokado mm. Sjukt stor portion!

Kvällsmat: Efter middagen käkade jag alltid efterrätt och då blev det oftast 250gram kvarg + yoghurt + musli + bär.

Förutom detta så hade jag alltid med mig nötter och torkad frukt på lektionerna då jag alltid blev hungrig under träningen. Att träna 1 timme och 45 min i sträck var alldeles för länge för mig och jag behövde fylla på undertiden 🙂

.

Som ni ser så var det både mycket träning och mycket mat som gällde. Tyvärr så såg det inte alltid ut så här för mig utan käkade betydligt mindre de första åren under balettakademien men tränade lika mycket. Men det var först när jag började äta så här som jag utvecklades, blev stark, grym och framförallt en glad dansare! 🙂

.

Bilder från mitt sista och glada år på balettakademien…

166940_10150308685550866_76343551_n166940_10150308685545866_656890865_8486054_1514209262_nstretch insida lårstretch splitt

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Underbara balettakademien<3

  Anny 2014-04-09 12:50:53 http://annybacklund.blogg.se
  Svara
 • Hej jag har en fråga:) Jag tycker det är jätte spännande med kostråd och att se hur du åt när du pluggade, men jag ser också i detta att du tränade väldigt mycket varje dag. Vilket en ”vanlig” person som läser en mer teoretisklinje inte gör:) Så därför tänkte jag fråga ifall du skulle vilja lägga in ett likadant exempel av vad man kan äta under en dag, vad som är bra mellanmål tex, för oss som inte tränar så många gånger varje dag:) Jag har egen häst och är i stallet 7dag i veckan och utöver det så försöker jag hinna med 2pass på gymmet, ofta träning i grupp, men tycker det är svårt att veta vad man ska äta, hur ofta, vad som är bra, försöker äta mycket glutenfri och laktosfrimat, men det blir lätt lite enformigt och fantasin tar slut:) Tack för en inspirerade blogg!!:)

  Petra 2014-04-03 22:13:12
  Svara
 • Respekt till dig och alla andra balettdansare/dansöser! Det känns för mig (novis) som en dans-version av kampsport. (styrka, stabilitet, flexibilitet, mat, disciplin) Grymt! 😀

  Maya 2014-04-03 11:14:36 http://www.mayacarmenzita.wordpress.com
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag äter havregrynsgröt i princip varje morgon tillsammans med ett kokt ägg och tycker det håller mättnads känsla väldigt bra, men jag har tänkt försökt sluta med gluten, har du nå tips på vad istället kan äta som ger lika mättnads känsla? Jag har provat att göra någon smoothie någon gång men jag blir inte lika mätt som med gröten.
  Jag tycket att min mage har sett lite svullen på nå vis sedan 2 månader tillbaka. Vad kan det bero på? jag äter och träna lika som jag alltid gjort. Kan det ha med gluten att göra?
  Kram

  Sandra 2014-04-01 22:50:58
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Stämmer som Lina säger. Havregryn är glutenfria men de kan stå spår av gluten på paketet eftersom de tillverkas i samma fabrik som tex. mjöl. Jag köper alltid sempers glutenfria havregryn för att vara på den säkra sidan 🙂

   idawarg 2014-04-02 20:42:25
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Du kan fortfarande äta havregrynsgröt, fast med glutenfria-havregryn 🙂

   Lina 2014-04-02 12:21:53
   Svara
 • Hej ida, och tack för fin blogg och inspiration!
  Jag undrar lite över vad du dricker för proteinshakes? är det de vanligaste? och kan du ge ett tips på en grym smoothie att ha som mellanmål med nyttighter i? TACK OCH KRAM!

  Agnes 2014-04-01 22:13:12
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Tack vad kul att höra 🙂 Jag dricker Holistics Risprotein och deras inflammino. Blandar dem i mina smoothies eller med mandelmjölk och rå kakao 🙂 Du kan köpa det här –> http://idawarg.vitamera.se

   idawarg 2014-04-02 20:43:31
   Svara
 • Hej! Jag tränade gymnastik när jag var yngre och fick då väldigt stora vadmuskler vilket idag jag får skämmas över för de blir inte mindre fast jag ”medvetet” slutade träna överhuvudtaget i en lång period. jätte fult när jag har jeans.. Kan man på något sätt minska dom men ändå träna effektivt som jag nu har börjat göra på gym igen?

  Emilia 2014-04-01 22:08:52
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Hej! Jag har också stora vader och har och har nyligen börjat styrketräna lite mer seriöst. Att minska vaderna är nog svårt men jag försöker istället bygga större lårmuskler för att på så vis få bättre proportioner mellan vader/lår. Så det kanske kan vara en idé att hoppa över vaderna men i övrigt träna hela kroppen om du går på gym? Kan tänka mig att slalom/snowboard eller tuffare cykling som känns mycket i låren också kan vara bra.

   Catarina 2014-04-02 21:32:04 http://catvoncurl.blogg.se
   Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Åh jag som alltid önskat mig större vader. Just vaderna är svåra att påverka både till större eller mindre. Jag tycker du ska vara riktigt stolt och nöjd över dina vader istället då många avundas dig. Kram Ida

   idawarg 2014-04-02 20:44:50
   Svara
 • Hej Ida!
  Hittade precis till din blogg tack vare det härliga programmet ”Kickstart” och måste säga att jag redan är fast!
  Blev så sjukt sugen på att komma igång med träningen och den nyttiga maten igen, efter ett bra tag med dålig kost och knappt någon träning alls. Men hur ska jag komma igång igen efter ett långt uppehåll? Har du några tips som gör att man inte tröttna direkt utan gör det till en livsstil?

  Vill ha en starkare och mer sund kropp helt enkelt!

  Kramar från Emma

  Emma F 2014-04-01 21:47:14 http://eemmafoss.blogg.se
  Svara
  • Svar på Emma Fs kommentar.

   Åh tack och välkommen hit!! 🙂 Jajamen det har jag, man följer min blogg och deltar på alla mina utmaningar 😉 Kolla även in min youtube kanal http://youtube.com/idasfitness där du hittar massa bra träningspass.

   Sedan så är det absolut bästa att hitta en träningsform som du tycker är rolig. hatar du att springa så ska du heller inte tvinga dig. Hitta något som du gillar och träna med en kompis. Boka varje söndag in träningstillfällen i kalendern under kommande vecka och prioritera dem lika mycket som vilket möta/aktivitet som helst. Viktigast av allt är också att sätta upp må med din träning så du vet varför du tränar. Kommer skriva mer om det här på bloggen så håll koll.
   ‘Kram Ida

   idawarg 2014-04-02 20:48:26
   Svara
 • Alltså detta är en dum fråga som jag egentligen vet svaret på men, blir så snurrig av allt detta med mat och socker osv. Visst måste det vara bättre att äta tex 2 bananer och 1 apelsin än att äta 500 g glass? Eller en påse godis?
  Vill så gärna äta något framför tvn på kvällen och försöker vänja mig av med sockret. Är kanske dumt att äta frukt då?

  elli 2014-04-01 21:39:38
  Svara
  • Svar på ellis kommentar.

   Jaaa det är så mycket bättre. I banan och apelsin så får du i dig massor av vitaminer och bra näringsämnen. Glass och godis innehåller massa konstigheter som inte är naturliga och dåliga för kroppen. Frukt är 100 gånger bättre. Välj gärna ekologisk frukt så slipper du alla gifter de sprutar på frukten. Kram Ida

   idawarg 2014-04-02 20:50:06
   Svara
 • Kan vi inte få se klipp med dig när du dansar balett?

  Julia 2014-04-01 21:25:13 http://www.juliaswellness.se
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   🙂 Jag har faktiskt inga. Kan hända att jag börjar ta upp dansträningen igen, då kanske 🙂

   idawarg 2014-04-02 20:50:35
   Svara
 • Hej
  jag har länge försökt att förlora lite fett på kroppen, men ej lyckats (dels för dålig diciplin) jag skulle vilja få lite råd från dig om hur jag ska träna för att jag hälsosamt ska kunna förlora detta, alltså inget kvickfix men behöver gärna se något resultat efter 1,5-2 månader. jag kommer kunna träna 3-4 pass i veckan. hur ska jag lägga upp träningen på dessa pass för att kunna lyckas med med mitt mål? förstår att det kan vara svårt att säga, men du kan säkert säga på något ungefär. hur långa pass och vad? hur mycket styrke/kondition i veckan? vad är bäst att träna för viktnedgångssyfte?
  hoppas du kan ta dig tid att ge mig ett litet svar om hur jag ska kunna träna för att uppnå mitt mål 🙂

  Moa 2014-04-01 20:24:58
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Kör mina cirkelpass på http://youtube.com 3-5 gånger i veckan. Vardags motionera och ät bra och hälsosam mat regelbundet utan massa socker, snabba kolhydrater och tillsatser. Kram Ida

   idawarg 2014-04-02 20:51:52
   Svara
 • Hej älskar din blogg, jag undrar om du skulle kunna lägga upp en lista på långsamma kolhydrater och tips på proteinrika frukostar som går fort att gör 🙂

  FJOMPEN 2014-04-01 20:08:22
  Svara
 • Hej fina du! Jag har börjat utesluta mjölk helt från min vardagliga kost nu, vilket lett till att jag inte kan äta min älskade kvarg längre. Till mellanmål blir det istället ofta någon frukt med jordnötsmör eller havregurt med topping. Jag tänkte höra med dig hur bra det egentligen är att äta jordnötsmör med frukt en gång om dagen, varje dag? Jag är inte ute efter någon viktökning eller så, utan behöver bara ett smidigt mellis helt enkelt då jag tränar upp till 6 dagar i veckan.

  Kram!

  Linnéa 2014-04-01 19:33:48
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Det är aldrig bra att överkonsumera men 1-2msk jordnötssmör om dagen är inte farligt. Det äter jag varje dag nästan 🙂 Känner du att du får ont i magen eller mår dåligt av det så kan du ju dra ner. Kram Ida

   idawarg 2014-04-02 20:53:32
   Svara
 • Jag tänkte på det här med vår hashtag ” wargpower ” kan man vara privat på instagram och ändå lägga upp hashtagen? Det jag undrar är om bilden kommer synas offentligt ? 🙂 stor kram

  Hej 2014-04-01 19:15:29
  Svara
 • Åh det verkar som en underbar livsstil, precis i min skam. Med mycket och god mat och så mycket träning. Riktigt kul att få en inblick i en elitdansares vardag! 🙂

  healthspo 2014-04-01 18:49:29 http://www.healthspo.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på healthspos kommentar.

   Ja det är speciellt att träna på elitnivå och det krävs en hel del mat men när man väl får balans så är det så kul! 🙂

   idawarg 2014-04-02 20:54:44
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt