Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR MÅNGA KALORIER SKA JAG ÄTA FÖR ATT BEHÅLLA THIGH GAP?

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida!
Jag har gått ner rätt mycket i vikt med hjälp av min ”ätstörning” (jag äter nu ca 600-800 kcal per dag) och nu har jag börjat trivas i min kropp. Mitt thigh gap jag så länge kämpat för börjar äntligen komma fram! Nu börjar jag dock förstå att detta inte är en hållbar livsstil och att jag måste öka mitt kaloriintag. Men-jag är LIVRÄDD att allt jag uppnått ska gå förlorat. Kommer det göra det? Ska jag annars stanna på mitt kaloriintag på i stort sett för alltid? MYCKET MYCKET tacksam för svar! Kram!

SVAR: Hej fina fina du och vad det gör ont i mig att läsa din kommentar. Är det så viktigt att skaffa det här thigh gap så att du är beredd att misshandla kroppen på det här viset? Ingen människa mår bra av att äta så lite kalorier/dag, de räcker inte ens till att hålla alla funktioner i kroppen gående. Jag är helt emot dieter med för lite kalorier och ingen borde hålla sig under 1500kcal dag, det är farligt och kan skada förbränning och kroppen för resten av livet. Börja jobba med din självkänsla och sök dig gärna till någon att prata med. Att må piss och äta så lite per dag är inte värt det bara för att få ett mellanrum mellan benen. Herregud, det finns så mycket viktigare saker. Ät bra och sund mat och rör på dig så kommer kroppen ställa in sig på en hälsosam vikt och du kommer framförallt må bra. Det är det viktiga! Ta hand om dig och ge din kropp den energi den behöver. Du är grym! Kram Ida

original

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej, jag har en fråga, tycker du att man ska ligga på minus gällande kalorier, alltså att man tränar bort fler kalorier än man får i sig? Flera träningsprofiler/fitnessbloggare menar att man måste ligga på mins för att gå ner i vikt, vilket jag, inte minst av egna erfarenheter, inte håller med om alls. För att det ska stämma måste man väl redan vara otroligt smal? Vet inte om du har skrivit om det här tidiare, men jag skulle gärna höra din åsikt. Jag tycker att detta är sjukt, och uppmanar folk till att få ätstörningar.

  Janna 2014-03-31 18:33:18
  Svara
 • Du är fantastisk. <3

  Moa 2014-03-30 22:30:55
  Svara
 • Du är en otrolig inspirationskälla!
  Måste fråga dig en sak angående intervallpass vid fettförbränning. Kan man köra att man springer på hög fart 20 sek / vila 10? Hur länge ska hela passet då vara? Räcker det med 15 / 20 minuter ungefär?

  Jätte tacksam för svar! 🙂

  Felicia 2014-03-30 17:59:06 http://feliciabrobeerg.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Först och främst TACK för din blogg! Du är så inspirerande, peppande och du verkar ha en väldigt vettig inställning till träning, mat och livet i största allmänhet 🙂 Bara svaret på den här kommentaren visar hur klok och omtänksam du är, hejja dig!
  Hursomhelst, jag har en liten fråga om marklyft. Jag har verkligen börjat uppskatta denna övning mer och mer men vill inte riskera att göra något galet så att jag pajjar ryggen eller liknande :S Så vad skulle du säga är viktigast att tänka på vid ett marklyft? Sen e jag lite nyfiken på hur tungt du brukar lyfta? Har du maxat i marklyft någon gång?
  Kram från en träningsglad 😀

  Malin 2014-03-30 17:42:28
  Svara
 • Hej Ida! Det här med kcal intag tycker jag är lite knepigt. Jag var och kollade upp mitt BMR på apoteket och det blev ca 1470 kcal. Just nu äter jag ca 1500-1700 per dag och tränar 4 dagar i veckan (bodypump, cirkelträning och något mer renodlat konditionspass) i övrigt sitter jag mest och pluggar på dagarna, cyklar till skolan. Enligt beräkningar jag hittat på nätet bör detta ge mig ett underskott på ca 500 kcal per dag MEN inget händer på vågen. Förstår att det kanske är lite svårt att svara på såhär över nätet men, låter mitt intag vettigt eller bör jag öka/minska? Jag är rädd för att hamna på någon svältnivå men vill ju gärna bli av med mina extrakilon.. 🙂

  Emma 2014-03-30 17:18:33
  Svara
 • Tack Ida det är så himla skönt att du inte förespråkar kroppshets. Jag känner själv att det är lätt att ramla dit när man ser alla smala på gymmet, men när jag kommer in hit kan jag dra en lättans suck. 🙂

  NORRLANDSKAINTHECITY 2014-03-30 16:48:27 http://norrlandskainthecity.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har under det senaste året smugit in träning i min vardag, och känner att jag börjar få till det till en hållbar livsstil! Men nu innan sommaren har jag bestämt mig för att ladda till lite och köra lite extra hårt, och även fokusera på att ändra kosten. Jag har alla medel för hur jag ska gå till väga, men det svåra är motivationen… Jag klarar av att hålla mig ifrån snabba kolisar och godis i kanske max 5 dagar, sen GÅR det inte att hålla emot suget! Blir så frustrerad, för vill verkligen klara mig utan onyttigheterna (bara för att veta att jag kan! inte för att jag på något sätt är hetsig eller har en osund relation till mat). Har du några tips för vad man ska tänka i sådana situationer och hur man håller motivationen uppe? Kram!

  Malin 2014-03-30 15:34:06
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Det låter som att du kanske behöver gå på en liten socker detox? 🙂 Kolla in Filippas blogg http://bloggar.aftonbladet.se/rawclarity/page/2/ Hon gjorde precis en sockerbetor och har skrivit upp massa bra tips och recept i sin blogg 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-03-30 16:37:30
   Svara
 • Hej! Vart är yogamattorna ifrån som ni använde i senaste kickstart? Rosa med en fin rosa blomster/krimskrams mönster:) tack på förhand!

  Rebecca 2014-03-30 14:52:47
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt