Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TA INGEN SKIT

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida! Tack för en jättebra blogg, lite extra roligt att läsa för en gammal Åmålsdansare som mig ;)

Jag har också en fråga. Jag tycker väldigt mycket om kläder som lämnar en bit av magen ovanför naveln synlig nu när det börjar bli varmare. Så igår var jag och en kompis (som är 5 år äldre och lite av en storasysterfigur för mig) på stan och provade höga jeans för just detta syfte. Då fäller mig kompis den spydiga kommentaren att ”Om du ska gå klädd så där så får du nog ta och träna lite mer mage”.

Jag blev helt paff och visste inte vad jag skulle svara. Jag äter hälsosamt och tränar flera gånger i veckan och har inga som helst planer på att börja träna för ”att se snygg ut”. Jag är nöjd med mig kropp, den ser kanske inte ut som en modellkropp men jag känner mig kropp och enda sättet för mig att bli mindre vore att börja leva ohälsosamt med mindre mat osv. Vilket inte finns på kartan.

Hur bemöter man en sådan kommentar?

SVAR: Hej fina du och vad härligt att höra från en Åmålit :)  Vad underbart glad jag blir att höra din sunda inställning till din kropp, träning och hälsa och vad ledsen jag blir över din kompis kommenter. Det sticker i folks ögon att man faktiskt gillar sig själv som man är och vågar visa sin kropp i snygga kläder. Hon är bara avundsjuk och behöver jobba med sin egen självkänsla. Lyssna inte på hennes skitsnack utan ha på dig det du vill och känner dig snygg i och strunta helt och hållet i andras åsikter. Att du är nöjd är det enda som räknas! Yo go girl du är så jäkla grym och snygg precis som du är! STOR KRAM <3

20131125074850945829_sbig

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Åh hoppas också på svar om p-piller. Är väldigt kluven om de då jag verkligen inte vill proppa i mig massa hormoner men samtidigt inte vill bli gravid..

  Hoppas du svarar kram!

  Amanda 2014-03-27 20:24:04
  Svara
 • Hej Ida! Jag har alltid vart riktigt slarvig med kost (mcdonalds och kebabjunkie). Är gammal discodansare oc läste yrkesdans på gymnasiet, och kom upp i 35 timmars träning och fem timmars undervisning varje vecka, minst. Nu har jag mindre än hälften kvar och harbörjat tänka på kosten, men är extremt kräsen (vilket jagarbetar med varje dag). Min fråga är då om det är bättre att äta nåt nyttigt med nåt onyttigt till, eller ska man äta nåt lite mittemellan? Till exempel havregrynsgröt med mycket sylt. Är det ens värt att äta den gröten, när den är dränkt i sylt? Kram

  Victoria 2014-03-26 12:05:42
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har gått ner rätt mycket i vikt med hjälp av min ”ätstörning” (jag äter nu ca 600-800 kcal per dag) och nu har jag börjat trivas i min kropp. Mitt thigh gap jag så länge kämpat för börjar äntligen komma fram! Nu börjar jag dock förstå att detta inte är en hållbar livsstil och att jag måste öka mitt kaloriintag. Men-jag är LIVRÄDD att allt jag uppnått ska gå förlorat. Kommer det göra det? Ska jag annars stanna på mitt kaloriintag på i stort sett för alltid? MYCKET MYCKET tacksam för svar! Kram!

  Emma 2014-03-26 07:55:14
  Svara
 • Hej Ida!

  Har faktiskt en ganska så viktig fråga. Är osäker på om du tagit upp den förut, och har även förståelse för om du tycker den är privat, men min fråga till dig är:

  Hur är din inställning till p-piller? Kan det verkligen vara hälsosamt att proppa i sig hormoner sådär? (Vissa käkar ju detta i åratal?!) Använder du själv preventivmedel med hormoner i?

  Tack förresten för en mycket inspirerande blogg. Tycker det är roligt att det går bra för dig och att hoppas att du hinner med att njuta också!

  Kristin 2014-03-25 23:57:00
  Svara
 • Hej Ida och tack för en bra blogg! Läste igenom kommentarerna och läste den som skrev: ”att man kan utveckla en allergi mot gluten om man utesluteter de..” och jag undrar om det är sant? Jag försöker undvika gluten och har gjort det några månader men jag vill ju samtidigt inte utveckla en allergi? Skulle bli jätte tackasam för svar!

  KRAM

  Amanda 2014-03-25 22:35:32
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej fina du! Du kommer inte att utveckla en allergi. vad som händer är att du tar bort gluten ur kroppen och mår bättre. När du sedan tillsätter det igen efter en lång tid utan så kan kroppen reagera starkt på det eftersom du antagligen var överkänslig men inte märkte det innan då du var så van med att ha gluten i kroppen. Så reagerar du så var det för att du redan var överkänslig. Kram Ida

   idawarg 2014-03-26 10:00:49
   Svara
 • Hejsan!
  Jag har en fråga! Jag är en tävlingsdansare i disco tränar ca 4-5 gånger i veckan dans + gym, men jag vill bli lättare och gå ner i vikt men vet inte hur jag ska bära mig åt känns som att vad jag än gör går jag upp i vikt, jag tror det är min kost som är fel också, fast jag äter ju liksom vanlig husmanskost till lunch osv och något gott ibland, har du något tips? Vill verkligen gå ner ca 5-6 kg bli smalare och fastare.
  Kram Emma
  (Maila gärna svar eller svara i bloggen så jag ser!!)

  Emma 2014-03-25 22:23:17 http://emmawessmans.blogg.se
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma! Antagligen är det din kost och det är helt omöjlgt för mig att veta då jag behöver veta exakt vad du äter och tränar. Mitt bästa tips är att ta kontakt med en duktig PT eller kostrådgivare som kan kolla igenom hur ditt liv ser ut och hjälpa dig med ett upplägg. Har du inte råd så önska dig i födelsedagspresent 🙂 Kramis

   idawarg 2014-03-26 10:03:08
   Svara
 • Hej! Till att börja med, TACK för en så himla bra blogg. Du ger mig inspiration och motivation, men även lärdom och nya sätt att tänka på om vissa saker med det du skriver.

  Jag har ett litet problem bara gällande övningar med skivstång. När jag lägger upp den så får jag ont och jag hittar liksom inte den där mjuka delen lite längre ner under nacken där det sägs att den ”ska” vara för att inte det ska göra ont. Jag har ”hittat den” några gånger, men det är svårt.. Då uppstår det andra problemet att mina muskelknutor vid nacken och ner mot skulderbladen ”löses” ut och börjar dra ihop sig för att den trycker just där jag brukar ha problem med dem. Så jag har två frågor: hur och var ska man lägga skivstången för en så behaglig känsla som möjligt? Och är det enda man kan göra mot muskelknutor att försöka få dem bortmasserade?

  Kram!

  Saga 2014-03-25 21:14:28 http://sgeorgsson.blogg.se
  Svara
  • Svar på Sagas kommentar.

   ja jag tycker också att det gör lite ont ibland med skivstången och speciellt om man lastar på tungt. Jag brukar alltid ta kudden man kan säta på skivstången. Finns ingen sådan. Om inte så testa lägg en tröja eller handduk mellan stången och huden 🙂 Idrottsmassage, stretch, akupunktur tycker jag är bäst mot knutor. Kram Ida

   idawarg 2014-03-26 10:05:36
   Svara
 • Tänker spontant på ett ex jag hade som ständigt skulle pika mig för min kropp, han tyckte att jag var för stor och sa ofta ”ska du verkligen äta det där”, ”du har ju faktiskt en ganska stor rumpa så du kan behöva gymma lite hårdare”. Nu i efterhand så undrar man ju varför man stod ut i två år, det är ju absolut inte värt det! Umgås med människor som uppskattar en för den man är istället!

  Arw 2014-03-25 20:57:51
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Blir så arg när jag hör detta. Men det man ska ha i åtanke varje gång någon försöker trycka ner en är att den människan inte mår så bra och behöver jobba upp sin självkänlsa. Personer med dålig självkänsla mår av någon konstig anledning alltid bättre av att trycka ner andra. Så tråkigt! Du är fin som du är, glöm inte det <3 <3

   idawarg 2014-03-26 10:07:49
   Svara
 • Bra skrivet! Det är så tråkigt när människor trycker ner andra men det är bara att stå på sig och lite på sig själv, även om det är svårt! Bra att förebilder som du finns!

  healthspo 2014-03-25 19:54:48 http://www.healthspo.shapemeup.se
  Svara
 • Hej! 🙂
  Förstår om du inte är expert på just detta men då google inte ger mig svar försöker jag ändå fråga dig, vars blogg jag följer troget! 😛

  Jag har tränat på gym i ett år + 6 månader, regelbundet utan avbrott … trots detta har jag nästan alltid träningsvärk, så pass ont så jag knappt kan röra mig och benen är alltid värst! Förstår inte varför/hur jag kan motverka detta? 🙁 Har du någon lösning, eller jag får lära mig leva med detta?
  Har prövat både att strecha och inte strecha, har prövat med längre uppvärmningar och kortare uppvärmningar … nada 😛

  Michelle 2014-03-25 19:16:53
  Svara
  • Svar på Michelles kommentar.

   Hej och tack för din kommentar! Det där med träningsvärk är individuellt och jag själv får träningsvärk efter nästan varje pass. Det ser jag endast ett kvitto på att jag kört tillräckligt hårt och utmanat kroppen lite mer än jag gjort passet innan. Är det så att du får träningsvärk av minsta lilla träningspass så kanske du behöver kolla upp om du har någon brist i kroppen. Magnesium kan vara en sådan och bra att ta om man stressar och tränar mycket då det lätt blir brist och vid brist blir musklerna spända. Jag själv tar magnesium varje kväll innn läggdags. Testa det. Kram ida

   idawarg 2014-03-25 19:54:31
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind