Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR BLIR JAG AV MED DET SISTA FETTET?

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida! Vill passa på att tacka för en grym blogg och den inspiration du ger, du är grym! Jag är en tjej på 17 år som är väldigt intresserad av både kost och träning och har även mycket kunskap kring det, men nu har jag hamnat i en situation där jag inte vet själv hur jag ska göra och vänder mig nu till dig och hade varit SÅ tacksam för svar, tror inte jag är den enda! Jag är normalviktig, inte alls tjock, men har jag fortfarande ”överflödigt” fett på kroppen som jag gärna blir av med inför sommaren. Det sätter sig främst vid kärlekshandtagen och längst nere på magen. Jag äter ganska lite kolhydrater, alltid långsamma, mycket protein och nyttigt fett och så ren mat som möjligt. Självklart finns det dagar då jag fuskar, men vardagen fungerar bra och jag tränar båda kondition och styrka flera gånger i veckan. HUR ska jag bli av med dessa sista extra kilon? Det känns som de satt sig där för att stanna för alltid. Kram!

.

SVAR: Tack snälla du <3 Jag får den här kommentaren väldigt ofta och jag är absolut för bra kost och träning och jag tycker absolut att man får ha mål med sin kropp och utseende bara det inte blir på bekostnad av hälsan. Känner man att man stannat på en platå kan det vara så att kroppen vant sig vid träningen och man behöver utmana sig själv genom att ändra träningsschema, tex byta övningar, lägga på mer vikt, variera reps osv. Att minska/ta bort snabba kolhydrater, socker, godis, glass, halvfabrikat, alkohol mm. är något man också kan göra och det kommer endast göra din kropp gott och jag rekommenderar även att man ska hålla kosten glutenfri pga. maghälsan.

Men som jag förstår det så är du inte överviktig och äter bra och tränar och då kan det vara så att det antagligen inte är hälsosamt för dig att ta bort det sista fettet och absolut inte nödvändigt. Vi alla har ställen där fett försvinner snabbare och saktare. Jag har lätt att tappa fett på magen medan jag har mycket svårare på tex. armarna. Skulle jag få bort allt fett på armarna så skulle jag antagligen vara ohälsosamt smal/ha alldeles för lite kroppsfett. Dit vill jag inte komma och det rekommenderar jag ingen, då man kan skada kroppen. Ät bra mat tills du är mätt och fortsätt träna och lär dig älska dig själv och din hälsosamma kropp <3 Stor Kram Ida

LTSYI

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • HUR BLIR JAG AV MED DET SISTA FETTET?

  Ralph Lauren Outlet UK 2014-03-29 07:54:27 http://www.drtm.co.uk/
  Svara
 • Hej Ida och tack för en bra blogg! Läste igenom kommentarerna och läste den som skrev: ”att man kan utveckla en allergi mot gluten om man utesluteter de..” och jag undrar om det är sant? Jag försöker undvika gluten och har gjort det några månader men jag vill ju samtidigt inte utveckla en allergi? Skulle bli jätte tackasam för svar!

  KRAM

  Amanda 2014-03-24 16:07:07
  Svara
 • å så skönt att höra ett svar som detta!!

  2014-03-22 19:16:45
  Svara
 • Hej Ida och tack för en bra blogg! Läste igenom kommentarerna och läste den som skrev: ”att man kan utveckla en allergi mot gluten om man utesluteter de..” och jag undrar om det är sant? Jag försöker undvika gluten och har gjort det några månader men jag vill ju samtidigt inte utveckla en allergi? Skulle bli jätte tackasam för svar!

  KRAM

  Amanda 2014-03-21 14:12:37
  Svara
 • Hej! Jag tycker verkligen din blogg är sund och inspirerande! Och du verkar verkligen vara en bra person. Men jag blir ändå nyfiken på hur du kommit fram till denna livsstil och då menar jag framför allt kosten. Som jag förstår det så äter du en helt gluten, laktos och sockerfri kost, men du är väl inte uppväxt med den livsstilen? Var det inte svårt att bryta dom gamla vanorna så extremt? Händer det inte att du blir sugen på en bit choklad nån kväll eller en bulle när du tar en fika med en kompis? Anledningen till att jag frågar detta är för att jag själv försöker hålla den här livstilen av den enkla anledningen att min kropp mår som bäst av det. Men jag är lite av en livsnjutare och genom att ta bort dom tre vita så tycker jag att man missar så fantastiskt många goda smaker. Det blir ganska så tråkigt att tex gå ut o äta. När jag läser din blogg så låter allt så självklart. Som att det aldrig finns några tvivel. Jag tycker verkligen att man ska göra allt för att vara hälsosam mot sig själv men samtidigt leva för dagen. Jag skriver inte om det klassiska godissuget utan om hur man ska kunna leva för dagen men samtidigt vara snäll mot sin kropp. Lite flummig fråga men jag undrar helt enkelt hur du tänker runt det här och hur du kommit hit vad gäller dit val av kost? Det kanske bara handlar om disciplin? Jag vill också skriva att jag tyvärrinte läst din blogg längre än några månader så om du skrivit om detta tidigare är jag ledsen att jag missat det 🙁 detta är ingen kritik utan jag är bara intresserad av hur du tänker kring detta 🙂 tack på förhand !

  gabriella 2014-03-20 20:58:01
  Svara
 • Precis som andra redan sagt, grymt svar, hälsosamt och stärkande för självkänslan:) !

  Malin 2014-03-20 16:24:18
  Svara
 • Hej Ida! Jag har fastnat lite här på ett problem. Jag vill få en fit kropp, om du förstår vad jag menar. Synliga muskler men inte så att jag vill bli bodybuilder av något slag. Jag har inte gymkort och kommer inte få det förrän till hösten. Därför undrar jag lite hur jag ska träna, kondition/styrka? Om det är styrka, måste man ha tunga vikter då? Och ska man äta mer eller mindre kalorier då? Jag hoppas att du förstår min fråga. Många kramar! Älskar din blogg så otroligt mycket!!

  Emelie 2014-03-20 14:33:24
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Tack snälla! Bästa sättet är cirkelträning och det går fint att göra hemma. Du hittar massa bra pass på min youtubekanal http://youtube.com/idasfitness som du kan göra hemma. Prenumerera på den så missar du inga pass 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-03-20 14:35:52
   Svara
 • Hej.
  Jag måste bara fråga vad du menar med att man skall hålla kosten glutenfri pga maghälsan?
  Är du medveten om att man framkallar en glutenallergi om man inte äter gluten? :/

  johanna 2014-03-20 13:56:01
  Svara
  • Svar på johannas kommentar.

   Johanna: Man framkallar inte en glutenallergi, utan de flesta är överkänsliga mot gluten och gluten skadar tarmluddet och försämrar nedbrytning av mat. Det är bara det att när man tar bort det ett tag och sedan tillsätter det så märker man markant hur gluten påverkar kroppen. Samma med mjölk. Så misstänker du att du är intolerant så testa ta bort mjölk och gluten ett tag och tillsätt det sedan. Reagerar du så är du överkänslig mot det.

   idawarg 2014-03-20 14:08:57
   Svara
 • Mkt sunt svar Ida!
  Det finns ju en biologisk anledning till att kvinnor har mer underhudsfett än män. Vi ska kunna bära ett växande barn inuti oss och efter födseln ska vi kunna producera mjölk (som är enormt energikrävande!). För ett välfungerande kropp, med avseende på fertiliteten är det galet att tro att en kvinna över tiden mår bra av att vara superdeffad. Jag tycker att det talas alldeles för lite om de negativa effekterna av fitnesstävlingarnas ökade popularietet (utebliven mens osv). Unga kvinnor luras in i att tro att det är hälsosamt att laborera med kroppen (deffa/svälta sig själv) inför tävling och förstår nog inte den enorma påfrestning som detta innebär för kroppen. Sociala medier svämmar över med bilder på slimmade, deffade kvinnor i tävlingsform.
  Är man fortfarande i tonåren är det min åsikt att man bör vara mkt försiktig med att laborera med kroppen. Den utvecklas fortfarande! Men att träna och äta hälsosamt för att må bra, ja det gynnar ju bara kroppens utveckling! Träna och ät hälsosamt, men var aktsam för att ”trilla över” på fel sida om gränsen.

  Anna 2014-03-20 11:27:40
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Anna: Håller helt med dig! Jag har själv svultit min kropp tidigare och har skadat den enormt vilket jag fortfarande lider av. Tar lång tid att återhämta så detta ämne är så viktigt att ta upp.

   idawarg 2014-03-20 11:37:53
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en jättebra blogg, lite extra roligt att läsa för en gammal Åmålsdansare som mig 😉

  Jag har också en fråga. Jag tycker väldigt mycket om kläder som lämnar en bit av magen ovanför naveln synlig nu när det börjar bli varmare. Så igår var jag och en kompis (som är 5 år äldre och lite av en storasysterfigur för mig) på stan och provade höga jeans för just detta syfte. Då fäller mig kompis den spydiga kommentaren att ”Om du ska gå klädd så där så får du nog ta och träna lite mer mage”.

  Jag blev helt paff och visste inte vad jag skulle svara. Jag äter hälsosamt och tränar flera gånger i veckan och har inga som helst planer på att börja träna för ”att se snygg ut”. Jag är nöjd med mig kropp, den ser kanske inte ut som en modellkropp men jag känner mig kropp och enda sättet för mig att bli mindre vore att börja leva ohälsosamt med mindre mat osv. Vilket inte finns på kartan.

  Hur bemöter man en sådan kommentar?

  Sara 2014-03-20 10:31:15
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Sara: Hej fina du och vad härligt att höra från en Åmålit 🙂 Vad underbart glad jag blir att höra din sunda inställning till din kropp, träning och hälsa och vad ledsen jag blir över din kompis kommenter. Det sticker i folks ögon att man faktiskt gillar sig själv som man är och vågar visa sin kropp i snygga kläder. Hon är bara avundsjuk och behöver jobba med sin egen självkänsla. Lyssna inte på hennes skitsnack utan ha på dig det du vill, känner dig snygg i och strunta helt och hållet i andras åsikter. Att du är nöjd är det enda som räknas! Yo go girl! KRAM <3

   idawarg 2014-03-20 11:29:44
   Svara
 • Programmet du var med i igår, debatten, kan du lägga upp länken till det programmet?

  Gina 2014-03-20 09:18:07
  Svara
 • Ida, vad glad jag blir av ditt svar; istället för att dra en massa alternativa lösningar så berättar du om vikten av att trovas i sin egen kropp. Du är en stor förebild & jag blir alldeles lycklig när jag läser din blogg. Tack för att du är så grym!
  Kram!

  Hanna 2014-03-20 09:06:46 http://Sweataholic.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt